Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

MSR hubba hp

Ingezonden door: Marcel Kerk
Gepubliceerd op: 04-03-2013, 04:34

MSR hubba hp

Voor solo tochten was ik op zoek naar een lichte tent met klein pakvolume. de MSR hubba hp voldoet wat mij betreft aan deze verwachting. Gewicht acceptabel ca 1,4 kg en pakvolume klein genoeg dat ik 3 dagen tocht in 40L rugzak kan. Heb de tent deze zomer gebruikt in Engeland en in het najaar in Nederland.

Mijn ervaring

Gewicht en pakmaat dus prima.

Opzetgemak goed

1 stok uitklappen, inhaken in binnentent, buitentent erover, haringen in de grond en klaar. Je kunt dit in de regen snel genoeg doen, zodat de binnentent niet al te nat wordt.

Binnenruimte

Beperkt, slaapdeel pas je net in met wat spullen, er is een stukje "voortent" waar net je rugzak en schoenen in kunnen staan. Het is te doen.

Weerbestendig

Goed, heb wat wind meegemaakt en blijft goed staan. Wel heb ik wat twijfels over de aansluiting van het buitendoek op de grond. Er blijft een vrij grote ruimte over (cm of 7) tussen grond en tentdoek. Hieronderdoor hebben wind en regen vrij spel. Denk dat de tent daardoor in sneeuw minder tot niet geschikt is.

Waterdicht

Goed: geen problemen mee gehad (Engeland). De tent is s ochtends van condens net zo nat als het droog dan als het regent.

Praktisch

Redelijk: de binnentent is spierwit, na 2 tochten is het dat al niet meer, is maar cosmetisch maar toch.

Condens

Minder goed: heb nog nooit zoveel condens in een tent gehad zelfs in de binnentent condens (mijn referentie is mijn hilleberg nallo, daar heb ik dat nog nooit gezien). Ondanks de openingen aan de onderkant van de buitentent is er blijkbaar te weinig ventilatie.

Levensduur

Goed maar het materiaal van de buitentent voelt toch wel heel dun aan. Maar zien hoe dit op lange termijn houdt.

Conclusie

Al met al ben ik zeer tevreden, condens vind ik niet zo'n probleem en gezien gewicht en pakmaat vind ik dat je een prima bescherming voor de nacht hebt. Daartegen afgezet vind ik de prijs ook heel redelijk.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: