Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Lowland Companion NCII 100cm

Ingezonden door: SlaapzakWinkel.nl
Gepubliceerd op: 28-10-2012, 13:58

Lowland Companion NCII 100cm

Bij mijn zoektocht naar een comfortabele slaapzak, welke ook past in de SlaapzakWinkel.nl collectie bleek al snel dat bij veel merken het gewicht een hele grote rol speelt bij het ontwerp van slaapzakken. In mijn optiek is gewicht in de meeste omstandigheden ondergeschikt aan comfort. Oké als de slaapzak veel gedragen moet worden of tijdens een trailrunning wedstrijd is gewicht het verschil tussen winnen of verliezen.

Voor de gemiddelde Nederlander is gewicht minder belangrijk. Comfort is een wens/eis die bij mijn gebruik, motortrips, rondreizen met auto of gewoon een weekendje België met de kinderen, bovenaan de lijst staat. De keuze voor een donsvulling vanwege het zachte en lichte gevoel was snel gemaakt. Katoenen binnentijk biedt het thuis gevoel en een polyester buitentijk is vuil en waterwerend. Toen kwam de afmeting, met mijn forse postuur toch wel een lastige. De standaard slaapzakken van 80cm vond ik te klein, enkele merken zoals Nomad en Gelert maken standaard brede modellen maar geen enkele met donsvulling.

De keuze voor een slaapzak op maat moest er maar van komen. De relatie met Lowland was er als specialist en inkoper van SlaapzakWinkel.nl al. Samen met Lowland gekozen om de standaard al zeer mooie Lowland Companion NCII speciaal te maken maar dan in 100cm breed. Eén voor mezelf en een aantal exemplaren voor in de SlaapzakWinkel.nl collectie. Om de collectie compleet te maken ook de lichter, maar voorzien van capuchon, Lowland Ranger Comfort te laten maken in 100cm breed.

Mede door de exclusiviteit zijn beide slaapzakken niet meer weg te denken uit de collectie.

Tijdens het gebruik blijkt dat de slaapzak een schot in de roos is. Veel comfort, voldoende warmte en heerlijk ruim. De lichtgewicht katoenen binnentijk is als thuiskomen en is licht genoeg om tijdens korte trips gewon in de rugzak mee te nemen.

De afmeting biedt mij meer dan voldoende ruimte en open geritst gebruiken wij de slaapzak als dekbed.

De kwaliteit welke Lowland heeft afgeleverd is super en passend bij hun reguliere collectie. Met deze slaapzak op maat oplossing zijn nog veel meer mogelijkheden.

Negatief

Tja... De prijs is toch wel een groot punt van aandacht. Door de kleine oplage en het hoogwaardige dons is de € 269,00 in eerste instantie een hele hoop geld! Wetende dat een slaapzak van dit kaliber toch snel 18-20 jaar meegaat dan valt het best mee en moet dit als een investering in een goede nachtrust zien.

Technische gegevens:

Merk: Lowland
Type: Companion NCII 100cm
Afmetingen: 220 x 200cm
Gewicht: 1860 gram
Temperatuur indicatie: 5°C
Prijs: EURO 269,00

Gebruiksduur:

2 Jaar in bezit, +/- 14 weken intensief gebruik.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.lowlandoutdoor.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: