Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Lowland Trailrunner 2-persoonstent

Ingezonden door: Rob Plas
Gepubliceerd op: 30-05-2010, 02:14

Lowland Trailrunner 2-persoonstent

Deze tent heb ik sinds een ruime maand in mijn bezit en gebruikt in de Ardennen, Nederland en Schotland. Ik moet toegeven dat ik in eerste instantie “viel” voor het schitterende design van deze 3 stoks-tent, later kwamen daar gebruiksgemak, degelijkheid en de gewicht/ruimte verhouding bij.

Opzetten

Na de tent te hebben leren kennen een kwestie van 5 minuten. Met 3 haringen “staat” de tent. Met 8 haringen staat de tent netjes en met 11 haringen heb je hem geheel afgespannen, inclusief 2 stormlijnen. De tent staat dan als een huis. Eventueel kan je de vaste binnentent er met wat gepeuter uithalen, handig met afbreken/opzetten in de regen. Het bij nat weer strakker zetten en bij droog weer wat losser zetten gaat heel makkelijk met de verstelbare banden aan de voetkant van de tent. Ook de belangrijkste scheerlijnen zijn makkelijk verstelbaar.

Pluspunten:

Gewicht van 2500 gram is heel redelijk voor zo’n ruime, sterke en stabiele 2 persoonstent. Er is ook werkelijk ruimte voor 2 personen met bagage ruimte onder de luifels.Opvallend compacte pakmaat. Afspan mogelijkheden. Dubbele zij-ingang met bagageluifel aan elke zijde. Ventilatie is erg goed, mede door het “zonnedak”.

Minpunt:

De best wel hoge aanschafprijs kan een rem zijn.

Prijs: ca 500 euro.

Aanvulling: service

Onlangs had ik een probleem met een van de kunststof cups waar de tentstokken in vastgezet worden: door het zetten van wat kracht brak de hele bodem er uit en moest ik een weekendje improviseren om de middelste stok goed vast te zetten. Één telefoontje naar Birdland leerde me dat dit een bekend, en inmiddels aangepakt zwak punt in de constructie van de tent was. Ik kon de tent opsturen en Birdland/Lowland zou kosteloos dit euvel verhelpen en gelijk alle drie de cups vervangen voor een wat robuuster exemplaar. Opvallend was de razendsnelle service: Vrijdag is het pakket 's ochtends verstuurd, dinsdag kreeg ik de tent gerepareerd en wel retour. Een dergelijke snelle en goede service kan een overweging zijn om een tent uit het wat duurdere segment aan te schaffen, omdat je weet dat eventuele problemen serieus en snel opgelost zullen worden.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.lowlandoutdoor.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Rob Plas: