Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Comet 28

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 07-11-2013, 15:09

Osprey Comet 28

Deze rugzak van Osprey komt uit de 24 / seven series. Dit is wat ze bij Osprey omschrijven een hybride rugzak voor naar kantoor of naar je buitenactiviteit. Deze serie van 6 rugzakken wordt getypeerd als een comfortabele rugzakkencollectie met oog voor kantoorgebruik, denk aan een laptop vak, maar juist met het draagcomfort en de mogelijkheden van een reguliere daypack.

Wensenlijstje en gebruik

Een rugzak om mijn "oude" Cerrotorre op te volgen. Deze is toch eindelijk wel een beetje versleten en ik ben ondertussen toe aan een rugzakje met iets meer inhoud. Dus waar de RUSA 23 liters kan bevatten zocht ik iets tussen de 25 en 30. Veel rugzakken hebben een hard rugpand maar zeker voor op de fiets zoek ik een echte softpack. Iets meer handige opberg vakjes, je moet immers je zooi een beetje overzichtelijk in je rugzak verstoppen...

Met dit lijstje in gedachten bij een zeer groot outdoor-warenhuis maar eens een middagje rugzakken gaan passen. De keuze kwam uiteindelijk neer op of een dure Arc'Teryx of deze Osprey. Ik heb de keuze gemaakt voor de Comet op basis van draagcomfort, deze zit mij beter dan de andere rugzakken die ik gepast heb.

Ik gebruik dit soort rugzakken voornamelijk als uitvalsbasis voor wandelingen, fietstochten, een weekeindje uit logeren, sporten en zeker ook naar het werk.

Features

De de 24 / seven serie kenmerkt zich door de doordachte opbouw van de rugzak met oa een front loading hoofdcompartiment, een mp3-vak bovenin achter een laptopvak, documenten vak, gevoerde handgreep (bij de Comet 2 maal), voorvakken met mesh "organisers", ijsbijl lus, lamphaak en natuurlijk een borst en heupbandje.

De Comet heeft aan de voorkant drie vakken, een lange smalle aan een kant waar je bijvoorbeeld je isoleerfles of waterfles kwijt kan, een groot plat voorvak voor bv papieren en een topvakje met daarin een organiser voor je losse spulletjes, haakje voor sleutels etc.

In het hoofdvak vind je naast veel ruimte een laptop vak waarin je ook perfect een grote slurpzak kwijt kunt, een vak voor documenten en een klein vakje voor je MP3 speler, hiervoor is ook een uitgang voor je hoofdtelefoon of je drinkslang aanwezig aan de bovenzijde van het rugpand.

Het rugpand zelf is een softpack, dus zonder alu of kunststof strips dus erg vormbaar naar je bewegingen. Dit heeft als voordeel dat de rugzak nooit tegenstribbelt maar ondank de speciale “Airscape” mesh kussens zal een softpack als deze altijd een stukje zweteriger zijn dan rugzakken met Aeroflex oid. Maar voor mijn gebruik hecht ik meer waarde aan de vormbaarheid van het rugpand. De schouderbanden zijn erg comfortabel, de heupriem stelt niet veel voor net als de meeste rugzakken in dit gamma.

Aan de buitenzijde zitten nog behoorlijk wat details verwerkt, zo zitten er op erg veel plaatsen reflecterende details, zitten er compressie riemen op de juiste plekken en de twee handgrepen zijn prettig voor het dagelijkse portie misbruik, en op een aantal handige plekken vind je inbind punten voor accessoires zoals een achterlicht, een wandelstok/ijsbijl en de runners zijn voorzien van een speciale vingerlus om de ritsen gemakkelijk te bedienen.

Conclusie: een comfortabele, featurerijke rugzak

Dankzij het erg comfortabele vormgegeven rugpand en schouderbanden een zeer prettig dragende rugzak. Door de doordachte opbouw van de rugzak met op de juiste plekken de juiste handigheidjes. De rugzak voldoet perfect voor mij. Echter bij andere rugzakken zitten er meestal een helmnetje en/of regenhoesje bij maar bij de stadse serie rugzakken gaan ze er blijkbaar niet van uit dat je ook met je helm of met regenachtig weer in de weer gaat. Voor mij is dit zeker een perfecte companion voor dagelijks gebruik, en voor de prijs die je er voor betaalt is het zeker een winnaar. Dus de rugzak volstouwen met kleding voor tijdens of na een MTB tochtje of juist met kantoor spul, zeker doen.

Specificaties van de fabrikant:

Osprey Comet 28
Active everyday urban or trail
Unique Features
Sewn-in spacer mesh harness
AirScape™ backpanel
2X side stretch mesh pockets
Side zip front panel pocket
Front grab handle
Laptop compatibility 15"/38cm to 17"/43cm
Laptop compartment dimensions:
CM: 37.6 x 26.7 x 3.81
Colors available: Real Red, Ice Blue, Fern Green, Black

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: