Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Renn 50 Women's rugzak

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 25-03-2019, 14:22

Osprey Renn 50 Women's rugzak

De Renn 50 van Osprey is een eenvoudige damesrugzak voor meerdaagse (hutten)tochten. Een instapmodel voor dames die wel alle basisfeatures op de rugzak willen hebben, maar niet direct de hoofdprijs willen betalen. En uiteraard zonder aan comfort in te leveren.

Ontworpen naar vrouwelijke anatomie

De Osprey Renn 50 is een damesrugzak zoals je die van Osprey bent gewend. Het model is dus volledig ontworpen naar de vrouwelijke anatomie. Dat betekent onder andere dat de schouderbanden iets krommer lopen zodat ze de borsten niet afklemmen en dat de heupriem is gevormd naar de vorm van de iets stevigere vrouwelijk heupen. Ook is het rugpand iets korter dan een gelijkwaardig herenmodel en staan de schouderbanden op de rug iets dichter bij elkaar. Al deze features zorgen ruimvoldoende voor het comfort dat je van een Osprey-pack mag verwachten bleek onder andere tijdens een tocht over redelijk gebaande paden met niet al te veel hoogteverschil.

(Bijna) alle basisfeatures

Zoals gezegd beschikt de Renn 50 over alle basisfeatures die je verwacht te vinden op een dergelijke rugzak. Denk daarbij aan ruime zijvakken, compressieriemen, goed verstelbaar rugpand en vakken op de heupband. Een praktisch topvak en speciaal bodemvak voor een compacte slaapzak, inclusief een bijgeleverde regenhoes zijn ook inbegrepen.

Goed verstelbaar rugpand

Wat Osprey wél op een zeer mooie manier heeft is het verwerken van een zeer goed verstelbaar en heerlijk comfortabel rugpand. Het AirSpeed™ rugpand is voorzien van een soort trampoline van mesh, die er niet alleen voor zorgt dat er en uitstekende ventilatie op de rug is, maar tevens dat er geen vervelende drukpunten ontstaan. Dankzij een vernuftig verstelsysteem waarbij een beugel via een soort daisychain in hoogte kan worden verplaatst is het rugpand ook in lengte goed af te stellen.

Conclusie: een bijna perfect instapmodel

Met een adviesverkooprijs van EURO 140 is de Osprey Renn 50 Women's reugzak wellicht niet het meest goedkope instapmodel, maar het comfort en de gebruikte materialen maken hem het geld dubbel en dwars waard. Het bijzonder lage gewicht (slechts 1,50 kg) en het feit dat je er vele jaren plezier van zult hebben helpen daar uiteraard bij.

Technische details

  • Gewicht: 1,50 kg
  • Basismateriaal: 600D Polyester
  • Verkrijgbaar in 2 kleuren: Aurora Purple en Cinder Grey

Pluspunten

  • Lage gewicht (1,50 kg)
  • Draagcomfort (damesspecifiek)
  • Verstelmogelijkheden

Minpunten

  • Geen tot nu toe

Correctie: In de eerste versie van deze bespreking schreef ik dat het damesmodel geen hydratatievak zou hebben. Dit bleek echter onjuist, omdat dit enkel het geval was in het sample-model dat voor deze bespreking is uitgeprobeerd.

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome:

Reacties op deze pagina: