Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Fairview Wheels 36

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 26-11-2019, 13:55

Osprey Fairview Wheels 36

Met de Fairview Wheels 36 bracht Osprey een vrouwelijke reistas op de markt, die een soort hybride is tussen een rugzak en een koffer. Hij kan namelijk prima als rugzak worden gedragen, maar voelt zich dankzij de wieltjes en trekstang ook prima thuis op een vliegveld of treinstation. Een mooie tas dus om tijdens vakantie uit te proberen.

Eerste indruk

Ik liet de Fairview Wheels 36 testen door een 17-jarige (vrouwelijke) tiener om te kijken of hij zou aansluiten bij de doelgroep (vrouwelijke reizigers). En dat bleek inderdaad een goede keuze te zijn. De eerste indrukken die werden gedeeld waren onder andere het bijzonder lichte gewicht voor deze rolkoffer (slechts 2,4 kilogram), de ontzettend mooie kleur (Amulet Purple in dit geval) en het feit dat hij “lekker helemaal opengedaan kan worden als een koffer”. Met een volume van 36 liter is zeker het lichte gewicht een belangrijke graadmeter hier, want de tas is enkele keren mee op reis gegaan, zowel in het (als handbagage) vliegtuig als in de trein (in het bagagerek).

Osprey-afwerking

Mensen die bekend zijn met het merk Osprey weten precies wat ik bedoel met “Osprey-afwerking”. Een superieure afwerking van de naden, met oog voor de kleinste details en dat zonder allerlei onnodige toeters en bellen aan de tas toe te voegen. De Fairview wheels 36 is daar geen uitzondering op. De wieltjes en telescopische trekstang zijn van hoogwaardig materiaal, de rest van de tas bestaat uit zeer slijtvast 210D High Tenacity Nylon. De ritsen kunnen worden afgesloten met een klein hangslotje, terwijl de polstering van bijvoorbeeld de verschillende handgrepen bijzonder prettig aanvoelt.

Slimme indeling

Osprey heeft de Fairview Wheels 36 voorzien van een slimme indeling als het gaat om vakken. Zo zijn er aan de voorzijde twee mesh vakken geplaatst voor klein spul dat je snel bij de hand wilt hebben, maar bijvoorbeeld ook voor een eventuele drinkfles. Bovenop zit een kleiner vak, afgesloten met een ritssluiting, waar je eventueel los spul in kwijt kan. Maar tijdens een vakantie kwamen we er al snel achter dat het ook een ideaal vak is om bijvoorbeeld schoenen of kleine vuile was (ondergoed, sokken, etc.) in op te bergen, zonder dat het bij de rest van de inhoud van de zak komt. Een ID-card vindt een plekje in het klein vakje dat speciaal daarvoor bovenaan de achterzijde is geplaatst. Daar zit overigens de gehele rugzak-uitvoering (schouderbanden en heupband) verstopt. Binnen in het grote hoofdvak zit verder een apart mesh vak tegen de buitenzijde en zijn er compressiebanden geplaatst om de kleding netjes bij elkaar te houden.

Comfortabel als rolkoffer en rugtas

Bij het ontwerp van de Fairview Wheels heeft Osprey speciaal gedacht aan de dames: de rugzak is dan ook specifiek naar de ergonomie van het dameslichaam vormgegeven. Hij voelt comfortabel aan, met gepolsterde schouderbanden en heupriem en in hoogte verstelbare borstband met ingebouwde noodfluit. Als rolkoffer rolt de tas bijzonder soepel, vooral natuurlijk dankzij de vrij grote wieltjes die bij eventuele schade gemakkelijk vervangen kunnen worden. De telescopische trekstang laat zich bijzonder gemakkelijk uitschuiven en weer inschuiven en het handvat voelt prettig aan.

Conclusie

Ik kan niet anders zeggen dan dat de Fairview Wheels 36 perfect in de smaak valt bij de doelgroep: vrouwelijke reizigers. De afwerking is zeer goed, het gebruikte materiaal superieur en het formaat perfect om als handbagage mee te gaan in zowel vliegtuig als trein. Al met al een echte aanrader voor kortere reizen en weekendtrips.

Pluspunten

  • Vrij licht van gewicht
  • Ideale afmeting voor korte reizen en weekendtrips
  • Superieur materiaal en afwerking

Minpunten

  • Wellicht wat prijzig, maar zeer goede verhouding prijs/kwaliteit

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: