Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Transporter 95

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 13-03-2018, 01:08

Osprey Transporter 95

De Transporter serie van Osprey bestaat uit duffels die tevens als rugzak gebruikt kunnen worden. Verkrijgbaar in verschillende maten, maar ik heb het model van 95 liter gebruikt. Groot geniet voor een lang weekend weg en toch heel compact op te bergen als je hem niet gebruikt.

Compact en licht van gewicht

De Osprey Transporter 95 heeft zoals de naam al doet vermoeden een inhoud van 95 liter. Toch weegt deze duffel slecht net iets meer dan anderhalve kilo. Hij wordt geleverd in een kleine opbergzak, die op zijn beur weer het perfecte formaat heeft van een schoenentas voor een paar bergschoenen. Deze schoenentas pas precies verticaal in de duffel, zodat je nog veel ruimte over houdt voor de rest van je materiaal.

Stevig materiaal

Ondanks het lage gewicht heeft Osprey zeker niet bespaard op het materiaal. De Transporter is gemaakt van een stevig nylon, voorzien van een TPU laminaat. Daardoor is de duffel niet alleen zeer robuust, maar kan hij ook een stevige regenbui zonder problemen weerstaan. Helemaal waterdicht is hij uiteraard daardoor niet, maar ruim voldoende waterafstotend om met een veilig gevoel je materiaal in te vervoeren.

Ingebouwd draagsysteem: ook als rugzak te gebruiken

De Transporter is zoals elke duffel natuurlijk voorzien van de nodige handvatten om hem handig te vervoeren, vier in totaal. Maar bijzondere extra aan deze duffel is het feit dat er in het bovenvak tevens een comfortabel draagsysteem zit verwerkt. Simpelweg openritsen, eruit halen en de verschillende clips vastzetten en je kunt de Transporter gewoon als een normale rugzak op je rug dragen. Vooral gemakkelijk als je hem langere tijd moet dragen. Voor extra comfort zorgt hier overigens de borstriem die uiteraard te verstellen is.

Meshvakken aan de binnenzijde

Zoals gezegd wordt de duffel geleverd inclusief een opbergzak die tevens dienst kan doen als schoenenzak voor je bergwandelschoenen. Maar aan de binnenzijde van de Transporter zijn er ook nog enkele meshvakken verwerkt. Deze kun je gebruiken voor klein materiaal dat je niet los in de duffel wilt laten slingeren.

Ideaal voor vliegreizen

Zeker als je nog wel eens het vliegtuig neemt is deze duffel de ideale reistas. Er is aan de buitenzijde een speciaal vakje geplaatst voor je ID-tag en daarnaast kunnen de ritstrekkers middels een hangslot afgesloten worden. Het feit dat er verder geen losse banden of gespen aan de buitenkant zitten voorkomt dat de tas ergens achter blijft hangen.

Conclusie: een heerlijke reis- en materiaaltas

Nu ik de Osprey Transporter 95 enkele maanden geleden hebt kan ik er alleen maar enthousiast over zijn. Hij is stevig, compact op te bergen en redelijk licht van gewicht. Het rugpand is snel klaar voer gebruik te maken en even snel weer op te bergen. Bovendien zorgt de grote klep ervoor dat je alles overzichtelijk kunt zien als je hem geheel opent.

Pluspunten

  • Zeer stevig en nagenoeg waterdicht
  • Veelzijdig te gebruiken
  • Compact op te bergen

Minpunten

  • Redelijk aan de prijs

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: