Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Rolling Transporter 40

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 11-08-2018, 04:20

Osprey Rolling Transporter 40

Met de Rolling Transporter 40 heeft Osprey voor mij de ideale reisduffel op de markt gebracht. Eerder was ik namelijk al heel tevreden over mijn grotere Transporter-duffel, maar deze kleine Rolling Transporter heeft een extraatje: wieltjes voor extra gemak op het vliegveld of in de stad.

HighRoad™ chassis voor extra rolgemak

De meeste mensen die een rolkoffer meenemen op vakantie zijn blij met de wieltjes op het vliegveld zelf, maar zodra ze in het oude centrum van dat leuke stadje komen is de lol eraf: de wieltjes zijn gewoon niet geschikt voor ruigere ondergrond. Enter Osprey Rolling Transporter met het HighRoad™ chassis. Dit is een zeer stevig, maar verbluffende licht chassis met daaronder twee zeer stevige all-terrain wieltjes gemonteerd. Zelfs over ongelijke keienstraatjes in het centrum van Girona, eeuwenoude klinkers in een Middeleeuwse dorpkern en gravel-paadjes van een camping was het rolgemak optimaal. En omdat het chassis tevens een zeer robuuste beschermrand heeft, hoef je ook niet bang te zijn als je wat lomper met de tas omspringt als je bijvoorbeeld een stoep of trap oprolt.

Heerlijk overzichtelijk

Net als de grote voorgangers is de Osprey Rolling Transporter heerlijk overzichtelijk. Middels een grote driekwart rondlopende rits kun je de complete bovenkant openklappen en zo gemakkelijk alles een plaatsje geven. Door het gebruik van enkele interne straps blijft alles netjes op zijn plaats, maar klein spul kan eventueel ook prima in het interne meshvak worden opgeborgen. Aan de buitenkant is tevens een handig vakje voor bijvoorbeeld reisdocumenten verwerkt, evenals een labelhouder.

Op verschillende manieren te dragen

Hoewel de Rolling Transporter duidelijk op een rolkoffer lijkt en dankzij de grote rits ook opent als een koffer, is hij ook gewoon als tas te dragen. De tas is uitgerust met vier verschillende handvatten, waardoor hij even snel uit de kofferbak van de auto kan worden gepakt als in het bagagevak boven je hoofd in het vliegtuig kan worden geplaatst. Daarnaast is er dan ook nog de telescopische greep, door Osprey ErgoGrip™ genaamd. Deze schuift volledig weg in de tas, waardoor hij nergens achter kan blijven hangen. Maar uitgeschoven is hij hoog genoeg voor mij (183cm) om de tas comfortabel achter me aan te trekken.

Superieur materiaal

Osprey heeft er opnieuw voor gekozen om de Rolling Transporter, net als de versie zonder wieltjes te produceren van zeer stevig TPU gelamineerd nylon. Dit is niet alleen nagenoeg slijtvast, maar tevens in hoge mate waterdicht. De tas is daardoor nog niet volledig waterdicht, maar in een regenbui hoef je niet direct bang te zijn dat het water aan alle kanten je tas binnen sijpelt. Tegelijkertijd is het materiaal soepel en licht van gewicht.

Perfect voor een weekendtrip

Ga je een weekendje weg, dan is naar mijn idee deze Osprey Rolling Transporter 40 je ideale reistas. Hij is compact genoeg om als handbagage mee te gaan in het vliegtuig, past gemakkelijk in de kofferbak, maar is toch ruim genoeg om extra kleren en schoenen zonder problemen op te bergen. Het feit dat hij zich zo licht laat meerollen is daarbij een grote plus, want dat hebben veel andere rolkoffers niet.

Technische specificaties

  • Gewicht: 2.74 kg
  • Afmetingen: 55 (hoogte) x 36 (breedte) x 23 (diepte) in centimeters
  • Materiaal: 840D Nylon TPU dubbel gecoat

Pluspunten

  • Zeer licht van gewicht
  • Hoog rolgemak op alle soorten ondergrond
  • Zeer robuust en zeer waterbestendig
  • Voldoet aan handbagage-eisen

Minpunten

  • Wat aan de prijzige kant

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: