Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Osprey Nebula 34

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 13-03-2015, 04:36

Osprey Nebula 34

De Osprey Nebula is een dagrugzak die bedoeld is voor gebruik naar kantoor of universiteit. Een rugzak met alle features die je gewend bent van Osprey, maar dan volledig ingericht volgens de wensen van iemand die ook graag documenten en een laptop in zijn of haar rugzak mee wil nemen.

Overzichtelijke indeling

De Nebula is zoals gezegd een “city bag” en dus niet zozeer bedoeld om mee de bergen in te nemen. Dat is ook goed te zien aan de overzichtelijke indeling van de inhoud van de rugzak. Deze bestaat grofweg uit 3 hoofcompartimenten: een gevoerd vak voor je laptop dat tegen het rugpand is geplaatst, een groot hoofdvak en een kleiner voorvak dat vervolgens weer voorzien is van een groot aantal kleinere opbergvakjes. Daarmee kun je de Nebula zeer overzichtelijk inpakken en heeft alles een eigen plek. De tablet en laptop kunnen snel uit de rugzak worden gehaald als dat nodig is, maar klein materiaal zit goed georganiseerd opgeborgen in aparte vakje aan de voorzijde van de rugzak. Aan de buitenkant is er bovendien ruimte voor onder andere een drinkfles aan de zijkant en bijvoorbeeld het opbergen van een jas (of fietshelm) onder een stretchvak. En tot slot is er ook aan de zonnebril gedacht, want die kan in een apart vakje bovenop de rugzak worden weggestopt.

Osprey-kwaliteit

Wie de rugzakken van Osprey kent weet dat de kwaliteit van het merk tot de top van de buitensportmarkt behoort. En ook voor de Nebula heeft Osprey niet bezuinigd op materiaal of functionaliteit. Zo zijn alle ritstrekkers voorzien van gemakkelijke loops om de ritsen gemakkelijk te kunnen bedienen en zijn de ritsen zelf van YKK en zijn ze dus soepel te openen en te sluiten. De rugzak zelf is gemaakt van stevig materiaal en op strategische punten bovendien voorzien van reflecterende elementen om de veiligheid bij schemer of duister te vergroten. Het rugpand is eenvoudig, maar daardoor niet minder comfortabel. Luchtkanalen zorgen voor de nodige ventilatie op zomerse dagen, terwijl de gepolsterde schouderbanden het draagcomfort vergroten. De smalle heupriem is gemakkelijk verwijderen als je deze niet nodig denkt te hebben.

Praktisch in gebruik

De Nebula is dankzij zijn overzichtelijke indeling zeer praktisch in gebruik. Zo kun je je laptop snel uit de rugzak halen als je hem nodig hebt of bij het passeren van de veiligheidscontrole op het vliegveld apart door de scanner moet laten gaan. Het voorste binnenvak met de vele kleinere opbergvakken is vrij overzichtelijk, met bovenin drie mesh-vakjes, daaronder een met ritssluiting af te sluiten groter vak en vervolgens wat sleuven om bijvoorbeeld wat pennen in te steken. Uiteraard is er een sleutelclip om je sleutelbos aan te hangen. Van mij had de rits van dit vak net iets langer mogen zijn, in tegenstelling tot de rits van het laptopvak dat juist helemaal tot onderaan loopt. Dit terwijl ik het laptopvak juist niet zo vaak helemaal tot onderen hoef te openen en het vak met de kleinere opbergmogelijkheden juist wel liever wat verder zou willen kunnen openen. Maar dat is dan ook eigenlijk de enige kritische kanttekening die ik bij deze rugzak kan plaatsen, want verder doet hij perfect wat hij moet doen. En dat bovendien met een gewicht van nog geen kilo (0,96 kilo om precies te zijn).

24/Seven-series

Osprey heeft voor naar kantoor en studie de 24/Seven serie ge&iunl;ntroduceerd: packs die niet alleen comfortabel zijn om te dragen, maar bovendien ideaal zijn om de spullen die je mee wilt nemen goed georganiseerd en overzichtelijk op te bergen. De Nebula is met zijn volume van 34 liter de grootste uit deze serie, maar er is ook een model met een inhoud van slechts 13 liter: de Daylite 13.

Conclusie

Zoals gezegd heb ik slechts één kanttekening bij de Osprey Nebula en dat is de rits van het voorste vak, dat zou van mij wat verder naar beneden mogen lopen om het openen gemakkelijker te maken. En de rits van het laptopvak zou daarentegen juist weer wat minder ver door hoeven te lopen van mij. Verder alleen maar complimenten, want de Nebula is bijzonder prettig in gebruik, functioneel, degelijk en licht van gewicht.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.ospreyeurope.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: