Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Alocs CW-K04 PRO Kettle Kit

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 28-02-2016, 15:20

Alocs CW-K04 PRO Kettle Kit

Toen ik een tijd geleden gevraagd werd of ik eens iets van het merk Alocs wilde proberen was ik bijzonder sceptisch. Een complete set van lichtgewicht theepot, inclusief alcoholbrander en houder voor nog geen 20 euro? Kon nooit wat zijn. Maar daar vergiste ik me dus behoorlijk in. Want inmiddels heb ik al veel plezier gehad van deze 'slow cooker' in de buitenlucht.

Compleet set in één theepot

Apart van de kwaliteit van een product zijn er voor mij in deze nog twee belangrijke factoren: het moet licht van gewicht zijn en het liefst compact op te bergen zijn in de rugzak. Het set van Alocs voldoet aan beiden, want de complete set van theepot met deksel, pannenhouder, brander (én bijgeleverd metalen theebolletje) wegen samen zo’n 365 gram. Dat lijkt veel, maar als je bedenkt dat dit zowel brander als pan en houder is valt het eigenlijk best mee. Daarnaast past alles precies in de theepot, waardoor het een compact geheel wordt dat gemakkelijk mee te nemen is. Er zijn zeker lichtere opties en compactere opties op de markt, maar zeker niet voor dat geld.

Standaard alcoholbrander

De alcoholbrander is er zo eentje als je gewend bent. Goed af te sluiten als je hem niet nodig hebt en in dit geval met een verschuifbare deksel waardoor je de grootte van de vlam een beetje kunt regelen.

Pannenhouder en windscherm in één

De compacte pannenhouder is voorzien van pootjes aan zowel de bovenkant als de onderkant. Dat heeft twee voordelen: dankzij de pootjes aan de onderzijde is hij goed stabiel neer te zetten en dankzij de breed uit te klappen pootjes aan de bovenkant passen pannen van uiteenlopende diameters op de brander. De houder doet overigens ook direct dienst als windscherm, zodra je ook bij redelijk harde wind nog steeds probleemloos kunt koken. Hoewel je dan uiteraard wel duidelijk verlies van efficiency merkt. Door de opening die in het scherm van de houder is gelaten kun je de vlam van de brander reguleren door het afdekplaatje te verdraaien, hoewel dat in de praktijk vrij lastig gaat omdat de brandstofhouder gewoon meedraait.

Lichtgewicht theepot

De bijgeleverde theepot van dit sit is een 1,4 liter pot, met siliconen handvat en gemaakt van geanodiseerd aluminium. Dit materiaal heeft als voordeel dat het een erg laag gewicht met een vriendelijke prijs weet te combineren. Het is uiteraard niet zo licht als titanium, maar kost slechts een fractie van de prijs. De theepot is voorzien van een deksel met silononen handvat. Daarnaast een korte schenktuit, zodat de theepot compact is in te pakken.

Lekker voor slow cooking

De CW-K04 PRO Kettle Kit van Alocs is zeker niet bedoeld om even snel je prakkie op te warmen, maar puur voor het zogenaamde slow cooking. Zelf neem ik het set graag mee als ik bijvoorbeeld op een dagtocht heet water nodig heb voor een kop thee of koffie. Natuurlijk kun je in zo’n geval ook gewoon een gevulde thermosfles meenemen, maar voor mij zit de fun toch ook wel in het even 'fikkie stoken'. De prijs/kwaliteit van deze set is verbluffend. Op het moment van schrijven kost de complete kit zo’n 17,50. Bovendien is de brander met houder uiteraard ook prima te gebruiken voor andere pannen. Naar mijn idee dan ook een erg leuk set voor 'erbij'.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Compact
  • Vriendelijk geprijsd
  • Stil (maakt geen geluid)

Minpunten

  • Verliest veel efficiency bij harde wind
  • Vlamhoogte lastig te regelen
Deze Alocs CW-K04 PRO Kettle Kit is ter review aangeboden door Gearbest.com

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: