Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Trangia Gourmet Frypan

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 24-07-2008, 03:18

Trangia Gourmet Frypan

Een van de meest handige pannen die ik tot op heden ben tegen gekomen is de Trangia Gourmet hapjespan.

Voor korte tochtjes neem je natuurlijk niet meer mee dan een klein keteltje om wat water te koken voor je zakje droogvoer of een kop koffie, maar als je een langere tocht onderneemt gaat niet boven een “echte” uitgebreide maaltijd. Dan komt een goede hapjespan altijd van pas.

Non-stick

De pan opgetrokken uit twee lagen metaal met aan de buitenzijde een op emaille gelijke laag, de binnenzijde van de pan is voorzien van en ptfe non-stick coating, dit betekent dus voorzichtig met een houten spateltje werken. Als je je hieraan houd heb je een pan die erg lang mee gaat en waarin je moeite moet doen om iets aangebakken te krijgen.... De deksel is overigens gewoon van plain alu, met een handige uitsparing zodat je deze op de kop in de pan kan leggen en het handvat kunt inklappen. Hierdoor blijft de non-stick coating goed beschermd in de fietstas of rugzak. Zelf steek in er meestal nog een houtenspateltje en een doek tussen.

Gebruik

Deze pan heb ik ontelbare verschillende activiteiten gebruikt, meestal als we in clubjes van 2 a 3 mensen aten. Dan gaat de saus in deze pan. Maar ook bij grotere groepen, meestal gaan er dan kleine of mini pizza's in de pan (bij en BBQ oid), gewoon zo zonder olie/ palmvet oid gaat prima. Als je met 2-en op tocht bent kun je gemakkelijk een complete 2 pans maaltijd klaarmaken, eerst de rijst/ pasta/ couscous oid aan de kook brengen, de boel in de slaapzak of andere hooikist en dan maar bakken in de hapjes pan. Deze methode werkt prima, zowel in de zomer als winter (oa Pocket rocket of whisperlite). En zoals ik al eerder schreef tot op heden nog weinig aan kunnen laten bakken.

Als je bv nasi achtige dingen maakt kun je prima de rijst nog even laten mee bakken met de groentjes, en met de deksel erop blijft je tweede portie goed warm.

Eindconclusie

Ik zou zeggen bijna een musthave voor iedere outdoor chef! De pan weegt nog geen 400 gram en kost bijna 20 euro. Het zet je (mij in ieder geval) ertoe om uitgebreider te koken op tocht pan blijkt erg duurzaam te zijn, en ja soms ben ik em even kwijt, dan hebben mijn ouders de pan weer eens “geleend”...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.trangia.se/

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: