Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Sugoi Apex Pant

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-09-2007, 05:17

Sugoi Apex Pant

De Apex Pant van Sugoii is een sportieve stretch broek van driekwart lengte en is geschikt voor in warm weer. Ik heb de broek nu bijna drie maanden in bezit en heb er de afgelopen zomermaanden bijna in gewoond. Hij is namelijk extreem comfortabel en zit perfect.

De Apex Pant is gemaakt van Mobil DX. Dit stretch-materiaal is aan de buitenkant voorzien van een extra ripstopdraad om de scheurvastheid te vergroten en aan de binnenkant van een zacht aanvoelend oppervlak. Daardoor zit de broek erg lekker en schuurt hij op geen enkele manier tijdens het lopen. Ik heb de broek inmiddels zelf in alle zomerse omstandigheden gedragen, van dagwandelingen onder een snikhete zon tot ook avondwandelingen in lichte regen. Onder alle omstandigheden blijft de broek goed zitten en comfortabel aanvoelen.

De broek is niet voorzien van een rits, maar van een elastiek in de taille dat kan worden vast geknoopt met een strik. Dat maakt een klein bezoek aan het toilet wat lastiger (je moet immer de broek behoorlijk laten zakken), maar zorgt er ook voor dat je tijdens het lopen geen last hebt van extra naden of verdikkingen in het materiaal.

Net boven de knie is een zak geplaatst, die met Velco kan worden afgesloten. Doordat het materiaal van de broek echter erg licht van gewicht is, stop ik er geen grote zaken als een portemonnee of GSM in. Dat gaat namelijk al vrij snel zwaaien bij het lopen en dus irriteren. Bovendien gaat de zak tijdens het lopen nog al eens open en zou deze wat mij betreft dus ook voorzien mogen worden van een dunne rits die beter afsluit.

Zoals gezegd heb ik de broek in de afgelopen maanden zeer intensief gebruikt. Het materiaal ziet er nog zeer goed uit, ook na de vel wasbeurten. Er is wel wat pilling opgetreden onder het zitvlak, waar de broek dus het meeste wrijving heeft tijdens het zitten. Maar dat is gelukkig minimaal.

Samenvattend is dit een zeer comfortabele en multifunctionele zomerbroek.

De Sugoi Apex Pant is in twee kleuren overigens, Black en Stone, waarvan ik de laatste in mijn bezit heb.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://sugoi.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: