Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Kompassen

Ervaringen van gebruikers: kompassen

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten kompassen. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Deel ook jouw ervaringen!

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Deel en lees meer ervaringen op het prikbord

Op het prikbord van de site delen mensen bijna dagelijks hun materiaal-ervaringen, maar vragen ook om ervaringen van anderen. Dus bezoek het prikbord op jouw meningen en ervaringen te delen met anderen of leer juist van hun ervaringen door je vragen te stellen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Gelert Deluxe Sensatic compass (€ 11,95)

Ik kreeg dit kompas als verjaardagscadeau en nam het mee naar Noorwegen voor een 24-daagse trektocht. Het kompas was niet bepaald geweldig. Er was namelijk te veel wrijving zodat elke beweging van de hand gevolgd wordt door een zeer sterke beweging van de richting van het kompas. Het duurt dan weer een seconde of 10 voor je het noorden weer gevonden hebt en wanneer je dan weer beweegt kan je weer 10 seconden wachten. Alles behalve ideaal dus. Mijn broers simpele Silva deed het overtuigend beter. Het enige voordeel is dat er relatief gemakkellijk te richten is. (David Dykstra / 23-08-2009)


Silva Eclipse 99 Pro (€ 103,92)

Tja, wonderschoon ding. Maar na 1 week waren de lettertjes een beetje eraf. Misschien zijn we iets te enthousiast van start gegaan...morgen krijg ik een nieuwe ;) (Marcel F. / 27-09-2001)


Silva plexi algemeen (€ 34,00)

Opletten met Deet en/of muggenmelk! Dit kan matheid van de plexi materialen geven! Voor de rest prima tuig! (jeanke / 04-01-2010)


Silva Ranger 27 (€ 30,00)

Handzaam klein spiegelkompasje met zonnewijzertje erop. Wat voor 'handige draagclip' moet doorgaan volgens Silva is gewoon een veiligheidsspeldje (!). Verder een goed kompas, al komt het scharnier wat ielig over, maar hij is nog heel. (dennis / 30-09-2003)


Silva Ranger 3 (€ 12,00)

Leuk kompas, handig in gebruik op kaart met verstelbare declinatie schaal. (R. Vrijman / 02-09-2004)


Silva Ranger kompas (€ 35,00)

Ranger, zeer goed in gebruik, schaalverdeling voor meten op een stafkaart, al zeer veel gebruikt om in bossen te lopen, met vergrootglas (Jan-Willem De Meyer / 23-06-2003)


Silva Ranger Pro 25 (€ 55,00)

Extreem solide spiegel kompas, ook bekend als Expedition 25. Nauwkeurig en zeer gemakkelijk in gebruik. Enig nadeel: wat aan de grote kant in een broekzak/borstzak te stoppen. (Teun Hendriks / 11-11-2005)


Silva Spiegelkompas (€ 31,76)

Aangeschaft voor geologenveldwerk (metingen). Jaren intensief gebruikt en werkt nog prima. Peilen is wat ruw. Spiegel is reuze handig voor dragers van contactlenzen! (Fedor de Vries / 07-02-2001)


Silva spiegelkompas (€ 34,03)

Als kaart en peilkompas erg goed, de spiegel is een voordeel bij het peilen van posities. Stevig en licht. (Dirk Heuvink / 28-01-2001)