Home » Materialen » Ervaringen van gebruikers » Tenten/Bivakzakken

Ervaringen van gebruikers:tenten

Op deze pagina vind je de ervaringen die mensen hebben opgedaan met de verschillende soorten tenten. Het overzicht is op alfabetische volgorde van merk en type weergegeven.

Deel ook jouw ervaringen!

Om dit overzicht meer inhoud te geven is het hard nodig dat iedereen zijn of haar ervaringen ook instuurt. Neem dus even de tijd om het formulier in te sturen en zorg dat anderen kunnen leren van jouw ervaringen.

Deel en lees meer ervaringen op het prikbord

Op het prikbord van de site delen mensen bijna dagelijks hun materiaal-ervaringen, maar vragen ook om ervaringen van anderen. Dus bezoek het prikbord op jouw meningen en ervaringen te delen met anderen of leer juist van hun ervaringen door je vragen te stellen.

Toon alleen:

Sorteer op:

Active Leisure 4 pers. tent (€ 340,00)

Ik weet de naam zo 123 niet meer. We hebben hem al jaren, tunneltent, 4 persoons, stahoogte 2 meter. Het beste is nog dat hij aan 3 kanten te openen is. De tent heeft al menig buitje, storm, etc. meegemaakt. Bij regen rijden we de auto zelfs half naar binnen (voorkant), pakken alles droog in, als laatste moet dan alleen de buitentent nog (nat) ingepakt worden. (Frank / 03-05-2006)


Active Leisure Ardeche (€ 260,00)

Vijftien kilo voor een driepersoonstent (comfortabel: tweepersoons) is te zwaar voor fiets of rugzak. Maar als basistent voor met de auto is de tent ideaal. Relatief klein pakvolume en zeer doordacht. Met het vaste kuipzeil en technisch katoen is er nauwelijks condens. In alle openingen is vliegengaas verwerkt en de afsluitingen houden water volledig buiten. Geschikt voor drie seizoenen (katoen doet het slecht bij vriesweer). Mooie, gerieflijke tent voor een lage prijs vaak met korting. (Jos Morren / 30-05-2018)


Active Leisure Brixen 6 (€ 1000,00)

We hebben hele slechte ervaring met de Brixen 6, na een bekende Oostenrijkste hagelbui bleef er zoveel hagel op het doek liggen, dat deze over de gehele lengte lek raakte. De buizen zijn niet echt stevig en het doek was niet goed genoeg aan te spannen. Door het gewicht van de hagel zakte het dak helemaal in. (Fam. Overbeek / 05-05-2008)


Active Leisure Brixen 6 (€ 850,00)

Wij zijn met deze tent 3 keer weggeweest en we zijn er achtergekomen dat het op en hobbelig terrein (en dat is er in de bergen regelmatig), praktisch onmogelijk is de tent goed af te spannen. Het gevolg is dat de tent na een hagelbui lek raakte...Niet meer te repareren. (Jenny / 15-04-2010)


Active Leisure Brixen 6 HW Cotton (€ 1000,00)

Een perfecte tent, zeker voor deze prijs!! We hebben de tent nu een aantal jaar. Ook in mindere weersomstandigheden, storm en aanhoudende harde regen, probleemloos. Geen gebroken, of doorgebogen stokken gehad. Een echte aanrader dus!! (Paul / 13-04-2012)


Active Leisure Canyon Super 6 (€ 1200,00)

Deze tent -versie 2005, LW cotton, incl. luifel- is heerlijk ruim, hoog en met veel oog voor detail afgewerkt. Kamperen is gewoon behaaglijk, niet afzien. Altijd de mooiste van de hele camping. Minpuntje: plek van 10x10 meter nodig. (Rob Bentvelsen / 18-08-2008)


Active Leisure Grand Canion Super 6 (€ 550,00)

Wat een supertent is dit! Wij hebben er nu ruim 8 jaar, twee keer per seizoen langdurig mee gecampeerd, ook in warme landen. En pas dit jaar (2009)begint de tent een beetje te lekken in de slaapcabines. Voor een polyester tent is dat dus een goed prestatie. Wel handig was om er een luifel bij te kopen zodat je ook met slecht weer de deuren open kan houden tijdens het koken. Anders regent 'ie in. (Martie Beijer / 07-09-2009)


Active Leisure Grand Canyon (€ 900,00)

Perfecte groot gezin tent die eenvoudig met twee personen op te zetten is. met de luifel ontstaat een royale leefruimte. Nadeel is dat er bij regen veel water op de tent en luifel blijft staan, ondanks de vele mogelijkheden de tent strak op te zetten. Overall: echt een aanrader (Jacco / 25-09-2006)


Active Leisure Grand Canyon (€ 550,00)

Uiterlijk fraai. Kwaliteit en service waardeloos. Na twee jaar (5 weken) gebruik een vakantie met veel regen gehad. Tent bleek op ieder punt waar een lusje zat te lekken. Active Leisure gaf niet thuis. 2 x Alle naden met seamseal gedicht maar tevergeefs. Kortom: mooi om te zien maar volstrekt waardeloos in gebruik icl service. (Marco / 03-11-2009)


Active Leisure Grand Canyon 6 (€ 0,00)

Tent tweedehands gekocht. Eerste zomer direct in een kuil gezet, die een diepe plas werd. Slaapkabines bleken waterdicht grondzeil te hebben! We sliepen in een waterbed. Tent eenvoudig op te zetten, kost wel volwassen kracht voor opspannen fiberstokken. Luifel wordt over de hele tent gespannen, na een aantal jaren is dat handig omdat de tent op de naden kan gaan doorslaan. Ritsen zijn het kwetsbare punt, nieuwe rijders kun je bestellen en er door een kleermaker op laten zetten. Dan is het weer ok voor een paar tientjes. (Mar 787 / 31-05-2013)


Active Leisure Grand Canyon 6 HW + Luifel (€ 950,00)

Erg mooie, ruime tent op sta-hoogte. Twee binnententen die mooi in de buitentent hangen. Ingeritst grondzeil geeft extra gebruiks gemak. Luifel mijns inziens een minpuntje: vergroot de leefruimte enorm, maar is erg gevoelig voor regen: bleef bij ons veel water in staan waardoor een vd stokken brak. Ook bij wind vertrouw ik de constructie van de luifel niet. (Henk-Jan / 19-07-2006)


Active Leisure Grand Canyon 8 (€ 0,00)

We kochten de Grand Canyon 8 tweedehands nadat onze Grand Canyon 6 door hagelstenen als tennisballen was vernield. Grand Canyon 8 is geweldig, heeft een 2x zo brede binnenruimte tussen de cabines als de GC 6. We konden er een tafel + stoelen kwijt en daar nog ruim omheen lopen ook. De luifel van de 8 dekt niet het hele dak af. Dat betekent dat niet alle naden door de luifel zijn bedekt en dat hebben we bij heel zware regen gemerkt. Nadeel is ook dat deze tent zó waanzinnig groot is dat je je schaamt voor de hoeveelheid plek die je op een camping inneemt. Nu we met 3 over zijn gebruiken we deze tent niet meer, bewaren hem voor kampeerfeestjes van de klas of het sportteam. Zonder binnententen kun je een feestje geven in deze tent. Er kan een heel hockeyteam slapen in deze tent. (mar787 / 31-05-2013)


Active Leisure Grand Canyon Super 6 (€ 998,00)

Fijne ruime tent met 1 groot minpunt: de ritssluitingen van de binnententen zijn allebei na 3 vakanties en normaal gebruik kapot. Geen garantie op ritssluitingen. (Fiona engels / 04-09-2006)


Active Leisure Grand Canyon TC (€ 699,00)

Heerlijke grote tunneltent. Met extra luifel heel veel ruimte. Makkelijk op te zetten met twee personen in 20 minuten. De ventilatie is erg goed in warme streken door de speciale dubbeldaks constructie met ventilatiegaas op het dak en de uitzetflappen aan de zijkanten. Goed waterdicht. (Willem / 08-09-2005)


Active Leisure MPT4/Luifel (€ 700,00)

Tent gekregen met stukke binen ritssluiting, opgestuurd naar fabrikant, niets gedaan, 2e keer opgestuurd, flutreparatie uitgevord ipv nieuwe rits. Luifel bij de tent gekocht, 1 regenbui, forse lekkage, luifel retour, was niet goed geimpregneerd. Afwachten of die nu wel waterdicht is. Kortom: slecht materiaal, slechte service, nooit meer Active Leisure. (Ruud de Vries / 21-03-2011)


Active Leisure North Ridge (€ 99,00)

Daardat ik een tent nodig had om met de rugzak te gaan hiken is mijn oog gevallen op deze tent. Een licht tent met een goed gebruiks gemak in barre omstandigheden. Goede prijs voor een leuke tent en het is een aanrader voor iedereen. Deze tent is gekocht bij de kampeermarkt in Eindhoven. Leuke zaak met een goede service. (gregor / 05-04-2004)


Arklight Design X-Bivy (€ 85,00)

Hele lichte (175 gram) eenvoudige bivakzak, maar wel waterproof onderkant en zwaar waterafstotende bovenkant. Kleur zwart/groen. Ideaal voor onder de tarp. Geeft toch wat extra vertrouwen voor als het dereigt te gaan regenene, en extra warmte en windblock. halve lengte rits en drawstring hood. (Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Arklight Design X-Tarp 2.5 x3 m (€ 97,00)

Hele lichte silicone nylon tarp. Kleur is mosgroen, dus ideaal voor de minder opvallende plekjes. Je kunt hem op veel manieren opzetten, er passen twee volwassenen onder. Tie-outs: 3 per kant en nog twee over de lengte. Erg tevreden over. (Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Barth / 1 persoons (€ 29,00)

Werkelijk superlicht 1 kg, wel krap maar te doen. Puur voor 1 of twee dagen. Wel veel last van condens. Prijs is een lachertje. (steven / 04-12-2002)


Base Camp Lhasa (€ 80,00)

Deze tent heb ik gewonnen met een goody prijsvraag van Hiking-Site. Ik ben ermee op fietsvakantie geweest. Tent is me heel goed bevallen, zet makkelijk op, het doek is stevig en het geheel verpakt klein en is licht. In vergelijking met duurdere tenten is er natuurlijk wel enig verschil in kwaliteit, bovendien valt het zeil van het model (1 stok) een beetje over je voeten, dus met 2 personen is er nog maar weinig bagage in te houden. Al met al ben ik er erg blij mee, vooraf zou ik misschien kiezen voor een duurder model kiezen, maar na gebruik weet ik dat dit perfect voor me is. (Jurjen / 04-09-2013)


Big Pack solo (€ 123,95)

Lichte tent 2,1 kg binnentent ruim zeker bij de schouders wel valt de ruimte tegen onder de luifel een rugzak 50+ liter gaat er niet onder dus speciaale rugzakhoes neem ik altijd mee. Ik ben er nu in totaal 43 dagen mee weg geweest en het grondzeil is nog prima zo ook de buiten tent. (john / 29-12-2003)


Big Pack solo (€ 70,00)

2de hands gekocht. Goed, blijft staan als het stormt, alleen de naden van het grondzeil hebben nu na een aantal vakanties gebruik sealing nodig. Is te klein om rechtop in te zitten en het is proppen met m'n fietstassen en daardoor niet echt handig. Het is moeilijk om droog wegens condens uit je tentje te stappen in de ochtend. Voor de ingang staat een haring waar ik mee steeds lelijk aanstoot als ik naar binnen wil. Wel lekker licht en hij kan echt overal staan! (Carolien / 07-02-2005)


Bever/Birdland Sofitex Bivakzak (€ 140,22)

Landbouwzeil vaak onvoldoende, vandaar Bivy. Het stokje brak al bij de eerst keer. Gerepareerd met cello-tape. Elastieken aan de haringlussen ontbreken (trekontlasting) Lusjes aan de rits bij het luifeltje ook zelf maken. (Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


Birdland Asterisk Thermo (€ 363,02)

Perfecte tent. Zeer stormvast, licht en ruim. Bij diverse tochten prima ervaringen. Afgezien van 1 meter sneeuwval per nacht overal voor geschikt! (Wouter Plaatsman / 01-12-2000)


Birdland Bivakzak Sofitex (€ 140,00)

Materiaal ademt niet genoeg. 's-Morgens wordt je wakker met een laag condens aan de binnenzijde van de zak en dus ook op/in je slaapzak. Wel is de rits aan de zijkant handig bij instappen. Het boogje doet wat ielig aan, en heb ik ook niet gebruikt. (Richard Weustink / 09-06-2004)


Birdland Colibri II (€ 450,00)

Aardige gewicht/ruimte verhouding, redelijk strak/stormproof op te zetten. Opzetten is lastig door onhandige stok-geleiders in buitentent. (Harry / 15-07-2005)


Birdland Comet (koepeltent) (€ 499,00)

Zeer handige tent met twee ingangen, bij Zwerfkei gekocht,maar na 2 jaar niet al te intensief gebruik begint de coating aan de binnenkant van de buitentent los te raken, hangt in flarden aan de tent. Nu in regen onbruikbaar. Geen garantie meer, dus weg 500 eurootjes. (gertjan van der tweel / 29-04-2006)


Birdland Duo-Nova (€ 1000,00)

Veel ruimte, uitstekende ventilatie, uitstekend doek en goede afwerking. Helaas na 5 jaar gebruik wat problemen met naden. Communicatie hierover met Bridland verliep niet geheel probleemloos! Gezien de lengte van de tent verrassend stormvast (neem wel genoeg haringen mee!) (Ardwil Goedegebuur / 10-10-2002)


Birdland Ellips 392 (€ 500,00)

Heb deze 'Tent der Tenten' sinds 2002. Het frameontwerp, dat voor verticale wanden zorgt, acht ik nog steeds onovertroffen. Ook de binnenruimten van tent en vestibules zijn precies goed. Helaas liet na een aantal jaren de waterdichte coating van de opstaande rand van de kuip los, waardoor het water naar binnen liep bij regen met wind. Voor een schappelijke prijs een nieuwe kuip innaaien was een betere optie dan de tent weer nieuw kopen; Birdland heeft het probleem van de kuip opgelost, maar helaas het ontwerp van de tent (de huidige Ellips TR) verrampoeneerd door het aanbrengen van een extra tentstok wat behalve een halve kilo niets wezenlijks toevoegt. (Johan / 10-06-2010)


Birdland Multi Nova (€ 500,00)

Deze tent is de vier persoonsuitvoering en bevalt uitstekend. De afgelopen dagen viel er zeer veel regen in ons eigen kikkerlandje en werkelijk geen drup kon de naden of het doek passeren! We hadden wel een tarp (Ramble Cliffhanger) over de ingang gespannen, anders wordt het met vier personen wel wat krapjes en nu kon de deur openblijven. Verder vlot en eenvouidig op te zetten en af te breken. Binnentent hangt met klittenband in de buitentent, dus droog op te ruimen. Een dikke voldoende! (A. van Amstel / 21-08-2006)


Birdland Multi Nova (€ 899,00)

We hebben de tent gekocht om te kunnen trekken met onze 3 kinderen. Doorslaggevend voor de koop waren de 2 binnententen en de mogelijkheid om er twee tenten van te maken die licht genoeg zijn om een rugzak te dragen. We hebben de tent 4 weken gebruikt en hebben geen spijt van onze aankoop. De tent is goed afgewerkt, het materiaal is hoogwaardig en er is nagedacht over de details. Voor deze prijs mag je dat ook verwachten. De ventilatie is van binnenuit te reguleren. Ik heb de tent te kort om over de duurzaamheid te oordelen. Ik verwacht echter geen problemen. (Arne Willigenburg / 11-12-2009)


Birdland Multinova (€ 600,00)

Wij hebben een van de laatste nog in NL geproduceerde versies. Bevalt zeer goed met 2 kinderen in de ene binnentent en wij in de andere. Dichtbij en toch ver weg... Wij zijn geen fietsers maar kan me zo voorstellen dat dit de ideale gezinstent voor fietsvakanties is. Inmiddels worden ze trouwens in Vietnam gemaakt. Weet niet of kwaliteit nog hetzelfde is. (Chris / 23-04-2007)


Birdland Multinova (€ 899,00)

De Multinova is nu 3 jaar in gebruik. Na 3 zomervakanties in Scandinavië en enkele korte vakanties in Nederland tevreden over deze tent. Makkelijk op te zetten en af te breken. Compact en licht genoeg voor een fietsvakantie met 2 volwassenen en 3 kinderen. We hebben er een luifel met boogstok bijgekocht voor slechtere weersomstandigheden. Bij de laatste keer opbreken in de zomervakantie brak een stok. De stok is kosteloos vervangen door Birdland. Goede service dus. (Arne Willigenburg / 09-11-2011)


Birdland Vuurvlinder plus (€ 1000,00)

We hebben de vuurvlinder plus sinds 1996 en kamperen er elk jaar ten minste 4 weken in, bij voorkeur in noordelijke gebieden (scandinavie, schotland, ierland).Het is een heerlijke tent, makkelijk op te zetten en prima ruimte voor onszelf en onze 3 kinderen (2-6-9). Helaas wordt ie niet meer gemaakt hoorden we bij Birdland... In feite is de vuurvlinder het kleine broertje van de koningspage (1.50m hoog ipv 1.80 voor de koningspage). (anneke / 20-08-2003)


Bison Tinde 4 (€ 485,00)

Eén van de goedkoopste Lavuus/tipi's op de markt. €445 is inclusief grondzeil en weegt ±6.5kg zonder de haringen (22 zware stalen bijgeleverd, die ik heb vervangen door aluminium haringen van totaal 0.5kg). Klein pakvolume mogelijk dus de tent gaat gewoon in de rugzak. Met ø4m is het met drie of vier personen een lekker ruime tent met meer dan stahoogte. Ik denk dat 6 personen er ook nog net in kunnen slapen. Doorstaat flinke regen en wind uitstekend! Los grondzeil aangepast zodat deze vastgeklikt kan worden aan de tent en tot midden opengeknipt en omgezoomd. Heeft gaasdeur tegen muggen, maar geen binnentent (die je niet mist). Geen last van tocht als je alles dichtritst. Ventilatie werkt prima onder de deur door en in de nok (als het niet regent). (Henk Veldmans / 24-07-2008)


Carinthia Explorer II (€ 500,00)

Briljant product. Snel op te zetten en snel af te breken. Je kan er voor kiezen om je thermarest IN de bivakzak te leggen of er onder. In het laatste geval zit hij met banden vast dus kan nog steeds geen kant op. Nadeel, in het donker in je slaapzak kruipen, de bivakzak dicht moeten ritsen en dan vervolgens nog je slaapzak kan een kleine uitdaging zijn. Ander nadeel, maar dat geld voor iedere bivakzak, is dat je spullen onder een poncho buiten blijven. (Jerry Meijs / 03-11-2010)


Carl Denig Dispuut (€ 350,00)

De "Dispuut" van CD heb ik 35 jaar geleden gekocht. Ik heb (o.a) 2(echte)orkanen, 5(echte) overstromingen doorgemaakt. Behalve de aanschaf van pennen etc. heb ik nooit enige problemen met mijn (geliefde) tent gehad. Mijn kleinzoon heeft hem in (permanente) leen en gebruikt hem intens. Een fantastisch product van Carl Denig! (Ton van der Valk / 15-04-2004)


Carl Denig Dispuut (€ 200,00)

2e hands gekocht. Een heel knus tentje (we passen er met zijn 2-en net in) met ruime voortent. Heeft wel erg veel haringen! Fijn van katoen, dus niet al te licht, maar het slaapt wel fijn. (Paulien / 21-05-2006)


Carl Denig Hercules (€ 600,00)

In 1994 deze tent 2e hands gekocht voor ongeveer 1300 gulden. Was toen 1,5 jaar oud. Supertent, maar wel matig afgewerkt aan de binnenkant: veel losse draadjes bij de naden. Zeer veel in gekampeerd, zowel met tussenluifel als zonder (met alleen de schaapskooiluifel), zowel met kinderbinnententje als zonder. Met tussenluifel en kindertent kun je alleen je spullen achterin kwijt. Dit is wat onpraktisch. Sinds de kinderen hun eigen tent hebben gebruiken we alleen de schaapskooi. Tent staat dan mooier (strakker, beter af te spannen). Pluspunt: schaapskooi is lekker diep; veel ruimte. In het begin hadden we een A-stok tussen de tussenluifel en schaapskooi. Deze is een keer ('s avonds laat) afgebroken! Sindsdien een gewone rechte stok, waardoor de tent ook beter stond (A-stok was net iets lager). Nu, na zeer veel kampeerweken worden de opstaande randjes van het grondzeil slecht. We gaan dit niet meer vervangen, maar kopen toch een tent die iets sneller op te zetten is (Wechsel Intrepid4). Nog een minpunt: toen we na een aantal jaren een buitendak bij het kindertentje Pluto Plus) wilden kopen, was het model veranderd. Voor onze binnentent hadden ze geen dak meer.... (P. Verheem / 10-04-2007)


Carl Denig Hercules (€ 900,00)

Onze tent hebben wij in 1998 gekocht en in 2002 uitgebreid met een tussenluifel van 2 meter breed. Dit gaf een geweldige ruimte uitbreiding. In 2006 heb ik een zijwang laten maken, wat de tent wat leefbaarder maakte met slecht weer. In 2009 heb ik van een oude hercules een 2e zijwang op de opgetikt. Toen was hij compleet. De tent hebben wij niet heel intensief gebruikt 1-2 weken per jaar. Dit jaar bleken ineens allerlei ritsen het te begeven. o.a. van de tussenluifel. Zij zijn zo kapot dat zij vervangen moeten worden. Bij Denig vertelde zij mij dat mijn tent normaal toch wel 20 jaar meer zou gaan. De tussenluifel is na 9 jaar al kaduuk. Ik heb de tent nu vervangen voor een Eureka, want de kwaliteit van Denig valt mij tegen. (Annemiek / 01-09-2011)


Carl Denig Orion Super (€ 1100,00)

Ik heb de tent 2e hands gekocht,hij is 2 x 3 weken gebruikt,ziet er uit als nieuw,ik zou graag de ervaringen met deze tent van andere gebruikers willen horen. (jp.kusters / 18-07-2004)


Carl Denig Plutoniel (€ 399,00)

Ik kocht hem 32 jaar geleden en heb hem pas een paar jaar geleden weg moeten doen. Stormen heeft'ie doorstaan en zware sneeuwval; in het saharazand gestaan en boven de poolcirkel. Wat een tent! Na al die tijd nog steeds leverbaar (heet nu Pluto Plus nylon). (Hans Mabels / 22-04-2005)


Carl Denig Poolster (lichtgewich) (€ 1729,00)

Supertent, de gezelligheid van vroeger met de technische mogelijkheden van nu. Makkelijk op te zetten. De slaaptent is een tikkie krap maar daar hebben ze nu een grotere versie voor. Helaas te zwaar voor mee op de fiets. Echt leuk: de 'tweed' gronddeken in de slaapcabine. (Gerard / 13-03-2014)


Carl Denig Schorpioen (€ 500,00)

Heerlijke tent; kwaliteitsproduct. Goed grondzeil, zonder maar enig spoor van lekkage. Minpuntje: kleurgecodeerde stoksleuven ontbreken. (P. Mafi / 22-10-2005)


Clark jungle hammock North American (€ 280,00)

Na diverse tentjes, bivakzakken, luchtbedden, en matrasjes heb ik het eindelijk gevonden. Een 1,5 kg wegende 4 seizoenen hangmat die volledig is af te sluiten. Ook het muskietengaas ontbreekt niet. Met de extra grote rainfly bouw je je eigen hangende privé-tentje. Eenvoudig en snel op te hangen. Je kan er ook perfect in zitten. Geen bomen?, dan maak je er een bivakzak van. Alleen mis je dan wel weer je matrasje. Dit is echt een juweeltje. Als je het hebt geprobeert wil je niets anders meer. Moest hem wel uit de VS laten overkomen waardoor er € 104 extra (transport + douane) bij kwam. Misschien kan dit slimmer. (Raoul / 13-11-2006)


Coleman Adrenaline 2 (€ 159,00)

Mooi tentje van 259,- nu voor 160,-. Bij Fielix Apeldoorn . Komt goed uit de test hier op de site Thanks )) dus kocht ik de tent. (roy / 09-12-2004)


Coleman Adrenaline 2 (€ 149,00)

Fijn tentje, staat snel en makkelijk zonodig vrijstaand en zeer stabiel, reeds 2 jaar volledig waterdicht, ventilatie goed maar veel condens zonder wind. (Koen Tiel / 02-10-2006)


Coleman Adrenaline 3 (€ 75,00)

Fantastisch. Een goede tent gekocht bij V&D. Alleen hebben ze de tent waarschijnlijk te goedkoop verkocht. Er zat geen prijskaartje aan en de kassadames moesten een code hebben. We gaan ervan genieten. (Erik / 08-03-2005)


Coleman Avior X3 (€ 150,00)

supertent!! al vind ik 3 personen wat optimistisch. Met 2 personen lig je aardig dicht op elkaar. Ruimte zat in de "voortent" voor 2 rugzakken. 2 ingangen( zij en voor ingang) stevig grondzeil. Wat condens als je wakker wordt, maar ach, dat trekt wel weg. vrij licht( 2.95 kg) en zeer snel op te zetten. Goed mee te nemen op de rugzak, de stokjes zijn klein en tentzeil+binnentent oprollen en aan de zijkant rugzak, geen probleem! Echt een aanrader!! (Peter / 25-06-2008)


Coleman Boa (€ 169,00)

Vorig jaar gekocht voor interrailen. Goede keus, want we hadden VEEL regen en hij is supergoed waterdicht. Ook licht, 3 kg. Geweldige tent. Ruim genoeg voor 2 pers. + rugzakken. (Janneke / 18-02-2003)


Coleman Celsius Compact 2 (€ 69,95)

Zeer eenvoudig en snel op te zetten tent. Goed waterdicht. Goede ventilatie mogelijkheden. Goede afwerking. De slaaprichtting tov de uitgang is niet ideaal met 2 personen; de 2e persoon moet over de 1e heen naar buiten. Fijne tent, zeer goede prijs/kwaliteit verhouding! (Eelke / 08-01-2009)


Coleman Cobra 2 (€ 140,00)

Deze zeer lichte 2 persoons tent heb ik nu al menige trektocht mee genomen, Je ligt echt lepeltje lepeltje. (vooral als je 1,97 bent) Maar je hebt dan ook niet meer dan 1,5 kilo p.p achter in je rugzak overdag. niet geschikt voor langere vakanties (Jeroen Engbers / 17-04-2002)


Coleman Cobra 2 (€ 99,00)

Schitterende tent voor maar 99 euro. Vergissing in winkel . (decleenf / 16-07-2002)


Coleman Cobra2 (€ 180,00)

Onze zoon heeft 5 jaar gekampeerd in deze tent. Was er zeer tevreden over. Knus tentje. Met 2 personen wordt het al krap. voor 1 nacht gaat dat net. Na 5 jaar werden de ritsen wat slecht en sleten de elastieken. Nog geen last van lekkage. De tent wordt na 5 jaar vervangen door de North Face Rock 22 (PetraHM / 14-04-2008)


Coleman epsilon 3 (€ 164,00)

De kinderen hadden een niet te kleine, maar toch compacte en lichte tent nodig voor de fietsvakantie. Ondanks de vele (stort)buien heeft de tent geen druppel gelekt. Alleen toen er door de vele regens water onder de tent kwam te staan,trok er vocht door het grondzeil. Het enigste nadeel vond ik het vele condenswater ondanks xtra ventilatiemogelijkheden. (sissi de kroon / 01-09-2006)


Coleman graphite 3 (€ 97,95)

lichtgewicht tent, die heel makkelijk en snel op te zetten is. handig dat eerst buitenzeil kan opgezet worden. grote voortent voor bagage. 1 zéér groot nadeel: zeer slechte ventilatie, waardoor er zowel op het buitenzeil als het binnenzeil geweldig veel condens is, ook al slaapt er maar 1 persoon in, en staat alle ventilatie open! bij regenweer of ietwat kouder weer wordt heel de inboedel van de binnentent nat door de condensdruppels. Enkel te gebruiken als tent volledig openstaat! (nicole ooms / 06-07-2011)


Coleman Nashoba (€ 200,00)

Fijne, compacte en redelijk lichte wintertent (3,5kg) voor het geld. Bijna overal 400 euro of meer, maar koopje bij Obelink. stevig, hoge kwaliteit siliconen gecoat nylon doek (beste van coleman), staat snel, maar te weinig afspanpunten. (Pieter Bouman / 09-09-2004)


Coleman Nasoba (€ 200,00)

Prima tent als het droog blijft. Na best wel veel regen in Nieuw Zeeland stond de binnentent blank. (Chris Derksen / 07-06-2005)


Coleman Nevada (€ 45,00)

Dit tentje speciaal gekocht voor Lowlands, was in de aanbieding. Heeft flinke stortbuien ondergaan en binnen bleef het lekker droog. Past met z'n tweeën (erg gezellig) maar dan slaapt je rugzak buiten. Beetje aan de zware kant. Geen verstevigingen bij de spanpunten. Edoch: goede prijs/kwaliteit verhouding. (Willem Frank de Nood / 05-03-2003)


Coleman Nevada (€ 60,00)

Mooi klein tentje. Is een 2 persoons tent maar dan heb je geen ruimte meer voor bagage. Ideaal om in je 1tje in te liggen. (Niels / 08-09-2005)


Coleman Ohio (€ 89,00)

3 gebogen stangen,geodesic ontwerp, dus staat als een huis, heb een paar foto's gezet op http://colemanohio.weebly.com/. Een lange tent, binnenetent 233, dus geen probleem met het voeteneinde van de slaapzak tegen het buitendoek. Mooie neutrale kleur ook, ook goed voor wildkamperen, (afgezien van de oranje stukken.) (Peter / 15-02-2010)


Coleman Phad X3 (€ 179,00)

Prima prijs-kwaliteitverhouding. De tent gekocht als bijzettent voor de kinderen, maar er is inmiddels bij meerdere scoutingkamepen mee gekampeerd. Supersnel op te zetten, ruime voortent, binnentent ruim genoeg voor twee personen (drie wordt krap). De tent heeft storm en regen met gemak, al veel seizoenen, doorstaan. Geen enkele lekkage. Wel begint de stof van de tunnels waar de stokken doorheen gaan te slijten, maar er is dan ook niet altijd zachtzinnig mee omgegaan.Condensvorming valt mee. Klein nadeel is dat de voortent ongeveer 10 cm los blijft van de grond, waardoor het daar in kan regenen. De tent is redelijk licht (3,8 kg). Als de tent aan vervanging toe is, wordt het waarschijnlijk hetzelfde type. (Jet de Vries / 04-01-2010)


Coleman Raid (€ 90,00)

1 persoon met niet al te grote rugzak is te doen. Als je langer bent dan 1,80 meter zal ik hem niet aanraden. Ik lig met mijn 1,90 mtr van kruin tot teen tegen tentdoek. Voor de zomer wel geschikt. Van goede kwaliteit stof en constructie als je er normaal mee omgaat. Heb er twee nachten storm mee doorstaan, dus stevig genoeg. Wel snel condens binnen. Al met al voor deze prijs een aardig zomer tentje voor 1 persoon met niet te veel bagage. (marcel / 11-01-2007)


Coleman Spirit 2 (€ 40,00)

Lichte, sterke 2-persoonstent. Erg goedkoop ook bij Obelink (40 euro ofzo). Ik heb deze tent gekocht om te trekken. De prijs was erg laag en de tent lijkt door zijn vorm en extra scheerlijn bevestigingspunten een flinke storm te kunnen doorstaan. Nu heb ik alleen nog niet in een storm gekampeerd dus kan ik dat niet met zekerheid zeggen. Minpuntjes zijn de kleine binnentent waar je met 1.85m niet echt lekker gestrekt in kan liggen en de glasfiber boogstokken. Deze scheuren snel en maken een aanzienlijk deel van het totale gewicht uit. Toch denk ik dat als je aluminium tentpennen en boogstokken koopt je een heel goede lichtgewicht tent hebt voor een zeer lage prijs. (Raphael / 31-07-2007)


Coleman tent (€ 300,00)

Goede tent om te gebruiken in bv. bossen. Al gebruikt in BOIS DES TAILLES in Bélabre.Zeer sterke tent!!!! (Jan-Willem De Meyer / 23-06-2003)


Coleman Viper (€ 155,00)

Dit onepool tentje heeft zonder enig probleem een zuid-franse storm met zware slagregens en rukwinden overleefd! Geen spatje is er doorgekomen. De zwaartste rukwinden doorstond hij moeiteloos. In de vierde nacht toen werkelijk elke kampeerder gevlucht was of wanhopig probeerde zijn/haar tent leeg te hozen, lag ik vanuit mijn viper naar het tafereel te kijken. Iedereen die een tent voor zichzelf of met zijn twee (kan ook, echt waar!) wil aanschaffen: neem de Coleman Viper. Heel licht en supersterk. (Medea Kosian / 07-08-2004)


Decathlon Quickhiker ultralight trekking tent 3 personen (€ 199,00)

Erg fijne tent. Tegenwoordig in prijs gezakt. Snel op te zetten en je kunt aan de achterkant de buitentent openschuiven zodat de binnentent door kan luchten. Wij hebben de driepersons voor met zijn tweeën omdat we toch wel van iets meer ruimte hielden. Prima te doen! Gaat nu 3 jaar mee. (Daphne / 05-05-2019)


Eagle Creek Messina 300 (€ 75,00)

Deze tent is misschien niet van een topmerk, maar is uitstekend bestand tegen regen! Het tentdoek was bij mij zelfs na een paar flinke stortbuien nog kurkdroog. Nadeel: de stokkanalen beginnen na ongeveer 2 jaar uit te drogen en zijn daardoor kwetsbaarder. Deze tent heeft een goede prijs-kwaliteitverhouding. (Jorn de Jong / 09-10-2009)


Eureka / El Capitan 2 (€ 225,00)

Goede tent, goed waterdicht en erg goed te ventileren. Zeer praktisch door de dubbelle ingang aan beide zijde. (Hans / 11-08-2002)


Eureka! Autum wind (€ 199,00)

Super Tent, Erg goed geventileerde tent en door de gekruiste boog erg storm vast. Heb er drie dagen in moeten bivakkeren vanwege een fikse storm. En de tent hield zich voortreffelijk Een echte aanrader!!!! (Robin / 06-05-2003)


Eureka! Autumn Wind (€ 110,00)

Leuke tent en heel makkelijk op te zetten. Staat als een huis. Eerste maal in stikdonker zonder handleiding opgezet; de tent staat in no-time. Binnen prima ruimte voor 2 (ben zelf lang, ook dat gaat goed), in voortent is ruimte voor 2 paar schoenen + een beetje; rugzak zal buiten blijven. Uitstekende ventilatie. (Mark / 11-04-2006)


Eureka! Moonshadow duo (€ 179,00)

Supertent! Makkelijk op te zetten, weerstaat stormen en regen(=Schotland)slechts 2,4 kg en de prijs is prima. Ideaal tentje om mee te trekken. (Cathelijne Vossen / 02-09-2004)


Eureka! Moonshadow duo (€ 199,00)

Ruime 1persoons cq krappe 2persoons-tent van 2.5kg. Neemt vrij veel tijd in beslag om de tent op te zetten waarbij het grote manco is dat eerst de binnentent opgezet moet worden, je moet er niet aan denken dat tijdens een regenbui te moeten doen. (Sont / 13-09-2004)


Eureka! moonshadow duo (€ 99,00)

(gekocht via outlet van Eureka!)Mooie ruime tent voor 1pers. en rugzak. Opzetten was in vergelijking met mijn andere tent een eitje. De buitentent kan WEL eerst worden opgezet. banden van binnentent losmaken, stokken erin, buitentent eroverheen, op de punten vastzetten en binnentent erin. Het is wel meer gehannes, maar als het regent hoef je tenminste niet te wachten. (sissi / 14-03-2006)


Eureka! Moonshadow Duo (€ 99,00)

Met korting gekocht voor onze dochter. Zij heeft er 3 jaar in gekampeerd. Op zich ruim genoeg voor een kind. Buitentent leek wat krap gesneden, waardoor de tent lastig netjes af te spannen was. Ingang niet ideaal: bij nat weer regent het naar binnen zodra je de tent open doet. Al in het derde jaar lekkage bij het grondzeil. Al met al vonden wij de tent tegenvallen en zullen niet zo snel meer kiezen voor dit merk. (Dochter heeft nu een Zoid van MSR; nog geen kampeerervaring mee). (PetraHM / 04-04-2008)


Eureka! Moonshadow Solo (€ 129,00)

Zeer degelijk en maar 1.6 kg (volgens fabrikant). Heb het grondzeil geseald "op advies van de handleiding". Buitentent hoefde niet. Heb er een paar nachten mee in continue regen gestaan, en geen druppeltje kwam binnen. Wel condens, beetje benauwd, en klein. Kan niet overeind zitten; backpack (55 liter) past amper in voortent. Echt alleen bedoeld voor slapen/liggend boeklezen. Voor het geld zeker de moeite waard. (Maarten / 17-02-2004)


Eureka! Moonshadow Solo (€ 89,00)

Bevalt prima (na plm. 100 nachten ervaring). Totnogtoe alles heel gebleven en kou, regen en storm prima doorstaan. Heeft aan het kleinste stukje vlak terrein voldoende. Precies voldoende binnenruimte. Gewicht 1,8kg. Klein pakvolume. (Robert Metzer / 25-01-2008)


Eureka! MoonshadowDuo (€ 179,00)

Goed in je eentje op te zetten. Maar alleen maar bij goed weer uit kunnen testen. Lekker licht, maar wel een haring te weinig. Jammer dat je de binnentent eerst apart moet opzetten. (Petra Vermaas-pekel / 29-06-2005)


Eureka! Mountain lite 2 (€ 130,00)

Deze tent is toegevoegd aan mijn redelijk uitgebreide collectie. Gebruiksdoel is festivaltent en voor weekeindjes waar je je dure TNF tentje niet voor wil gebruiken. Het opzetten is heel makkelijk, twee stokken in de twee doorgetrokkwn sleuven, fly er over vast pinnen klaar. Erg ruim en ventilatie is super. Vast pinnen met 4 tot 8 haringen. Enige minpunt, de naad van de rits lekt. Prima tent. (B@se / 27-06-2006)


Eureka! Mountain Lite 2 (€ 179,95)

Licht tentje, supersnel en makkelijk op te zetten. Doorstaat alle rukwinden en heeft genoeg plek voor je spullen (1 persoon), met twee wordt het een beetje krap. Enige nadeel, het water loopt naar binnen na een regenbui als je de rits opendoet. (Jenny / 01-09-2009)


Eureka! Moutain lite 2 (€ 179,00)

Een prima tentje voor op de motor of met de rugzak. 2 Ingangen dus altijd wel een kant te openen zonder nat te worden. Wel opletten dat als je de rits open doet als het regent er water naar binnen valt. Heb er in een jaar 4 weekenden mee gewandeld en 3 weken mee op de motor mee weggeweest naar Frankrijk. Staat prima en snel. Voor 2 personen kun je makkelijk je spullen kwijt. Rugzak naast de ingang onder het doek en veel kan binnen omdat de slaamcabine lekker lang is. Ook in de breedte ruimte zat. Kortom een heel fijn en licht tentje voor een heel nette prijs! (Ernst-Jan / 21-04-2010)


Eureka! Outside Inn (€ 700,00)

Wij hebben de Outside Inn 4 pers. van technisch katoen. Heerlijke tent, zowel in Noorwegen als in Spanje. Is ruim genoeg om met 4 pers binnen te zitten, veel ventilatie. Wij slapen er met 2 volw in: zee van ruimte, 4 volw kan, dan niet ruim, wel hoog genoeg om geen benauwd gevoel te krijgen. Opzetten is even wennen, wij beginnen met alleen de buitetent, alle stokken er in en dan aanspannen. Met zijn 2-en staat hij binnen 15 minuten als een huis. Wij hebben een kuipgrondzeil. Werkt prima! Mogelijk alleen nog footprint verkrijgbaar, Jammer!!! Aan te raden om een beschermfolie onder het grondzeil te leggen, is niet heel duurzaam. Bij hevige regen komt bij in- en uitlopen wat water binnen. Krijgt van ons een dikke 8! (M. Verdijsseldonck / 23-06-2010)


Eureka! Skylite 2 SUL (€ 148,00)

In 1994 exact dezelfde tent gekocht, als kerst-aanbieding in Australië. Hij heette toen "Hobbit" en ik heb er vele jaren plezier van gehad omdat hij zo lekker licht is, en dus ook “voor het geval dàt” meegenomen kon worden. Eureka! liegt wel altijd een paar onsjes: hij weegt een krappe 2 kilo. Wegens dubbeldaks hoef je het niet koud te hebben als je naar wat frissere gebieden gaat, en het grondoppervlak is klein genoeg om op een verstopt plekkie wild te kamperen. Als het de hele dag/nacht regent begint wel het dak een beetje te druppen, omdat het plat is en er water op kan blijven staan. Maar al met al: een fijne tent! (Diana / 01-04-2007)


Eureka! Solo sul (€ 300,00)

Lichte, ruime en eenvoudig op te zetten tent met één nadeel ; vrij veel condens. Open zetten verhelpt dit euvel waarschijnlijk grotendeels [in de zomer]. (ChrisH / 09-05-2012)


Eureka! Spitfire Duo (€ 149,95)

Gekocht als festivaltent. Zeer ruim voor 1 persoon. Voor twee wat krap bij het voeteneind. Zelfs met 2 personen nog ruimte om bagage op te bergen aan het hoofdeinde. Maar niet als je met twee lange personen de tent deelt. Goed strak op te zetten. Twee deuren is heel praktisch. Grootste nadeel: binnentent sluit strak aan op de buitentent. Daardoor is het bij nat weer niet mogelijk om de tent te openen zonder dat het inregent. En dat is jammer want de tent is verder goed waterdicht. Bijgeleverde V-haringen zijn beter dan metalen pinnen die je meestal gratis bij een tent krijgt. (Stephanie / 15-09-2011)


Eureka! Spitfire solo (€ 130,00)

Net gekocht, dit nieuwe tentje. Lekker licht (anderhalve kilo met alle zakjes en haringen, terug te brengen tot 1,25 kg)en toch ruim genoeg. Ik kon mijn rugzak er prima in kwijt, en tussen binnen- en buitentent ruimte voor schoenen, pannetjes etc. Nauwelijks condens ook, en mooi strak op te zetten. Een aanrader! (Marije / 20-06-2005)


Eureka! Tunnel Vision (€ 649,00)

Een zeer goede tent! Grote binnentent, veel leefruimte, veel ramen, dubbele deur. Zeer snel op te zetten. En de aparte luifel is een echte aanrader! Prima tent voor 2 personen en 3 honden. (Inge Adriaanse / 26-04-2004)


Eureka! Tunnel Vision (€ 899,00)

Deze tent is licht, compact op te vouwen, ruim en erg mooi afgewerkt. Opzetten kost, zeker als je het optionele grondzeil ook plaatst verrassend veel tijd. Het doek is niet volledig waterdicht, water kan via het grondzeil binnenlopen en lekkages zijn mogelijk als je de tent 'fout' opzet. Dus bij slecht weer niet voldoende te vertrouwen. Geen Eureka meer de volgende keer. (Henk Kimmel / 25-08-2015)


Eureka! Tunnel Vision CV (€ 650,00)

Deze tent van lightweight cotton is ons bijzonder goed bevallen. Hij zet snel op, de ruimte binnen is goed en alles is prima afgewerkt. Zonder annex is het lastig om droog binnen te komen, de annex maakt de tent veel bruikbaarder. Wij hadden er een prima kuipgrondzeil bij. Gezien de stahoogte van 195 gaan we nu de nieuwe n!ergy i compact (210) kopen, eigenlijk dezelfde tent, maar veel ruimer. Aanrader dit merk! (Hans van den Berg / 19-07-2011)


Eureka! Zeus 2 (€ 189,00)

Eureka! Mega licht gewicht 1,6 kg en dat voor een twee persoons tent. Enkel daks tentje dus wat fris in koudere gebieden maar heb gelukkig een goede slaapzak.Heb altijd in een bivak zak gelegen en wou een tentje waar ik ook in kon zitten en mijn pack in kwijt kon.Na mijn eerste keer met deze tent riep ik Eureka! ik heb het. (Albertus van der Vaart / 07-05-2003)


Eureka! Zeus 2 (€ 145,00)

Samen met twee vrienden hebben we na 1,5 research gezamelijk gekozen voor deze superlichte, snel op te zetten, en weer in te pakken veelzijdige tent. Nadeel: kondens wanneer niet goed opgezet. Voordelen: je kunt bij 1 persoons gebruik makkelijk aan/ uittrekken kleding, ruime ventilatie mogelijkheden, plek voor de rugzak, licht, kompact, 2.5 minuut opzetten. Door gezamelijke inkoop, korting bedongen en gekregen. We gaan twee keer per jaar meerdere dagen de Ardennen in = genieten! (Jos van Rens / 25-05-2003)


Eureka/ Tunnel Vision (€ 649,00)

In een woord Geweldig !!!! Lekker licht (8 kg) en wel ruim. Ook de extra kinderkamer is ontzettend handig snel in de tent te hangen en ook weer snel er uit te halen. De tent staat in 5 min en is altijd heerlijk geventileerd. Vooral mijn vrouw vindt de ram (Jan en Dennise / 22-04-2002)


Exped Ergo hangmat combi (€ 319,00)

Vakkundig gemaakt met oog voor detail. Bijzonder lichte stof, voelt als zijde. Maar ik vond het een onding, want ik werd zeeziek van het deinen. Iets waar ik in andere hangmatten (Braziliaanse en de DD frontline) geen last van heb. 1470 gram ; 1 persoons ; draagt tot 150 kilo ; Incl. Tarp, ophangsysteem en karabijhaken. Voordelen: lichtgewicht, geschikt voor zijslapers, fraai gemaakt, dubbele bodem voor matje, muskietennet, ruime tarp. Nadelen: niet geschikt voor mensen met een zwakke maag, witte muskietennet geeft een wazig uitzicht (zwart, zoals bij de DD frontline is 's nachts nagenoeg onzichtbaar), de dunne stof had de neiging te ribbelen onder mijn gewicht waardoor ik me een soort worst voelde. (Olijf / 12-08-2013)


Exped Event/PU (€ 249,00)

Perfect ademende bivakzak met een verstevigde onderkant. Vrij klein op te rollen en weegt niet te veel. (Bart Heiligers / 18-07-2006)


Exped ORION Extreme (€ 536,00)

Uitstekend afgewerkt. goede ventilatie. Koken in de tent geen probleem. Twee ingangen, veel bergruimte. Bij storm alle acht scheerlijnen noodzakelijk! Service van importeur na stokbreuk voortreffelijk; compleet nieuwe stokkenset ontvangen. (Wigger Uylenburg / 01-09-2005)


Exped Orion tent (€ 535,00)

+/- 20 overnachtingen mee gedaan tot dusverre in verscheidende omgevingen. Zeer doordacht en kwalitatief hoogwaardig. Minder sterke punten: enigzins gevoelig voor condens, in breedtevlak moet je middels scheerlijn voorkomen dat buitentent en binnenten elkaar raken. Als ik een nieuwe tent nodig zou hebben zou ik direct dezelfde weer aanschaffen. (Dennis Dekker / 10-09-2003)


Exped vega (€ 359,00)

Sinds kort ben ik de trotse bezitter van een Exped vega. Mijn eerste ervaringen zijn zéér positief. Lekker licht, makkelijk op de zetten en véééél ruimte. Eigenlijk alles wat er van verwachtte. de combinatie van prijs/gewicht/ruimte is eigenlijk ideaal. Ik heb nog niet de kans gehad hem uit de testen in zwaar weer, maar dat komt vanzelf. (Joost de Wall / 06-06-2008)


Falco sperwer 4 (€ 600,00)

Een zeer goede tent, kan goed tegen storm, ruimte genoeg om in te leven, jammer dat er geen luifel en een vliegen hoor bij zitten. (mostert / 12-04-2002)


Falco Steenarend a.k 4 pers (€ 1600,00)

Goede gezinstent, veel ruimte binnenin als het slecht weer is. Aanschaf van de luxe-luifel is wel aan te bevelen. Je kunt dan veel spullen kwijt. Binnenin standaard 2 slaapcabines die eenvoudig vast te zetten waren. De handleiding was typisch Nederlands, veel onduidelijkheden. Maar met wat gezond verstand kom je er wel uit. Ook hadden we materialen over die niet genoemd werden in de handleiding en dus voor ons volstrekt onduidelijk waren waar die voor dienden. Verder hebben we veel plezier gehad van de tent en is z'n prijs wel waard! (Nicole Gouverneur / 25-08-2004)


Falco tenten 4 AK (€ 1298,00)

zeer goede tent. we zijn er erg tevreden over. Een luifel is aan te bevelen. We hebben de tent nieuw aangeschaft en er twee weken mee in Bretagne gestaan. tijdens een storm 's nachts met ongeveer windkracht 6 a 7 stond de tent als een huis. het is aan te bevelen om de ventilatieuitsparingen op de hoeken dicht te doen aan de windzijde want daar regende het licht in. verder relatief zwaar pakket, maar handig in 3 foudralen. Zeer eenvoudig op te zetten in half uur. (Jos Bisschops / 01-09-2005)


Fjällraven Akka (€ 315,00)

Lekker driepersoons trekkerstentje voor gematigde omstandigheden. Zit stevig in elkaar, kan zelfs wat sneeuw hebben. Vrij zwaar gebruikt zonder ellende. Nadeeltje: slechts 1 in/uitgang. Groot voordeel: Enorm veel ruimte voor rugzakken e.d. in voorportaal. (Rob Heckemann / 04-03-2002)


Fjällraven Akka (€ 385,00)

Slecht, na vijf jaar fietsvakanties helemaal op. Ritsen stuk, de boogsstok knapt met het omhulsel eromheen, doek was wel goed. (Frans van Bussel / 11-01-2002)


Fjällraven Akka R/S (€ 407,95)

Eigenlijk is dit een 'namaak'Hilleberg Nammatj 3 GT alleen dan voor de helft van de prijs. Hij is perfect waterdicht en behoorlijk stormvast. Prima tent! (Floris / 15-08-2001)


Fjällräven Akka (€ 360,00)

We zochten een trekkerstent waar je je fiets ook in kwijt kunt. Tijdens een "oefenweekend" in Nederland zouden we de tent testen. De tent is ruim, maar voor de rest bleek het een natte tent. Er vormt zich zeer snel condens aan de buitentent, die bij regen snel naar beneden komt. Resultaat is dat het lijkt of het regent in de tent! De naden waren daarnaast nog eens zo gemaakt dat water van de buitentent op de binnentent kan druppen, in plaats van net ernaast. Voor 360 euro en dit gerenommeerd merk had ik een degelijk product verwacht, maar dit is echt een afknapper. Gelukkig hebben wij de tent nog kunnen ruilen. (Jeroen de Jong / 10-04-2007)


Fjällräven Akka R/S 3 (€ 350,00)

Zeer tevreden over deze tent. Heel ruim en je hebt 'm echt in 5 minuten staan. Heerlijke tent. Hij lekte wel bij de naad, maar dit was snel verholpen. (Daan van Wijchen / 13-09-2005)


Fjällräven Akka R/S2 (€ 399,00)

Een heel praktische tunneltent, 4 seizoenen met extra muskietengaas in deur buiten- en binnentent. Opzetgemak met fox-foot is bijzonder groot, zelfs met harde wind heel eenvoudig te doen door 1 persoon. Stokken zitten aan binnenzijde buitendoek ipv door sleuven buitenop. Is zeer windvast zo. Ook geen nadendichter nodig door dat alle naden met katoen-draad zijn gestikt, daardoor worden alle naden door uitzetten (bij regen) dicht. Doek van binnen- buiten silicone is zeer sterk/slijtvast. Totaal gewicht van 3.00kg incl stokken en 'super'-haringen!!! Dus ook voor rugzak of fietsvakanties uitermate geschikt naar mijn mening. (Peter Kuijs / 08-09-2005)


Fjällräven Akka R/S2 (€ 359,00)

Goede, ruime en praktische 4-seizoenen tent. Heeft de nodige regen en stormen doorstaan in o.a. Schotland, Zweden en IJsland, en heeft zich altijd uitstekend staande gehouden. Makkelijk op te zetten, ook bij slecht weer. Totale gewicht is rond de 3200 gram en zeer ruim van binnen. Veel ruimte voor 2 rugzakken in het voorste gedeelte. Uitstekende tent! (Eddy Haaksma / 21-04-2006)


Fjällräven Akka RS 3 (€ 430,00)

Kleine 3, maar royale 2 pers. tunneltent. Lichtgewicht, makkelijk op te zetten, (droge) binnentent kan erin blijven. Het is onze 3e Akka dus je zou denken geen problemen. Maar toch, alle drie de tenten lekten bij de ingang. Niet met seamseal te verhelpen. Ik mis een ingang aan de kop zodat je gemakkelijker een luifel kunt gebruiken. Nu geeft regen bij in en uitstappen veel nattigheid. Verder prima tent. Grootste minpunt: Fjällraven geeft geen antwoord op vragen of suggesties. Zelfs niet als je al jaren deze tent (voor nop) voor hen op de beurs staat te promoten!TOTAAL GEBREK AAN COMMUNICATIE! (Alma Sargentini-Kraakman / 26-05-2011)


Fjällräven Akka Shape R/S 3 (€ 480,00)

De Akka Shape is een bijzonder fijne tent, en absoluut ondergewaardeerd in Nederland. Lichtgewicht, snel op te zetten, snel droog te krijgen en vlot weer ingepakt. Een design waarover is nagedacht: de foudraal bijvoorbeeld hang je als 'organiser' in je tent. Ik houd van ruimte en gebruik hem als solotent, maar ook met twee personen kun je er riant in overnachten. Inclusief een zee aan ruimte voor je spullen. Eén waarschuwing is op zijn plaats: de lichtgewicht - maar oersterke - haringen hebben vlijmscherpe 'weerhaken' waaraan je je vingers kunt openhalen. (Dees Gerrits / 19-05-2009)


Fjällräven akka(light) (€ 280,00)

Eerste week van vakantie 2 boogstokken spontaan gebroken (zonder stormbelasting) en alle trekhaakjes van de ritsen lieten los! Slechte beurt voor een goed bekend staand merk als Fjallraven. Hebben meer mensen deze ervaring met deze tent? (Bert Smit / 12-07-2005)


Fjällräven Keino rs/2 (€ 279,00)

Heel mooi tentje en voldoende ruimte voor twee personen met grote rugzakken in luifel. Kan staan zonder haringen en bij nat weer gewoon even binnentent loshaken en naar achteren schuiven om meer ruimte te maken voor koken e.d. Staat snel, kan met een persoon, makkelijker met twee. Handig waslijntje in tent en ruimte voor nog twee. Maar...het bleek dat ik de naden toch even met (bijgevoegd) siliconenspul waterdicht had moeten maken. En op de 10de dag kamperen in Schotland brak er een stok. Wel kunnen repareren met bijgeleverd stokdeel en kreeg van Fjallraven Nederland een geheel nieuwe stok opgestuurd als service! Bedankt Alice en Sandra!! Toch nog een goed cijfer dus haha (Bart Hartzema / 15-05-2007)


Fjällräven/FEM lightweight (€ 331,00)

Is 2-persoonstent, maar daarvoor echt te klein. Voor 1 persoon echter ideaal: veel ruimte bij laag gewicht (1,7 kg voor 4-seizoenen-tent). Is noktent dus wel veel afspanpunten nodig. In Schotland gebruikt, was zeer stormvast en waterdicht (storm met slagregens geen enkel probleem geweest). Negatief is de constructie van de tentstokken. Deze schoven onder druk in elkaar (was te verhelpen door er een spijkertje door heen te slaan). (André / 16-11-2002)


Gelert 2 persoons (€ 79,00)

lichte tent, meegenomen op paardentrektocht. is krap , je kunt er niets in kwijt. Als het niet regent of waait een prima tentje..... (lucienne / 18-04-2012)


Gelert Beyond Orion 3 (€ 109,00)

Vloeroppervlak binnentent 230 x 200 (L x B). Plus ruime voortent en bagageruimte achterin. Gewicht 4300 gram. Heerlijk ruime tent voor 2 personen. Vorig weekeinde viel er in een paar uur 70 mm regen, de bodem kon dit niet verwerken en de tent stond de hele nacht in een soort zwembad van 5 cm diep. Lekkage? Slechts een paar druppels in de hoeken van het grondzeil. Op hetzelfde kampeerveldje stonden dure tenten die het veel slechter deden. Deze Orion is echt een aanrader. (Feddo Wouters / 01-09-2012)


Gelert gelert tempest 2 (€ 45,00)

Gelert enkeldaks tentje 2pers. 2,7 kg voor 2 dagen is het heerlijk. Erg veel condens snachts.. (Roy van der Veen / 20-12-2003)


Gelert Minilite (€ 39,95)

Deze tent is goedkoop en dat is niet gek. Als het regent, dan regent het zo naar binnen bij de rits. De plooi, die de regen van de rits moet afhouden, is veel te dun. Hierbij is de condensvorming heel erg. Je hebt niet veel bewegingsruimte, zoals vooral bij de voeten. De tent is wel licht met 1.7 kg, maar daar is alles ook mee gezegd. (Edward / 29-06-2005)


GoLite Hex 3 (€ 189,00)

Gekocht vanwege de combinatie licht/ruim en hij bevalt prima. Deze enkeldaks tent weegt echt bijna niks, maar je hebt ruimte genoeg voor twee personen. Bijkomend voordeel voor fietsers is dat je je fiets in de tent kwijt kan wanneer je op een diefstalgevoelige plaats kampeert. Goed waterdicht en snel op te zetten. Los verkrijgbare grondzeil is ook prima waterdicht. Goede ventilatie. (Coos / 09-11-2003)


GoLite Hex 3 (€ 200,00)

Met de buitentent, binnentent en grondzeil kun je altijd de geschikte combinatie zelf samenstellen. Hij is ruim, licht en je kunt zelfs de enkele stok thuislaten door de binnentent aan de buitentent vast te klikken en de buitentent aan een tak te hangen. Iets minder geschikt voor winterkamperen omdat je geen luifel hebt en je de sneeuw dus mee naar binnen neemt. (Paul / 03-01-2005)


GoLite Shangri-la 3 (€ 215,00)

Heerlijke enkelstoks tent. Ik gebruik hem solo, enkeldaks (1,1Kg), of met binnentent (2Kg). Hij is erg ruim, er kunnen 3 volwassenen in) dus veel ruimte om te koken en te zitten. Eenvoudig opzetten, buitentent eerst. Ik gebruik fizan wandelstokken als tentpaal, dat is lichter dan de originele. (Noel Verhoeven / 01-04-2011)


Haglöfs Genius 23 (€ 425,00)

Dit is een bijzonder storm en sneeuwvaste 2/3 persoonstent uit Zweden. Opzetten gaat door het ver doorgevoerde kleurcoderingssysteem makkelijk, maar heeft wel wat tijd en aandacht nodig. Makkelijk is de mogelijkheid om eerst de buiten boel op te zetten en (Rob Plas / 31-01-2002)


Haglöfs Genius 23 (€ 550,00)

Tent gechikt voor twee personen met voldoende ruimte voor bagage. Opzetten door eerst de stokken in het grondzeil te plaatsen, daarna is met behulp van een slimme kleurcodering de buiten- en binnentent aan de stokken te bevestigen. (Alexander van Holstein / 09-05-2003)


Haglöfs Genius 23 (€ 500,00)

Prima tent, al 2 x gebruikt voor winterkamperen en geen problemen bij windkracht 9. Het feit dat de tent ook zonder haringen kan staan is erg handig. Voor zomergebruik ademt hij niet zo goed, maar het is dan ook vooral een wintertent. (Paul / 08-06-2004)


Helsport Fjellheimen Camp 2 (€ 700,00)

Plus: Goede stormvaste tent. Snel op te zetten. Veel ruimte in de voortent. Min: Veel condens, bij stil weer zelfs erg veel. Na enkele weken brak een stok, bij inspectie bleken er vier uiteinden ingescheurd. Op diverse sites lees ik dat dit veel vaker gebeurt, het lijkt op een structureel probleem bij Helsport. (Peter / 09-11-2011)


Helsport Hitra 3 (€ 300,00)

Dit leek een ideaal tentje; slechts 3,1 kg; hoge kwaliteit doek, veel ruimte voor rugzakken of fietstassen, 3 slaapplaatsen. Maar de stokken van 'Super Pole® 1000 Elox Aluminium'zijn een zwak punt: na 1 jaar beginnen ze te scheuren en breken. Ook ventilatie niet super (altijd condens), en de hoogte van 90 cm. vindt mijn vrouw écht te laag. (ps: bij verkoper Decathlon wel prima service, want geld terug...) (Jeroen T. / 13-09-2005)


Helsport Isfjell 2 (€ 613,00)

Super tent! Het moet altijd even wennen als je een nieuwe tent koopt, want die oude had natuurlijk ook zijn voordelen, maar ik raak steeds meer onder de indruk van de Isfjell. De tent is lichtgewicht, klein opvouwbaar (dus makkelijk met fietsreizen), heeft een grote leefruimte en staat als een huis. Sneeuwflappen zijn handig als je geen haring de grond inkrijgt, steen op de flap en voila, de tent staat! Klein nadeel is inderdaad de geringe ruimte tussen binnen- en buitentent aan het voeteneinde: hier raakt de binnentent vaak de buitentent. We proberen dit zelf op te lossen door in de entree lusjes te maken die de binnentent vastmaakt aan het koord dat de middelste boog op zijn plaats houdt. Nog een pluspunt: de geweldige kleur! Makkelijk met wildkamperen, niemand die je ziet. (Aaldrik / 19-01-2006)


Helsport Lillehammer (€ 364,00)

kwalitatief degelijke, ruime functionele 3 boogs 2 persoons tunneltent van zo'n 3.5kg lijkend op de Pasvik voordelen: zeer riante leef ruimte, makkelijk op te zetten, goede ruimte/ gewichtsverhouding, regelbare ventilatie. nadelen: slappe stokken (nog de oude), ventilatie achter in binnentent niet af te sluiten (condens op slaapzak in winter), binnentent niet geheel impermeabel voor condenswater van buitentent. (Cas Berentsen / 05-08-2002)


Helsport Ringstind 2 (€ 180,00)

Hele goede tent. doek en grondzeil perfect water dicht. Op te zetten in 5 minuten. Alleen de verbindings stukken tussen de tentstokken breken regelmatig. Maar ik kreeg gratis nieuwe (servies Helsport)Ik heb 2 persoons uitvoering, maar dan moet je wel heel veel van je partner houden. voor 2 personen te klein. Het is een ruime 1 persoons tent, met een voortent waar je zelfs kan koken. (Dennis / 27-01-2011)


Helsport Rondane (€ 500,00)

Ik kocht de tent omwille van het geringe gewicht en gebruik ze voor fietstrekkings. Ze is er uitstekend geschikt voor. In heel korte tijd is de buitentent op te zetten met slechts 5 haringen. Voor 1 persoon biedt ze heel wat ruimte. De natte tent droogt snel. In de ruime luifel is veel plaats voor de fietstassen. Groot pluspunt is ook de kleine verpakking waardoor ze als gegoten in een kleine fietsvoortas past. Niet goedkoop, wel heel goed… (M. Duyvejonck / 06-09-2003)


Helsport Stetind 1 (€ 310,00)

Goede 1 persoonstent. Heel makkelijk op te stellen (stokken erin, aanspannen, grondzeil veranderen en klaar is kees), verhouding ruimte gewicht is ok. Ietsje meer ruimte was welkom geweest, maar voor 1,5 kg moet je niet zeuren vind ik. Ventilatie is zeer goed voor een 1 persoonstentje. De kleur is ideaal voor wildkampeerders, je moet zelfs al goed kijken om je tent terug te vinden. Kortom een toptentje! (Jonas Verckens / 22-05-2007)


Helsport Stetind 2 (€ 425,00)

Een ideale tent voor trekkings in je ééntje. Gebruikers vriendelijk, plm 1600 gram en een heel klein pakvolume. (Pjotr / 28-02-2002)


Helsport Stetind 2 (€ 420,00)

Voordeel: licht en compact. Niet voor 2 in warm weer, bij weinig wind en hoge vochtigheid. Irritante opspanning: zeil raakt de binnentent aan het hoofdeinde én té flexibele stokken. Nog ergerlijker: bij aanhoudende regen een lek aan het lusje van de buitendeur. Slechts 7 i.p.v. de 11 nodige piketten (vandaar het lichte gewicht ?). ‘Normaal’ volgens de verkoper. Na een boze mail heeft Helsport wel 4 extra piketten en een nadendichter opgestuurd. Onaanvaardbaar voor zo’n dure tent. (Stefan Smets / 19-06-2002)


Helsport Svalbard 3 (€ 725,00)

Een echte wintertent die het uitstekend doet in extreme omstandigheden. Erg laag profiel wat z'n voor en z'n tegens heeft. Rechtop zitten is wat lastiger. Toch lijken de boogstokken een zwak punt te zijn. In 2 opeenvolgende jaren een lengte breuk in een segment gehad. Wel gratis vervangen. (Pjotr / 10-12-2006)


Helsport telemark III (€ 346,00)

Aangeschaft in 2004 en inmiddels veel gebruikt. voldoet uitstekend, snel opzetten, ruime hal, gemaakt van goed materiaal. redelijke ventilatie, gele binnentent is prettig, kleur groen is goeie schutkleur. (Sjirk / 20-03-2006)


Helsport Trollheimen 3 (€ 350,00)

Prima tent, goed stormvast (ook in Patagonie). Met regen is het handig dat je de buitentent eerst op zet en de binnen tent er in op hangt. Te klein voor 3 personen maar prima voor 2 met rugzakken. (SJB / 17-04-2002)


Hennessy Hammock Expedition Asym (€ 180,00)

Er in slapen is geloven. In een hangmat slapen is misschien even wennen, maar al snel begrijp je wat de voordelen van de Hennessy zijn. Je slaapt er heerlijk in, licht om mee te nemen, bent vrij van ongedierte, en meestal is een goede plek ervoor vinden makkelijker dan voor een tent. De Hennessy is degelijke gemaakt en je kan er makkelijk in en uitstappen. Ik heb er in de winter in geslapen, maar dan moet je wel veel lagen maken; dan goed te doen. Maar je heb anders al gauw een koude nacht in de hangmat. (Matthijs / 04-02-2010)


Hennessy Hammock Standard (€ 100,00)

Gekocht in Canada. Alleen ervaring met koudere nachtjes (0-15 graden). Klein, compact, makkelijk op te hangen. Wel vergt het rechthangen van de fly enige oefening. Ongeschikt voor windkracht >3, en grote regenbuien. Instappen blijft moeilijk, zeker bij gebruik Thermarest (nodig als het kouder is dan 8 graden). Ook organiseren van je spullen is een crime, zeker als je je kostbare zooi in de hangmat wil hebben. Niet erg geschikt voor campings of op IJsland! (Harry Eshuis / 07-11-2006)


Hilleberg Akto (€ 140,00)

Geweldige tent! Via marktplaats heb ik met veel geluk deze mooie akto voor €140 kunnen kopen. Zeeën van ruimte voor een eenpersoonstentje (in tegenstelling tot bijv. de Terra Nova waarin ik me claustrofobisch voel) en met z'n "kerlon 1200" is het buitendoek van de Akto onverwoestbaar en superlicht. Geweldige tent en wil niets anders meer dan een Hilleberg! (Don / 09-02-2009)


Hilleberg Akto (€ 210,00)

2de hands gekocht, 1.5kg, makkelijk op te zetten, klein pak formaat, wel wat condens maar dat was me eigen schuld alle ventilatie punten (3) dicht gelaten! Top produkt! (Pierre Scheffers / 16-02-2010)


Hilleberg Akto (€ 479,00)

Hilleberg Akto tent, ik heb deze nieuw aangeschaft. Heb er in weer en wind mee gestaan in Noorwegen en Zweden. Echt een wereld tent! Het is een zeer ruime één persoons tent. Opzetten gaat zeer snel. In zo'n 4 minuten staat hij. Ik heb er het originele grondzeil bij. Deze kan je met bandjes vast maken aan je tent. Dus het opzetten (of afbreken) doe je dan incl grondzeil. Je kan hem uiteraard ook los halen. Bij slecht weer kan je als je de tent afbreekt de binnen tent er eerst droog uithalen. De buiten tent is ruim genoeg om er je brandertje in te zetten voor te koken. (wel op passen natuurlijk dat je niet per ongeluk je tentje in de fik steekt) Tent is ook ruim genoeg om er je volle rugzak in te leggen als je slaapt. Ik kan er met groot gemak mijn 85 liter rugzak in kwijt en dan heb ik nog ruimte over voor schoenen en andere dingen. Perfect water dichte tent. Zeer storm vast. Veel ruimte en gebruiks gemak. Goede ventilatie mogelijkheden. bv onder het afdakje kan je de buiten tent open ritsen zonder dat er regen binnen komt. Hilleberg Akto een aanrader! (Dennis / 15-09-2011)


Hilleberg Akto (€ 469,00)

Bestaat er een betere eenpersoonstent? Maakt de eigenschappen in de folder meer dan waar! (Willem de Beer / 20-11-2012)


Hilleberg Akto Ultra (€ 419,00)

Nog nooit z'n geweldige tent gehad. Ruimte zat voor 1-persoon. Waterdicht, zowel tentdoek als het grondzeil. Stormvast. Als de ventilatieluiken openstaan is er zo goed als geen condens in de tent. En met ongeveer 1,6 kg heb je een wereldtent. (Marcel Ratering / 13-02-2004)


Hilleberg Akto Ultra (€ 464,00)

Als tweede tent naast mijn Hilleberg Nallo 2 (versie 1999), Ben zeer tevreden. Ga jarlijks naar Scandinavië en de Britse eilanden en heb nimmer problemen met deze tent gehad, ongeacht het weertype. Bij goede indeling spullen kan ik ook gemakkelijk alles kwijt zonder me opgesloten te voelen. Weer grote klasse van Hilleberg. Prijs incl. Akto footprint. (Rob / 04-01-2010)


Hilleberg Alak (€ 800,00)

De beste tent die Hilleberg gemaakt heeft is voor mij de alak. Hij is geschikt voor twee maar alleen is hij ook erg fijn. Je kunt hem aan beide zijden openzetten waardoor er veel ventilatie is en je het gevoel hebt buiten te liggen. Je kunt genieten van het uitzicht en toch beschermd tegen de elementen. Staat als een huis ook op een rots. En natuurlijk alle kwaliteiten die je van een Hilleberg verwacht. (caroline dudink / 03-10-2017)


Hilleberg Allak (€ 800,00)

Voor het eerst sinds jaren weer met de tent op reis en met deze tent krijg je daar geen spijt van. Het ligt niet aan de tent. Excellente ventilatie en met twee openingen zeer gemakkelijk toegankelijk. De tent is met zowel grondzeil, binnen en buitentent in één keer op te zetten. Geweldig handig, zeker bij slecht weer. Het is een echt trekkers tentje voor twee personen maar ik reis er in m'n eentje mee omdat ik graag wat meer ruimte wil. Wat de tent zo fijn maakt is dat de makers goed oog voor het grote geheel EN de details hebben gehad. Van harte aanbevolen dus. (martin / 13-12-2008)


Hilleberg Anjan 3 (€ 689,00)

Perfekte tent voor op de fiets Slechts 1950 gr.pakgewicht. De Anjan 2 is ietsje kleiner en een ietsiepietsie lichter.Maar voor de iets zwaardere Anjan 3,krijg je ,voor een iets hogere prijs ,een tent met een zee van ruimte.Zeker als je alleen op stap bent geeft dit een koninklijk gevoel.De tent is binnen 5 minuten opgezet. De in en uitstap is makkelijk. Ik ben al wat ouder en hoef niet kruipend en sluipend in of uit de tent. Zeer comfortabel. Ik zou echt geen enkel nadeel weten van deze tent. Hij is nog mooi ook. De prijs mag hoog lijken maar dat is de kwaliteit ook. Bovendien ,op een fietstocht van een week of 6 heb je de prijs er zo uit. Voor mensen die met 2 of 3 op stap gaan is er ook een uitvoering met een extra luifel. Van harte aanbevolen. (Herman Tieman / 15-01-2014)


Hilleberg Keron 3 GT (€ 1100,00)

Geweldige tent! Wordt voornamelijk gebruikt in noordelijke streken. Fietsen, wandelen. Te zwaar voor rugzaktrekkings, redelijk te doen met de fiets. Is warm, stormvast, 200% waterdicht. Wel snel condens maar dat is met wat ventilatie op te lossen. Groot voordeel is het opzetten: binnenten hangt in de buitentent en blijft droog. Conclusie: Duur maar z'n geld waard. (Nico / 19-02-2004)


Hilleberg Keron GT4 (€ 1055,00)

Geweldige tent!! Na 16!! jaar caravannen nu met een trekkerstent op vakantie en dat is buitengewoon bevallen. Tent staat heel snel en kan een storm en wolkbreuk hebben. Doordat je de binnentent (deels) terug kunt slaan heb je een grote leefruimte bij slecht weer. Zeer grote bagaruimte. Kortom: een dijk van een tent en z'n geld meer dan waard. (Roelie Vink / 18-08-2004)


Hilleberg Nallo 2 (€ 499,16)

Fijne tent, klein pakvolume, zeer snel opzetten/afbreken, ook met veel wind. Heb wel een extra grondzeil gemaakt, want het grondzeil in de binnentent is erg dun. De voortent is iets te klein voor twee forse rugzakken, maar het kan wel. (Wouter Klein / 06-10-2001)


Hilleberg Nallo 2 (€ 499,16)

Geweldig tentje, lekker licht en toch ruim genoeg. Bleef ook erg goed staan bij windstoten en was goed waterdicht. Ideale rugzaktrektent, past best goed met twee personen. (Jutta / 16-08-2001)


Hilleberg Nallo 2 (€ 499,00)

In een groepsvakantie is mijn Nallo 2 altijd de enige zonder waterellende. Ook zeer stormvast en voor 1 persoon royale ruimte. Mooi gewicht ook, ± 2,5 kg. incl. extra grondzeil. Toptent! (Peter Coolsma / 31-01-2002)


Hilleberg Nallo 2 (€ 500,00)

De makkelijkste,snelste en een van de lichste 2 persoons tent die je kan kopen. De mijne is uit 1998 en na maanden bivakeren, nog steeds in goede conditie(ik ben niet echt zuinig). De vier-seizoenen tent is sterk en groot genoeg voor 2 personen en bagage. Een hele investering maar dubbel en dwars waard. Must have.... (Sebastiaan van Polen / 23-07-2004)


Hilleberg Nallo 2 (€ 549,00)

heel fijne, eenvoudige, maar zeer degelijke tent die al jaren alle weertypen t/m windkracht 10 (wel met de kont in de wind plaatsen)heeft doorstaan en nooit lekkage. Ijzersterk, licht en kwalitatief goed materiaal. Voor 1 persoon lekker ruim, voor 2 moet je elkaar goed kennen. In de voortent aan weerszijden net genoeg ruimte voor tassen/rugzakken en diversen. Binnen 5 minuten opgezet. Tent staat ook zonder binnentent. Er zijn 2 hele kleine nadeeltjes. Mijn exemplaar heeft geen afdekrand over de rits, daardoor bij heel hevige regens een heel klein beetje water in de voortent. Verder is de tent vrij warm, op warme, windstille Zuid Europese nachten laat ik de deur een eind openstaan. Voor kamperen in koudere seizoenen daarentegen ideaal. (b. wessel / 20-09-2005)


Hilleberg Nallo 2 (2001) (€ 499,00)

Buitengewoon licht (slechts 2 kg). Ruim (2 personen, bij niet al te slecht weer). Makkelijk (2 gelijke stokken, binnentent hangt in buitentent). Tips: aluminium reddingsdekentje gebruiken voor onder het (lichte) grondzeil / standaard haringen vervangen door aluminium rotspennen. (Jasper Hugtenburg / 02-12-2002)


Hilleberg Nallo 2 GT (€ 579,00)

Nieuwe geslaagde uitvoering van beproefte Nallo 2. Tent is erg snel op- en af te zetten. Erg goed wind en sneeuw dicht. Wel condens- vorming aan binnenkant buitentent. Ruim voor 2 personen en licht (2,5 kg). Is ons dus erg goed bevallen (Dennis Kerkhoven / 23-07-2002)


Hilleberg Nallo 2 gt (€ 639,00)

Lichte, gemakkelijk op te zetten tent. Door grote luifel ideaal voor fietsers. Wel condensvorming dus altijd nat inpakken. Stokken 2 keer gebroken en nu vervangen door ander soort. Service Bever Tilburg is correct. (Rob Leijsen / 27-06-2005)


Hilleberg Nallo 2 tent (€ 450,00)

Sinds 1999 mee in alle jaargetijden en weersomstandigheden mee op pad geweest. Heeft me nooit in de steek gelaten. Ik gebruik de Nallo 2 als ruime éénpersoonstent, wat door het gewicht en pakvolume ook gemakkelijk kan, zonder dat ik anders uit mijn rugzak thuis moet laten. Een toppertje. (Rob / 06-05-2003)


Hilleberg Nallo 2 Ultra (€ 549,00)

Heerlijk lichte tent, wel zwakke haringen, maar vervangen door rotspennen. Blijft uitstekend staan in harde wind, snel op te zetten en net groot genoeg voor twee mensen met volledige bepakking. (Daan de Waal / 25-02-2004)


Hilleberg Nallo 2GT (€ 599,00)

Redenen voor aanschaf: ruimte en geringe gewicht. Extra's: grondzeilen voor voortent en slaapgedeelte. Erg prettig tegen vocht (ivm condens) en om spullen in voortent bij vochtige en vieze bodem droog en schoon te houden. Perfect waterdicht. Dankzij grondzeilen en ventilatie-opening i.c.m. ruim afspannen van voor- en achterzijde voldoende ventilatie. Door binnentent gedeeltelijk los te maken kan de voortent verdubbelt worden, ideaal bij regen. De Nallo is m.i. de meest ideale trekkerstent. (Wouter / 20-07-2004)


Hilleberg Nallo 3 (€ 567,23)

Prima tent voor 2, voor 3 te krap voor lange tochten. Staat in drie minuten met 4 haringen al behoorlijk stevig. Om goed strormvast te zijn moeten er nog 8 bij. Prima waterdicht in de hevigste stortbuien. Ook prima onder nul. (Jaap Mulder / 17-04-2001)


Hilleberg Nallo 3 (€ 400,00)

Heerlijke tent. MBV 2 wandelstokken en 2 scheerlijnen is er een heel mooi luifeltje bij te maken. Met 15 cm sneeuw minder geschikt. (Pjotr / 28-02-2002)


Hilleberg Nallo 3 (€ 612,60)

Goeie tent. Te krap voor 3 voor 's winters. Kan snel worden opgezet. Nadeel: gewrichten van de tentstokken zijn 50 cm en zorgen voor een grote zak in ingepakte vorm. Wissel deze daarom uit voor stokken van Helsport (www.helsport.no) van 32 cm. (Isaac Neumann / 29-07-2001)


Hilleberg Nallo 3 (Ultra) (€ 600,00)

Mooie superlichte tent (< 2,5 kilo). Voor 2 personen lekker ruim. Twee grote rugzakken passen onder de luifel met in het midden ruimte om tussendoor te lopen. Tenten van Hilleberg zijn relatief hoog, handig voor lange mensen. Onderzeil van bijv. aquafoil is aan te bevelen. (Linda Platerink / 25-02-2004)


Hilleberg Nallo 3 GT (€ 689,00)

Deze 2/3 persoons tent is voor 2 personen zééér ruim. Met z'n 2.7 kg ook erg licht. min. 5 haringen nodig, maar de andere 12 erbij weegt een 150 gram extra. Opzetten is een plakje cake (binnen+buitentent tegelijk of buitentent apart). (hyz / 29-07-2002)


Hilleberg Nallo 3 GT (€ 689,00)

Zowel opzetten als afbreken is minutenwerk, (binnentent laten we er in). Last van condensvorming, wel 100% waterdicht! Ruime tent voor twee personen. Superlicht: 2.7 kg. (Gejo / 12-02-2004)


Hilleberg Nallo 3 GT (€ 668,00)

Eerste ervaring: Mooi uiterlijk. Veel condensvorming, is de ventilatiemogelijkheid wel optimaal? Makkelijk op te zetten. Prettige ruime voorruimte. Lastig in te pakken of mag het gewoon in een prop? Gekocht bij Bever Amsterdam: uitstekende informatie door de verkoopster! (Ton de Vries / 06-09-2004)


Hilleberg Nallo 4 GT (€ 799,00)

Fantastische tent, snel op te zetten; erg ruim voor 3 personen, krap voor 4; lekkere ruime voortent. Windvast, waterdicht, en knutvrij. Toppertje ! (Rinze Botterweg / 15-02-2004)


Hilleberg Nallo 4GT (€ 800,00)

Heerlijke tent! Groot gebruikersgemak en doet wat hij belooft: onderdak bieden in extreme omstandigheden. Veel wind en veel nattigheid was geen enkel probleem. Uitstekend grondzeil. Prima ventilatie en uitgekiende ingangen. 2 Volwassenen, een dreumes en een Rambler Explorer paste er allemaal prima in. (petra / 15-06-2008)


Hilleberg Nallo II (€ 550,00)

Prima tent. Ondertussen heb ik hem in flinke stormen, sneeuw, veel regen en ook heel veel zon en warmte gebruikt. Altijd zorgeloos droog gelegen en hij staat in alle omstandigheden in no time. Enige minpuntje zijn de opbergzakken waarvan de zoompjes loslaten. (Geb Bierma / 08-09-2005)


Hilleberg Nalo 2 GT (€ 639,00)

Zeer ruime en lichte 2 persoons tent. Eenvoudig op te zetten en klein in te pakken. Het doek is niet altijd even mooi af te spannen en soms heb je laast van het condens in de tent. (Martijn / 26-08-2003)


Hilleberg Nammatj 2 (€ 514,00)

Niet goedkoop (ruim 500 euro) maar zijn prijs zeker waard wanneer men op stap wil in slechte weersomstandigheden. Regen, sneeuw, felle zeewind,... hebben er geen vat op. Zeer stevig en toch nog licht genoeg om te dragen (2,7 kg). Gemakkelijk door één persoon op te zetten of af te breken in enkele minuten. Opzetten gebeurt in één stuk: binnen- en buitentent blijven aan elkaar, wat aangewezen is bij slecht weer of felle wind! Een echte expeditietent! Ruim en comfortabel voor één persoon (zelfs indien men door omstandigheden enige tijd in de tent moet doorbrengen). Voor twee personen met volledige uitrusting misschien net iets krap, hiervoor is het model GT met verlengde absis wellicht meer aangewezen. (Van den Bossche Peter / 05-07-2006)


Hilleberg Nammatj 2 / nammatj 3 (€ 700,00)

Beide tenten hebben dezelfde goede eigensschappen windvast, makkelijk op te zetten. Enige nadeel, als je de tent openritst als hij nat is heb je direct nattigheid in de voortent doordat het water van het dak gewoon naarbinnen rolt. (Smurf / 02-06-2002)


Hilleberg nammatj 2GT (€ 702,91)

Fijne slecht weer tent, omdat binnentent los uit te nemen is en de tentlekker ruim. Eenvoudig alleen op te zetten binnen 4 minuten. Er is duidelijk nagedacht over functionaliteit en gemak van deze tent. Er is maar 1 groot nadeel: zijn prijs. (Peter Mulder / 18-07-2001)


Hilleberg Nammatj GT 2 (€ 729,00)

Uitstekende tent. Staat snel (binnen 5 minuten), slechts 4 haringen nodig (12 incl scheerlijnen). Zeer ruime voortent voorzien van muggengaas. Kortom, ideale tent bij slechter weer. (Arjen Drost / 29-08-2004)


Hilleberg Nammatj2 GT (€ 700,00)

Goed design, lekker ruim. Een heeeeeel groot nadeel; de stokken zijn al 5 keer gebroken! Wel steeds nieuwe stokken van Bever ontvangen, maar twijfel wel over deze tent (Karin / 21-08-2006)


Hilleberg Nammetj 3GT (€ 800,00)

Vorige zomer kampeerden wij in Frankrijk met onze tunneltent Hilleberg Nammatj 3GT. Het moet gezegd: Niettemin deze tent uitstekend ventileert is de binnenkant van het buitenzeil toch iedere morgen nat, zelfs met gebruik van een grondzeil. Waarschijnlijk is dit het lot van elke synthetische tent.... Op een dag stelden we onze tent op in een camping waar het gras nat en lang was. Bovendien stak er 's nachts een onweer op. Hevige bliksem, donder en regen....De volgende morgen stelden we vast dat alles OK was met onze tent met uitzondering van een klein plasje water van 20cm diameter vlak onder de bovenkant van de deur. We zijn op vandaag nog steeds aan het twijfelen: was dit nu condenswater dat toevallig op één plaats was afgedrupt of was er een lek?Wie heeft gelijkaardige ervaringen of tips? (Gielis Patrick / 03-10-2005)


Hilleberg Niak (€ 599,00)

Zeer snel op te zetten doordat binnentent aan buitentent vastzit en in zijn geheel te verplaatsen. Uiterst stormvast met extra scheerlijnen en goed geschikt voor zeer lage temperaturen. (Rob van der Hoek / 16-05-2002)


Hilleberg Niak (€ 599,00)

Tent is van topmateriaal, maar neemt niet weg dat hij snel klappert/indeukt in de wind (Ook bij strakgetrokken scheerlijnen) en dat water vanaf het dak bij het openen van de buitentent in de binnentent druppelt. Strekking van de reactie van Hilleberg over het klapperen bij wind was: Hoe haalt u het in uw hoofd om onze mooie tenten te bekritiseren. Heb over het inregenen maar geen klacht meer gestuurd.....slechte score deels voor tent, deels voor reactie Hilleberg (Jan Vlietland / 22-09-2003)


Hilleberg Niak (08-2001) (€ 618,55)

In die tijd een respectabele lichtgewicht 2 persoonstent. Overduidelijk Hilleberg kwaliteit qua gebruikte materialen en maakwijze. Zo goed als vrijstaand, minimaal 2 haringen nodig. Voordelen: 4 seizoenen, eerst buitentent opzetten, buitentent ook te gebruiken als shelter. Door zeer lage aansluiting aan de grond houdt hij meer warmte vast dan gemiddeld Nadelen: bij openen binnentent niet beschut, door zeer lage aansluiting aan de grond iets condensgevoeliger dan gemiddeld. Al met al een fijne 2 persoons 4 seizoenentent. Al ruim 7 jaar veel plezier van gehad. (Sander / 12-11-2008)


Hilleberg Soulo (€ 595,00)

De Soulo heb ik alweer een paar jaar.In Schotland zeer stormvast gebleken. Degelijke tent, mooi materiaal.Jammer dat het geen klein luifeltje heeft waardoor het bij de ingang makkelijk kan inregenen.In de tent kan ik makkelijk rechtop zitten.een footprint onder de tent is handig en geeft extra veiligheid tegen scherpe steentjes etc.Het opzetten gaat eenvoudig en hij staat eventueel zonder haringen al in zijn model. bijzonder geschikt voor fietsvakanties voor 1 persoon. (Herman Wijenberg / 26-08-2014)


Hilleberg Staika (€ 719,00)

Bijzondere goede tent, snel opgezet binnen 3 minuten, eerst buitentent dan binnentent. Stormvast! Zeer handig als het regent. Vindt ik persoonlijk de beste tent die er op de markt beschikbaar is, klein nadeel is misschien wel de prijs, maar je krijgt er wel wat voor terug in kwaliteit (Whats Up / 01-06-2002)


Hilleberg Staika (€ 765,00)

De aanschafprijs was wel even slikken, maar na twee kampeervakanties weet ik dat ik hier jarenlang plezier van ga hebben. Ook bij storm in een paar minuten in je eentje op te zetten: eerst het grondzeil (aanrader, meerprijs: 59 euro) vastpinnen, daarop de platte tent leggen en vastpinnen, dan 3 stokken opzetten en daaraan de tent ophangen, scheerlijnen vast, dakje erop, klaar. Zonder wind zou je haringen en scheerlijnen weg kunnen laten: de tent staat uit zichzelf. Geniaal, verstelbaar ventilatiesysteem bovenin de tent, werkt als een schoorsteen. Alleen 's ochtends bij -5 gr. en windstilte wat condens op mijn slaapzak gezien. Als je na regen van binnenuit de buitenrits opendoet, kunnen er wat druppels in de binnentent vallen. Meer nadelen heb ik niet kunnen ontdekken aan deze tent. (Gerrit Brouwer / 01-11-2005)


Hilleberg Staika (€ 899,00)

De Staika wordt verkocht als 4-seizoenentent maar is naar mijn mening niet geschikt voor winterkamperen: te krappe binnenruimte voor 2 personen en zeer irritante deurtjes in de binnentent. Om vanuit de leefruimte in de voortent te komen moet je 3 ritsen openen (t-constructie) en daarbij blijven beide deurtjes in de deuropening hangen. Ze zijn weg te bergen maar dat gaat niet erg makkelijk, moet met 2 handen gedaan worden. Het laten hangen van de deurtjes tijdens het koken is onwerkbaar (en brandgevaarlijk). Ik werd helemaal kierewiet van die deurtjes. Wel een enorm pluspunt van deze tent is zijn stabiliteit bij storm, de constructie geeft geen krimp (ik denk zelfs stabieler dan een Saivo). Het losse dakje klappert wel wat maar dat zou je weg kunnen laten als het droog is. Mijn conclusie: neem met winterkamperen een ruimere tent mee en een model waarvan de binnendeur naar beneden valt als je de rits opent. (Niels Kooyman / 03-12-2013)


Hilleberg Stalon GT (€ 839,49)

Zeer stabiel, ook bij storm (andere tunnels vlogen weg :) Genoeg slaapruimte voor 2 volw, en ook veel leefruimte in de tent. Hoe slecht het weer ook is, je kunt rustig gaan slapen (Jurgen van Vliet / 01-12-2000)


Hilleberg Tarra (€ 899,00)

Prima tent, zeer stormvast, mede omdat de tentstokken aan de buitenkant zitten en je dus een onbeperkt aantal afspanpunten hebt. Ruimer dan de Ultraquaser (met name grotere luifels). Gewicht met 4,3 kg (inclusief extra grondzeil) wel wat hoog voor backpacking, maar even zwaar en zelfs lichter dan bekende andere expeditie/bergsporttenten (Andre / 01-08-2004)


Hilleberg Unna (€ 479,00)

Fantastische ruime lichtgewicht (2Kg) éénpersoons tent van degelijk materiaal. Ook omdat ik vrij groot ben (192 cm en 100 Kg) is de bewegingsvrijheid in de tent voor mij uitstekend. Ook de rugzak kan mee in de tent. Goede ventilatiemogelijkheden zelf in te stellen. De prijs is stevig, maar daarmee investeer je wel in een brok Hilleberg kwaliteit! (Dirk Treffers / 25-06-2004)


Nallo 2GT (€ 750,00)

Al 2 seizoenen in ons bezit. Zeer ruim t.o.v. het gewicht. De grote voortent biedt ruimte aan fietskar en tal van tassen. De binnentent is los te haken bij slecht weer, zodat een heuse living ontstaat (groot genoeg voor 6 personen). Bij 2 personen een genot qua ruimte. Nadeel: de gevoeligheid voor condens. De achterkant kun je afspannen tot vlakbij de grond of met doorluchtspleet. De deur kun je bovenaan loslaten, maar dan nog moet je 'm vaak nat inpakken. Hij blijft echter wel waterdicht. (Paulus den Boer / 08-08-2003)


Idee-fix Snotunnel tarp (€ 181,00)

Belachelijk veel geld voor een tarp, maar het was een kadootje. Het doek is van Hillebergs Kerlon 1200. De naden zijn niet getaped maar er is klassiek zwelgaren gebruikt en dat is absoluut waterdicht. De bijgeleverde stok maakt het mogelijk er een mooi tunneltje van te bouwen waar je met twee personen onder past. De set weegt compleet net over een kilo. Zonder stok zit je ergens in de 7 ons. Hij meet 3 x 3m ongeveer. Groot genoeg voor 2 personen en al hun uitrusting. De stok kun je ook thuislaten, de 6 ogen rondom zijn voldoende om ‘m ergens aan te knopen of je wandelstokken als tentstok in te zetten. Een enorm veelzijdig ding dat, mits goed opgezet, een stevige bries kan verdragen. (Martin Swinkels / 01-08-2004)


Jack Wolfskin -- Gosamer (€ 117,98)

Voor zeer weinig geld een zeer lichte tent. Ikzelf ben 1.80 en pas met mijn tas precies in deze tent (je moet geen claustro hebben). Ook na een regenbui van 6 uur nog helemaal waterdicht. Klein op te rollen tot formaat van fleecetrui.Tevreden dus! (Hellegat / 06-08-2001)


Jack Wolfskin / Yellowstone 2 (€ 225,00)

Tent gebruikt voor motorvakantie. Twee identieke ingangen is handig, maar ritsen zijn lastig. De zoom die over de ritsen hangt komt snel tussen die ritsen en dat is vooral van binnenuit lastig te verhelpen. Verder is de instap van de buitentent wat klein (ben wel 1.90m.) maar dat verschilt per persoon denk ik. Verder prima tent, makkelijk in te pakken en op te zetten. (Jeroen van Drie / 29-08-2002)


Jack Wolfskin Gossamer (€ 120,00)

Op zich goed: licht, snel opzetten, prima waterdicht, goed stormvast. Zelfs geschikt voor winterkamperen, hoewel daar niet voor bedoeld. Nadeel: toch wel heel erg klein, is pas er (met spullen) maar net in. Een regendag zal hier errggg lang in duren... Maar voor grammenjagers zeker te overwegen. (Prijs is op geheugen.) (Martin van Dalen / 18-08-2004)


Jack Wolfskin Gossamer (€ 120,00)

Goede tent. Klein maar fijn. Ook na onweersbuien altijd droog gelegen. Je kunt niet zitten en ook jeuk aan je tenen kan een probleem zijn... Nadeel: kleine boogstok (bij voeteneind) is kwetsbaar. Staat behoorlijk onder spanning en is bij mij al eens gebroken. (Martin Stegeman / 29-04-2009)


Jack Wolfskin Lichtgewicht tunneltent (€ 179,95)

Het is een heel klein tentje. Je kunt er net rechtop in zitten. Met z'n tweeen rechtop zitten gaat, als je je armen echt langs je lichaam houdt. Verder is ie zeer licht, makkelijk op te zetten en waterdicht. Bij de aanschaf goed letten op de stiksels. Na 2 keer opzetten was bij ons al een "zakje" voor de stok gescheurd. (Joyce / 16-10-2003)


Jack Wolfskin tunneltent (€ 110,00)

Bij veel regen nogaltijd waterdicht, alleen bij de naden in de tent moet je oppassen dat deze niet scheuren als je je tent opzet en de stokken naar elkaar toeduwt. voor de rest een machtig tentje en maar 1,5k (Gert / 12-07-2005)


Jack Wolfskin Weight Watcher RT (€ 99,95)

De ideale net iets grotere 1 persoonstent. Je slaapt zelf in het 'tunneltje', door de wat ruimere buitentent zijn je spullen en rugzak buiten slaapcompartement te plaatsen. En toch nog licht 2400gr en zeer water bestendig.. 10000 waterkolom. geschikt voor 3 seizoenen.Zeer snel op te zetten Dus.. PERFECT. (Snuffel / 15-04-2004)


Jack Wolfskin worlds end RT (€ 400,00)

De tent biedt extra's voor het geld. Ventilatiemogelijkehden zijn ernomr doordat in slaaptent zowel voor als zijkant open te ritsen zijn. Er is echter een grote 'maar' waarom ik deze tent absoluut niet aanbeveel. Het grondzeil is zo lek als een mandje. Echt heel vervelend. Zelfs bij het opzetten van de tent op een nat grasveld met alleen de matten en slaapzakken erin is de mat aan onderzijde nat. Niet klam, niet vochting maar glimmend nat! Grote desillusie waar we laat achterkwamen door lokaties van kamperen. (martijn / 23-08-2009)


Jack Wolfskin Yellowstone 2 (€ 213,28)

Het is een wat zwaardere 2(3)persoons tent (3,6 kg), maar ik heb deze gekocht omdat je aan beide zijden van de tent een ingang en grote luifel hebt. Handig bij heel slecht weer (plaats,ingang gebruiken volgens windrichting op tent) (Bjorn Desander / 06-01-2001)


Jack Wolfskin Yellowstone 2 (€ 225,00)

Heerlijk trekkers tentje, stormvast, sterk in het snel op- en afbreken. Na vele jaren begint de rits van de binnentent kuren te vertonen. De ventilatie bij drukkend weer laat te wensen over, ondanks de mogelijkheid om de vensters van de binnentent te openen. Met mijn lengte van 195 cm, wordt het uiteinde van mijn slaapzak nog wel eens nat, als deze tegen de opstaande rand van het grondzeil ligt. Mede veroorzaakt door de buitentent, die niet ver genoeg naar buiten staat of te kort is. (Edwin Helsloot / 23-07-2004)


Jack Wolfskin yellowstone 2 (€ 225,00)

Een goede stevige en betrouwbare tent. Na 10 jaar jaarlijks intensief gebruik,(ik heb meerdere lange fiets en motorreizen gemaakt) tot mijn spijt onlangs onder mijn bed in een hostel in Australie laten liggen. Perfecte maten, redelijk licht, goede waterdicht(wel naden getaped) Als hij nu groen zou zijn,zou ik hem weer kopen. (P.Schilder / 23-05-2012)


Jack Wolfskin Yellowstone 3 (€ 215,00)

Met deze tent 3 weken schotland (met natte storm) goed doorstaan. Zeer ruim voor 2 personen en handig met 2 ingangen. Gemakkelijk op te zetten. De ritsen van de binnentent gaan wel niet altijd even goed open. (Tom Verbraeken / 05-01-2005)


Jack Wolfskin Yellowstone III (€ 256,00)

Makkelijk (en vooral snel) op te zetten. In nat weer spat de modder wel makkelijk op de binnentent. (Ray / 31-08-2003)


Karsten 2.20x2.20 opblaastent (€ 1050,00)

Een zeer degelijke maar zware enkeldoeks tent. Kan probleemloos alle weersomstandigheden aan. Zeer dik en hoog aangenaaid grondzeil. Levenslange garantie. (A.J. Rensink / 15-01-2002)


Karsten 380 tent (€ 2900,00)

Oppompen is inderdaad handig. Afbreken duurt trouwens lang. Kwaliteit van de materialen is OK. Daar blijft het echter bij. Rest van tent moet met stokken. Tent is loodzwaar. Gebruiksgemak (deuren/ritsen/leefruimte) is verre van optimaal. Karsten is na het ontwikkelen van de luchtslangen blijkbaar gestopt met innovaties. Eén van mijn grote miskopen geweest. (Ben de Koe / 30-07-2003)


Karsten oppomptent 300 (€ 1400,00)

Na jarenlang lichtgewicht kamperen nu over gestapt op een gezinstent. Bij Karsten Tenten in Zwaag een prachtige oppompbare tent gekocht. Wat een uitvinding. Geen geknoei meer met stokken. Enkel even vier hoeken van de opblaastent vastzetten. Compressor aansluiten, 4 minuten wachten en ik ben klaar. De katoenen tent is heerlijk comfortabel. De eerste nacht een enorme storm gehad maar geen probleem. Door de hoge kuip was hij ook nog beschermd voor een flinke bak regen. De Karsten tent is wel zwaarder dan een lichtgewicht tentje maar ik krijg er zo veel comfort voor terug. Wat mij betreft nog jaren plezier in de Karsten Tent! Mijn complimenten voor de uitvinder. (Peter Bakker / 11-12-2009)


Karsten oppomptenten 350 en 260 (€ 2000,00)

Geweldig systeem. (Dwz: zolang je je niet laat verleiden tot al die extra luifels.) De tent zelf staat in no time, als een huis. Degelijk, veel stahoogte. Na de 350 hebben we nu een 260 (+ bijzetter voor de kids). Enig minpuntje: de ritsen vd deur lopen niet erg soepel. En ze zijn DUUR. Verder van ons geen onvertogen woord. Nooit meer iets anders dan een Karsten! (Brenda Scholten / 15-08-2003)


Karsten tent (€ 1200,00)

In 1996 kochten wij de oppompbare karsten 3.00 x 3.00 met boogluifel en voorwand. Wij hebben er geen moment spijt van gehad. We gebruikten hem voor 4, later voor 2 personen. Goede kwaliteit, super snel opgezet, veel leefruimte, goede isolatie. Nooit meer een ander merk! (Hans / 06-07-2003)


Lightwave G2 trek XT (€ 495,00)

De tent is lastig op te zetten door één man in wat wind. De stokken moeten gevoerd worden waar ze kruisen dat is lastig en geeft een grondzeil de kans weer weg te waaien en de binnentent nat te worden. Als de tent niet perfect staat(en wanneer is dat nu) dan blijft er zelfs water op het dak staan en moet je elke keer even duwen om erger te voorkomen. De ruimte lijkt hoog maar dit is vooral optisch en niet praktisch. Het gaas voor de stokvoering vangt insecten. De binnentent kan niet eerst afgebroken worden. Het materiaal is wel van goede kwaliteit, m.i. een afrader. (wdingemans / 27-04-2011)


Lightwave Lightwave t2 trek xt (€ 296,25)

Bij B&B outdoor in Doetinchem gekocht als showroommodel. Fantastische tent, staat zó op, goede beluchting, grote voortent, lekker licht, twee vooringangen (voor doortochten, etc.) Binnentent is ook alleen te gebruiken. Nadeeltje; eerst binnentent dan buitentent opzetten (bij regen niet handig, maar binnentent is zo droog). (Melanie / 18-07-2006)


Lightwave tunneltent voor trekkings (€ 439,00)

goede tent, hoewel niet erg goedkoop. enige minpunt is de hoeveelheid condens die zich elke nacht vormde. naar mijn mening het resultaat van te weinig luchtgaten. voor de rest goede, stormvaste tent die ondanks zijn gewicht (2,8 kg) geschikt is voor een hike. (arjen / 03-09-2008)


Lightwave Zr0 trek (€ 160,00)

Totaal 1,7kg, zeer snel te plaatsen. Wel weining ruimte, dus beetje organiseren is belangrijk (drogende kledij enz., niet voor grote mensen) Enig nadeel is dat buitenzeil steeds gesloten moet zijn als het regent, anders wordt binnenzeil nat door bouw vd tent. Goed waterdicht. Altijd al zalig geslapen. (joachim / 23-11-2004)


Lowland Caribou Ext versie 2002 (€ 565,00)

Veel luifelruimte tegen weinig gewicht. Tent is wel wat zwaarder dan aangegeven namelijk 3,35 kg. Mijn praktijktest na drie weken kamperen toonde toch wat problemen aan: aan achterkant weinig ruimte tussen binnentent en buitentent, dus contact mogelijk; lekkage op de ritsen van de buitentent ; al na 3 dagen slijtage aan één van de bevestiginstouwtjes van de binnentent ; bij hoge luchtvochtigheid en regen moeilijk strak op te zetten, risico van waterplasjes op het tentdak (M. Baan / 26-06-2002)


Lowland Conquest (€ 621,68)

Uitstekende tent. Perfecte materialen. Wintervaste koepel van 3 kilo. Makkelijk door 1 persoon op te zetten, ook in het donker. Staat stevig met 2-3 haringen. Passende floorcover is s'winters aan te raden. (Fedor de Vries / 20-12-2000)


Lowland Conquest (€ 507,00)

Fantastische tent! Zelfs bij windkracht 8-9 geen problemen, vervormde niet eens! Ruimte zat voor 2pers. en grote rugzak, zeker voor die 3 kilo. Veel ventilatiemogelijkheid, dus weinig condens. Echt helemaal perfect! (petra / 14-02-2002)


Lowland Conquest (€ 621,68)

Perfecte tent. Zeer snel op te zetten. Goed waterdicht, in sommige gevallen kan er wel condens van de voortent in de binnentent vallen. Aanrader voor rugzaktrekkings. (Jeroen Smit / 30-07-2001)


Lowland conquest (€ 633,02)

Geweldige tent; grondzeil is sterk en kan zelfs steenslag hebben. Nadeel: een beetje klein voor 2 + rugzakken. (David Sahar / 22-09-2001)


Lowland Conquest (€ 600,00)

Deze tent in 2000 gekocht bij Bever R'dam. Tent bevatte constructiefout in grondzeil. Bever erkende dit ook, Lowland niet. Na 5 weken wachten op geschil tussen Bever en Lowland, geld van Bever terug. Ook nu nog geen respons op mail. Zelf heb ik de tent slechts 1 weekend gehad en gebruikt. Misschien wel een mooie tent, maar dus geen service bij problemen. (Cas Berentsen / 24-05-2002)


Lowland Geotracker (€ 585,00)

Mooi (handig, inovatief) ontwerp. Niet al te zwaar (3,5 kg) en erg stevig. Twee ingangen/luifels dus snel inpakken en veel bagage ruimte. Niet alle naden zijn even netjes, kapotte zeilring (bevestiging stok) is al weer gemaakt. Gelukkig bij ons wel goede service. (Remy / 24-06-2003)


Lowland GeoTracker (€ 559,00)

Ziet er prima uit, alleen liet de coating van het grondzeil vóór gebruik al los en zijn meerdere naden te krap gestikt, met scheuren als gevolg. Service van Beversport utstekend, alleen geen repliek op email aan Lowland zelf. Erg jammer, probleem bleek vaker voor te komen (Ivor Kreuger / 17-05-2005)


Lowland Icecap BC (€ 1250,00)

Toen het aankoopbedrag niet meer mee speelde, deze tussen alle andere topmodellen uitgehaald. Hele strakke tent, veel ruimte, veel mooie details. Constructie van de voorhal (ritsen)blijft een beetje achter bij de rest van het ontwerp. Met veel plezier langere slechtweer perioden in doorgebracht. Tent is goed te verdelen over 2 rugzakken, gewicht hoeft dus niet altijd een rol te spelen. (Roberto Brugman / 22-06-2002)


Lowland Kariboe Ext (€ 564,96)

Binnen- en buitentent zijn los op te zetten.Ideaal bij regen.Nadeel is de winter.De ruimte komt dan van pas,maar bij sneeuw gaat ie hangen.'s Winters dus eens per nacht sneeuw van de tent schudden.Northface heeft driepunts gearloft die precies past (Willem de Rijk / 01-12-2000)


Lowland Karieboe Ext (€ 565,00)

Voor de tweede keer binnen een jaar is bij deze tent de achterste stok finaal doorgebroken. Hij wordt gematigd intensief gebruikt. Gemiddeld één keer in de twee maanden ben ik op stap. Voor de rest is het een uitstekende tent. Veel ruimte voor relatief we (Nico Veenkamp / 02-04-2002)


Lowland Mountaintracker (€ 726,05)

Ruim (3.5 pers) en degelijk onderdak voor alle 4 de seizoenen. (Richard Weustink / 04-12-2001)


Lowland Mountaintracker (€ 771,43)

Was zo tevreden over vorige mountracker nu 2e erbij gekocht voor de kids. Gebruik in wintertrektochten noorwegen -30 en kano trips zweden. Perfecte tent stevige, goed afgewerkt ruime tent. prima ventilatie. (Marcel van der Werf / 01-12-2000)


Lowland Mountaintracker (€ 726,05)

Net nieuw gekocht. Al een paar keer gebruikt en nu al zeer tevreden over... Dit is een 3-4pers koepeltent. Zeer stormvast, stevige, goed afgewerkt ruime tent. Slechts 4kg, met 2 ingangen, prima doorluchting en plek om te koken onder de luifel. (Noël Verhoeven / 01-12-2000)


Lowland Mountaintracker (€ 726,05)

Zeer fijne, superstrakke tent. Goed afgewerkt, goede materialen tot in de kleinste details. (Esther Vanhommerig / 01-12-2000)


Lowland Mountaintracker (€ 799,00)

Deze tent staat binnen een paar minuten als een rots. Ruim genoeg voor drie en luxe voor twee personen en rugzakken. Per ongeluk een keer in een Schotse 'windtunnel' opgezet, maar hij bleef overeind. Nog nooit heb ik een tent er zo van langs zien krijgen zonder stuk te gaan. En hij bleef nog eens lekker droog ook. Een echt superprodukt! (Jeroen Brans / 16-05-2003)


Lowland Mountaintracker (€ 581,00)

Oerdegelijk en zeer goed bestand tegen (zware) regen en wind. Isolatie is goed te noemen; ventialtie laat (zeker met meer dan 2en) een beetje te wensen over. Veel ruimte tegen een redelijk gewicht. Prijs was een actieprijs. (Sven Weber / 31-08-2005)


Lowland Mountaintracker C (€ 725,00)

Superstrakke tent die geen krimp geeft bij hevige storm. Helaas bleek hij te strak: langzaam maar zeker begint de binnentent op de hoeken uit te scheuren. Ik was niet de enige met dit probleem. Lowland blijkt niet in staat of bereid om het probleem naar behoren te verhelpen. Dankzij de service van Bever kan ik nu een nieuwe tent uitzoeken. Zeker geen Lowland: het vertrouwen is weg. (Jop / 01-12-2004)


Lowland Trailrunner 2 (€ 529,00)

Mooie lichtgewicht tent (2,5 kg). Blijft ook bij harde wind goed staan (mits de scheerlijnen gebruikt worden natuurlijk). Indien het regent kun je deze tent ook droog opzetten omdat de binnentent aan de buitenkant vastzit of vastgemaakt kan worden. (Gerard / 16-07-2002)


Lowland Trailrunner 2 (€ 350,00)

Ik doe nu al jaren trektochten met dit prima tentje door de Schotse hooglanden dus dit tentje heeft wel wat doorstaan. En nagenoeg perfect moet ik zeggen. Alleen of met zn tweeen, storm, midges, hagel, vrieskou of alles tegelijk, m'n trailrunnertje bleef het doen. Helaas zal dit tentje niet al te lang meer te verkrijgen zijn heb ik begrepen (failliet?). Kleine minpuntjes, de kuip in de binnentent mocht iets strakker en condens vorming op het binnendoek bij het voeteind. Maar anders...TOP!! (Onno van Winden / 06-10-2005)


Lowland Trailrunner 2 (€ 450,00)

ideaal trekkerstentje dat ik al vele jaren gebruik: 2 ingangen, 2 bergruimtes, buiten- en binnentent tegelijk op te zetten, 2,2 kg. Grondzeil was (destijds?)niet super. (Hans / 03-07-2013)


Lowland Trailrunner 3 (€ 567,23)

Zeer goed tent. Erg snel op te zetten, omdat de binnen- en buitentent in één keer kan opzetten. Twee ingangen. Erg leuk is de bilinitop. Kan je 's nachts naar de sterren kijken, mits het droog is. (Bart Woudenberg / 01-12-2000)


Lowland Xplorer (€ 669,33)

Een zeer praktische tent, ruim en toch nog onder de 4kg. Keurig afgewerkt, uitstekende materialen en snaarstrak op te zetten. Stevig grondzeil en goede ventilatie. Advies: gebruik hem met een origineel Lowland floorcover. (Erik Dost / 01-12-2000)


Lowland/Conquest (€ 645,00)

Een erg mooi tentje, maar helaas bij mij een constructiefout. Na 2 "reparaties" scheurde de binnentent spontaan uit na 15 min. (zonder haringen). Service Bever Perfect!(erkent ook de constructiefout) Lowland service ronduit slecht. (Marc van Driel / 27-12-2002)


LuxeOutdoor Sil Hexpeak V4a (€ 250,00)

Fijne tipitent, gewicht 1,4 kg zonder stok incl haringen. Vergt enige oefening om de tent goed op te zetten maar dan staat de tent ook razendsnel. Zes haringen in de grond, buitentent fixeren, tentstok plaatsen klaar. De middenstok wordt niet meegeleverd maar is optioneel, je kan ook een trekkingstok gebruiken (140 cm lengte), ik gebruik zelf een monopod. De 1 persoons binnentent hang je er later in als je gaat slapen. Ik heb wat lusjes aan de binnen- en buitentent genaaid om de binnentent sneller en strakker vast te klikken. Normaal moet je ze met meegeleverd paracord aan de haringen van de buitentent vastmaken maar dat vond ik teveel gedoe. De tent is stormvast en heeft een grote en hoge binnenruimte. Zonder binnentent kan je er met 2 personen slapen. De binnentent is geschikt voor één niet al te lange persoon (<1,85m), de wanden lopen vij sterk af dus de lengte kan een probleem zijn. Afwerking is prima maar verwacht geen Hilleberg kwaliteit. De binnentent heeft een vrij dun grondzeil, het verdient aanbeveling een tentluier te gebruiken (bouwmarktfolie of tyvek). De naden van het buitendoek moet je zelf nog na-seamsealen, een tube wordt meegeleverd. Concluderend ben ik al met al erg tevreden met de pakmaat, het gewicht, het opzetgemak en de leefruimte. Minder gecharmeerd ben ik van de vrij krappe binnentent die niet goed strak is op te zetten, maar na wat aanpassingen is dat te verhelpen. (Op Fietse / 02-03-2017)


Macpac Celeste (€ 400,00)

In 1991 gekocht voor 899 (gulden) en hij voldoet nog perfect. Hij is altijd goed waterdicht geweest (na het sealen dan) en staat snel. Hij is klein en kan overal (wildkamperen!!!) staan. Geen tent om dagen in door te brengen als het regent, maar hij kan hoosbuien en harde wind goed hebben. Na die 10 jaar zijn de stokken nog steeds kaarsrecht en het doek perfect in orde. (ja hij is veel gebruikt.) (Johan / 13-04-2003)


Macpac Nautilus (€ 226,89)

2 persoons, 2.2 kg, uitstekend grondzeil en ook voor de rest prima afgewerkt. Staat binnen 3 minuten met 4 haringen, evt. 2 haringen extra om de ventilatie goed open te zetten. Onder de luifels precies nog plaats voor 2 rugzakken. Aanrader !! (Andre IJdo / 01-12-2000)


Macpac Nautilus (€ 200,00)

Kleine 2-persoons tent. Eenvoudig, maar zeer degelijk. Deze tent heeft een botsing met een paard overleefd! Na 10 jaar is er een stok defect, maar na alles wat deze tent heeft meegemaakt is dat geen schande. De twee ingangen zijn zeer praktisch. De ruimte is beperkt maar voldoende voor een vakantie op de fiets op te voet. Zelfs met 4 takken is deze tent op te zetten, Je moet wat als je de stokken vergeet... De prijs-kwaliteit verhouding is uitstekend. Temeer, omdat ik hem destijds in de uitverkoop heb gekocht (Spac sport Nijmegen). De kleur is ook helemaal goed: groen. (Arne / 03-09-2008)


Marabut arco (€ 400,00)

Superrobuuste no bullshit 2 persoonstent voor hooggebergte of extreem weer. Staat snel en als een huis, goede ventilatie en een zee aan ruimte. Goed ontwerp, sterk grondzeil, geen gekloot met 'luier'. 4 echte kilo's voor echte spierballen. Strak opgerold past er nog een liter wodka in de tentzak. Waar voor je geld. (Erik Buitinga / 16-05-2011)


Marabut komodo plus (€ 205,00)

Ik heb deze tent in 2006 gekocht bij Marabut Benelux. In het voorjaar 2008 kreeg ik water in de tent. Het water kwam door het volledige grondzeil. De volledige binnentent grondzeil is vervangen door Marabut zonder problemen of kosten. Zelfs geen verzendkosten. Wat service en klantvriendelijkheid betreft is er volgens mij geen betere te vinden. (G Bollen / 14-07-2008)


Marabut Mayo (€ 271,00)

Kleine 1 persoonstent van het Poolse merk Marabut, helaas alleen verkrijgbaar via internet. Gekocht in juni 2012, 7 weken achtereen gebruikt bij een fietstocht door Scandinavien. Robuste tent, eenvoudig in gebruik, degelijk materiaal en ruimte genoeg voor je spullen. Door zijn formaat overal neer te zetten bij wildkamperen. Tot op heden (2015) vele malen gebruikt, kwaliteit blijft. (Bert van Meurs / 09-12-2015)


Marabut Nomad 3 (€ 270,00)

Hele fijne tent, zowel in zomer als herfst. goede ventilatie en ruim door voorhal. 2 ingangen maken hem net wat leuker in gebruik (E. Meijer / 01-09-2015)


Marmot Swallow 3P (€ 300,00)

Bij Outdoor XL het demonstratiemodel, inclusief onderzeil, met flinke korting gekocht. De tent is gemakkelijk op te zetten en biedt voldoende ruimte voor 2 personen + rugzakken. Er zijn veel ventilatiemogelijkheden waardoor condens tot een minimum kan worden beperkt. 2 uitgangen, dus niet over elkaar kruipen. Het gewicht van 3 kilo kan worden verdeeld. Heeft kou, regen en wind prima doorstaan. (Mardoo / 31-03-2009)


Mc Kinley Bivakzak (€ 199,00)

Een erg lichte tent. Snel op te zetten. Heel erg klein zeker als je ,92m bent. Weinig bewegingsruimte, dus niet geschikt voor onrustige slapers. Veel condens na een nacht. Maar ondanks deze beperkingen is het nog steeds mijn grote vriend!!! Zeker een aanrader! LET OP: je backpack past er niet meer bij! (Evert Lemmens / 03-02-2004)


Mc Kinley Khyam (€ 210,00)

Plus punten: mega veel ruimte zowel leef als slaapruimte , snel op te zetten door soort klik systeem in de stokken, erg goed aftespannen, goed wind en water dicht. Min punten: Veel condens als er geen wind staat ( bij licht windje al geen last meer van ), erg lange inpak maat ( door klik systeem ), Bij wind ligt ie snel plat en boven dakje klappert erg ( lawaai ) (Peter / 22-10-2007)


Mc Kinley UV40 Multi-Pitch (€ 300,00)

Tent een jaar geleden gekocht. heb er nu al veel plezier. staat binnen 3 min. 1 stok, 8 haringen. waterdicht. 1 persoons, zonder tas 2 persoons. erg veel plezier van! (Nick / 31-08-2004)


McKinley Solo (€ 199,00)

Zeer klein 1 persoonstentje. Niet meer dan dat. Als je beetje comfortabel wilt liggen, dan moet de rugzak buitenblijven. Zeer licht, 1,5kg. Wel een dak boven je hoofd én goede ventilatie, meer dan je zou verwachten. (Dirk Sybenga / 30-10-2002)


Moskoselkatan Tapp Jakt 7 (€ 1237,00)

Verhoudingsgewijs licht: 7-persoons=9 kg in katoen. Ruim voor 4 personen bij 5-daagse tocht met sneeuwscooter door Lapland. Kampvuur binnen is lekker warm. En de originele "kata"-vorm (soort Tipi) is erg aantrekkelijk. *Het pakket is nog verrassend klein ook! Voor tenten vanaf 5 personen is Moskoselkatan zeer aantrekkelijk, alleen al door de beproefde vorm (de Samen=Lappen wonen al 3000 jaar in deze vorm tenten!). (Robertjan Kuijten / 16-07-2002)


Moskoselkatan Tapp V Combi 5 (€ 1200,00)

Hebben de tent al 7 jaar. Voldoet prima voor 2 volwassenen + 1 kind. Zeer stormvast. Grondzeil slaat iets door bij extreem natte grond.Snel opzetbaar! Klasse! (Els Philippa / 16-06-2003)


Moskoselkatan Tapp Varrie 7 CP (€ 1231,00)

Super tent! In winter getest met kachel, lekker warm opstaan, koppie thee op de kachel. Met een aantal huiden (rendier) erin kan je echt warm slapen op een ijskoude grond. (remco / 22-11-2003)


Moss Tents Moss Stardome II (€ 650,00)

Inmiddels al weer een paar jaar in handen van MSR, die de Stardome in iets gewijzigde vorm op de markt brengt onder de naam Fury. Ik denk dat ik met de Stardome een van de beste 4 seizoenen tenten heb aangeschaft die er te vinden is. Ik hoop dat ik de tent nooit behoef te gebruiken op de grenzen van zijn kunnen. Hoewel het pakgewicht aan de maat is, is het voor twee personen goed te doen als het gewicht over twee personen verdeeld wordt. Afwerking is helemaal top en qua model en kleuren (voor MSR zijn de kleuren wat veranderd) is het een lust voor het oog. Gezien de reacties van anderen niet alleen voor mijn ogen. De tent is absoluut water en sneeuw dicht en het model biedt vooral veel bruikbare binnenruimte. Opzetten is goed te doen maar vergt wel wat oefening. Maar als hij staat en alle haringen zitten er in, dan komt ie niet van zijn plaats, daar waar anderen er 's nachts uitmoeten of erger, daar blijf je in deze bunker gewoon liggen. Absolute aanrader voor de liefhebber van kwaliteit en waar voor zijn geld. (Edwin Bakker / 15-11-2005)


Mountain Equipment AR Ultralight 2 (€ 200,00)

Via internet in UK gekocht. Als solotent zeer ruim met twee uitgangen. Ong. 1600gr. Heb een paar kleine aanpassingen gemaakt. Hierdoor hangt de binnentent strakker. Binnentent kan heel makkelijk eerst worden opgeruimd bij nat weer. Zeer tevreden. (Guy van Vianen / 10-03-2010)


Mountain Hardwear EV2 (€ 725,00)

Een tweepersoons expeditietent, singlewall tent met de drie stokken aan de buitenkant. De tent is vrij smal van binnen (1,20) maar genoeg ruimte voor twee. Bijzonder is dat de tent deels gemaakt is van doorzichtig materiaal. Wanneer het buiten wat bewolkt is, is het opmerkelijk licht binnen in de tent. Ideaal wanneer je een dag moet bivakkeren vanwege de regen. De afwerking is superieur. Er zitten vijf kleine ventilatieluikjes in en veel ‘pockets’ waar je bril of zaklampje in kwijt kan. Tent: 1800 gram; stokken: 600 gram. Bij vorst en koude een ideale tent: volkomen winddicht. (Peter Jan / 13-02-2006)


Mountain Hardwear solitude (€ 226,44)

Goede waterdichte en vooral lichte tent. Ruime ventilatiemogelijkheden, niet geschikt om onder de luifel te koken. Footprint thuislaten en het weegt maar 1.4 kg !! (Wim Peters / 01-12-2000)


MSR Fury (€ 480,00)

Het is een ruime 2 persoonstent. Wij slapen er met onze dochter van 1 met z'n 3en in! Het luifeltje is erg klein. Net genoeg voor de schoenen. De binnentent is echter ruim. Alles kan mee naar binnen als je tenminste met z'n 2en bent! Ik vind het ook nog een heel mooie tent en heel netjes afgewerkt. Afgelopen zomer veel regen gezien, maar gelukkig niet gevoeld. 1 keer wel zo'n 35 mm in 1 nacht! (Mireille / 15-10-2005)


MSR Hubba Hubba (€ 300,00)

De Hubba Hubba is makkelijk op te zetten tent. Als je geen slecht weer verwacht is hij met 2 haringen(bij de luifels) op te zetten. De ingangen over de lengte zijn erg handig om languit vanuit de tent te koken, naast elkaar te zitten etc. Rugzakken passen onder de luifels. Deze tent is heeft in tegenstelling tot de Hubba Hubba HP een binnentent van gaas. Ook in het materiaal van buitentent verschilt dit. Ga voor de HP versie behalve als je vooral in mooi weer kampeert, anders is de binnentent van gaas redelijk nutteloos(wind, warmte). Goede, makkelijke tent! (Koen / 09-05-2012)


MSR prophet (moss little dipper) (€ 945,00)

Groot, makkelijk op te zetten, veel opberg vakken(mesh), stormvast. Is echt samen met de ve25 (TNF) een van de beste tenten die ik ooit heb gehad!!!! (M Koopman / 30-03-2003)


MSR Velo (€ 450,00)

We gebruiken deze tent nu 2 jaar als fietskampeerders. Zeer ruime voortent (de reden voor aanschaf: naast al onze tassen kunnen we nog goed binnen zitten), de binnentent, eventueel ook zelfstandig bruikbaar, is net voldoende voor 2 personen omdat de wanden nogal schuin naar binnen lopen. Prima afwerking, snel opzetbaar en stormvast. (Arno Bekers / 08-08-2005)


MSR Velo (€ 480,00)

In aanvulling op de recensie van 08-08-2005: over de service van MSR niets dan lof. Toen ik 3 jaar na aanschaf klaagde over een lekkend grondzeil werd, na controle, de gehele tent gratis vervangen! (Arno Bekers / 22-11-2006)


MSR Zoid 1 1/2 (€ 168,00)

Bevalt prima voor 1 pers, kan mee in de rugzak. Footprint vervangen door alu.reddingsdeken weegt 60 gram. Perfect. (Maarten Sinjou / 19-01-2005)


MSR/ZiodII tent (€ 228,00)

Eenvoudig en strak op te zetten tentje met ruime binnentent voor 1 persoon, 2 personen vraagt toch wat liefde voor elkaar. Luifel is net te krap door lage hoek buitentent voor het opbergen van rugzak. Goed waterdicht en erg mooi afgewerkt met oog voor detail. (Willem de Beer / 21-08-2002)


Nomad AMROCK 2 (€ 199,00)

Zeer slechte ventilatie. Tent zit 's ochtends altijd vol met condens. Alleen slapen met open tent voorkomt dit... Net genoeg ruimte voor rugzakken in de binnentent. Geen mogelijkheid om als het regent onder een afdakje te koken. Wel lekker licht. (Menno / 09-01-2004)


Nomad AMROCK 2 (€ 125,00)

Stormvast en bestand tegen zware buien. Mijn zoon nu 1.80 m heeft nog nooit in het doek gehapt! Voor het koken kan je wel een beschutte hoek maken door een van de luifels (en je kan kiezen welke)uit te spannen met een scheerlijntje. Ik vind de condens erg meevallen. De zithoogte is ook goed. De muskietengaasdeuren zijn ideaal. Bij Luxen in Leeuwarden nu voor 125 euro te koop ( aanbieding) Misschien blijven ze er wel mee zitten door de kritiek op deze tent. Ook erg geschikt als kindertent, er passen 3 kinderen in, de laarzen en jassen mooi droog in de voortent en binnen genoeg ruimte. Wij hebben het tentje nu 4 jaar gebruikt, er is nog niets aan stuk. Voor de wat kleinere persoon een hele goed koop! (J. te Linde / 30-08-2004)


Nomad AMROCK 2 (€ 175,00)

Ik vind het een geweldig tentje. Licht, gemakkelijk op te zetten alleen. Al 5jr. heb ik hem en nu beginnen pas de ritsen wat moeilijker tegaan. Ik koop eenzelfde. Spullen in voortent blijven droog. Geen mega ruimte binnen, maar daar is t gewoon type tent niet voor. (Petra / 17-08-2005)


Nomad Amrock 2 (€ 199,00)

We hebben het aangeschaft voor het backpacken, vanwege het geringe gewicht. Het is een leuk klein tentje met redelijk wat binnenruimte! We hebben onze tassen altijd in de binnentent kwijt gekund. Tot voor kort was ik erg tevreden. Helaas zijn de raampjes en de enige stok na 2 jaar (niet intensief) gebruik stuk. Een ander nadeel is de kookruimte die ontbreekt bij regenachtig weer. De volgende keer ga ik toch maar kijken naar een iets groter en hopelijk duurzamer tentje! (Sytse / 21-08-2006)


Nomad Amrock tent (€ 180,00)

Het meest knullige ontwerp ooit! Door de enkele boog lig je 's nachts in je tentdoek te happen, wat tot hyperventilatie lijdt. Nu heb ik de Tuarec van mijn ouders en die bevalt, ook al istie 8 jaar oud en gebruikt uitstekend. (aart van rijswijk / 01-06-2003)


Nomad Bronco (€ 350,00)

De blauwe eenstokker met gele scheerlijnen! Een heerlijk compact eenstokkertje van 3 kilo, verkocht als Nomad, gemaakt door Erdman Schmidt. Een knusse binnentent met een ruime hal voor bagage en genoeg plek om ook nog te koken. De speciale deur in de schaapskooi (boerderijdeur) zat er standaard in: de ritsen gingen van boven naar beneden; met de punt daarboven open altijd heerlijk uit de wind, in de zon! Voor mij geen koepels.. De opvolger gaat nu door het leven als de Slak van Erdman Schmidt. (Eelco Mulder / 23-01-2004)


Nomad desert rose 3 (€ 150,00)

Stevige tent geschikt voor 2 personen. Veel condens s'morgens. De tentuitgangen (2) zijn ook niet ideaal, na regenval en openen van de tent komt er water binnen. (Surkyn René / 30-11-2002)


Nomad Desert Rose 3 (€ 169,00)

Wij hebben hier de afgelopen 3 jaar met zijn 4-en in geslapen, mooie tent voor fietsvakanties. Afgelopen zomer op Texel 1 lekkage gehad bij de zijdeur omdat het water daar niet echt lekker wegloopt. Hebben anderen daar ook last van gehad? Met matjes van 50cm breed is het prima te doen met zijn vieren, wij zeggen altijd zo lekker knus. Volgend jaar gaan de kinderen in hun eigen tent (Beaver 2). (Vincent / 29-07-2011)


Nomad desert rose III (€ 100,00)

Zeer goede trekkers tent voor 3 personen, goede tent voor fiets en auto vakanties snel en zeer makkelijk op te zetten. Onze tent is nu 6 jaar oud en kostte toen de tijd iets meer dan 200 gulden. Ik zag laatst een aanbieding staan: zelfde tent (nieuw) voor nog geen 90 euro bij Obelink. Onze tent heeft deze vakantie wel klein probleem gehad. Hij is 6 jaar oud en na meer dan 100 uur regen achter elkaar begon de bodem te lekken. wij hebben de tent echt overal opgezet op steen, gras, denneappels ect. dat sloopt je tent wel maar toch na 6 jaar pas kleinigheden vertonen is knap. In die 6 jaar hebben we hem rond de 90 tot 100 keer opgezet en afgebroken en hij heeft zeer zwaar weer mee gemaakt waaronder windkracht 9/10: hij ging wel aardig plat maar bleef wel heel. (Maarten / 09-08-2004)


Nomad Desert Rose III (€ 100,00)

Een klein zomer tentje voor 3 man. We hebben hem al een jaar of 5 en heeft al alle weersomstandigheden gekend. Zelfs zware rukwinden die de tent zwaar deden indeuken kregen de tent niet uit de grond. Ik kan het aanraden als een gewoon gebruikstentje. Gewicht: 3kg (Wouter / 25-01-2006)


Nomad desert-rose 3 (€ 99,00)

In de opruiming gekocht. Goede tent voor 2 niet voor 3. licht en makelijk en snel op te zetten. Heel veel ruimte (2 pers), goed waterdicht tijdens forse regenbui maar later toch zeer vochtig door condens. (John van Zuijdam / 14-09-2002)


Nomad desertrose 3 (€ 219,00)

perfecte allroundtent zeer snel op te zetten staat altijd perfect na 8 jaar zwaar misbruikt te zijn doet hij het nogaltijd goed minpunt is dat bij de ingang snel lekkage ontstaat en de stormgevoeligheid laat te wensen over maar het is de beste tent die we tot nu toe gehad hebben en we kamperen al meer dan 40 jaar (terHaar / 25-02-2008)


Nomad Masai 2 (€ 420,00)

2 pers. tent met veel leefruimte en stahoogte! Katoen/polyester tent ademt goed en is snel opgezet. Nette afwerking. (ralph / 06-08-2003)


Nomad masai 6 (€ 649,00)

Superslechte ervaring met deze tent. Ruimte is ideaal, maar toen het begon te regenen kwamen we er achter dat de tent zo lek is als een zeef. (Petra Tennekes / 01-08-2004)


Nomad Masai 6 (€ 450,00)

Hele fijne tent met veel (slaap)ruimte. Tent bleek helaas lek. Blijkt dat een serie katoenen tenten bij Nomad verkeerd is afgewerkt. Nomad erkent het probleem en heeft beloofd de tent te vervangen. (Mario de Vries / 13-08-2004)


Nomad Masai VI (€ 649,00)

Een geweldige tent. Grote leef- en slaapruimte. Makkelijk op te zetten en als je goed gebruik maakt van het grondzeil, houdt je de tent goed droog. Meerdere malen storm en regen er mee doorstaan. (Marit van Hattem / 01-09-2011)


nomad tellem 3 (€ 228,00)

Ruime tent. 1.60 hoog met enorme voortent (passen tafeltje en stoelen makkelijk in. Nadeel: ventilatie en minder opzetgemak. Verder prima tent en aanrader voor degen die iets meer ruimte wil. (Walter Klanker / 06-05-2002)


Nomad Tellem 3 (€ 300,00)

Al 10 jaar gebruikt bij fietsvakanties (met bagagevervoer). Tunnel 1.30m hoog, 4 alu-stokken, 7 kg, staat binnen een mum. Ruim voor 2 personen met grote voorruimte voor spullen. Laatste jaren meer condens aan de buitentent. Weinig problemen gehad (1x een stok ingescheurd, vorig jaar scheurtje bij lus van scheerlijn aan hoofdeinde) Nadeel: geen hor voor openingen, dus veel beestjes als je wilt luchten (Mike / 18-08-2008)


Nomad Tellem II (€ 249,58)

Heel goede tunneltent. wel ongeveer 4kg. Ruime voortent waarin je makkelijk kan koken en waarin je zelfs je mountainbike kan leggen. het nieuwe model heeft een andere vorm van binnentent, waardoor de ruimte in de voortent iets beperkter wordt. (Gert De Buck / 01-12-2000)


Nomad Tellem II (€ 226,89)

Zes jaar geleden kochten we onze Tellem 2. Heel wat fietsvakanties later zijn we het er nog steeds over eens: geweldige tent, oogt klein maar met heel veel ruimte en hij staat razend snel. Wel veel condens. Voor fietsers een echte aanrader! (Els / 05-07-2001)


Nomad Tentation (€ 100,00)

Goede tent, erg stabiel in de wind. Voor een twee persoons tent wel wat aan de zware kant (5 kg), maar zeer veel ruimte aanwezig. Buitentent wordt eerst opgezet, wat erg prettig is bij regen. Geen lekkage, wel veel condensvorming. Over het geheel een goede tent. (Sebastian Jones / 19-05-2009)


Nomad Touarec (€ 1100,00)

Slecht... Mooi model maar twee keer gekocht met een gebrek (lusje liet los, scheur in tentzak en scheur in tentzeil) en snel teruggebracht. Helaas, mooi idee maar slecht afgewerkt en inferieure kwaliteit... (Chantal / 15-06-2008)


Nomad Touarec III (€ 325,00)

Mijn eerste serieuse tent. Reeds 8 jaar in gebruik en niet stuk te krijgen. Heeft heftige windkrachten en buien doorstaan in vooral het hoge noorden. Door de geodetische vorm en constructie van stokken die via een netgangetje het doek van de binnentent altijd gescheiden houden van de de buitentent nooit last gehad van lekkage. (Nathalie Zwaneveld / 27-05-2002)


Nomad Touarec III (oud model) (€ 315,00)

Heb deze tent al 18 !!! jaar. Is wel al behoorlijk verkleurd, maar niet stuk te krijgen. Nu beginnen de ritsen van de binnentent het op te geven, maar verder nog ok. 2x Interrail met rugzak en verder veel naar Noorwegen, Alpen en Schotland geweest. Ieder jaar minimaal 6 weken hiken en dus opzetten en afbreken. Goede tent en goed onderhoud loont. (Alex van Rooijen / 19-05-2005)


Nordisk Blixen / Vanuatu (€ 349,00)

Geweldige tent qua gebruiksgemak. Ruim, snel op te zetten. Niet al te laag. Maar....1 nadeel hij lekt op naden mn in de kuip en in de luifelen verder druppelt ie ook. Flap scheerlijnaanzet kerfde af na 2 wkn! Goed opgevangen door Bever/Nordisk. Reparatie en tentdoek opnieuw behandeld. Zelf alle naden nog eens geseald. Desondanks lekt nog steeds. We mogen 'm inleveren en krijgen geld terug. Toch jammer wat het was onze ultieme tent! (JansDijk / 20-06-2007)


Nordisk Carry light 1 persoons tent (€ 50,00)

Lichtgewicht èn goedkoop 1 boog, binnentent muskietengaas, geen luifel. 2 kg, maar terug te brengen tot 1800 gram door zakjes en reservestok thuis te laten en lichtere haringen mee te nemen. in regenloze gebieden kun je nog 6 haringen thuis laten.je zou er met twee in kunnen, wel erg krap. Nu twee keer een lang weekend mee weggeweest. Goed afspannen kost wat moeite, toch staat ie binnen een kwartier goed. grondzeil en tentdoek lijken stevig, niet het gevoel dat je heel voorzichtig moet doen. binnenruimte genoeg voor 1 persoon. lengteboog geeft genoeg ruimte om rechtop te zitten. ritsen zijn stroef. Nog geen langdurige regen gehad, dus de waterdichtheid blijft nog een verrassing. (Riemke / 21-09-2004)


Nordisk Heimdall (€ 69,95)

4 persoons 'lichtgewicht' gewicht vis-a-vis tent. Weegt 7,5 kg. Polyester PU buitentent, PE grondzeilen van de binnententen. Getapte naden. Stikwerk is matig, kwaliteit doek is matig. Maar voor de kostprijs iedere eurootje waard geweest. Nu een kleine jaar in gebruik en al een paar kleine reparaties zelf moeten uitvoeren. (Sander / 12-11-2008)


Nordisk Kokkola (€ 269,00)

Geweldige tent voor als je alleen op reis bent, met twee personen is de tent helaas net wat te krap (niet heel veel ruimte voor bagage in voortent). Met twee rugzakken in de voortent is dat wel vol. Maar houdt zich geweldig in regen en storm, is ook superstrak en snel op te zetten. Heeft ook genoeg lengte voor mensen van ca. 2m :). (Eddo Kloosterman / 11-10-2005)


Nordisk Vitus (Polyester) (€ 169,95)

Deze tent is erg makkelijk op te zetten en zeer compact in de backpack. De afwerking is zeer goed. Nadelen aan deze tent heb ik niet gevonden. Het grootste voordeel vind ik dat de binnentent vast gezet kan worden in de buitentent. Met opzetten (in de regen) is dit perfect! (Hitch / 10-07-2006)


Outdoor Designs Solo Raider (€ 349,00)

Prima bivakzak, vooral vanwege de schuine hoek, geeft een hoop extra ruimte! Enige nadeel is het wat hoge gewicht (1400gr). (Timo Francissen / 05-05-2005)


Outwell black hill(s) (€ 205,00)

Deze ruime twee pers tent biedt voldoende ruimte aan twee met veel bagage, dit vanwege de ruime voortent. Kwaliteit is prima voor de prijs, met de ervaring van deze tent zou ik niet eens duurder kopen. enige minpunt is plastic ruimte boven ingang binnentent, trekt vliegjes, zonligt en condens aan. (Rob ter Brugge / 18-10-2004)


Outwell Cassagrande L plus (€ 219,00)

Prima tent, even uitvogelen hoe zo'n gevaarte is op te zetten, maar daar krijg je snel handigheid in. Groot voordeel dat er aan 2 kanten een grote luiferdeur zit: makkelijk voor doortochten en tegen condens! Minpuntje: grondzeil in het middengedeelte is niet naadloos aan binnententen te ritsen. (R. Rodenburg / 25-08-2004)


Outwell Jersey S (€ 80,00)

Twee pop-up tenten gebruikt van outwell voor overnachting onderweg. Dit leek heel praktisch aangezien ze heel snel staan. Dit is ook echt het geval. De tentjes staan binnen een paar seconden en zitten met wat oefening ook zo weer in de tas. Echter de stokken zijn na een keer (normaal) gebruik gebroken. De tenten teruggestuurd naar outwell en netjes twee nieuwe tentjes ontvangen. Echter de tweede keer wederom kapotte stokken. Bij navraag bij winkel gevraagd of wij wellicht iets fout doen echter hier kregen wij te horen dat het breken van de stokken regelmatig voorkomt. Voor ons dus geen pop-up tentjes meer. Wellicht hadden we pech maar dit risico neem ik niet meer. De ruimte binnenin is trouwens niet geschikt om twee matjes in te plaatsen. Erg krap vanwege ronde hoeken. (Franca / 22-10-2009)


Outwell Little Rock Plus (€ 119,00)

Theoretisch een 2-persoons tentje. Al zal het wat moeilijker worden om 2 grote rugzakken in de voortent kwijt te kunnen en dan ook nog eens te koken. Tunneltentje met twee stokken. En maar 2.5kg. Goed waterdicht. Uiteraard wel condensvorming maar even tent opengooien en het is zo weg. Goede afwerking en de details zijn subliem. Betere prijs/kwaliteit heb ik nog niet gezien. En dat terwijl maar weinigen outwell schijnen te kennen. (Klein bedrijfje in Denemarken) (Stephan / 11-07-2003)


Outwell Little Rock plus (€ 109,00)

Tent is meegeweest op fietsreis door Oost Europa. Tent is groot genoeg voor 1 persoon en zijn bagage. 2 personen kan ook maar dan moet de bagage buiten blijven. Het is een nylon tent dus wel condensvorming maar even luchten en dan droogt het snel op. Het voordeel is, bij een fietstocht, dat je de tent ook nat mee kunt nemen. Waterdicht en winddicht en prima afgewerkt. Gemakkelijk opzetten en afbreken en belangrijk, de binnentent hangt er al in en blijft droog bij het opzetten. Prima tent, krjg je geen spijt van. (Rikus Uneken / 31-03-2006)


Outwell tent (€ 179,00)

Bij de eerste stortbui bleek de tent zo lek als een zeef. Impregneermiddel gekocht en het probleem was opgelost. smorgens veel condensvorming in de tent, met name het plastic doorkijkvenster boven de slaapcabine zorgt voor veel warmte en condensvorming. Tent even openzetten en de condens trekt weg. Verder is het een ruime tent die na behandeling goed tegen regen en wind bestand is. De tent is meegeweest op fietsvakantie en is gemakkelijk op te zetten. Gewicht: bijna 8 kilo. (M. Kuin / 19-04-2004)


Alpine Gazelle (€ 317,65)

4 pers tent + zeer ruime voortent (waarmen met 4 kan koken/eten zonder de binnentent te gebruiken, canadees model, 4800 gr, (Wim Joos / 22-06-2001)


ALPINO NEVADA (€ 249,58)

Deze nevada is een 2-persoons dwarsslaper tent vh Canadees model. Nevada's kunnen dmv luifel gekoppeld worden. Mogelijkheid om in de tent de binnentent achteraf te monteren. persoonlijke ingang + voortent. Tent van BELGISCHE topkwaliteit van 2800gr, (Wim / 17-06-2001)


André Jamet Lichtgewicht tent (€ 70,00)

Het beste product dat ik ooit gekocht heb. In 1973 was dat. De tent heeft in die lange tijd honderden nachten alle (ook sneeuw)stormen doorstaan, zonder problemen, lekkage of wat dan ook en is nog altijd gebruiksklaar. Heeft nog het klassieke (punt)tentmodel, wat ook in 1973 al niet meer modern was. Tweepersoons, gewicht 3,1kg. Jammergenoeg is het aantal toe te kennen sterren op deze beoordelingssite gemaximeerd ! (Robert Metzer / 25-01-2008)


Bart Minilite (€ 17,95)

Superlichtgewicht (1 kilo) enkeldaks tentje voor 1 persoon plus fietstassen/rugzak. Eerste nacht veel last van condens, tweede nacht veel beter geventileerd en toen was het te doen. Niet geschikt voor een wereldreis en storm (denk ik). Maar wel erg goedkoop en licht. Value for money! Vrijbuiter verkoopt ze. (Jan ter Burg / 25-02-2004)


Bever survival bivakzak (€ 149,90)

Dankzij luifeltje geen clausenfobisch gevoel. Mee geslapen in Zuid-Spanje in regen/koude weersomstandighedenDit i.c.m. met TNF CatsMeouw (kunstvezel) slaapzak, zijden lakenzak, Z-rest slaapmat + extra grondzeil. Vormt ondanks ‘ademend’ Sofimateriaal toch condens aan binnenkant die geen hinderlijk invloed op slaapzak heeft gehad. Muskietengaas zal in zomer zeker van pas komen. Bij hoofd is wat ruimte over. haringen niet meegeleverd (kan ook zonder wat mij betreft). (Raoul / 14-01-2003)


Bivakzak (€ 70,00)

Goretex bivakzak te koop bij de betere dumpzaak. Laat er wel een rits inzetten. En een tarpje erboven is ook prettig. Vooral erg prettige combinatie als het warm weer is. Alhoewel ook te gebruiken in koude omstandigheden. In ieder geval beter en goedkoper dan een nylon model van de bever. (Arne / 16-08-2004)


Boerenbond plastic landbouwzeil (€ 4,54)

Ik neem (bijna) nooit een tent mee: een stuk plastic en wat haringen en touw zijn voor mij voldoende en super licht van ghewicht. (Raymond Koome / 01-12-2000)


Bristol (€ 45,38)

Voor de beginnende of prijsbewuste kampeerder: een tent van de bristol, ik heb een 3 pers. tent met een heel kleine voortent, maar ipv de 3e persoon passen 2 rugzakken. Zelfde kwaliteit als V&D-tenten, die 2x zoveel kosten. Nadelen: gewicht, volume (hyz / 03-09-2001)


Carl Denig Onestar (€ 140,00)

1-persoonstent. Pluspunten: zeer strak op te zetten mbv 3 boogstokken (bij flinke wind klappert er niets), voldoende ruimte voor de rugzak, goede ventilatie, zelfdragend dus met 1 hand op te tillen en te verplaatsen. Nadelen: relatief zwaar 2.4 kg, op het dak blijft een plasje water staan (lekt niet) en er brak bij mij een stok. Gelukkig was wel een reparatiehuls meegeleverd. Later gratis vervangen door verbeterd model stok. Prijs/prestatie zeer goed, heel tevreden mee. (Remco de Bode / 28-05-2002)


Carl Denig Schorpioen (€ 385,00)

Zeer veel ruimte voor een laag gewicht (2.3 kilo) Door derde stok ruime voortent met genoeg plek voor 2 rugzakken. Binnentent is lekker lang. Staat in 2 minuten, met de kont in de wind is de ventilatie goed. Bij veel wind wel extra scheerlijnen gebruiken. Bij slecht weer is het handig dat je de buitentent eerst kan opzetten (MRN / 16-07-2002)


Fashion Gold Casa Blanca 3 (€ 119,00)

Tent aangeschaft bij Obelink Winterswijk. Opgezet om te testen, helaas zat er een gat in. Terug naar Obelink om de tent te ruilen, daar deed men al moeilijk over maar uiteindelijk kregen we een ander exemplaar maar geen enkele tegemoetkoming voor het heen en weer rijden. Tijdens het opzetten op de 1e camping is er een deel van een stok gespleten, aan het eind van de vakantie waren dat een stuk of 5 delen. Klacht ingediend bij Obelink en het enige wat zij er aan doen is een paar stokdelen en elastiek opsturen om zelf te repareren. Vermoedelijk zijn voor het eind van onze volgen vakantie alle stokken kapot en hebben wij niets meer aan de tent. Obelink is (weer) een klant kwijt. (Geert Donker / 13-09-2006)


Gamma dekzeil 2 x 3 m (€ 5,00)

Vooral erg goed vanwege de prijs. Een beetje aan de zware kant voor z'n comfort, maar wakker worden en meteen de natuur in kijken is ook wat waard. (Jochem Lesparre / 27-06-2002)


Great Outdoors (€ 158,82)

Tip uit Australie/Nw Zeeland:hier worden veel buitensportspullen heel goedkoop verkocht. Tip: Great Outdoors (internetsite!) voor mooie koepeltenten. (Taco de Koning / 29-07-2001)


Hennessey expedition 2.5 hammock (€ 179,00)

Dit is een hangmat, welke te koop is bij de bever voor een nogal fors bedrag. Via de website www.hennesseyhammock.com is hij veel goedkoper te krijgen en ook in andere formaten. Zeer fijn model want voorzien van muskietennet en regendicht door een zeil. Licht en klein. Aanrader! (Daniel Ypma / 04-08-2004)


Hypercamp fashion gold (obelink) Sahara 400 (€ 250,00)

type belltent. Bevalt zeer goed ruime tent 1 stoks +a stok voor de ingang doek katoen tent staat met twee personen binnen 5 min. de tent is zeker stormvast en heeft zeer zware regenbuien en hagelbuien meegemaakt is 100% waterdicht doorsnee 4 meter gewicht 16 kilo supertent! (l.spijk / 03-08-2008)


IDF Scout (€ 50,00)

De Israëlische strijdkrachten wisten veel beter : Goretex deugt niet in de woestijn of in een warm klimaat. Canvas is véél beter. Je voeten blijven goed droog ook als de aarde gloeiend heet is. In Goretex loop je over het water (zweet). (ivan / 29-05-2014)


jungle hangmat (€ 20,00)

2ehands uit jungle-uitrusting van Luchtmobiele Brigade, gekocht tijdens de landmachtdagen. Geen last van mieren, schorpioenen, vochtige grond, etc. Bovenzijde muskietengaas, dus ook geen last van muggen. Je stapt aan de onderzijde in en als je ligt trekt de klitteband-opening door de spanning vanzelf dicht (en je zakt er echt niet door). Je kunt prima zowel op je rug als op je zij slapen. Draaien gaat niet makkelijk, maar dat went. Lange personen (ik ben 1,97)doen er goed aan het voeteneind ca 10cm hoger te hangen dan het hoofdeind, anders zak je te veel in de punt waardoor je voeten te weinig ruimte hebben. Het pistoolholster aan de binnenzijde heb ik verwijderd, maar een paar extra opbergvakjes zou geen kwaad kunnen. Het netje om spullen in op te bergen functioneert slecht, want even bewegen en je telefoon valt eruit. Met een beetje wind is het wel snel koud, dus een goede slaapzak aanbevolen. Met de bijbehorende snake-skins binnen 30seconden ingepakt. Bij regen kan de (multifunctionele) legerponcho diagonaal over de hangmat worden gespannen, en met twee spanners aan de andere hoeken en een dichtgebonden capuchon lig je dan droog. (Willem Zuyderduyn / 15-09-2008)


Legerponcho (€ 35,00)

Leger poncho, lekker licht en compact, 2 in 1: een regenjas en een zeiltje om onder te slapen niet hele goede beschutting maar toch lekker om een nachtje onder te slapen. Natuurlijk niet te gebruiken in "gevaarlijke" gebieden met slangen en schorpioenen (David / 07-03-2002)


Meru Hangmat (€ 14,00)

De Meru hangmat, zit verpakt in een zakje welke aan de zijkant van de hangmat vastzit. Weegt 400 gram. Lekker compact,leuk geprijst en met 2 ijzeren haken voor te bevestigen. (Bert Schilder / 02-05-2013)


Perry Sport Borah Peak (€ 90,00)

In opruiming gekocht. Voor dit geld leuke tent. Ruime binnentent, geen luifel. Prima waterdicht (nu 2 jaar). Storm op zijkant levert problemen op met stokken (verbuigen). Gebruikt in zomer en winter. Geen probleem in sneeuw. Aardige ventilatie. Prima mesh(midges). Licht (2,9). Huidige uitvoering flink veranderd. Nu is het tijd voor een Hilleberg. (Joeri vd kloet / 24-09-2002)


Perry Sport Borah Peak (€ 155,00)

Tent is een 2-persoons asymmetrische, 2 stoks tunneltent zonder luifel en met zijwaartse ingang, uitgevoerd in olijfgroen. Tent is ca. 7-8 jaar intensief gebruikt. Binnentent is vrij royaal door ontbreken van een luifel. Redelijk gewicht (2,8 of 2,9 kg volgens opgave). Inmiddels zijn beide aluminium tentstokken gebroken en vervangen en zit er een klein gaatje in het grondzeil. Toch bevalt de tent prima. Ventilatie geeft geen problemen. Wel alle aluminium haringen vervangen voor rotsharingen. (Peter / 07-06-2004)


Praxis 06T-060 tent (€ 35,00)

OP=OP, Praxis Folder week 30, Aanbiedingen geldig van 21 juli t/m 3 augustus 2008. Wit, ripstop, naden getaped, 155x315x210 cm, merkloos chinees, geen gebruiksaanwijzing of verder info meegeleverd. 1e dag van de aanbieding gekocht en opgezet in de regen. -lek, langs bevestigingen binnentent - moeilijk op te zetten - windgevoelig (155cm hoog) - geen mogelijkheden om hem strak te zetten. Oftewel: niet kopen! (Hugo / 24-07-2008)


Reddingsdeken (€ 4,08)

Bij WINTERKAMPEREN bewijst een alu-reddingsdeken goede isolatiediensten. Leg de deken op de bevroren/besneeuwde grond en zet daar de tent overheen. Houdt warmte binnen en kou buiten. Kan ook in de tent, maar dat RITSELT! (Elze Boshart / 01-12-2000)


Robens Lemon Grey (€ 180,00)

Niet echt lichtgewicht maar wel heel comfortabel 3-seizoenstentje, aluminium stokken, ripstop nylon en mooi afgewerkt... hoop er nog veel plezier van te hebben (Jonas Baert / 09-07-2002)


Rocktrail luchtbed (€ 30,00)

Krap 2 pers 1,5 kg (Lidl). Redelijk stevig tentje, zelfs stortbuien heeft hij doorstaan. Eenvoudig en snel op te zetten. Nadeel: enkel dak, waardoor erg veel last van condensvorming ondanks ventileren. (Dirk Mies / 25-01-2011)


Tenere II (€ 350,00)

Zeer snel op te zetten (5 min) tent met uitwendig buizen frame. Altijd herkenbaar want weinig voorkomend. Dit was al mijn tweede Tenere (eerste 10 jaar zonder problemen, bij de 2e brak helaas de midden buis na 4 jaar, gelukkig kon ik dit nog repareren). Nadeel van de Tenere II: zeer weinig voortent ruimte om te koken bij nat weer. (E. Kempen / 25-07-2003)


Wafo bivakzak (€ 44,00)

Hij voldoet, maar dat is dan ook alles. Erg nauw gesneden, lastig af te sluiten, adement vermogen is matig. Als extra laag over een mindere slaapzak prima, niet om in de stromende regen buiten te liggen. (Rob Heckemann / 04-03-2002)


‘HW’ sneeuwharingen (€ 0,91)

Lichtgewicht en groot oppervlak zorgen ervoor dat je tentje ook in de sneeuw, waar rotspennen nutteloos zijn, enigszins blijft staan als het waait. (Martin Swinkels jr / 22-02-2001)


Quechua (Decathlon huismerk) 2 Seconds air II (€ 59,90)

Gekocht voor lowlands. Goed waterdicht, makkelijk op te zetten en af te breken. Ventileerd zeer goed. Voor 2 personen met 55 liter rugzakken wel krap of je moet wel veel van mekaar houden. Ideaal voor 1 met bagage. Na 2 jaar nog niks op aan te merken. (Laura / 10-07-2008)


Quechua (Decathlon huismerk) bivak tent (€ 169,00)

Vorig jaar aangeschaft en 6 weken gebruikt op harde rotsachtige ondergrond met dubbel pvc grondzeil. Maar alsnog is het eigen grondzeil hartstikke lek op de plekken waar er net wat meer rots onder het grondzeil zat. verder wel heel ruim voor met zijn 2en. Met 2 openingen kan het lekker doorluchten. Nu gebruiken we hem alleen nog maar op plekken waar het nooit regent. Voor de prijs/kwaliteit-verhouding een slechte aankoop. (Laura Veldhuis / 02-09-2010)


Quechua (Decathlon huismerk) Forclaz T2+ ultralight (€ 92,00)

Voor mij een vrij goede tent met redelijke waterdichtheid. Nog niet zo veel gebruikt maar quasi gewicht ben ik er wel tevreden over... (Ben / 24-12-2005)


Quechua (Decathlon huismerk) T2 ultralight pro (€ 110,00)

Compacte 2 laags tent voor 2 personen (niet te groot). Of voor 1 persoon met bagage naast je. Er kan ook wat bagage in de voortent. In 5 minuten opgezet. Mijn tent weegt 1.7kg (ipv 2kg zoals op de site gemeld). De tent loopt taps toe, er kunnen alleen korte rechthoekige matten of taps toelopende maten in. De haringen zijn licht, maar neem wel één extra sterke haring mee voor harde grond. Natuurlijk is er lichter en beter, maar niet voor dit geld! (Mark / 26-05-2011)


Quechua (Decathlon huismerk) Tunneltentje 1/2 pers. (€ 90,00)

2kg 3-seizoenstentje, zeer ruim voor 1 persoon, voor 2 pers wellicht wat krap, zeker als er rugzakken bijmoeten. Vier weken mee door Lapland getrokken, na 24u regen nog perfect waterdicht. Kan ook goed wat wind hebben. Een elastiekje is losgekomen en het bevestigen van de (enige) boogstok is vaak een geknoei. Service Decathlon wel zeer goed. Vier sterren wegens uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. (Pieter D / 08-08-2005)


Quechua Forclaz T3+ (€ 99,00)

Ronduit slecht. In 3 maanden tot 4 maal toe een gebroken stok. Ook de ritsen zijn al kapot. (Gerd Caarls / 01-08-2005)


Ramble Ogre Thumb (€ 199,00)

Gebruik deze tent als ik alleen kampeer. Met bagage past het prima. Afgelopen vakantie 1 nacht met vriendin in geslapen, dan is ie te krap (wel gezellig). Weinig ruimte in voortent. Storm en regen geen enkel probleem in deze tent. (Dennis / 13-09-2006)


Robens 3ex (€ 350,00)

Prima tent. Snel en mooi op te zetten. Goed waterdicht, ook met flinke hoosbuien. Stokken zijn gevoelig onderdeel, meerdere zijn inmiddels krom na 3 jaar gebruik. De tent heeft goede ventilatie mogelijkheden met volledig muskietennet bij ingang en half bij slaapcabine. Qua prijs/kwaliteit een goede koop. (martijn / 18-08-2011)


Robens Challenger (€ 143,00)

we hebben de tent 2 weken gebruikt en kregen hem op geen enkele manier mooi gespannen. Bij de eerste regenbui kwam het probleem helemaal tot z'n recht het water bleef boven op het zeil staan met liters. Ook de coating van tentstok geleiders bleken al een na een jaar poreus te zijn geworden. (A. Volkers / 01-03-2005)


Robens Cloud 2 (€ 179,00)

Tentje voorjaar 2004 aangeschaft. Buitentent nylon, buitenzijde siliconencoating, binnenzijde PU, getaped. Behoorlijk grondzeil. Stokken 8,8 mm scandium. Lichtgewicht dural harinkjes. Gewicht: 2,3 kg. Prima afwerking. Heeftregen en wind (geen storm) glansvol doorstaan. Net voldoende ruimte voor 2 personen, ruim genoeg voor mij met 4 fietstassen + stuurtas en kanozak. Ventilatie goed. Kritiekpunten: (Zit)hoogte maar net voldoende. Onder luifel weinig ruimte om droog te koken. Krappe ingang door 1 diagonale rits, voordeel: deze is recht (duurzamer). Voor de prijs een uitstekend tentje! (Dick Schuurman / 27-09-2004)


Robens Cloud 2 (€ 150,00)

Stevige tent, met 2,3kg lekker licht en is goed waterdicht! Voor mij een ideale tent, ook vanwege de korting. (klaas / 05-01-2009)


Robens Fortress (€ 350,00)

Nadat onze vorige tent kapot was gewaaid, werd er een eis aan ons oude eisenpakket toegevoegd: stormbestendigheid. Verder moest het een ruime 2-persoons tent zijn die meegenomen kan worden op fiets of in de kano. De Fortress is een voortreffelijke tent. Goed afgewerkt, eenvoudig op te zetten en enorm stormvast. En hij heeft nauwelijks scheerlijnen of haringen nodig. Hij heeft een ruime voortent. De ventilatiemogelijkheden zijn goed; we hebben nooit last gehad van condens. We gebruiken hem niet alleen voor trektochten maar ook gewoon voor een weekje op de camping. Nadeel is soms toch wel het forse gewicht: 5,5 kg. Daarom zoeken we nu nog een lichter tentje voor als we ècht lichtgewicht gaan reizen. (Erik Wannee / 12-11-2009)


Robens Goldfinch Dome (€ 199,00)

Toptentje. Stormvast, prettige indeling, voldoende ruimte om natte zooi kwijt te kunnen en veel ruimte in de binnentent. Grootste voordeel is het opzetgemak, staat echt stormvast binnen 2 minuten! Klein nadeel: gewicht van 4.6 kg. Het meezeulen echter zwaar waard! Aanrader! (Rob Heckemann / 29-06-2003)


Robens Heros (€ 190,00)

lichtgewicht trekkingstentje, 2 personen, snel opgezet, buitentent kan apart opgezet worden als shelter. nadeel: veel condens bij wat vochtiger weer, geen verluchtingsgaten in buitenzeil (femke / 24-10-2014)


Robens Mercury (€ 299,00)

Makkelijk op te zetten 2 persoons tent, 1 centrale stok, daardoor weinig ruimte bij hoofd- voeteneinde. Relatief veel bergruimte in voortent. Nog geen 2 kilo. (Jeroen Damen / 28-10-2014)


Robens X3HT (€ 250,00)

Uitstekende driepersoonstent op het gebied van prijs/kwaliteit. Zowel grond als buitenzeil hebben een waterkolom van 5000mm. T6 Alu stokken. 4.1/4.5 kg. Snel op te zetten aan de hand van Clip-Ons. Dat beperkt een hoop geprul met stokken uit een natte buitentent duwen. De binnentent hangt, wat maakt dat je de buitentent ook als shelter kan opzetten om bijvoorbeeld eerst te koken. De stormkoorden zijn in lusvorm wat ze makkelijk op te spannen maakt en ze meer spankracht geeft over het buitenzeil. Het enige zwakke punt is het grondzeil. Ook al is ze PU Coated, ze voelde dun aan en was soms net iets meer dan klammig. Maar niets om je druk over te maken zolang je op een slaapmat ligt. (Joris Casaer / 04-01-2007)


Roberts little dreamer (€ 120,00)

perfect tentje. Heb in sneeuw, storm, regen, hitte maandenlang met het tentje getrokken, kunt hem zelfs in bushokjes opzetten. En in de regen afbreken en alles drooghouden, bejaardeningang ook erg prettig. Heb hem al 6 jaar. (dorus / 03-03-2010)


Salewa Sierra Leone (€ 279,00)

2 persoonstent met 3 aluminium stokken, 4 seizoenen, 2 luifels, binnentent: ripstop nylon, buitentent: poylester Gewicht: 3100/3600 g. Hele stevige en warme tent. Zeer stabiel zonder piketten. Heel gemakkelijk op te zetten. Meer dan plaats genoeg onder de (Jan De Ceuster / 06-03-2002)


Sea to summit Specialist Duo (€ 499,00)

Fijne tent die makkelijk is op te zetten, ademt goed, veel opbergvakken en extreem lichtgewicht. Het doek zelf lijkt ondanks zijn gewicht stevig, hij schijnt echter wel door één neemt water op. Hierdoor rekt het doek en hangt hij er slapjes bij. Hij lekt niet bij aanhoudende regen. Kwaliteit stelt teleur. Na 1 jaar waarin de tent 15 dagen is gebruikt is de lijm losgelaten van de versteviging waarmee de stokken vastzitten in het dak. Nadat de winkel BigTrea niet meehielp heeft Sea-to-Summit kosteloos een oplossing verzorgd. Uitstekend dus. Conclusie: Zeer goede tent als je de laatste grammetjes eruit wil halen en niet te veel wil inleveren op comfort. Het is echter geen tent die jaren zal meegaan. Misschien had ik pech, maar een iets zwaardere tent garandeerd misschien ook iets meer stevigheid. (Thom van Oijen / 31-07-2019)


Sierra Designs Clip 3d (3 pers) (€ 181,06)

2200 gr. Groot zat voor 2 personen en bepakking. Staat in 3 min. Stormvast. Wel even alle naden seamen. Weinig luifelruimte maar alles kan toch in de tent. Ruimte zat. (Trieneke de Jager / 10-06-2001)


Six Moon Designs Gatewood Cape (€ 103,00)

Zeer goede regencape en bijna voledig af te sluiten tarp. Het is niet windstabiel. Gebruik voor alle seizoenen maar niet op geëxposeerde terreinen. Gebruik hem in de zomer in combinatie met serenity nettent. Alles past precies. Met open deuren naar de sterren kijken. Deuren sluiten wanneer regent en er komt geen druppel binnen. Netttent kan ook apart gebuikt worden. Zeer licht gewicht, want regenjas is ook niet meer nodig. (regenloop / 21-03-2012)


TarpTent Contrail (€ 160,00)

Dit is een enkeldaks tent van 800 gr. De tent mist erg (zoals alle enkeldaks) en bij regen vormt zich bijna onvermijdelijk een kuil in het tentdoek die steeds zwaarder wordt. Wat mij betreft geen aanrader. (Walter / 13-04-2014)


TarpTent Scarp1 (€ 185,00)

Prima lichtgewicht tent in de stijl van de hilleberg akto maar dan met meer ruimte, 2 deuren, en lichter. Heb de tent met veel plezier gebruikt in Noorwegen, de tent kreeg veel wind en regen te verduren maar hield zich prima. Een aanrader! (Gregor / 15-09-2009)


TarpTent Squall 2 (€ 180,00)

Nu twee jaar in gebruik. In zomer en winter, in Zweden/ Noorwegen en Nederland. Het is een enkeldakstent van silnylon, weegt rond de 1000 gram met stokken, haringen en nieuwe siliconen behandeling. Die siliconen behandeling was nodig omdat hij, zoals veel silnylon tenten, mist bij zware regenval.Het ontwerp is dusdanig dat je weinig last hebt van condensvorming. Hij is ruim en licht. Het muskietengaas zorgt voor een goed uitzicht. Hij staat stevig maar bij zware (berg)winden wordt ik toch wat onrustig: de wind waait er vanachter dwars doorheen en de zijwanden vangen veel wind. Dus ik vertrouw hem niet in zware wind. Al met al dus een fantastische tent met twee nadelen: misting en windgevoeligheid. (Miriam G. / 14-05-2010)


TarpTent StartoSpire 1 (€ 200,00)

Dubbeldaks tent van 1 kg. Zeer ruime tent, 2 ingangen, wordt met wandelstokken opgezet. Ben er uitermate tevreden over. Aanrader! (Walter / 13-04-2014)


Tatonka Sherpa Dome Plus (€ 479,00)

Prijs was 479 duitse marken uit 1992, onder het merk jansport (nu Tatonka), 3 seizoen tent vergeleken met NF VE-25 wat een sneeuwtent is. Nooit lek, naden getaped (en nagelopen later). 2 personen makkelijk. Storm en bewezen orkaan vast. Absoluut identiek in afmetingen met The Northface VE-25, doek, stokken, alles. VE-25 net wat beter in details echter dubbele prijs. men kan dus reserveonderdelen mee nemen van de een of de ander! Sherpa kan vrij stikkig worden met 2 personen en regen weer, condens gaat niet door de binnentent. Ritsen nooit iets kapot, wel met siliconen spray regelmatig onderhouden.2 x coating vervangen door middel van eigen recept en hand spuit. werkt perfect. wel uit de zon gehouden. 72 weken gebruikt. VE25 maar 30 weken uit 1999. na 22 jaar nog steeds in productie en aanbevolen voor kajakkers, canadees kano vaarder i.v.m 5.4 kg gewicht. (pluk / 06-11-2014)


Tatonka Tarp (€ 52,00)

Prima kwaliteit/prijs verhouding. Ik gebruik deze tarp al jaren als onderkomen en hij voldoet uitstekend. Goed afgewerkt. Af en toe de naad sealen, natuurlijk, maar verder prima. Nadeeltje is dat hij tamelijk zwaar is (750 gram), dat kan lichter. (Rob Heckemann / 04-03-2002)


Tatteljee Judas (€ 450,00)

Fantastich enkeldaks 2-persoonstentje. Staat binnen 1 minuut (1 stok, 4 haringen) twee grote ingangen, 's zomers meer een klamboe. heb er ook bij vorst, regen wind en op grote hoogte in gekampeerd. Gewoon goeie slaapzak mee. Prop altijd twee rugzakken onder de luifel, alles is toch waterdicht. Zeer sterk grondzeil. Alles bij elkaar (inclusief druppelvangers) nog geen 3 kilo. Met twee personen wel veel condens, dus altijd water s'ochtends! Supertent, wil nooit meer wat anders (Erik Buitinga / 25-06-2008)


Terra Nova (€ 453,78)

Prima tentje, makkelijk en snel op te zetten en is erg stabiel ook bij slecht weer. Net ruim genoeg voor twee personen maar dan gaan de rugzakken buiten. Door het slimme model kun je bij slecht weer ook in je voortent koken. (maarten / 03-07-2001)


Terra Nova 'Titan' Goretex bivakzak (€ 359,00)

Geheel gemaakt van Gore-tex, inclusief de bodem, en dat merk je. In dit type zakken blijf je het droogst, en da's erg prettig als je er meerdere nachten achtereen met je donzen slaapzak in slaapt. De kwaliteit en afwerking is erg goed. Het materiaal, goretex Nexus, is een stuk zachter dan de binnenkant van een drielaags jas, en voelt op de blote huid helemaal niet onprettig. Hij weegt nog geen 700 gram, en da's niet al te zwaar voor een dergelijke zak. De pasvorm is comfortabel ruim. Vrijwel je hele uitrusting kan een plekje vinden in de ruime capuchon, en je slaapzak komt nergens in de verdrukking zodat de isolatie optimaal blijft. De L-vormige rits vergemakkelijkt het instappen en is met het bombproof klittenband waterdicht af te sluiten. Aan de rechterkant vind je een ruime en adequate ventilatieopening. Deze is vrij aardig afgeschermd, maar in een stortbui wel de zwakste plak van de zak. (Martin Swinkels jr / 31-08-2003)


Terra Nova - Solar minor (€ 363,02)

Zeer licht eenpersoonstent (1,4 kg). Het nieuwe model van Terra Nova, klein, licht, zeer compact en een stevige wind was geen enkel probleem. Perfect bevallen. Misschien wel wat lastig voor langere mensen. (Dennis Greeven / 17-12-2000)


Terra Nova Laser (€ 384,00)

Ik gebruik de Laser als eenpersoons tent waarin ik rechtop kan zitten en alle gear netjes binnen heb liggen, dus geen natte spullen meer of muggen in de tent als je wat moet pakken. Het volwaardig dubbeldaks tentje weegt nog geen 1300 gram, compleet met echte haringen en groundsheet protector komt hij uit op 1,6 kilo. De kwaliteit is super, snel op te zetten, stabiel, ruim en lucht goed door. Koop wel andere haringen, die carbon potloden zijn cool doch onbruikbaar bij losse grond of slecht weer. (JAO / 11-05-2005)


Terra Nova Laser Green (€ 300,00)

1. Prima tent. 2. goed in en uit te komen door de opening aan de zijkant. 3. Goede kwaliteit. 4. 2 lange stokken (circa 35 cm). Deze kunnen niet overdrwars in een rugtas, maar in de mijne wel rechtop. 5. offieel 2 persoons, maak er maar 1 persoons van. met zijn tweeen ligt je heel krap. (J. Hiemstra / 10-07-2008)


Terra Nova Solar 2 (€ 453,78)

Stabiel in zwaar weer, laag gewicht snel op te zetten slim ontwerp met veel ruimte om ook in de voortent te koken bij slecht weer. Door de omvang ook overal neer te zetten. (maarten / 20-08-2001)


Terra Nova Solar 2 (€ 453,78)

Topmaterialen, extreem veel luifelruimte, goede ventilatie, makkelijk op te zetten, licht. Wind- en waterbestendigheid zijn goed. Tijdens lange solotochten voor mij de ideale tent; niets dan tevredenheid zover! (Sander Zeilstra / 11-08-2001)


Terra Nova Solar 2 (€ 360,00)

Tent al in 2005 gekocht. Lichte, redelijk snel op te zetten tent. In de binnentent is net ruimte genoeg voor 2 matjes en de rugzakken. Ruime luifel waar bij slecht weer goed onder gekookt kan worden. Goede ventilatie mogelijkheden. Goed storm vast. Een echte minpunt: het flapje boven de ingang klappert als de wind hier vat op krijgt. (Nathalie / 10-04-2007)


Terra Nova Ultra Quasar (€ 749,00)

Niet goedkoop, maar zet hem op en je merkt dat je met topkwaliteit te maken hebt. Afwerking, constructie en ontwerp zijn van een niveau wat niet veel merken halen! Top! 2 luifels, ruime binnentent voor 2 personen en gegarandeerd waterdicht volgens Terra N (J_Breukink / 14-02-2002)


Terra Nova Voyager (€ 453,78)

Deze tent lijkt klein, maar is eigenlijk zeer ruim. Ik heb er nu 2 wk mee getrokken en het opzetgemak, de waterdichtheid en het gewicht zijn super. (Jan van Dralen / 19-02-2001)


Terra Nova Voyager (€ 459,00)

Geweldige tent, waterdicht, makkelijk op te zetten, goede afwerking, kan goed tegen wind, materiaal is top. Ik heb deze tent nu 2 jaar om in mijn eentje mee te gaan fietsen, na ca 2 weken gebruik is hij nog zo goed als nieuw. Heb nu ook de Solar van Terra Nova, die is iets kleiner en heeft een grotere ingang, die wil ik gaan gebruiken voor kortere weekendjes fietsen met mooi weer. De Solar heb ik gekocht bij www.cheaptents.com, dat scheelt een hoop. (Dirk / 10-02-2004)


Terra-Nova Super Quasar (€ 816,80)

Dit is echt een SUPERTENT. Gemaakt voor extreem weer, heel veel sneeuw en storm. Het gewicht is wat hoog maar de afwerking is top. 11mm T9 stokken en mega sterk doek. De binnenruimte is prima voor 2 personen met bagage. (Sander Langendoen / 01-08-2001)


The North Face 'Harrier' (€ 339,88)

Luifelruimte is net aan. Binnentent ruim genoeg. Alleen buitentent met footprint is ideaal met mooi weer...èn lichtgewicht. Gehele tent vrij zwaar (3,4kg), maar prachtige materialen. Zeer degelijk. (Martin Swinkels jr / 01-12-2000)


The North Face / Polaris (€ 317,65)

Naden waren lek, moesten geseald. Stokje regenklepje stak na 6 weken gebruik door het doek. Grondzeil na 3 jaar geheel lek (geen gaten) (Teun / 15-11-2001)


The North Face Bullfrog/ Tadpole (€ 500,00)

Tent heeft te weinig afspanpunten, al bij een stevig wind gaat ie plat als de wind op de achterkant komt dus leuk voor de camping niet voor outdoor. (Emiel / 27-05-2003)


The North Face Canyonlands 1 persoonstentje 1 stok (€ 299,49)

De binnentent is geheel van muskietengaas waardoor er nooit condens plaats vind en altijd heerlijk in de Zomer is. Het is een dwarsslaper met een enorme deur waar je toch lastig ingaat met regen. (Maarten Smeenk / 01-12-2000)


The North Face Chattanooga 3V (€ 369,00)

tunneltent, 1x 1 week gebruikt. Ideaal voor kamperen bij slecht weer door enorme luifelruimte. Ook een grote binnentent, dus zeer ruim voor 2 personen op fietsvakantie. Heeft 1 zij-ingang en een grote vooringang. Met de plaatsing van bagage is dit echter minder efficiënt dan de Four Fingers (Ramble) met 2 zij-ingangen. Buiten- en binnentent tegelijk of buitentent eerst/alleen opzetten. Handig: lichtgevende ritsrunnertjes en reflecterende scheerlijn-bevestigingen. Netjes afgewerkt. Gezien het model en de omvang nog behoorlijk wind-vast, maar liefst toch een beetje beschut parkeren. Heeft veel regen keurig buiten gehouden. Goede ventilatiemogelijkheden. Met 4,3 kg vrij zwaar. (MDJ / 14-01-2005)


The North Face Expedition 25 (€ 750,00)

Waanzinnige tent, ware 4-seizoenen en door de sneeuwingangen ook goed 's-winters te gebruiken. Meest stormvaste tent die ik ooit heb gebruikt. (Seth Hofs / 07-02-2004)


The North Face Fortress (€ 500,00)

Na 3 weken fietsvakantie, gaat op de laatste dag de binnentent los van de buitentent. Waarschijnlijk een constructiefout, want de ophanging is geplakt aan de buitentent en niet doorgestikt met garen. Door hoge temperatuur laat de lijm los en valt de binnentent op de grond. Na 3 zomers is de tent nu niet meer te gebruiken. Ook is de tent behoorlijk windgevoelig en heeft het materiaal veel rek. (Hein van den Heuvel / 02-09-2010)


The North Face Fortress (€ 400,00)

Na zo'n 14 weken fietsvakantie verdeeld over 4 jaren (elke dag op- en afbreken) is de bevestiging van de ophanging van de binnentent losgelaten. Deze is geplakt en niet doorgestikt. Jammer, want we hebben veel plezier van deze tent gehad. 100% geld terug van North Face, klasse afhandeling. (Joost / 02-02-2011)


The North Face harrier (€ 340,34)

Prima tent aleen iets te klein voor twee pers. van ca. 190. Geen/weinig plaats om binnen te koken, Veel condensvorming als alles gesloten is. (Z. J. de Jong / 24-01-2001)


The North Face Himalayan 47 (€ 899,00)

Uitstekende ruime tent ook als familie tent (4pers) te gebruiken. Bagage en spullen kunnen makkelijk in tent. Extreem stabiel, mooie rechte wanden, veel opbergvakjes, snel op te zetten, etc. In alle weersomstandigheden gebruikt. Tarp als extra geeft wel meer leefruimte tijdens regen. Footprint is inderdaad een verademing voor je tent. Een nadeel; het sealen was tijdrovend (let op gebruik de siliconen seal), maar resultaat is dan ook geen druppel regen. Ondanks de prijs, aan te bevelen aan een ieder. (Ronald / 04-08-2004)


The North Face Mountain 24 (€ 570,00)

Stormvasten zelfdragend. Opvallend WARM. Verder zwaar, krap (voortentjes) en onhandig bij regen (binnentent eerst opzetten, als de voortent open staat regent het in de binnentent in). (Jasper Hugtenburg / 02-12-2002)


The North Face Mountain 24 (€ 590,00)

Geweldige tent! Staat werkelijk overal goed, windvast, verbazingwekkend weinig condens (goed te ventileren). Dit is het kleinere broertje van de mntn.25 : hij heeft 2 kleine luifels, meer dan ruimte genoeg voor 2 pers. en rugzakken! 1 ster minder omdat als het regent en je eruit/erin wilt er regen in de binnentent kan vallen als 't windstil is. (Petra Meijer / 22-09-2003)


The North Face moutain 25 (€ 650,00)

Enorm stabiele tent in felle wind. Enigzins moeilijk te ventileren, maar dat zijn alle 4seizoens tenten. Wel 1 keer een losgekomen naad gehad in buitenzeil, in garantie zonder discussie fixed. Ook redelijk goed thermisch isolerend, maar dan mag het niet te hard waaien. Als het weer echt slecht is, wil ik geen andere meer. (sven / 30-12-2003)


The North Face Roadrunner 23 (€ 245,00)

Pluspunten: ruim, twee ingangen, duurzaam. Minpunten: lekt uit naden waar elastiek is gestikt. Tochtig dus minder geschikt onder koude/winderige omstandigheden. (Thomas / 11-12-2005)


The North Face Rock 22 (€ 199,50)

Een snel en makkelijk op te zetten klein 2-persoons tentje wat je eventueel (als het niet te hard waait) zonder haringen kan opzetten. Hij is goed waterdicht en van condens heb ik (nog) geen last gehad. Ik heb hem een al een paar jaar in gebruik en het is een prima tent. Het nadeel vind ik een beetje het gewicht en het pakvolume. Als je in je eentje erop uit trekt is het geen aanrader, maar als je met zen tweeën gaat is het wel te doen.. Ik heb wel de footprint erbij genomen ter bescherming van het grondzeil. Hij heeft 2 tegenover elkaar liggende ingangen. Als je de haringen gebruikt, dan krijg je 2 kleine ruimtes naast de binnentent. Dat is net genoeg voor je rugzak/materiaal. (Martijn H / 09-09-2006)


The North Face Rock 22 (€ 199,00)

Deze tent is ontworpen voor twee personen maar zo smal dat je eigenlijk om en om moet liggen. Daar zijn de twee aparte ingangen ook op ontworpen (zodat ieder eventueel bij het luchtige gaas kan liggen met zijn neus. Ben je een stel en wil je zo niet liggen, dan is voor een van de twee de uitgang niet handig gepositioneerd. Ieder heeft dus een eigen zij-ingang, dus je hoeft niet over elkaar heen te kruipen bij nachtelijk wc-bezoek. Heel lang moet je ook niet zijn. Bij een lengte van 1.94 m. druk je toch wel de binnentent een beetje tegen de buitentent met je hoofd en voeten als je op je rug ligt. Opzetgemak is geweldig. Prijs in euro's niet bekend (gekocht voor dollars in de USA). (Belle Prinssen / 11-01-2007)


The North Face Rock 22 (€ 199,00)

+ punten: +Opzetgemak is super, hij staat binnen een paar minuten klaar. +Weinig last van klapperend tentdoek bij wind. -punten: -Het pakvolume/gewicht. Toch vrij fors voor het uiteindelijke opgezette resultaat. -Het grondzeil is beperkt waterdicht. Na twee zomers backpacken in Noorwegen is het grondzeil zo lek als een mandje. -De buitentent is niet 100% vrij te spannen van de binnentent, bij regen erg vervelend. -Door ontwerp is inregenen vrij hinderlijk. Maar goed, wat wil je voor 199 euro, prijs/kwaliteitverhouding is gewoon erg goed. (Allard Tollenaar / 08-01-2009)


The North Face Tadpole (€ 350,00)

Al 10 jaar veel plezier van gehad. Is in winderige streken wel erg tochtig door al het muskietengaas. (Pjotr / 28-02-2002)


The North Face Tadpole (€ 350,00)

Gekocht in 1998 met "Lifetime warranty". Coating van bodemzeil is deze zomer volledig gelost. Lifetime warranty voor bodemzeil is slechts 2 jaar geldig volgens Belgische invoerder in St.-Niklaas! Dus opgepast met de verkoopstechnieken bij The North Face! (Frans Beckers / 21-01-2005)


The North Face Treefrog (€ 400,00)

Heerlijke tent. Lekker veel ruimte (Luifel) door de extra stok tov de Tadpole, extra gewicht is het waard. Het is een 1.5 persoonstent, maar met twee personen goed te doen als je je tent maar netjes houdt. Nadeel: Strak afspannen is moeilijk. Goed waterdicht, storm in Oostenrijk geen lekken en niet geseald toen ik hem kocht (seal was wel bijgeleverd, niet gebruikt) Footprint is ideaal, gewoon erbij nemen. (A.M. Dunlop / 12-02-2004)


The North Face VE - 25 (€ 750,00)

Vier keer terug naar TNF. Flysheet zo lek als een mandje, nieuwe flysheet. Scheur in het buiten doek, te krap genaaid, is gerepareerd. Lekkende grondzijl naden, nieuwe tape geplakt door TNF. Haarscheurtjes in alle stokken, probleem bekend, nieuwe stokken gekregen. Toen 2 oude bekende, scheur in het doek op dezelfde plek als de vorige keer maar nu aan twee kanten en lekkende grondzijl naden?!? Formaat, gewicht, ruimte, vormgeving, ventilatie, gebruiksgemakt Prima. Kwaliteit, ruim onvoldoende. (Arjuna Heij / 17-11-2003)


The North Face VE-25 (€ 700,00)

Na 11 jaar en +/- 350 keer opzetten en afbreken in Scandinavië, (nooit op campings dus zelden ideale ondergrond) is een van de stokken gebroken. Ik vermoed dat de reden ligt in het afnemen van de rek in de elastieken, het feit dat de tent kleddernat was en de stokken slecht schoven in de sleuven en dat het ook nog donker was tijdens het opzetten. Voor de rest zou de taping in de voorste hoeken een klein beetje willen loskomen maar ik denk dat de reden is dat ik hem altijd daar begin op te rollen en de mate van plooi daar dan groter is. Fantastische tent, enkel lastig om de achterflap strak op te zetten, alsof die iets te groot gesneden is. (P.Maenhout / 31-08-2005)


The North Face VE-25 (€ 700,00)

prijs was 1400 Gulden uit 1999, als reserve gekocht en onderdelen:bouwgelijk met het merk jansport (nu Tatonka), 4 seizoen tent vergeleken met 3 seizoen Sherpa Dome PLus van Tatonka. Nooit lek, naden getaped (en nagelopen later). 2 personen makkelijk. Storm en bewezen orkaan vast. Absoluut identiek in afmetingen met Tatonka Sherpa Dome Plus: doek, stokken, alles. VE-25 heel wat beter in details, echter dubbele prijs. men kan dus reserveonderdelen mee nemen van de een of de ander! VE-25 heeft betere ventilatie maar kan vrij stikkig worden met 2 personen en regen weer, condens gaat niet door de binnentent. Ritsen nooit iets kapot, wel met silikonen spray regelmatig onderhouden. Ideaal voor onbeschut staan met konstante krachtige wind, tot orkaankracht. Afbreken met windkracht >8 een drama,niet alleen te doen! aanrader. 2de hands is na mijn ervaring er altijd wat mee, goed nalopen! (pluk / 06-11-2014)


The North Face VE25 (€ 700,00)

Meer dan 15 jaar gebruik ik dezelfde VE25 met heel veel tevredenheid, slechts 1x de seal opnieuw gedaan. Door eigen schuld de buis van voorluifel kapot gemaakt, maar TNF hulp was uitstekend en niet kostbaar (na jaren nog steeds gratis vervangen). Verder geen enkel probleem. Kwaliteit rechtvaardigt de prijs (overigens nu stuk lager). Met meerdere graden onder nul en twee bewoners comfortabel warm en 4 seizoenen te gebruiken. Zet zeer snel op. Gebruiken hem nu zelfs met onze dochter van 4 erbij. (bart bruijnesteijn / 03-08-2004)


The North Face West wind (€ 500,00)

Ik heb de west wind gekocht nadat ik in canada en alska was ondergesneeuwd en weggeblazen in mijn coleman nevada. Ik heb nu zowel alleen als met z'n 2en in de west wind gelegen met volle bepakking, geen probleem! Het is een beetje passen en meten als je met z'n 2en bent maar kan best, de rugzakken kunnen onder de luifel en schoenen daar bovenop. Deze tent is niet de handigste die ik ooit gezien heb het grote voordeel is echter dat hij oersterk is! Afgelopen jaaren weer veel in het noorden gezeten, sneeuw, hagel en stort buien geen probleem! Als er slecht weer op komst was, zelfs in de bergen voelde ik mij volkomen op mijn gemak in de west wind. P.s tent is niet geschikt voor hoge temperatuuren... (Maarten Geist / 26-10-2004)


The North Face Westwind (€ 500,00)

Zeeer goede prijs kwaliteits verhouding.Een degelijke 4 seizoenen tent bestemd voor eigelijk 1 persoon, maar het kan altijd gezellig worden!! Zeer aerodynamisch gevormd en doorstaat echt elk type weer. Geleverd met vliegtuigaluminium tentharingen(superste (Jelle H / 20-03-2002)


The North Face Westwind (€ 500,00)

Ik ben sinds kort een gelukkige bezitter van deze tent, Prima gewicht/ruimte verhouding en door de vorm zowel de voordelen van een tunnel als een koepel. Erg waterdicht/ adement en meer dan voldoende ruimte voor twee, zeker voor het gewicht. Echt Super. (B Evers / 18-06-2002)


The North Face Westwind (€ 400,00)

Kleine tent, precies voor twee personen van elk ongeveer 1.90. Zeer stormvast, superlicht 2,7 kg. Ik heb zelden meer dan 8 haringen gebruikt. Binnen 10 min op te zetten dan wel af te breken. Gebruikt op zowel fiets vakantie als wandelvakantie. Is goed weg te pakken. Ook geschikt voor 1 persoon die van meer ruimte houdt. (Ditmar / 01-12-2002)


The North Face Westwind (€ 455,00)

Zeer goede lichtgewicht tent. ideaal voor wandelvakanties, helaas is luifel vrij klein, in de luifel is geen ruimte voor 2 grote ruzakken. Met bergschoenen en één rugzak is de luifel vol. Verder goed bestand tegen harde wind, zelden de scheerlijnen gebruikt. Conclusie, als je hoge eisen stelt aan een tent met een laag gewicht en het niet bezwaarlijk vinden om de rugzak buiten te leggen is dit een ideale tent. (Peter Volken / 10-03-2003)


Trail (huismerk V&D) Kansas (€ 25,00)

2ehands gekocht voor 25euro voor bij mn kanotochten. Mooie ruime 2pers koepeltent. Binnentent en aparte buitentent. Zet makkelijk op en staat stevig in de wind. Prima ventilatie mits het kapje in de algemene windrichting staat.Ik heb m vaak gebruikt in de zomer en op winterbivak en het slaapt prima. Mooie groene kleur. makkelijke in/uitstap. In de regen (stortbuien) blijft ie goed droog. Puike tent, zou er wel n 4 persoons-versie van willen hebben! (steve / 02-02-2010)


Trail (huismerk V&D) Adelaar 4 (€ 100,00)

Al een jaar of tien bewijst deze tent ons de beste diensten op uiteenlopende terreinen. Dankzij het dubbele dak (buiten en binnentent) krijg je 's nachts een behaaglijke temperatuur, ook als het vriest. Geen condens, nooit lekkage, nooit muf, en dat terwijl we hem meer dan eens noodgedwongen nat moesten opbreken en meenemen (om later te drogen). Er passen goed twee volwassenen en twee kinderen of kleuters in, vier volwassenen lijkt me geen doen. Je kunt je er aardig in bewegen, maar niet in staan. (prijs is fictief, was een showroommodel) (Verhage / 15-05-2005)


Trail (huismerk V&D) Passadena (€ 180,00)

Uitstekende tent! Hij wordt tijdens de fietsvakanties zeer intensief gebruikt, iedere dag opzetten en afbreken en nog nooit iets stuk en dat terwijl hij heel Europa heeft gezien. Sinds vorig jaar voor het eerst lekkage bij de naden. Maar ik blijf me verbazen dat een zo goedkope tent zo veel kwaliteit in zich heeft. (Franke Atsma / 08-02-2006)


Trail (huismerk V&D) Roma 3 (€ 60,00)

Geschikt voor 2 personen. We hebben er plezier mee gehad, maar zijn toe aan iets groters en met name hogers. De voortent is vrij laag. Je kunt er alleen in zitten op de grond of heel laag stoeltje. Het is meer een bagageruimte. De slaapruimte is heel fijn en groot genoeg. Geen klachten over de kwaliteit. Gaat al jaren mee. (Jef / 15-07-2008)


Trail (huismerk V&D) Savannah (€ 219,00)

Wij zijn nu twee keer op vakantie geweest met deze tent. De tent is heel makkelijk op te zetten, doordat de tent van twee kanten te openen is, lucht die lekker door en blijft het heel koel. Daarnaast is het een lichte tent, neemt weinig ruimte in beslag. Het enige nadeel is dat de tent 1.65 m hoog is en dat je er dus niet in kan staan. Verder een prima tent waar we nog veel plezier aan hopen te beleven. (Joram / 18-07-2004)


Trail (huismerk V&D) Tourmalet (€ 99,00)

goed, alleen weet ik niet meer hoe ik die 3 tjopsticks moet gebruiken (G. J. de Leeuw / 04-09-2013)


Trail (huismerk V&D) Yulara 5 (€ 179,00)

Deze makkelijk op te zetten tent bied uitstekende ruimte voor 5 personen. Na 10 jaar altijd nog veel plezier van. Na 6 jaar is er een gaatje in het tentzeil gekomen. Bij de V&D deden ze hier niet moeilijk over en werd het netjes gerepareerd. een echte aanrader! (Arjen / 27-06-2005)


Trail koepeltentje 2 personen (€ 25,00)

Al jaren geleden gekocht in de uitverkoop. Tentje werd ter plekke in de winkel afgebroken. Grotendeels gebruikt als bijzettentje bij de grotere tent van pa en ma. Voldoet na ong. 6 jaar nog prima. Een hele heuse echte stortbui kan wel problemen opleveren bij het luchtklepje achter op de tent. Is met een simpele knijper echter zo op te lossen. Ook andere produkten van Trail (o.a. paraplustoeltjes) voldoen aan wensen. Prima verhouding in prijs en kwaliteit. (M. van Dijk / 28-08-2003)


Trail Montova 3 (€ 79,00)

Tent samen met een matje en slaapzak gekocht in een combie aanbieding. Bij de eerste stortbui al lekkage en halverwege de vakantie begonnen de naden van de binnentent los te laten. Terug naar V&D: wilden ze de tent niet terugnemen. Let hier op! als iemand een tent bij V&D gaat kopen. Bij gebreken wordt de tent niet terug genomen en over omruilen wordt ook heel moeilijk gedaan. (Francisca / 13-08-2004)


Trail Passadena (€ 200,00)

Prima tunneltent. Ruim. Geschikt voor fietser. Een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding (K. Reitsma / 03-01-2002)


Trail Regina (€ 203,75)

Tot twee keer toe braken twee van de vier glasfiber baleinen, eerst links, een uur na opzetten, nadat deze omgeruild waren bij V&D, na drie dagen ook de rechter baleinen. Jammer, het zou een leuke 3pers. trekkerstent zijn. (Martina van Campen / 09-06-2001)


Trail Regina (€ 225,00)

De glasfiber stokken zijn waardeloos, in twee weken tijd 8 stokken gebroken... De eerste twee al na een half uur! Verder is de tent prima. (E. Gerats / 30-07-2002)


Trail Regina tent (€ 225,00)

De tentstokken braken binnen enkele dagen meerdere malen. V&D leverde bij thuiskomst een nieuwe set, maar die lijkt van dezelfde slechte kwaliteit. Jammer, want de tent zelf is goed. (Wim Owel / 28-07-2003)


Trail Roma 3 (€ 129,00)

niet zo goed. Heb tent 2 jaar. Na zo'n 5 weken gebruik is het (buiten)doek van het voorgedeelte zo uitgerekt dat dit stuk niet meer strak op te spannen is. Er komen dan dus plasjes water op het doek te ligen die voor fikse lekkage zorgen. kBen nog niet bij V&D gaan klagen, maar vrees problemen. (johan / 21-08-2006)


Trail Utah (€ 175,00)

Goede tent, zeker voor dat geld. Toch al weer enige jaren (vanaf 99) in mijn bezit. Goed waterdicht, staat werkelijk als een huis bij storm. Stokken zijn goed; licht,sterk,goed schoon te houden. Er is bij mij na toch aardig wat gebruik nog nooit een elastiek geknapt of een stok gebroken. Zien er nog als nieuw uit! Nadeeltje: binnendoek is redelijk ruim (kwaliteit is verder prima), plakt snel aan de buitentent wat(logischerwijs)lekkage geeft. Toptent! (Ben de Graaf / 31-03-2003)


Trail utah (V&D) (€ 136,13)

Afgelopen zomer uitgetest in de Pyreneen. Bleek toch iets aan de krappe kant voor 2 personen (van 2m) met 2 rugzakken. Desalnietemin een prima tent, zeker voor de prijs. Waterdichtheid en opzet gemak een dikke voldoende. (Sjors Kamstra / 23-12-2000)


Vango Banshee 300 (€ 120,00)

Slechts 1 keer gebruikt en daarna weer verkocht. De tent is namelijk veel te klein voor iemand van 184 cm lang. Volgens de tekening zou de binnentent 230 cm lang zijn, dit klopt niet, het is slechts 215 cm en de wand bij het voeteneinde is zeer schuin dus je ligt altijd met je voeten of met je hoofd tegen het tentdoek. Ook de breedte bij het voeteneinde is te klein voor twee matjes van 60 cm. Alleen aan te raden als je allebei kleiner dan 175 cm bent, en smalle matjes gebruikt. Mijn tevredenheid is dus laag, maar dat zegt in dit geval niets over de kwaliteit van de tent, maar wel over de kwaliteit van de documentatie/tekeningen. PS: voor 3 personen is deze tent uiteraard absoluut niet geschikt. (Feddo Wouters / 01-09-2012)


Vango Hydra 200 (€ 299,00)

Goede tent (3,5kg) voor 1 persoon,voor 2 personen met bagage een beetje klein. Het enige nadeel is de ingangsconstructie waardoor het al snel de binnentent inregend als je de ingang openritst. Verder redelijk storm- en regenvast (6000 mm.) (Jan Kuchel / 14-08-2002)


Vango Nova 200 (€ 199,95)

Eindelijk een tent die precies bood wat ik zocht: 2-stoks polyester tunneltent met all-in-one pitch, genoeg ruimte voor mij en mijn bagage, hoog genoeg om rechtop in te zitten, en een luifel van 1 meter voor mijn rugzak en om in te koken, en niet te duur. Meegenomen op een 2-weekse trektocht op de Kungsleden, en is goed bevallen. Geeft eenmaal goed afgespannen (inc scheerlijnen) geen krimp in flinke wind, binnentent raakt buitentent niet, en badkuipvloer hield ook opspannend regenwater tegen. Pakt makkelijk in de zak. Wat minpunten: haringen zijn geen rotsharingen (maar dat zijn ze nooit), en ventilatieopening in de achtertent had wat groter en ook afsluitbaar mogen zijn. Met alle voor mij overbodige dingen weggelaten/weggeknipt heb ik het gewicht tot 2,6kg gekregen. Niet heel licht, maar sommige dringen zijn gewoon het gewicht waard. (Melissa de Visser / 07-09-2016)


Vaude familietent (€ 480,00)

Ik heb het product in Duitsland besteld. Scheelt veel geld (130 euro). Hoge inloop met twee handige compartimenten. Het opzetten gaat wat stroever maar dat wordt vast makkelijker als ik deze vaker gebruikt heb. Er zit een handige "footprint" bij. Hij staat als een huis. Er kunnen officieel 4 personen in maar 3 personen is meer dan voldoende. (Joyce vd Putten / 18-06-2005)


Vaude Ferret 1 (€ 202,39)

2 pers. tunneltent,2.5kg met opslagruimte voor 2 rugzakken. Heeft storm, hagel en sneeuw doorstaan. Echter, de sneeuw verhindert de ventilatie behoorlijk. Twee openingen; zijkant(slaapgedeelte) en voorkant(rugzakken). Prima tentje! (Hendrik Kruizinga / 01-12-2000)


Vaude Ferret 1 (€ 299,00)

Tent één week gebruikt maar wel gelijk in Nederlands weer. Tent is goed bevallen en met name de twee ingangen zijn zeer praktisch. De tent ventileerd zeer goed, geen condensvorming. Voor twee personen met fiets is de tent m.i. iets te krap. Hij is makkelijk op te zetten met twee stokken die aan het eind in een "verstevigd zakje" vallen waardoor opzetten nog makkelijker gaat omdat je 'm niet meer op een pennetje hoeft te steken. Verder is de tent licht en makkelijk opvouwbaar en mee te nemen. De flap van de zijingang kan worden gebruikt als zonneluifel. (Akkelien Zuiderhof / 25-07-2007)


VauDe Ferret 3 (€ 240,00)

Goede ervaringen met deze tent. Makkelijk op te zetten, lekker ruim met grote voortent voor alle fietsbagage + 2 honden en goed waterdicht. Nadeel is dat er makkelijk condensvorming optreedt. (Mark Kleinloog / 07-09-2003)


Vaude Ferret I (€ 225,00)

Ik heb hem zes jaar en veel gebruikt. Prima tent , minpunten: luifel open zetten na de nacht levert druppels op binnen, grondzeil niet volledig waterdicht. (TON VAN DER VELDEN / 05-06-2002)


Vaude Ferret I (€ 200,00)

5 jaar geleden in een aanbieding gekocht. Intensief gebruikt op fietstrektochten. Lekker tentje. Zijluifel is erg handig bij mooi weer. Bij langdurige regen begon dak op de zijluifel te lekken (naaifout bij bevestingslussen!). Goed ingesmeerd met seamsealer en sindsdien geen problemen meer gehad. (Iddo / 04-03-2004)


Vaude Ferret III (€ 359,00)

Ik heb deze trekkerstent (tunneltent)aangeschaft voor mij en mijn zoontje (lekker, een 3-persoonstent voor met z'n tweeën) en er een weekend mee gekampeerd om hem nog uit te proberen voordat het echt te koud wordt. Het is een mooie, fijne tent met een ruime voortent. De tent is wel laag, maar zolang je laag bij de grond gaat zitten is dat geen probleem. (Suzan Breedveld / 14-09-2009)


Vaude Hogan (€ 280,00)

Wij hebben een maand rondgetrokken in Schotland met de Hogan, en hij is zeer goed bevallen. De tent is voor 2 personen, maar in nood kan je ook met 3 man erin slapen. (wel krap) De voortent is redelijk ruim, genoeg voor rugzak. Het enige nadeel is dat het grondzeil gaat lekken, met als gevolg een vochtige slaapzak. De tent is 2,9 kilo en zeer snel op te zetten, en door de constructie zeer windvast. (Cathelijne / 27-01-2004)


Vaude Hogan Ultralight (€ 229,00)

Zeer weinig gewicht, geschikt voor 2 personen. Geen condensvorming en makkelijk op te zetten. (Sleijpen / 01-08-2006)


Vaude Hogan Ultralight (€ 240,00)

Supertent! Tot nu toe enkel zonder scheerlijnen gebruikt, ook bij harde wind en regen en hagel. Opzetten en afbreken gaat prima, heerlijk tentje! (Wouter / 13-09-2009)


Vaude Hogan Ultralight I (€ 229,00)

Prettig en licht éénpersoonstentje. Samen met rugzak past het maar net. Goede ventilatie, ook in de winter met stromende regen weinig tot geen condesvorming. (Dennis Waterman / 13-06-2005)


Vaude Hogan Ultralight I (€ 265,00)

Geniaal klein tentje, zeer lichtgewicht en dus perfect voor de backpacker. Comfortabel genoeg voor twee personen maar dan eigenlijk geen ruimte voor de tassen, deze gaan dan ook trouw in de waterdichte flightbag buiten de tent. Snel en eenvoudig op te zetten, wel veel condens vorming maar dat is met een beetje zon zo verholpen. Voor noodgevallen of korte perioden zeker aan te raden, als je langer van plan bent op één plek te blijven zou ik toch een groter formaat tent aanraden. (Jos / 19-11-2007)


Vaude Hogan Ultralight II (€ 249,00)

120 cm brede lichtgewicht versie van de klassieke Hogan. Uitvoerig getest in nat en stormig Ierland. Nadeel is het opzetten van de tent in de regen en wind -eerst de binnentent dan de buitentent- via een constructie waarbij de tentstok via een opening in het doek moet worden doorgeschoven. Staat de tent (1,66 kilo voor smalle 2p met zithoogte) dan kan je tegen een Iers plaagstootje. Prima pakmaat en gewicht, goede materialen en volledige binnentent. Vervang wel de scheerlijnen en haringen. Dit is een tent die je alleen inzet voor zijn doel: rugzak trekkings. (xray / 26-09-2004)


VauDe Light wing (€ 269,00)

Mooi afgewerkt product. Met iets meer dan twee kilo erg licht. Super haringen voor grasland en drassige grond. Zeer slimme en stabiele constructie die prima in je eentje op te zetten is. Nadeel is dat hij een beetje te hoog is voor de extremere omstandigheden. Gewoon een goede 3 seizoens tent voor een zeer goede prijs. (Antoine / 23-11-2003)


Vaude Lightwing (€ 200,00)

Tent in korting gekocht zonder ze ooit gezien te hebben. Prima kleur, geen fluo linten, valt niet op. Redelijk lichte constructie, maar toch veel zwaarder als op zak vermeld (verdomde leugenaars!), zeker een paar 100 gram. Tot nu toe wind en regenbestendig, maar nog niet oud (klein jaar). De kleine stok krijgt teveel spanning te verduren, denk dat dat ergens niet klopt, iets te lang of zo. Je moet echt al veel kracht zetten om hem in te passen, mijn vriendin lukt het niet (dus dat is slecht). Veel binnenruimte, ruim plaats voor twee. Buitentent alleen op te zetten (binnen niet). Buiten en binnentent samen opzetten, gaat snel en in regen. Weinig haringen maar ze moeten wel in grond raken, voorboren met rotspen aanbevolen bij harde grond (prima in gras). Al bij al voorlopig best oké, zeker voor prijs (tenminste, als je sommige superkortingen vergeet), maar iets te zwaar (ik hou er niet van, zo wat liegen op je productfiche) en die horizontale stok zit echt wel fout. (jeroen termote / 20-03-2006)


Vaude Mark II (€ 340,00)

Ofschoon ontevreden bij aankoop (‘t was niet wat ik zocht), begrijp ik nu niet waarom er andere trekkerstentjes gemaakt worden. Zelfdragend: binnentent hangt aan buitentent, die hangt aan de stokken: staat in 2 min en ook verplaatsbaar zonder afbreken (bij veel wind zekeren). Ventileren met bovenkant van deur. Twee ruime bagage luifels. 16 jaar geleden voor +/- hfl 400,- gekocht, voldoet nu nog prima. Morgen kapot? Ik koop overmorgen een nieuwe (in Duitsland verkrijgbaar)!. Fine-tuning nodig! (G. Hilkhuysen / 14-03-2005)


Vaude Odyssee (€ 355,00)

Klein lichtgewicht tentje. Staat mooi, is enorm stormvast en goed afgewerkt. Lekker ruim voor 1 te klein voor 2 personen. Lengte slaapgedeelte (2,1m) niet echt ruim. 's morgens vaak vocht in tent ben er niet achter of het condens is of dat het grondzeil vocht doorlaat. (Cobus / 14-03-2005)


Vaude Odyssee (€ 350,00)

Fijn tentje om alleen in te kamperen. Met zn tweeen is het eigenlijk net te krap, ik zou er dan ook alleen met mn vriendin in willen liggen. Maar het lage gewicht maakt dat ik het geen probleem vind om hem als solo tent te gebruiken. Minpuntje is wel dat het hooge boven de ingang uitscheurt, dit heb ik ook al bijna meerdere showmodellen zien gebeuren. Is opzich geen echt probleem en moet makkelijk te repareren zijn. Tent is prima waterdicht maar ik heb er voor de zerkerheid nog een extra grondzeilje voor gekocht van Vaude zelf. (Sander Schot / 24-09-2007)


Vaude Opara green (€ 475,00)

Mijn zoektocht naar een ruime tent voor 2 personen waarin je kunt staan en met 2 stoeltjes & tafel kunt zitten en tegelijk 2 fietsen & 2 curverbakken kunt stallen leverde de Vaude Opera op. De 8 kg was minder belangrijk omdat de tent met de auto vervoerd wordt. Het grondzeil voor de voortent laten we thuis. De tent is snel op te zetten (15-20 min). 2 Grote ramen met muskietengaas die aan de binnenkant zijn te openen. De tent sluit niet aan tot op de grond. Hier zit extra ventilatie gaas. Het zou een 4-personen tent moeten zijn, maar dat lijkt me wat overdreven. 3 Personen lijkt er meer op of 2 Volwassen en 2 kinderen zou misschien nog gaan. Hebben 2 Extra tentstokken gekocht en je hebt een prima luifel. de tentringen hiervoor zitten in het tentzeil. Wij hebben de PU-versie, maar er zijn ook zwaardere TC-(Technical Cotton) versies. Ideaal voor vakanties waar je kort op camplings blijft en je niet de halve dag bezig wilt zijn met je tent opzetten/afbreken. (Raoul / 18-08-2008)


Vaude Opera (€ 380,00)

Gekocht in 2010. Mijn vriendin zit in een elektrische rolstoel en kan met krukken op één been in en uit bed komen. Samen hebben wij deze tent uitgezocht, zodat ze er met rolstoel en al in kan. De tent bevalt prima. Ruim voldoende voor haar, 1 hond en 1 stretcher met luchtbed in het slaapgedeelte. Je kunt er gemakkelijk in staan en hij is lekker licht, nog geen 10 kg, zodat ik hem gemakkelijk voor haar op kan zetten. Mijn vriendin kon zich er uitstekend in redden. Ze heeft er wel een maand in haar eentje in gekampeerd. Ze had er ook het bijbehorende grondzeil bij gekocht, maar deze is niet bestand tegen de dikke wielen van de rolstoel. Hij scheurde op diverse plaatsen. Bovendien bleef het ingeregende water erop liggen, wat veel viezigheid gaf. Je kunt beter een waterdoorlatend tenttapijt in de voortent leggen. Dat voorkomt ook het doorslippen van de rolstoelwielen. De eerste keren bij het opzetten, moest ik wel hulp hebben bij het bevestigen van de boogstokken op de pinnetjes. Dat gaat zeer moeizaam. Gaandeweg gaat dat gemakkelijker. Ik vind de tent een aanrader voor iedereen, rolstoeler of niet, die bij een laag gewicht toch lekker comfortabel wil kamperen. (M. Kamminga / 19-07-2012)


Vaude Opera Green (€ 475,00)

Op 18-08-2008 schreef ik al mijn productervaring met de Vaude Opera. Na alle pluspunten wil ik 1 minpunt toevoegen. De tent blijkt niet erg windvast te zijn. Daarnaast brak 1 tentstok op meerder plaatsen. Overigens heeft Vaude zonder bijkomende kosten de tentstok vervangen. Tip neem altijd meerdere reparatie hulzen mee en tape. (Raoul / 01-10-2009)


Vaude Refuge 2004 (€ 150,00)

Dit erg kleine twee persoons enkeldaks sheltertje weegt nog geen kilo en bied voor dit gewicht prima comfort. Gebruikt bij een aantal korte trekkings (oa winternacht hike) en hierbij viel voornamelijk op dat ondaks dat het een enkeldaks tentje is het behoorlijk meeviel kwa condens. Het opzetten is zo gepiept, 4 haringen in het grondzijl, je twee loopstokken eronder en dan de twee stokken afspannen met scheerlijn. Super, staat zo en een heel erg grote verbetering op een tarp. Model is voor 2006 ietsje gewijzigd, er zitten nu voor en achter een attick aan (dus meer spullen buiten laten) en ietsje taps. Maar het model 2004 die ik bezit voldoet prima (en zeker met de groene schutkleur) voor een snelle overnachting met zen tweeen. Iets steviger grondzijl had er al ingemogen maar met het 2006 model is dit opgelost (en daarbij zelfs geen scheerlijnen meer nodig). Super. (B@se / 15-04-2006)


Vaude Space 2 (€ 300,00)

We hebben deze tent circa 10 jaar geleden gekocht, voor rugzak- en fiets-vakanties. Voor 2 personen een grote binnentent, bij een redelijk gewicht (3,6 kg). 3 personen kan ook, maar dan heb je weinig ruimte voor bagage. De tent is makkelijk op te zetten. De ritsen zijn het zwakke punt (lekkage), maar dat komt ook doordat we meestal aan het doek trekken om ze open te doen. Relatief weinig problemen met condens gehad, de tent ventileert kennelijk goed. (Paul Michel / 06-09-2004)


Vaude Taurus I (€ 155,00)

2persoons tent, makkelijk in je eentje op te zetten. Binnentent en buitentent in één keer op te zetten. Zeer ruim voor 1 persoon. Met 2 personen ook goed te doen. Als je niet al te lang bent(ca. 1.70m)kan je een rugzak bij het voeteneind van de binnentent kwijt. ruime luifel voor rugzak en koken,etc. Nu 2 nachten in geslapen met 1 nacht regen; goed waterdicht. Ventilatie redelijk. Gewicht 2,4kg. Prima tent voor deze prijs! (Léonie / 28-06-2006)


Vaude Taurus I (€ 155,00)

Even een update over een eerdere beoordeling van mij over deze tent. Mijn tent heeft het afgelopen weekend een zuidwester storm (eerst op de kont, later op de flank vanwege gedraaid naar noordwest) met windkracht 9 (windstoten rond de 110 km/h!) met verve doorstaan (stond in een weiland zonder beschutting). Niets kapot, geen lekkages, geen regen ingewaaid, alles was nog droog. Geweldig! 5 sterren dubbel en dwars waard! (Léonie Postma / 06-03-2008)


VauDe Taurus I & II (€ 170,00)

De Taurus I is een makkelijk en snel tentje met een "eigen smoel" Niet erg groot overigens: met twee personen houdt het dik op, en puilt de bagage aan alle kanten uit de tent, tenzij je haast niks bij je had. Vandaar dat ik ben overgestapt op de TaurusII. (Paulus den Boer / 14-05-2002)


Vaude taurus ultralight (€ 340,00)

heb reeds 2 keer een 5-daagse trekking in de alpen gedaan met deze tent. De taurus ultralight is iets zwaarder dan de hogan ultralight maar maakt dit voor mij ruim goed door zijn opzetgemak. Tent uitrollen, stokken insteken, enkele haringen in de grond en klaar, nog geen 5 minuten in totaal. De tent is heel degelijk gemaakt. Het grondzeil is wel heel dun en ik gebruik daarom een extra grondzeil voor mijn innerlijke rust. De tent is goed waterdicht en heeft een verrassend goede ventilatie, er is duidelijk over nagedacht. Ideaal als ruime 1-persoonstent, voor 2 personen wordt het krap, maar als je mekaar goed kent mag het geen probleem zijn. (Luckx Kim / 19-05-2009)


Vaude Tornado Light (€ 180,00)

Gekocht op Ebay, model wordt niet meer gemaakt. Voordelen: snel op te zetten (binnen en buitentent aan elkaar), veel zakjes binnen, goede ventilatie mogelijkheden, vliegengaas over de hele deur, licht. Een ander voordeel aan de tent vind ik dat het een heel mooi en apart model is, heb er al veel opmerkingen over gekregen. Het grootste nadeel vind ik dat er maar één ingang is met een kleine luifel, waar net wat schoenen en 2 rugzakken onder passen. Omdat het een dwars slaper is moet iemand over de ander heen klimmen bij het naar binnen en buiten gaan. Ook vind ik het grondzeil wel erg dun, ik gebruikte een extra zeiltje bij het kamperen op rotsgrond. Conclusie: prachtige tent, aanrader! (Sander / 03-09-2008)


De Waard Zeekoet (€ 400,00)

Ons zeekoetje is al weer 25 jaar oud. voldoet nog steeds tijdens fiets vakanties en paardentrektocht. Voordeel: verdeeld in drie kleine pakjes, die stop je overal tussen. 2) ruime voortent, 3) snel op te zetten. Nadeel:1) nylon tent dus condens, dit alleen in de voortent.2) En omdat het een eenstokker is wordt ligt degene die aan de buitenkant slaapt snel met zijn gezicht in het doek. Dit is vooral als de tent op scheve grond staat. Maar het blijft een geweldig tentje. Wordt ook als bijzxetter gebruikt als we met ons hele gezin gaan kamperen. (Lucienne / 23-06-2010)


Walk-a-Way Groot (stokhoogte 1,60m) (€ 400,00)

Inmiddels als 12 jaar geleden gekregen. Katoenen binnentent en katoenen en nylon buitendaken, afhankelijk van vaste standplaats of rugzagtrekking. Prima tweepersoons klassieke eenstoks tent met voldoende mogelijkheden en veel ruimte in de voortent. Enig nadeel is het grote aantal benodigde haringen. (Rutger Bach / 25-06-2008)


Walk-a-way Klein (€ 250,00)

Ultiem tentmodel, maar wel wat krap. Je moet van elkaar en elkaars luchtje houden om lekker te slapen. De buitentent levert veel ruimte op, de schaapskooi luifel blijft onovertroffen. Wie wil een Mier ofzo als deze 2/3 van de prijs is? (Clemens Barends / 18-06-2004)


Walrus Velodome (€ 431,00)

Voor 2 personen zeer lichte (3,7 kg) fietstent met 2 uitgangen in de binnentent. Met de spullen in de voorluifel ruim genoeg. Voor 1 persoonsgebruik met bagage in de binnentent past mijn ligfiets van 1,80 m rechtop in de voorluifel. (Michiel van Litsenburg / 15-04-2004)


Walrus Velodome (€ 450,00)

Aansluitend op andermans ervaring toch enkele negatieve ervaringen. Het condenswater stroomt naar het midden van de tent om daar naar beneden te druppelen (in je schoenen als die daar staan). Mijn buitentent is tweekleurig uitgevoerd (grijs/groen) waarbij het groene materiaal vocht vasthoudt en veel meer tijd nodig heeft om te drogen dan het grijze materiaal. Overigens veel ruimte voor zo'n lichte tent! (Jan Goverts / 18-04-2004)


Wechsel interpred 3zg (€ 325,00)

Ik weet de prijs niet meer exact. We gaan al drie jaar met deze tent op fietsvakantie. het is een geweldig ruime tent, staat in een paar minuten en is eenvoudig op te zetten. Aan de voetprint hebben we twee jaar terug een stuk bijaan laten zetten zodat de voortent ook bedekt is, dit scheelt veel vocht in de tent. Enige minpuntje: de ritsen lopen wel eens vast in de zoom met elastikenkoord (houd ingang op spanning) (monica / 08-04-2008)


Wechsel Intrepid4FL (€ 420,00)

In 2007 aangeschaft als opvolger van een combinatietent met zeer veel haringen. Deze tent staat binnen 10 minuten. Stahoogte was voor ons geen vereiste. Voor een nacht slapen we er met 4 personen in, bij langer verblijf met 2. Bij regen kun je net aan binnen zitten, maar we hebben ook altijd een tarp mee. Geen minpunten te ontdekken. Voor ons de perfecte tent! Afwerking is goed. (PetraHM / 04-04-2008)


Wechsel Outpost ZG (€ 350,00)

Zeer fijne tent voor een zeer mooie prijs! Met mijn lengte (1.97m) op zoek gegaan naar een tent waar ik + reisgenoot normaal in kan liggen, plus 2 rugzakken, maar die toch geschikt is voor trekking. Na veel zoeken de oplossing gevonden in deze tent. Zeer lichtgewicht tent, staat binnen 3 minuten (zeker als je de binnentent in de buitentent laat bij het opbergen, tip van de verkoper van Carl Denig). Wel altijd de footprint gebruiken, want het grondzeil van de binnentent is zeer dun. Enige nadeel wat ik kan verzinnen is de kleur, deze is wel erg licht (ik was een donkere tent gewend). (Ties Korstanje / 26-02-2006)


Wechsel Pathfinder TL (€ 159,00)

Ik heb bewust voor de TL-versie gekozen omdat de lichtere ZG in mijn ogen een te dun grondzeil heeft. Overigens gebruik ik (zeker met wildkamperen) altijd een extra footprint i.v.m. scherpe takjes e.d. De tent staat werkelijk als een huis. De tent staat zelfstandig, dus je kunt ‘m in principe “zonder haringen” opzetten. Opzetten gaat zeer snel en door de kleurcodes pak je nooit de verkeerde boog/gesp. Een nadeel is dat je eerst de binnentent moet opzetten, en dan komt de buitentent er overheen; met een fikse regenbui is je binnentent dan al nat. Geen last van condens gehad. Mede door de drie ventilatieraampjes. Nooit last van lekkage o.i.d. gehad. De Pathfinder is wel echt een 1-persoonstent. Ik heb al moeite, qua ruimte, om mijn rugzak in de binnentent te krijgen. Ook de zithoogte is niet geweldig. (Ruud van Koten / 09-12-2005)


Wechsel Pathfinder unlimited met sneeuwflappen (€ 287,20)

Ik zocht een 1 persoons tentje uitermate geschkit voor winterkamperen. Het is een driestoks geodeet, uitermate stevig. Het gewicht is daardoor relatief aan de wat hoge kant. Nadelen: erg laag en bij openen van de deur is de binnentent niet beschut. Verder moet eerst de binnentent opgezet worden. Binnenruimte is ruim voldoende voor 1 persoon. 4 sterren omdat hij zo stevig is en daarom erg geschikt voor winterkamperen. (Sander / 12-11-2008)


Wechsel Tunneltent (€ 199,00)

Met deze tent in schotland geweest. We hadden die week te maken met een nacht die onder andere stormachtige wind en regen had die direct op de tent sloegen (boomloze heuvel) en een nacht met behoorlijke sneeuwval. Tijdens de storm gaf de tent behoorlijk mee maar met elke controle of alles nog goed zat was alles nog royaal gezekerd. Aangezien deze tent niet bedoelt is voor dit soort omstandigheden, maar ze toch gemeesterd heeft ben ik erg tevreden. Tijdens de sneeuw kwamen er sochtends wel langzaam druppels op de binnentent, maar nog steeds niks werkelijk in de tent. Het is een gemakkelijk op te zetten tent en in zijn prijsklasse een topper. (Alexis W / 12-04-2008)


Wechsel White Nites ZG (€ 299,00)

We hebben twee weken door Schotland getrokken met deze tent en zijn erg tevreden. Hij is heel erg snel op te zetten, ook als het regent, omdat de binnentent erin kan blijven hangen. Ondanks het echt Schotse weer en het nat inpakken, hebben we altijd lekker droog geslapen. De ruimte voorin de tent is ruim genoeg om twee paar schoenen en twee trekkersrugzakken in kwijt te kunnen (in regenhoes). Ook de kleine vakjes in de tent zijn handig om spullen in kwijt te kunnen en bovendien zeer practisch om midges in te doden (die gaan daar spontaan met z'n allen inzitten, maar kunnen er dan niet meer uit). Tenslotte was de ventilatie ook voldoende door twee kleine luikjes aan de voorkant en een grote aan de achterkant. (Esther Vermolen / 24-10-2008)


Wechsel Whitenites 2 TL (€ 199,00)

Met deze tent in schotland geweest. We hadden die week te maken met een nacht die onder andere stormachtige wind en regen had die direct op de tent sloegen (boomloze heuvel) en een nacht met behoorlijke sneeuwval. Tijdens de storm gaf de tent behoorlijk mee maar met elke controle of alles nog goed zat was alles nog royaal gezekerd. Aangezien deze tent niet bedoelt is voor dit soort omstandigheden, maar ze toch gemeesterd heeft ben ik erg tevreden. Tijdens de sneeuw kwamen er sochtends wel langzaam druppels op de binnentent, maar nog steeds niks werkelijk in de tent. Het is een gemakkelijk op te zetten tent en in zijn prijsklasse een topper. (Alexis W / 12-04-2008)


Wechsel Wing 2 ZG (€ 90,00)

Een wing waarmee je aan iedere tunnel of koepeltent een extra grote luifel kan maken. Gewicht is superlaag, kwalitatief goed sil. nylon. Stevig gestikte naden en bevestigingspunten. Ook prima om onder te slapen. Werd geleverd met één alu stokje en lichte alu haringen. (Sander / 12-11-2008)


Wild Country Monsoon (€ 300,00)

Perfecte tent voor 2 personen met bagage. Absoluut waterdicht alleen bij storm drukken de stokken wat naar binnen. Ook geschikt voor 3 of zelfs 4 personen aangezien de voorluifel groot genoeg is voor je bagage. (Dennis / 13-09-2006)


Wild Country Quasar en Hyperspace (€ 500,00)

Beide tenten zijn intensief gebruikt in woestijn en bergen. Zeer stormvast en betrouwbaar. Na 4 jaar zijn de ritsschuivers vervangen! Gratis. (Willem de Rooij / 16-01-2004)


Wild Country Sirocco (€ 403,00)

Prima 2 persoonstentje, kan als 3 persoonstent gebruikt worden maar dan wordt het wel krap. Redelijk stormvast, wel nog geen zware storm meegemaakt maar toch al enkele lichtere :), nadeel is wel dat je er bij regen moeilijk kunt eten klaarmaken, maar dit zal wel altijd moeilijk zijn bij regen zeker :) Grote voorluifel om de rugzakken te plaatsen. En het is uitermate gemakkelijk en snel op te zetten (nog geen 5 minuten). (Kristof / 26-08-2002)


Wild Country sirocco plus (€ 470,00)

De Sirocco plus heeft een iets grotere luifel als de gewone sirocco. Zeer goede afwerking, Absoluut bestand tegen storm en hevige regenbuien.Als trekkerstent met 2 personen prima te doen. Gewicht rond 3.9 kilo. Enig nadeel is wellicht dat je eerst de binnentent moet opzetten. Kan bij regen wel eens lastig zijn. Voor mij een supertent. Is tent van het jaar geweest bij het ANWB-buitensportblad OP PAD. (Edward / 05-07-2003)


Wild Country Super Nova (€ 650,00)

Het is echt een super tent. Nog nooit problemen mee gehad. Is goed te ventiliren,wel wat condens,maar daar heb je geen last van. Stokken en het doek zijn nog goed. Ben er mee in de bergen,bos,zand en heel veel in de winter,zelfs tot min 18. en nu komt het: de tent is al 16 jaar oud. Daar heb je wat aan. (Edward / 17-05-2005)


Perry Sport Borah Peak tent (€ 136,00)

Licht, sterk, redelijk ventilerend, redelijk stabiel, snel op te zetten, goede kwaliteit. Wel laat de tape los na 10 jaar, kan evt. gesealed worden. (Jolanda / 24-04-2003)


Perry Sport Mnt. Denali tent (€ 158,80)

Ruime koepeltent voor 3 pers. Staat stevig. Licht genoeg om als trekkerstent te gebruiken. Goede prijs-kwaliteit verhouding. Na 7 jaar opnieuw impregneren en tapen. (Irene / 03-05-2003)


Wildebeast Borah Peak (€ 130,00)

goedkoop,lichtgewicht en mits goed opgezet redelijk ventilerend. Bij harde wind kan de buitentent gedrukt worden, waardoor lekkage optreedt. Grondzeil niet afdoende waterdicht. (Jos / 01-11-2005)


Wildebeast Bronlund Peak (€ 150,00)

Model 1995. Jarenlang prettig in gekampeerd. Ruime binnentent, voldoende luifelruimte. Na 5 jaar grondzeil opnieuw moeten impregneren en na 7 jaar beginnen de naden te lekken doordat het afplaktape los begint te laten. Nu een niewe tent. (Aad van Driel / 08-01-2003)


Wildebeast Buma (€ 99,00)

Het tentje zag er leuk uit bij de Perry sport. Het is een 2 pers pyramide tentje met 1 rechte stok in het midden. Hierdoor heb je veel schuine kanten en ligt er altijd een van de twee met zijn neus in het tentdoek. Voor de rest is het een leuk tentje voor de kids. Maar neem dit niet mee als je met 2 volwassenen gaat reizen. Goedkoop maar onpraktisch... Nu aan het kijken voor een Quechua tentje!!! goed spul! (Mark / 05-04-2005)


Wildebeast BUMA (€ 79,00)

Het is een 2 persoons pyramide tent met 1 rechte stok in het midden. Hierdoor heb je 3 schuine kanten. De (binnen)tent moet je goed spannen. Ruime voortent. De tent met of zonder binnentent in 5 minuten op te bouwen. Goedkoop voor wat je krijgt. (Wil / 03-10-2005)


Wildebeast Impala (€ 200,00)

Leuke tent, mooie groene schutkleur, snel op te zetten, ritssluiting te licht, heeft het na 5 jaar begeven. Condensvorming vanwege te weinig ventilatie. (Adri Ros / 20-07-2004)


Wildebeast Mt. Vumba (€ 149,00)

Tunnel, 2 p.(luxe 1p) 2800 gr. Vooraan breder, meer bewegingsvrijheid bij hoofd en armen. Grondzeil laat vrij snel vocht door. Ventilatie weinig, condens tegen binnentent. De buitentent staat a/d achterzijde vrij dicht tegen buitentent, waardoor condens(o.a. bij afbreken tent) op de binnentent komt. Zwakke plek: rits met bochtje. Snel op te zetten en enkeldaks te gebruiken: sterrenkijken vanuit je slaapzak. Concl: niet naar al te regenachtige oorden, maar perfect voor mooi weer kamperen. (Judith / 11-08-2003)


Wildebeast snow down (€ 34,03)

Dit 2 pers.lichtgewichttentje van 3400gram.Hangt aan de glasfiber stokken.Deze kocht ik bij "Perry Sport" een merk waar ik zeer trots op ben. In 1986. Alle stormen en zware regens plus hittegolven heeft hij doorstaan. Hij heeft 2 deuren achter en voor.Achter een ruime bagage ruimte. Een fantastische fantilerende heel dunne sterke katoenen binnen tent. Het dak is gemaakt van polyester met een zilverlaag couting aan de binnenkant, waardoor de tent altijd heerlijk koel blijft. Hij wordt nu echt oud.Om dat er niets beters wordt gemaakt, Ik ga er toch weer mee kamperen, tot mijn hoofd door het dak heen gaat. Helaas worden zulke geweldige tentjes niet meer gemaakt. Het is tegenwoordig alleen maar een slecht ventilerende polyester binnen tent en een polyester buiten tent. Ik vrees dat ik in de toekomst genootzaakt ben om een 100% polyester te moeten aanschaffen. Helaas het is niet anders. Als ervarings deskundige gaat er niets boven een dunne katoenen binnentent.Waarom? omdat het prettig is als je smorgens wakker wordt, dat je niet direkt een kletsnat hoofd krijgt van al het condens van je plastick o, sorry polester binnen tent. Ik hoop dit jaar nog eenmaal met mijn oude vertrouwde tentje te mogen kamperen. groeten van curly (curly wallaby / 20-05-2008)


Wildebeast Tent Memba (€ 179,00)

Prima basistent. Oogt stoer door zandkleurige Polycotton buitentent en groene binnentent. Prima afgewerkt tentdoek. Heeft flinke hoosbuien in Zuid Frankrijk doorstaan. Goede prijs - kwaliteit verhouding. Handzame draagtas (voor auto) rond de 7,5 kilo. Hij gaat inmiddels het derde jaar in! (Roland / 28-04-2008)


Wäfo bivakzak ademend (€ 44,95)

Door z’n lage gewicht van 350 gram een prima zak voor het ongeplande bivak. Stel je van het ademend vermogen niet zo heel veel voor, maar als het goed is zul je hem nooit gebruiken. Je propt hem in iedere rugzak, en draagt een stukje zekerheid met je mee. Als je hem nodig hebt kan het een echte lifesaver zijn. Voor het geplande bivak kun je beter in een gore-tex zak investeren. (Martin Swinkels / 01-08-2004)