Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Patagonia Micro Puff Pants

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 10-03-2011, 12:34

Patagonia Micro Puff Pants

Yolanda, mijn vrouw, heeft sinds half november een Micro Puff pants van Patagonia en schreef haar mening op over deze lichtgewicht isolatiebroek. Dit is een vertaling van haar mening.

Belangrijk onderdeel van mijn winterkleding

Zodra er sneeuw in de Pyreneeën ligt gaan we zo vaak mogelijk met de sneeuwschoenen op pad. Vroeger had ik daarbij nog wel eens het probleem dat ik het te koud kreeg, maar tegenwoordig heb ik een dusdanig goede kledingcombinatie dat kou eigenlijk nooit meer een probleem vormt. Een belangrijk onderdeel van mijn winterkleding is de Micro Puff Pants van Patagonia, omdat deze tot nu toe onder alle weersomstandigheden perfect heeft gepresteerd.

Combinatie van belangrijke eigenschappen

De Micro Puff Pants is een geïsoleerde broek, die enkele belangrijke eigenschappen prima weet te combineren. De broek is bijzonder licht van gewicht en erg compact op te bergen, is winddicht, sterk waterafstotend en niet onbelangrijk: heerlijk warm. Ik gebruik een XS herenmodel en die zit prima. Op het achterwerk en bij de knieën zijn versterkte vlakken aangebracht, zodat je zonder problemen met deze broek even op een rots kunt zitten op bijvoorbeeld op de grond om je sneeuwschoenen aan te doen.

Gemakkelijk aan- en uit te doen

Erg prettig zijn de zijritsen over de volledige lengte van de broek, waardoor je deze ook gewoon tijdens de tocht even snel kunt aan- of uitdoen. Zelf kies ik er vaak voor om de broek bij aanvang van een tocht te dragen, dan na een tijdje als ik warm gelopen ben uit te doen en daarna alleen nog tijdens langere stops te dragen. Maar ik heb ‘m ook al als overbroek over een lange onderbroek gedragen buiten de hut bij temperaturen onder nul en dat zonder enige kou te voelen aan mijn benen.

Ideale extra kledinglaag

Voor mij vormt deze broek een ideale extra kledinglaag die zorgt dat ik koude periodes tijdens een wintertocht zonder problemen kan overbruggen. Het materiaal voelt erg prettig aan, de pasvorm is prima en zoals gezegd isoleert de broek zeer goed. Juist omdat hij zo gemakkelijk is aan en uit te trekken en lekker compact kan worden opgeborgen ga ik eigenlijk op geen enkele wintertocht meer zonder deze broek mee te nemen. Hij past bijvoorbeeld zonder problemen in een zijvak van mij rugzak, zodat ik er altijd bij kan als het toch te koud blijkt te worden onderweg…

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: