Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Patagonia Men's Guide Jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 21-11-2011, 08:15

Patagonia Men's Guide Jacket

Het Guide Jacket is waarschijnlijk het meest populaire soft shell jack van Patagonia. Niet echt verwonderlijk als je kijkt dat het een perfecte prijs/kwaliteitverhouding heeft en in bijzonder veel situaties prima gebruikt kan worden.

No-nonsense jack

Het Guide jacket is voor mij een werkpaard, een typisch no-nonsense soft shell jack waar geen overbodige features aan zitten en dat gewoon precies doet wat het moet doen. Het jack is voldoende waterafstotend, beschermt tegen de wind, houdt je redelijk warm en beschikt over een goed ademend vermogen voor het geval je flink actief bezig bent in de bergen. Maar ook voor dagelijks gebruik in de herfst- en wintermaanden is het een prima jack om te dragen op straat.

Comfortabel om te dragen

Ondanks dat het jack verder niet is voorzien van extra features, is het wel lekker comfortabel om te dragen. Het jack is net dik genoeg om je warm te houden tijdens dekoude herfstdagen en ook als er een fikse wind opsteekt ben je goed beschermd is mijn ervaring. Bijzonder prettig vind ik zelf de zachte voering van de kraag, die net even een beetje extra comfort geeft als het erg fris wordt. Wat mist is een capuchon, maar als het echt hard gaat regenen dan kies ik over het algemeen toch voor een hard shell, dus een echt gemis vind ik dat niet.

3 zakken

Het Guide Jacket is voorzien van 3 zakken. Wat mij betreft is de borstzak daarbij overbodig. Deze is vrij klein, een beetje krap en niet echt praktisch in die zin naar mijn idee. De twee andere zakken daarentegen wel. Die zijn lekker ruim: groot genoeg om je handen te warmen als het koud wordt. Bovendien kun je ze open zetten als extra ventilatie in het jack gewenst is, zodat ze de functie krijgen van pitzips. De binnenvoering van de zakken is namelijk een zeer open meshstructuur die voor extra ventilatie zorgt.

Één gemis: duimlussen

Het enige wat ik echt mis aan dit jack zijn duimlussen. Zeker omdat Patagonia het jack zelf ook promoot als zijnde een ideaal jack voor klimmen, denk ik dat ze het beter van duimlussen hadden kunnen voorzien. Zelf ben ik groot fan van duimlussen, zeker als het flink koud wordt en je je armen tijdens het klauteren of bijvoorbeeld via ferrata veel naar boven beweegt. In zo’n geval bieden duimlussen net even meer warmte doordat je mouwen niet steeds opstropen...

Conclusie

Zoals gezegd is het Patagonia Men's Guide Jacket voor mij een prima no-nonsense soft shell jack, dat een perfecte prijs/kwaliteitverhouding biedt. Het jack is voorzien van de standaard features en verder gen overbodigheden. Enige gemis zijn de duimlussen, maar verder enkel lof voor dit soft shell jack.

Features volgens de fabrikant

 • Highly breathable, wind-resistant, stretch-woven recycled polyester with 4-way stretch is treated with a Deluge DWR (durable water repellent) finish for wet-weather protection
 • Brushed interior for next-to-skin comfort and moisture management
 • Microfleece-lined collar, chin guard and wind flap
 • Pockets: Two handwarmers with zipper garages, one left chest; Deluge DWR-treated zippers on all pockets
 • Articulated sleeves for enhanced mobility and full coverage during long reaches
 • Sleek, low-profile cuffs
 • Dual-adjust drawcord hem
 • 7.6-oz 70-denier stretch-woven 92% polyester (47% recycled)/8% spandex with 4-way stretch and Deluge® DWR (durable water repellent) finish. Collar, chin guard, and wind flap: 5.5-oz 100% polyester brushed microfleece
 • 524 g (18.5 oz)
 • Made in Vietnam.
 • Adviesverkoopprijs: EURO 150,00

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: