Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Patagonia Men's Lightweight Climb Pants

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 12-06-2012, 15:52

Patagonia Men's Lightweight Climb Pants

Deze klimbroek van Patagonia is gemaakt van luchtig organisch katoen canvas, dat zeer prettig aanvoelt, maar toch behoorlijk slijtvast is als het gaat om klauteren langs rotswanden. Ik heb de broek niet alleen tijdens verschillende klettersteige aangehad, maar inmiddels ook veelvuldig in het dagelijks leven en tijdens wandelingen in warm weer.

Organisch katoen?

Bij de kreet organisch katoen denken veel mensen dat dit een loze kreet is, want katoen is immers een natuurproduct en dus ‘per definitie organisch'. Wat Patagonia echter bedoelt met de betiteling organisch katoen is dat het katoen is geproduceerd op een organische manier. Dus niet alleen op een gezonden en veilige manier voor de mensen die op het veld werken, maar tevens zonder gebruik te maken van chemicaliën of andere schadelijke stoffen.

Bijzonder prettige broek

Wat kun je opmerken over een broek die vanaf het eerste moment bijzonder prettig zit? Die ook onder de warme Spaanse zon niet gaat irriteren? En die bovendien ook nog eens behoorlijk slijtvast is voor een broek die zo licht van gewicht is? Eigenlijk niks dan lof voor deze broek. Het enige dat ik wat onhandig vind is dat de ‘veter' die als riem wordt gebruikt om de broek wat aan te trekken bij lange na niet zo slijtvast blijkt te zijn als de rest van de broek. Of anders gezegd: de betreffende veter bestaat inmiddels al uit een grote hoeveelheid losse draden, terwijl er op de broek nog geen enkele slijtageplek is te ontdekken...

Features

Voor de volledigheid is het wel handig om de features -als je ze zo mag noemen- van de broek op te noemen. Allereerst is de broek dus gemaakt van organisch katoen canvas en heeft hij een typische ‘loose fit'. De broek is voorzien van 2 zakken voor en 1 zak achter, allen aan de binnenzijde voorzien van mesh om het ademend vermogen van de broek niet negatief te beïnvloeden. De knieën in de broek zijn licht voorgevormd, wat de broek alleen maar nog prettiger maakt in het gebruik tijdens via ferrata. En tot slot is de broek dus voorzien van een soort veterriem.

Conclusie

Zoals gezegd bijna niets dan lof voor deze broek. Ik draag hem niet alleen tijdens via ferrata, maar ook erg veel in het dagelijks leven op straat en tijdens het wandelen. Enige minpunt is de bizar slechte kwaliteit van de veterriem, maar die is vrij makkelijk te vervangen tegen de tijd dat hij echt uit elkaar valt. Ik heb de broek inmiddels redelijk misbruikt tijdens het klettersteigen, onder andere door op de knieën op rotsen te leunen of met m'n achterwerk langs een rotswand te schuren als er een smalle schoorsteen in de route zat, maar tot nu toe heb ik nog geen enkele slijtplek in de broek kunnen ontdekken.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: