Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Patagonia Boys' 3-in-1 jacket

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 20-02-2013, 04:44

Patagonia Boys' 3-in-1 jacket

Als het weer het toelaat ga ik met de kids de bergen in, een voordeel van wonen op een half uurtje rijden van bergen van meer dan 1000 meter hoogte. Maar dan moeten de kids dat natuurlijk ook leuk vinden en één van de voorwaarden waar aan moet worden voldaan is dat ze het niet koud hebben. In de afgelopen wintermaanden heeft Lluc, mijn oudste van 9, vrijwel continue rondgelopen in het Boys' 3-in-1 Jacket van Patagonia. Niet alleen in de bergen, maar ook gewoon naar school en in de stad.

Super veelzijdig

Wat voor mij het grootste pluspunt van dit jack is: de veelzijdigheid. Het jack bestaat uit twee afzonderlijke jacks: een stevige shell die beschermt tegen weer en wind en een lekker warm binnenjack dat zorgt voor de nodige warmte. Daarmee kun je goed combineren, al naar gelang van het weer. Maar bovendien zorgt het ervoor dat je het jack eigenlijk het hele jaar door kun gebruiken: het binnenjack kan in de warme maanden namelijk prima als aparte jas worden gedragen, terwijl het buitenjack in de herfst prima beschermt tegen regen. Een groot pluspunt voor jonge ouders dus. Maar primair is dit jack natuurlijk bedoeld voor in de wintermaanden, voor in de sneeuw, en daar is hij dan ook uitvoerig aan de tand gevoeld...

Goed beschermd de sneeuw in

Zo droeg Lluc het jack bijvoorbeeld tijdens een lange sneeuwwandeltocht in de pre-Pyreneeën: een dag met afwisselend behoorlijk inspannen en even lekker uitrusten en genieten van het uitzicht. Geen enkel moment klaagde hij over kou, maar (even belangrijk) ook niet over het te warm hebben. Tijdens een pauze op een behoorlijke open plek vol in de wind hielp de capuchon hem om lekker warm te blijven, samen met de redelijk hoge kraag.

Ruime zakken

Dit kleine jack heeft heerlijk ruime zakken. Niet alleen om de handen in op te warmen, maar ook om kleine spulletjes in op te bergen. Zo konden de handschoenen gemakkelijk worden opgeborgen tijdens een welverdiende pauze met warme chocolademelk in een hut en kon de zonnebril zonder problemen verdwijnen in de borstzak.

Warm vest

Lluc heeft het binnenjack inmiddels ook regelmatig gebruikt als warm vest tijdens het spelen in de stad. Tijdens het fietsen in de binnenstad bijvoorbeeld, waarbij beide jacks samen net te warm zijn en de shell eigenlijk helemaal niet nodig is. Even snel het binnenjack er uit ritsen en je hebt gewoon een warm vest. De opvallende oranje kleur, die het op de skipiste overigens erg goed doet, vond hij wel hip.

Conclusie: veelzijdige bescherming

Het Boys' 3-in-1 Jacket van Patagonia biedt met de 2-laags H2No Performance Standard shell-laag evenveel bescherming aan de kids als je ook voor een volwassene zou vragen. Dit samen met het feit dat het jack op veel verschillende manieren is te gebruiken - en daardoor dus ook tot ver buiten het winterseizoen - maakt het een goede investering voor kids die niet terugdeinzen van een beetje slecht weer.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.patagonia.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: