Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Haglöfs LIM III jacket

Ingezonden door: Martijn Landzaat
Gepubliceerd op: 23-04-2014, 07:04

Haglöfs LIM III jacket

Haglöfs bood mij de gelegenheid om het LIM III jacket uit te proberen. Onderstaand mijn bevindingen...

Om te beginnen is het een heerlijk licht jasje (255gram voor een heren maat Large) voor die momenten dat je twijfelt een jas nodig te hebben en het dus in je rugzak zit voor het geval dat. Op het moment dat je het nodig hebt draagt het fijn, de pasvorm is net zo krap als het Haglofs Electron jacket wat ik heb maar zeker niet een hobbezak of vormloos geheel.

Het draagt erg fijn doordat het ripstop Paclite materiaal erg soepel is, nadeel van het lage gewicht is wel dat het bij het kleinste zuchtje wind en een losse rits het vaak open waait. Maar dat is misschien een nadeel wat logisch is en te verwachten bij een dergelijk licht jasje. Qua design oogt het jack vlot en sportief, de blauwe kleur is er eentje die ik niet eerder zag. Het ziet er sportief uit maar niet zo outdoor dat het in het dagelijks leven zou misstaan.

Ook zitten er meerdere speelse details verwerkt, zo is het ophang lusje aan de achterkant net als het rechter manchet en de lusjes waar het touwtje van de capuchon doorheen lopen van een kleurig geel/wit/rood streepje voorzien. Het linker manchet is gewoon blauw zoals de rest van het jack. De rits van de borstzak is voorzien van een lekker er uit springende rode waterdichte rits en de armen hebben rond de elleboog een dunne witte streep die het blauwe geheel net een beetje breekt. Er is wat dat betreft genoeg gedaan om het net wat speels te doen ogen.

Qua ademend vermogen en waterdichtheid heb ik niks te klagen gehad, geen moment dat ik het echt te warm heb gehad of klam/nat werd. Je merkt aan de details van het jack dat je wel met een echt lichtgewicht te maken hebt. Zaken als de verstelling van de capuchon is dusdanig minimaal dat hij werkt maar niet overhoud tov zwaardere jacks met een minder minimaal systeem. De duimlussen zijn ook erg minimaal maar zorgen er wel voor dat ze zeker niet in de weg zitten als je ze niet zou gebruiken.

Al met al een zeer fijn jack wat zich makkelijk mee laat nemen maar wel z'n mannetje staat op het moment dat je het nodig hebt. Een zware rugzak zou ik liever niet gebruiken met dit jasje aan maar daar is het ook niet echt voor gemaakt denk ik, meer iets voor een dagrugzakje of incidenteel misschien voor iets als een huttentrektocht. Voor mij is het een jas die ik zeker zou overwegen op het moment dat ik zou kijken naar een soortgelijk jasje.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: