Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Haglöfs Climatic Mid Flex Pant

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 05-06-2009, 07:20

Haglöfs Climatic Mid Flex Pant

Ik draag al jaren kleding van Haglöfs, omdat de gebruikte materialen en noordelijke pasvorm mij meer dan goed bevallen. Ik heb al een aantal broeken van dit merk, een paar climatic mid waarvan de oudste nu ruim 6 jaar oud is en een paar climatic lite ook van die leeftijd. Maar met de flex pant heb ik toch een enorm andere broek dan dat ik gewend ben van de climatic serie.

Stretch

De Climatic Mid Flex Pant heeft nl. zoals de naam al aangeeft een aantal vlakken die gemaakt zijn van 'flexable soft shell' op de knieën en het het zitvlak. Dit levert een enorm comfortabele broek op die heel erg geschikt is voor actieve activiteiten, denk aan klimmen/ fietsen ed. En door de combinatie met climatic lite heeft deze broek naast de uitstekende pasvorm ook een UPF40+ zon bescherming gecombineerd met een uitstekende wind bescherming en tegen een drup hemelwater dmv de DWR coating. Door de toepassing van Stretch materiaal op de plaatsen die het meest buigen bij actieve sporten draagt deze broek heel erg comfortabel, zo comfi zelfs dat mijn andere broeken nu soms wel lijken te stroppen waar ik voorheen geen idee van had.

Afwerking

De afwerking van Haglöfs materialen is zeker een van de beste die ik tot op heden heb mogen mee maken, alles is heel erg mooi en doordacht in elkaar gezet en er zijn tal van 'snufjes' verwerkt in de kleding. Zo is er naast de stretchende delen ook een stukje elastiek en een rits voorzien in de pijpen waardoor je de broek precies zo kunt afstellen zoals je wilt, bv om beestje uit je broek te houden in hoog gras of juist extra beweeg ruimte te creëren in warmere omstandigheden.

Ook heeft deze broek tal van zakken die zoals je gewend bent van dit merk beschikken over interne vakjes voor bv je gsm of pen. Door de plaatsing van deze zakken op de boven zeide van de bovenbenen belemmeren je evt bagage je bewegingen nooit. Ook tijdens het dragen van een klimgordel zijn de been zakken prima te bereiken en zitten de overige zakken niet in de weg.

Conclusie

Als je opzoek bent naar een broek die degelijk is afgewerkt en erg geschikt is voor erg actieve activiteiten dan is dit zeker een van de broeken waarnaar je eens zou moeten kijken. Ik ben erg tevreden over de mix met de stretchende vlakken en de hoogwaardige afwerking. Als deze broek net zo lang mee gaat als de rest van mijn Haglöfs kleding dan is dit echt een geweldige investering geweest. Dus voor klimmers, fietsers of andere actievelingen zeker een top product.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: