Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Haglöfs LIM Flex Hood

Ingezonden door: Laurens Ekkelkamp
Gepubliceerd op: 01-10-2014, 06:39

Haglöfs LIM Flex Hood

Ben altijd al fan van dunne softshells en vesten, omdat die vaak lekker zitten, weinig wegen en net dat beetje extra warmte kunnen geven als het buiten nog net geen “korte mouwen weer” is. Ik was dus ook erg blij dat ik de L.I.M. Flex Hood lichtgewicht softshell van Haglöfs mocht proberen.

Toen ik de jas voor het eerst zag, kon ik deze niet meteen plaatsen; is het nu een dunne softshell of hardshell? Na het voelen van de stof was het meteen duidelijk dat het een softshell met capuchon was. Verbazingwekkend dat zulke dunne 3-laags stof nog zo prettig op de huid voelt. Door deze dunne stof is het gewicht van de jas ook maar 270gram (maat L, zelf gewogen) en zou je deze in een 500ml fles kunnen proppen. Om het gewicht zo laag te houden zijn er ook hele dunne ritsen gebruikt, waarbij ik mij afvraag of ik de jas dan ergens onderin mijn rugzak zou durven te proppen.

Buiten al het lichtgewicht om misschien ook fijn om te weten dat bij de keuze van materialen en de productie van deze jas zoveel mogelijk rekening is gehouden met je eigen gezondheid en het milieu. Zo bevat de coating bijvoorbeeld geen schadelijk fluorverbindingen en draagt de jas het bluesign label.

Mocht je de jas willen kopen moet je wel een keus maken tussen niet opvallen of wel opvallen. De jas is namelijk te koop in het zwart of in een combinatie van geel en groen. Nou heeft iedereen wel een persoonlijke voorkeur qua kleur, maar misschien handig om ook te kijken waar je de jas voor gaat gebruiken. In de natuur wil je misschien minder opvallen en kun je beter voor zwart kiezen, maar met de felle kleuren val je weer beter op als je de jas gebruikt voor hardlopen of fietsen. Op de mouwen zitten sowieso enkele reflecterende strepen, die dan helaas op de achterkant weer ontbreken.

Maar genoeg over het uiterlijk, hoe bevalt de jas in gebruik. Ik heb de jas nu enkele keren aangehad in het voorjaar tijdens het fietsen en wandelen en dat beviel erg goed. Zoals genoemd voelt de stof prettig aan op de huid en geeft net dat beetje extra warmte voor in het voorjaar. Doordat de jas aan de achterkant langer doorloopt ook geen problemen met een koude onderrug bij het fietsen of bukken. En mocht je koude handen krijgen; in mouwen zitten duimlussen zodat je handen ook niet te snel afkoelen. De jas is ook waterafstotend genoeg bij een kleine regenbui, bij een grote plensbui nog niet kunnen proberen. Van mij hadden ze de capuchon weg mogen laten, omdat ik pas een capuchon op zet als het echt giet en ja omdat moment zal ik waarschijnlijk een echte hardshell aandoen in plaats van deze softshell.

Kortom zeer tevreden over deze softshell, die je vaak van de kapstok zult pakken als je gaat wandelen, hardlopen of fietsen. Tijdens een trektocht ook het ideale maatje door het lage gewicht en volume. De vraag is alleen wat de duurzaamheid is in combinatie met wat intensievere omstandigheden zoals een zware rugzak.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep: