Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Haglöfs Barrier Hood isolatie vest

Ingezonden door: Bas Evers
Gepubliceerd op: 13-12-2007, 02:14

Haglöfs Barrier Hood isolatie vest

Nog een item wat volgens mij niet mag missen op je paklijstje in het koude seizoen is een isolatie vest. Naast de reeds bekende en veel gedragen fleece kleding gebruik je op plaats van bestemming of als het echt koud is een extra isolatie laagje. Veel mensen kennen wel de dikke dons vesten van oa. TNF, Mountain Hardware of PHD zoals deze vaak worden aangehaald op het forum.

Kunstvezel

Dit vest is er juist een van een kunstvezel. Ik ben speciaal opzoek gegaan naar een vest met kunstvezel voering uit 2 gedachte punten. A, ik vind het dieren leed niet verantwoord voor mijn gebruiksdoel, ofwel ik kies eerder voor een kunstvezel dan voor dons voor het dieren welzijn. B, een groot voordeel van een kunstvezel is dat het onder de meest extreme condities goed blijft functioneren, zeker als ik denk aan de meestal vochtige omstandigheden waarmee ik soms word geconfronteerd als ik aan het wandelen of fietsen ben.

Gebruik

Zoals sommigen weten zijn er meerdere mensen op het forum welke een kunstvezel isolatie vest prefereren boven een donzen variant, als ik kijk naar het inzet gebied van mijzelf zijn de voordelen direct te benoemen. Ik gebruik dit jack voornamelijk als ik stilzit en dan meestal ook nog eens onder vochtige omstandigheden, vaak 's avonds voor de tent of hut maar zeker ook wel op een boot. Dit vest pakt makkelijk weg, je draait gewon het binnenstebuiten in de rechter zak van het vest en je hebt een heel klein pakketje wat niet eens zo gek veel weegt, ongeveer 590 gr voor een dergelijk jack is niet veel.

Het jack is opgebouwd uit twee gewichtsklasse vulling, op de torso 150 gr/m2 en op de armen 100 gr/m2, dit bied een erg aangenaam draagcomfort. Zowel de buiten als de binnen stof zijn polyester materialen, de buitenstof is winddicht en waterafstotend. Het jack is al een aantal maal mee geweest op weekeindjes en weken weg maar tot op heden geen spoor van slijtage te vinden.

Conclusie

Voor de gene die een (prijs)bewuste keuze maakt voor een kunstvezel jack is dit zeker een top product, erg mooi afgewerkt, functioneel, erg behaaglijk warm. Zeker voor een buitenactiviteit in dit gure weer een aanrader dus

Prijs momenteel rond de 135 euro

Specs van Haglöfs zelf:

FABRICS:
SHELL:
PERFORMAC 1001 A
30 denier mini rip stop weave with low weight and bulk. Highly breathable and windproof. Super DWR (Durable water resistant) treated which keeps the fabric dry longer. Excellent softness.
Material: 100% polyester, calendared
Weight: 58 g/m2

PADDING:
THERMOLITE® MICRO 150 G/M2 (TORSO)
Microfibre filling with properties similar to down.
Weight: 150 g/m2

THERMOLITE® MICRO 100 G/M2 (SLEEVES & HOOD)
Microfibre filling with properties similar to down.
Weight: 100 g/m2

LINING:
PLAIN POLYESTER

WEIGHT:
Approx. 585G (Size L)

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Bas Evers: