Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Haglöfs L.I.M Mimic Hood Women isolatiejack

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 22-05-2021, 13:20

Haglöfs L.I.M Mimic Hood Women isolatiejack

Het Mimic Hood Women isolatiejack uit de L.I.M.-serie van Haglöfs is zo'n jack dat je koopt voor de buitensport, maar vervolgens 7 dagen per week kunt dragen. Dit jack isoleert ongekend goed, weegt nagenoeg niets en is dusdanig getailleerd dat de dames hem al snel ook gewoon in de stad of het park willen dragen. En dat is dan ook precies wat er gebeurde met het jack dat wij voor Haglöfs mochten testen.

L.I.M.-serie

Allereerst iets over de inmiddels befaamde Less Is More serie van Haglöfs. In deze serie, die inmiddels als 20 jaar meedraait in het assortiment van Haglöfs, gaat het eigenlijk om een combinatie van twee zaken: zo laag mogelijk gewicht met maximale performance en duurzaamheid. Het hele idee achter L.I.M. is dat je best wat extra gewicht mee mag nemen, maar liefst niet aan materiaal. Liever dat beetje extra eten dat je graag meeneemt of die camera die niet echt vederlicht van gewicht is. Kortom: genieten van je trip, zonder in te leveren op comfort, veiligheid en duurzaamheid van het materiaal.

Synthetische Mimic Platinum vulling

Het Haglöfs L.I.M Mimic Hood Women jack is gevoerd met de synthetische Mimic Platinum vulling, een materiaal dat dankzij de toepassing van grafeen een bijzonder laag gewicht combineert met een zeer hoog isolerend vermogen. Hierdoor lukt het om een heel dun en lichtgewicht jack te maken, dat toch verbluffend goed isoleert. Bijkomend voordeel van de Mimic Platinum-vulling is het feit dat het zich zeer goed laat comprimeren en je dus een heel kleine pakmaat kunt krijgen.

Een jack voor altijd en overal

Zoals in de introductie al vermeld is het L.I.M Mimic Hood Women jack tijdens het testen al heel snel uitgegroeid tot een jack voor altijd en overal. Het jack ging eerst mee met sneeuwschoenwandelen in de Pyreneeën. Daarna mee op gewone wandeltochten, maar eigenlijk al direct ook gewoon mee de stad in omdat het toch nog net een beetje te fris was. Inmiddels is het jack uitgegroeid tot een lievelingsjack, juist omdat het overal gedragen kan worden en altijd van pas komt. Dat het jack bovendien bijzonder fijn getailleerd is, is iets dat natuurlijk wordt gewaardeerd door de dames.

Praktische eigenschappen

Maar laat ik voor ook de praktische eigenschappen van het jack niet uit het oog verliezen. Natuurlijk is het belangrijk dat het jack goed isoleert. Maar dat komt niet alleen door de vulling natuurlijk. Het feit dat het jack gebruik maakt van een nano-baffle constructie houdt het jack lekker dun en niet direct zo bulky als veel andere isolatiejacks. Vervolgens is er de capuchon, die zeker bij een beetje wind erg gewaardeerd wordt. Bovendien is hij, net als de manchetten en taille voorzien van een elastisch, waardoor hij goed aansluit om het hoofd. Dit zorgt er onder ander ervoor dat de warme lucht niet kan ontsnappen en koude lucht niet kan binnendringen. Twee zakken van formaat ronden het geheel af, omdat zo eventueel ook de handen kunnen worden opgewarmd. Die zakken worden overigens afgesloten door een ultiem dunne ritssluiting, die perfect in de naad is weggewerkt. Je kunt het jack opbergen in één van de zakken als dat nodig is, maar de ervaring leert dat gewoon in bijvoorbeeld het zijvak van je rugzak proppen ook prima werkt.

Ook goed voor het milieu

Tegenwoordig niet onbelangrijk is wat de nadelige effecten van een product voor het milieu zijn. Voor het L.I.M Mimic Hood Women jack zit dat wel goed. Het jack bestaat namelijk uit 100% gerecycled polyamide en is voorzien van een DWR (waterafstotende) afwerking die zonder gebruik van fluorkoolstoffen is toegepast. Geen wonder dus dat dit jack "bluesign® approved" is, wat betekent dat het jack onder zeer strenge milieustandaarden is geproduceerd.

Conclusie: een enorme aanwinst

Als je een isolatiejack aanschaft is het natuurlijk belangrijk dat het jack je goed warm houdt. Maar als hetzelfde jack er vervolgens ook nog eens dusdanig goed uitziet dat je hem 7 dagen per week kunt dragen, is voorzien van praktische eigenschappen én milieuvriendelijk is geproduceerd: dan heb je een enorme aanwinst te pakken. Een aanrader voor de actieve buitensportdames dus.

Pluspunten

  • Zeer goede verhouding gewicht/isolerend vermogen
  • Mooi getailleerd
  • Klein te comprimeren
  • Milieuvriendelijk geproduceerd

Minpunten

  • Tot nu toe nog geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.haglofs.se/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: