Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Therm-a-Rest Slacker Hammock

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 06-10-2015, 11:19

Therm-a-Rest Slacker Hammock

Therm-a-Rest heeft dit jaar het assortiment uitgebreid met onder andere twee soorten hangmatten: de Slacker Hammocks Single en Double. Ik heb de afgelopen maanden de single versie uitgebreid kunnen uitproberen onder verschillende omstandigheden.

Compact en licht van gewicht

Om maar meteen duidelijk te maken dat het hier om lichtgewicht slaapcomfrot gaat: de Slacker Hammock single weegt slechts 464 gram. Nagewogen op de keukenweegschaal. En dat is inclusief e twee bijgeleverde karabiners en het opbergzakje dat er aan vast zit. Hij is ook lekker compact, want hij neemt niet meer in beslag dan twee blikjes drinken.

Superieur materiaal

Therm-a-Rest heeft bij de fabricage van de Slacker Hammocks gekozen voor 100% polyester. Uiteraard in een ripstopuitvoering, zodat bij eventueel inscheuren de schade beperkt blijft. Dat inscheuren is iets waar ik vooral in het begin erg bang voor was, omdat het stofje nu eenmaal erg dun is en het dus wat broos aanvoelt. Maar na een flink aantal siësta’s en ongestoorde nachten ben ik ervan overtuigd geraakt dat het materiaal juist uitermate sterk is. Bovendien droogt het sneller dan bijvoorbeeld nylon, iets wat zeker helpt als je de hangmat gebruikt onder omstandigheden waarbij de luchtvochtigheid hoog is. De beide karabiners zijn van lichtgewicht aluminium. Niet geschikt om te klimmen uiteraard, maar prima om je hangmat mee op te hangen.

Handig opbergzakje

Het opbergzakje waarin de Slacker Hammock geleverd wordt zit vast genaaid aan de hangmat zelf. Heb je de hangmat eenmaal opgehangen, dan zie je dat hij perfect in het midden naast de hangmat komt te hangen. Daardoor is het een handig zakje voor het opbergen van de mobiele telefoon, een boek of anti-muggenspul.

Ophangen middels optionele Slacker Suspenders

De Therm-a-Rest Slacker Hammock is uiteraard prima te gebruiken in combinatie met een stuk touw, slings of ander materiaal dat je voorhanden hebt. Ik heb echter de mogelijkheid gehad om ze op te hangen middels de optionele Slacke Suspenders van Therm-a-Rest. Deze straps zijn bijzonder handig omdat ze zeer veelzijdig in het gebruik zijn: ontzettend dikke bomen bleken geen probleem en afstellen van de hoogte/strakheid van de hangmat doe je door simpelweg aan de band/strap te trekken. De banden hebben overigens, evenals de Slacker Hammock, een maximaal draaggewicht van ruim 180 kilo. Dus mocht je geen Double-uitvoering willen kopen dan kun je eventueel ook met twee personen de Single-uitvoering delen.

Nieuwe accessoires

Inmiddels heb ik overigens gezien dat er nóg een accessoire voor de Slacker Hammocks komen, namelijk de zogenaamde Bug Shelter. Dit is een klamboe die je boven en over de hangmat kunt hangen, waardoor je volledig gevrijwaard blijft van lastige insecten.

Conclusie

Zoals uit bovenstaand duidelijk blijkt ben ik erg tevreden met de Therm-a-Rest Slacker Hammock. Licht van gewicht, compact mee te nemen, gemakkelijk op te hangen en gemaakt van zeer goed materiaal. Eigenlijk niks op aan te merken dan dat het een ideale uitbreiding van mijn uitrusting is om nog meer te genieten in de buitenlucht.

Pluspunten

  • Lichtgewicht
  • Compact
  • Superieure materialen
  • Gemakkelijk op te hangen

Minpunten

  • Geen eigenlijk
Therm-a-Rest Slacker Hammock
Therm-a-Rest Slacker Hammock
Therm-a-Rest Slacker Hammock

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.cascadedesigns.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: