Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

KEEN Turia sandalen

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 11-09-2012, 02:43

KEEN Turia sandalen

Deze zomer heb ik de Turia sandalen van Keen uitgebreid kunnen uitproberen. Ik heb ze gebruikt en misbruikt in veel verschillende omstandigheden en kan niets anders dan lovend zijn. Deze sandalen zijn voor echt ideaal: super comfortabel, voorzien van Aegis Microbe Shield (ze stinken niet!), kunnen tegen een stootje en zien er bovendien ook nog eens cool uit.

Comfortabel lopen

De Turias heb ik onder echt de meest uiteenlopende omstandigheden en ondergronden gebruikt. Niet alleen tijdens een zonnetje langs het strand, maar ook in tropische regenbuien in de jungle van Colombia, tijdens wandelingen over rotspaden in de Pyreneeën en gewoon als luchtige zomerschoenen in de stad. En eigenlijk voldoen ze onder al die omstandigheden: ze zijn luchtig, drogen snel en, zien er goed uit. Maar belangrijker nog: ze zitten ontzettend comfortabel. Groot voordeel van dit model is overigens dat je ze ook als gewone instappers kunt gebruiken. Dat wil zeggen dat je de hiel van de sandaal gemakkelijk plat drukt en dan je voet zo in de sandaal schuift. Als in een pantoffel dus. En bovendien even comfortabel!

Aegis Microbe Shield

Dit is misschien wel een van de slimste zetten van KEEN: het toepassen van Aegis Microbe Shield. Dit zorgt er namelijk voor dat bacteriën geen kans maken in je sandalen. En ja, dat wil dus zeggen dat zelfs nu -na maanden intensief gebruik!- de sandalen nog steeds niet stinken. En dat is echt ongehoord, want bij eerdere modellen (ook van andere merken) had ik altijd al na een paar weken het probleem dat je je sandalen niet in een straal van 3 meter van andere mensen wilde uittrekken. Groot voordeel dus, zeker voor mensen die net als ik de sandalen letterlijk elke dag dragen gedurende de zomermaanden.

Degelijke KEEN-kwaliteit

De KEEN-sandalen zijn natuurlijk vooral bekend vanwege hun bekende neusbescherming. En ook de Turia-sandalen zijn uiteraard uitgerust met deze bescherming. Dat geeft ze niet alleen een stoere look, maar zorgt er bovendien voor dat je tenen goed beschermd zijn tijdens het wandelen. Maar daarnaast bieden de sandalen ook veel comfort dankzij het zogenaamde S3: Shock, Suspension en Stability. Hiermee bieden de sandalen extra wandelcomfort doordat tijdens het lopen een zeer goede demping plaatsvindt. Bovendien bieden de sandalen stabiliteit en dus zekerheid van minder kans op blessures. Aantrekken van de ‘veters’ is kinderspel dankzij het 'secure fit lace capture' vetersysteem: simpelweg aantrekken van de elastische veter is voldoende voor perfecte pasvorm. Bij het aantrekken kun je overigens gebruik maken van de twee aantreklussen.

Conclusie: topsandaal!

Met de Turia-sandalen heeft KEEN een topsandaal op de markt gezet. Ik ben dan ook niet alleen blij dat ik deze gedurende de hele zomer uitgebreid heb kunnen uitproberen, maar ook dat ik ze in een prijsvraag weg heb mogen geven via de site. Want op die manier kunnen veel meer mensen zien hoe goed en comfortabel ze zijn.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: