Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

KEEN Women's Hoodoo III Tall Winter Boots

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-03-2019, 23:33

KEEN Women's Hoodoo III Tall Winter Boots

Bijna niks is zo erg als tijdens een winterwandeling koude voeten krijgen. Met koude voeten heb je namelijk niet alleen het ongemak van de kou, maar de kans op verdere blessures is ook groter omdat je steeds ongemakkelijker gaat lopen. Goede winterlaarzen zijn dan ook belangrijk en de Women's Hoodoo III Tall Winter Boots van KEEN laten zien dat goed en warme winterlaarzen ook nog eens mooi en modieus kunnen zijn.

De lat lag hoog

Voor het testen van deze winterlaarzen had ik misschien wel de meest kritische tester die ik ken: de puberdochter van mijn partner. Ik ken niemand die gevoeliger is voor kou dan deze jongedame en als echte puber laat ze dat in geval van koude voeten ook duidelijk merken ook. Een test tijdens een paar stevige winterwandelingen in de sneeuw is dus even uitdagend als kritisch, want de lat lag hoog. Koude voeten onderweg zou immers een flinke deuk in de moraal kunnen opleveren en dat is op zijn zachtst gezegd niet ideaal halverwege een wandeling in de besneeuwde bergen met een puber die klaagt dat ze altijd koude voeten heeft.

Materiaal en afwerking

Maar laat ik iets vertellen over het materiaal van deze laarzen en de afwerking. De laarzen zijn gemaakt van stevig nylon op de schacht en waterdicht nubuck leder op de voet zelf. Het eigen waterdichte KEEN.DRY membraan zorgt ervoor dat de voeten droog blijven, terwijl het ademend vermogen niet in het gedrang komt. Voor extra isolatie zorgt KEEN.WARM, waarvan KEEN aangeeft dat het tot de extreme temperaturen van -32 graden Celsius de voeten nog op temperatuur weet te houden. Aan de onderzijde is de laars voorzien van een KEEN.FREEZE zool, welke speciaal is ontwikkeld voor koude omstandigheden.

Heerlijk warm dankzij KEEN.WARM

Dat de Women's Hoodoo III Tall Winter Boots speciaal zijn gemaakt door de winter wordt al direct duidelijk als je ze in de hand neemt. De schacht is voorzien van een dikke isolatielaag die KEEN.WARM genoemd wordt. En de naam wordt hier waar gemaakt, want het zeer zacht en comfortabel aanvoelende materiaal blijkt inderdaad ook in de ijskoude buitenlucht de voeten en enkels goed warm te houden. Zelfs langdurig in de sneeuw en op verijsde bergpaden wandelen blijkt niet te veel te zijn om de temperatuur binnen de laarzen op een aangenaam niveau te houden. Daarbij geholpen door de speciale binnenzool.

Extra warme binnenzool

KEEN heeft de winterlaarzen voorzien van een speciale binnenzool, de zogenaamde Thermal Insole. Deze zool doet precies wat een zool in een winterlaars moet doen: de warmte van de voeten vasthouden en de optrekkende kou van de grond tegenhouden. KEEN noemt dit een thermisch hitteschild en dat blijkt ook na uren in de sneeuw te hebben gelopen een goede naam te zijn voor deze bovendien prettig aanvoelende en dempende zool.

Stevige winterse zool

Bij een winterzool is het niet alleen belangrijk dat hij voldoende grip geeft, maar tevens dat het profiel van de zool niet steeds last heeft van vast geklonterd sneeuw. De zogenaamde KEEN.FREEZE zolen waarmee deze winterlaarzen zijn uitgerust hebben die stevige grip. En van vast geklonterde sneeuw is onderweg geen enkele keer sprake geweest. Bovendien zorgt de zool voor een goede demping op verijsde paden en beschermt de bekende neusbescherming tegen eventueel stoten tegen ijs of stenen.

Prettig klimaat in de laars

Desgevraagd werd verteld dat het klimaat in de schoen continu prettig bleef. Dat wil zeggen niet te warm of te koud, maar bijvoorbeeld ook zeker niet nat. Het waterdichte en ademende KEEN.DRY membraan doet in die zin precies wat het moet doen, ook als er bijvoorbeeld een tijd door ruim 20 centimeter sneeuw wordt gelopen. De voering voelt na afloop ook niet vochtig aan, wat bevestigt dat het klimaat binnen de laarzen inderdaad langdurig prettig blijft.

Makkelijk aantrekken

Het feit dat winterlaarzen vaak een dikkere isolatielaag of voering hebben heeft meestal als gevolg dat het aantrekken knap lastig kan zijn. Zeker met ijskoude vingers. Bij de Women's Hoodoo III Tall Winter Boots van KEEN is dat echter niet het geval. KEEN heeft hiertoe de laarzen uitgerust met een waterbestendige rits aan de zijkant. Hierdoor is de laars gemakkelijk aan te trekken, mede ook dankzij de treklus waarvan de laars aan de achterkant van de schacht is voorzien. En om te voorkomen dat de rits kou of vocht zou doorlaten is deze aan de achterzijde voorzien van een soort stormflap van waterdicht nubuck-leder. De laarzen worden daarnaast overigens gewoon met veters nauwsluitend om de schacht passend gemaakt en blijken daardoor ook op langere afstanden prima wandellaarzen te zijn in tegenstelling tot veel andere, vaak ook lompere en zwaardere winterlaarzen.

Conclusie

Winterlaarzen die een jonge vrouwelijk puber niet alleen lekker warme voeten geeft, maar ook nog eens in de smaak vallen voor wat betreft looks is een hele opgave. Met de Women's Hoodoo III Tall Winter Boots is dat KEEN echter op alle fronten gelukt. Ze zijn warm, comfortabel, praktisch en zien er dus ook nog eens bijzonder goed en modieus uit. Het feit dat ze niet alleen in de vrije natuur, maar ook met veel plezier door de besneeuwde straten van de Pyreneeën-dorpjes werden gedragen zegt in die zin eigenlijk alles.

Pluspunten

  • Bijzonder warm en comfortabel
  • Gemakkelijk aan te trekken
  • Modieuze look
  • Stevige anti-slip winterzool

Minpunten

  • Tot op heden nog geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: