Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

KEEN Terradora WP womens

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 23-07-2017, 11:23

KEEN Terradora WP womens

Voor het publiceren van deze bespreking heb ik bewust ruim anderhalve maand gewacht. De reden: op de site van KEEN zelf las ik onder de reviews enkele opmerkingen over de duurzaamheid van deze schoenen en dus wilde ik ze extra goed (laten) testen. Laten testen: want het gaat hier om een damesmodel en dus mocht mijn partner ze zowel doordeweeks als in de weekenden zo veel mogelijk gebruiken.

Trailfit Movement

De Terradora van KEEN luidt de start in van hun zogenaamde Trailfit movement. Daarbij wil KEEN de grenzen tussen outdoor, urban, fitness en leisure wegnemen door een schoen aan te bieden die even goed staat onder je jeans als je softshell-broek, prima mee kan tijdens een bootcamp in het stadspark of een weekendtocht in de Ardennen, maar ook tijdens een sessie hardlopen over de boulevard of een citytrip door Parijs. De schoenen bieden dan ook niet alleen comfort, maar zijn ook ontworpen voor het oog: ze kunnen prima mee op een citytrip zonder dat iedereen direct ziet dat je 'wandelschoenen' draagt.

Heerlijke pasvorm

Wat direct opviel bij het voor de eerste keer aandoen van de Terradora schoenen bleek de pasvorm. Ze zijn bijzonder comfortabel om te dragen. Het materiaal voelt zacht aan tegen de voet een daardoor merk je direct dat je niet hebt te maken met een robuuste bergwandelschoen, maar meer een schoen die bedoeld is om 'light' te gaan wandelen of een kort rondje te hardlopen. Dat heeft uiteraard ook tot gevolg dat de zool minder stevig is en je merkt dat de schoenen zeker niet bedoeld zijn voor tochten met een zwaardere rugzak of door ruig terrein.

Waterdicht dankzij KEEN.DRY

KEEN heeft een eigen membraan om de waterdichtheid van hun schoenen te waarborgen: KEEN.DRY. Ook de Terradora is uitgerust met KEEN.DRY en dus moest dat direct even worden uitgeprobeerd in een lokaal stroompje. De voeten werden gedurende enkele minuten (!) aan de waterkant in het water gezet, waarbij de neus volledig onder water kwam te staan. Ook na die tijd bleven de voeten binnen in de schoen gewoon droog. Dus test doorstaan, want normaal gesproken loop je niet minutenlang, maar slechts enkele secondes door een plas water of een ondiep stroompje water.

Overige noemenswaardige features

KEEN heeft de Terradora uitgerust twee andere features die ik zelf altijd erg belangrijk vind aan wandelschoenen: een goede uitneembare zool en een treklus aan de achterzijde. Een goede uitneembare zool lijkt vanzelfsprekend, maar veel fabrikanten kiezen er helaas nog steeds voor om in schoenen van meer dan 150 euro een dun zooltje te plaatsen en die dan ook nog eens vast te lijmen. De zool van KEEN is uitneembaar, heeft een verstevigde contour-boog en is voorzien van extra demping onder de hak. Een treklus is voor veel mensen misschien een overbodig feature, maar ik vind het juist handig om de schoenen zo gemakkelijk aan te kunnen trekken. Een kleine feature wellicht, maar het zorgt net even voor wat meer gemak.

Duurzaamheid

In reviews op de site van KEEN zelf las ik commentaar van enkele mensen dat ze na enkele maanden problemen kregen met de schoenen: aan de zijkant zou het materiaal slijtage vertonen na een maand gebruik. Daarom heb ik ervoor gekozen om deze schoenen juist wat langer te laten gebruiken en daarbij dus vooral te letten op juist die plekken. Maar tot op de dag van vandaag vertonen ze geen slijtage aan de zijkanten. De zolen vertonen wat slijtage (normaal), evenals enkele stiksels aan de buitenzijde van schoenen. Maar verder is er nauwelijks gebruiksslijtage aan de schoenen te zien. Bovendien zijn ze met een vochtige doek gemakkelijk te reinigen en zien ze dus nog erg goed uit.

Conclusie

Met de Terradora zet KEEN een comfortabele schoen op de markt die zowel in de stad, het bos, de bergen en het park prima te gebruiken zijn. Schoenen voor all-day en allround gebruik dus. Ze zitten als gegoten, zijn ook voor het oog lekker modern vormgegeven en naar mijn idee even duurzaam als andere schoenen van KEEN. Na veelvuldig gebruik onder verschillende omstandigheden heeft de testdame dan ook geen minpunten aan deze nieuwe Trailfit-schoenen kunnen vinden.

Pluspunten

  • Comfortabel
  • Veelzijdig te gebruiken
  • Losse binnenzool en treklus
  • Waterdicht

Minpunten

  • Tot op heden geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: