Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

KEEN Newport Neo H2

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 07-06-2018, 11:55

KEEN Newport Neo H2

Toen Adam, mijn jongste zoon, 6 jaar oud was liep hij voor het eerst een paar dagen achter elkaar de Camino de Santiago. Tot mijn eigen verbazing liep hij die op KEEN Newport sandalen, want dat vond hij vanwege de hitte prettiger dan gewone dichte wandelschoenen. Inmiddels is hij 10 en was hij trots als een pauw toen KEEN hem vroeg om opnieuw sandalen te testen, dit keer de nieuwe Newport Neo H2.

In de wolken lopen

Bij de eerste dagtocht was het al duidelijk: de sandalen bevielen goed. De eerste opmerking was dat hij het idee had dat hij op kussens liep. De demping van de Newport Neo H2 blijkt opvallend goed te zijn en tijdens het lopen, ook met rugzak, vangen ze de schokken van het neerzetten van de voeten zeer goed op. Letterlijk en figuurlijk liep hij dan ook in de wolken, want het draagcomfort werd nog vele malen vaker genoemd.

Degelijke schoenen

Maar als ouder wil je uiteraard meer dan draagcomfort. Zelf vind ik het belangrijk dat de schoenen goede bescherming bieden tijdens het lopen, perfect passen en als het even kan duurzaam zijn. En tot op heden voldoen de KEEN Newport Neo H2 al deze eisen. Het zijn duidelijk degelijke sandalen, zoals ik eigenlijk al jaren van KEEN gewend ben. De zool is stevig, biedt veel grip en voelt zoals gezegd prettig aan. De pasvorm is ook goed. De tenen vallen weg in de bekende teenkap, terwijl de voeten goed worden omsloten door de gesp die die met klittenband vastgezet wordt. Dat klittenband is overigens ook een handig feature, want de sandalen aantrekken en direct goed sluitend aan de voet aan te passen is in deze letterlijk kinderspel. Een treklus aan de achterzijde op de hak vergemakkelijkt het aantrekken.

Secure-Fit vetersysteem

Een elastisch koord doet dienst als vetersysteem. KEEN noemt dit systeem Secure-Fit en dat is een perfecte benaming: de sandalen worden door het aantrekken van dit elastische koord nog beter om de voet omsloten en dat is bijzonder prettig als je bijvoorbeeld door ongelijk terrein wandelt.

Echte allround-sandalen

Uiteraard zijn de sandalen in verschillende soorten omstandigheden geprobeerd. Langs de waterkant, wandelend met rugzak, op het strand, maar ook gewoon naar school. En eigenlijk zijn het echte allrounders. ‘Langs de waterkant’ werd al snel in het water, maar dankzij de sneldrogende lining was dat geen enkel probleem. Ook na lopen op het strand kunnen de sandalen daardoor zonde problemen even snel worden afgespoeld en weer worden aangedaan om verder te wandelen.

Ook met rugzak en voor lange afstanden

Bij het wandelen met een lichte dagrugzak waren er ook geen problemen. Om een idee te geven: dagafstanden van méér dan 20 kilometer werden zonder problemen afgelegd. Geen blaren, geen schuurplekken, geen brandend gevoel: enkel wat vermoeide benen van het wandelen.

(Nog) geen vieze geurtjes

Een bekend probleem van sandalen is de geur die ze kunnen verspreiden nadat je er een paar dagen in de zomer op hebt gelopen. Dank de toepassing van Cleansport NXT™ probeert KEEN de opbouw van nare geurtjes zo goed mogelijk te voorkomen. En tot op heden met succes, want ze zijn nog prima te dragen. Mocht het echter uit de hand lopen, dan hebben de sandalen het voordeel dat ze zonder probleem in de wasmachine kunnen en daarna weer fris en fruitig zijn.

Conclusie: absoluut het geld waard

Na ruim een maand de sandalen in de meest uiteenlopende omstandigheden te hebben gedragen is Adam er nog steeds mee in de wolken. Inmiddels is hij in de afgelopen jaren fan geworden van KEEN-sandalen en zijn dat dan ook zijn favoriete zomerschoenen. Als ouder kan ik alleen maar zeggen dat ze absoluut het geld waard zijn: ze zijn degelijk, duurzaam, comfortabel en zien er ook nog eens goed uit. Echte aanraders dus!

Pluspunten

  • Zeer comfortabel
  • Bieden goede bescherming
  • Allround te gebruiken

Minpunten

  • Tot op heden nog geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: