Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Keen Men Revel

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 20-02-2013, 05:02

Keen Men Revel

Keen heeft een uitgebreide serie winterschoenen in het assortiment, zowel voor dames als heren. De Revel is een serieuze wandelschoen: stevig, stabiel en bijzonder warm. Dat samen maakt het een comfortabele wandelschoen voor in de wintermaanden of op tochten waarbij je temperaturen onder het vriespunt verwacht.

Goede isolatie

Het eerste waar je bij een winterschoen naar kijkt is natuurlijk of deze goed isoleert. En dat doet deze Keen Men Revel uitstekend! Zo heb ik ze twee dagen lang gedragen op een weekendtocht in de sneeuw, waarbij sneeuwrackets nog net niet nodig waren. In het begin van de eerste dag droeg ik nog dikke sokken, maar al na de eerste stop heb ik deze vervangen met gewone Light Trekkingsokken (X-Socks), simpelweg omdat ik anders te warme voeten zou krijgen. En dat terwijl de temperatuur toch redelijk onder nul bleef gedurende de hele dag. Zowel op de schacht als aan de onderkant houden de schoenen je voeten dus goed warm. Daartoe zet Keen zowel een isolerende laag in rond de voet (200 gram Keen.warm isolatie), maar ook een bijzonder goed isolerende binnenzool.

Warme bodem (binnen- en buitenzool)

Keen heeft erg goed nagedacht over waar de meeste kou vandaan komt, dat is goed te zien aan het ontwerp van deze winterschoenen. Om te beginnen aan de onderkant, de zeer stevige zool die opvallend goede grip biedt. Ik weet niet of het aan de manier ligt waarop het profiel is gesneden, maar het viel me op dat sneeuw ook nauwelijks onder de zool blijft plakken. Zelf noemen ze het 'Dual Climate and Ice Traction' en dat blijkt ook inderdaad het geval te zijn. In de schoen zelf is in de zool een speciale isolerende laag geplaatst onder de voet. Dit zogenaamde 'Keen.warm Plus Underfoot Insulation System' biedt extra isolatie, iets dat ik onder andere gedurende dat weekend wandelen in de sneeuw heb kunnen uitproberen. Ook op een wandeling met Club Hiking-site.nl waarbij we gedurende de dag vrij vaak door de sneeuw liepen te stoempen heb ik geen enkel moment last gehad van koude voeten.

Waterafstotend

De schoenen zijn gemaakt van waterdicht nubuck leer en voorzien van het waterdichte ademende Keen.dry membraan. Daardoor blijven je voeten goed droog, ook als je door sneeuw loopt te wandelen. Mijn voeten zijn eigenlijk slechts één keer ietwat vochtig geworden en dat was de eerste ochtend dat ik ze gebruikte met dikke sokken. Die bleken duidelijk te warm te zijn in combinatie met het isolerende vermogen van de schoenen en dat kon ik dus vrij snel verhelpen door ze te vervangen met dunnen en lichtere sokken voor minder extreme temperaturen.

Comfortabel

Hoewel de schoenen me bij een eerste blik nogal 'lomp' leken, zijn ze betrekkelijk licht (zo'n 550 gram) voor winterschoenen. Ook zitten ze lekker comfortabel. Ze sluiten goed om de enkels en het vetersysteem werkt goed om de schoenen goed aan te laten sluiten op je voeten en enkels. Tijdens het wandelen vond ik ze opvallend comfortabel: je merkt eigenlijk niet echt dat er een flinke dosis extra isolatie is aangebracht in de schoen. Wat mij betreft mag de tong wel net iets langer zijn, zodat deze bij het strikken goed mee naar boven getrokken kan worden.

Conclusie: lekker winterschoenen

Ze doen gewoon goed wat ze moeten doen: je voeten warm en comfortabel houden. Daarmee zijn de Keen Men Revel dan ook gewoon lekkere winterschoenen, die goed zitten, goed isoleren en je een goede grip bieden tijdens het wandelen in de sneeuw. Zoals gezegd zou de tong net iets langer mogen zijn, omdat deze nu precies op het randje van de bovenste lijn veters valt.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: