Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

KEEN Marshall Mid WP

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 07-11-2013, 14:55

KEEN Marshall Mid WP

Afgelopen weken is met veel tamtam de Marshall-serie van KEEN in de winkels gepromoot. Een lichtgewicht wandelschoen, met het bekende comfort en bescherming van KEEN. Een goede reden om zelf en paar van deze schoenen te testen.

Typisch KEEN

Het eerste dat opvalt als je de schoenen ziet is de bekende neus die de tenen beter beschermt. KEEN heeft dit tot hun handelsmerk gemaakt en dus zijn ook de Marshall-modellen hiermee uitgevoerd. Waar dit bij andere modellen de schoenen soms een ietwat lomp uiterlijk geeft, past dat bij de Marshall Mid prima voor de sportieve uitstraling. Ook het bekende gele driehoekje is aanwezig naast de neus, dus deze schoen is typisch KEEN.

Direct comfortabel

Wat ik zelf erg belangrijk vind bij wandelschoenen is dat ze direct comfortabel moeten zitten. 'Inlopen' is iets waar ik niet echt in geloof, simpelweg omdat je direct in de winkel al zeker wilt weten dat de schoenen lekker zitten. Bij de Marshall wist ik dat direct: ze zijn soepel, gemakkelijk aan te trekken dankzij de treklussen voor en achter prima van pasvorm, mede dankzij de soepele vetering. Ook tijdens het lopen zelf zijn ze comfortabel op de meeste terreinen. Enkel op een tocht waarbij ik regelmatig op puntige rotsen moest staan kwam dit comfort in gevaar. In die zin dat je dan net iets teveel van de ondergrond door de zool heen voelde.

Lekker door de plassen stappen

Één van de features van de Marshalls zit 'm - zoals de naam al doet vermoeden - in het feit dat de schoenen zijn voorzien van KEEN.DRY. Dit eigen membraan van KEEN zorgt ervoor dat de schoenen waterdicht zijn en toch hun ademend vermogen blijven behouden. De WP in de naam staat dan ook voor WaterProof. Uiteraard moest dat getest worden, dus ik heb flink door de plassen lopen stappen met de schoenen bij enkele gelegenheden. En inderdaad is niets teveel gezegd: de voeten blijven netjes droog.

High Traction zool

KEEN heeft de Marshall uitgevoerd met een zogenaamde High Traction zool. Deze biedt extra grip, op nagenoeg alle ondergronden. Dat blijkt in de praktijk inderdaad zo te zijn, tot het moment dat de zolen redelijk vochtig zijn geworden en je daarna over rotsen moet lopen. Dan blijken ze hier en daar toch door te glijden en is het dus even oppassen geblazen. Maar dit zie ik niet direct als een minpunt, daar ik dit bij nagenoeg alle schoenen heb ondervonden die ik heb gebruikt.

Prettig aantrekken

Een groot voordeel van de Marshalls van KEEN vind ik de aanwezigheid van treklussen op zowel de hiel als op de tong van de schoen. Dank treklus achterop de hiel kun je de schoenen gemakkelijker aantrekken en persoonlijk vind ik het erg fijn om de tong goed omhoog te kunnen trekken aan een lus. Daarmee voorkom je ook dat deze extra drukpunten veroorzaakt als hij niet goed is opgetrokken.

Sportieve look

Zoals al eerder gemeld hebben de schoenen een sportieve, zeg maar gerust hippe, look. Dat komt niet alleen door de bekende neusbescherming, maar in dit geval ook door de kleurencombinatie en de combinatie van de gebruikte materialen: leer en mesh. Bovendien beschikt de schoen over een lijnenpatroon vanaf de veters naar de zool die het sportieve aan de schoen nog eens extra benadrukken.

Conclusie: een lekkere wandelschoen

Ik kan niet anders zeggen dat de Marshall Mid WP van KEEN een lekkere wandelschoen is. Licht van gewicht, comfortabel, frisse look en voorzien van de features die je van een schoen van deze prijsklasse mag verwachten. De zool had van mij iets stugger mogen zijn, maar dat zou waarschijnlijk direct ten koste van het lage gewicht gaan.

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.keenfootwear.com/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: