foto

In de kijker: Coleman Epsilon 3

Voor de lichtgewicht avonturiers komt Coleman dit seizoen met enkele interessante nieuwe modellen op de markt. Één daarvan is de Epsilon 3, een lichtgewicht tent van slechts 3,1 kilo die plaats biedt aan 3 personen.

Coleman Epsilon 3De Epsilon 3 is de grotere broer van de Epsilon 2, die geschikt is voor 2 personen. De tent is niet alleen bijzonder licht van gewicht, maar ook zeer klein van pakvolume: 38x20cm. De tent is van binnen zeer ruim en zal dan ook vooral hikers die op zoek zijn naar veel ruimte aanspreken. De binnentent heeft een hoogste punt van 110cm en is op z'n breedst 190cm breed (90cm aan het voeteneind). De voortent biedt ruimte voor de rugzakken, maar kan ook prima gebruikt worden om in te koken.

De tent maakt gebruik van 2 stokken en staat behoorlijk stabiel. Ook bij stevige wind zul je weinig last hebben van vervorming, terwijl je bij warm weer de mogelijkheid hebt om aan één zijkant de tent een stuk open te zetten. Op die manier kun je in de zomer extra lang genieten van de buitenlucht, maar ook is het gemakkelijker om op die manier de tent in- en uit te gaan als er al 2 mensen in de tent liggen.

De tent kan zowel aan de voor- als de zijkant geopend worden. Naast een licht gewicht (3,1 kilo) heeft de Epsilon 3 ook een bijzonder klein pakvolume: 38x20cm. Zoals alle tenten van Coleman wordt ook bij de Epsilon 3 standaard een repair-kit geleverd met doek-materialen, lijm en een stok-versterker. De Epsilon 3 is bewerkt om 'm vuurvertragend te laten zijn (fire retardant) en maakt gebruik van het Variflo- en WaterTec system van Coleman.

Het doek van de tent is bewerkt zodat het een vuurvertragende werking heeft. Het WeaterTec-systeem van Coleman zorgt ervoor dat je onder alle weersomstandigheden droog blijft binnen de tent. En bovendien vermindert het Variflo (variabel luchtstroom) systeem de condensatie in de tent door het regelen van de temperatuur en luchtstromen binnen de tent.

Door toepassing van kleurcodering is het opzetten van de tent erg gemakkelijk. De stokken hebben een rode of zilveren kleur, evenals de stok-slurfen op de tent zelf waar de stok van de betreffende kleur in moet worden gestoken. De binnentent hangt los in de buitentent en hoeft dan ook niet eerst opgezet te worden. Deze kan er immers gewoon in blijven hangen bij het opbergen van de tent.

De stokken zijn gemaakt van Duraluminium 7075 (T9), het doek van Polyester Diamond Ripstop met een 4000 mm PU coating en afgeplakte naden, de binnentent van ademend Polyester 185T en gaas. Het grondzeil bestaat uit een nylon PU-deklaag (7000 mm).

De verkoopprijs van Coleman Epsilon 3 is EURO 179,95.

De Coleman Epsilon 3 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Coleman nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Coleman Benelux BV in Breda (076-5728500).

Voor meer informatie over Coleman in het algemeen kun je ook de site van Coleman zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }