foto

In de kijker: Lowe Alpine Zanskar ND 65+15

De Zanskar ND 65+15 van Lowe Alpine is het resultaat van uitvoerig onderzoek naar de ideale expeditierugzak voor vrouwen: betere pasvorm en functionaliteit gericht op de wensen van de vrouw.

Lowe Alpine Zanskar ND 65+15Het onderzoek van Lowe Alpine wees uit dat niet alleen de (pas)vorm van de rugzak anders moet bij vrouwen. Al vrij snel werd duidelijk dat vrouwen het liefst de lading zo laag mogelijk op de rug dragen (dit in tegenstelling tot veel mannen). Daarom is de Zanskar ND van onderen breder dan van boven en ligt het zwaartepunt van de rugzak dus ook lager op de rug. Daarnaast werd duidelijk dat vrouwen hun rugzak anders inpakken dan mannen. Waar mannen de voorkeur geven aan één groot vak om alles in één keer in te pakken, daar hebben vrouwen liever een meer gestructureerde aanpak met meerdere vakken en vakjes. De Zanskar ND is dan ook voorzien van meerdere handige opbergvakken, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant.

De Zanskar ND is met zijn 65 + 15 liter een echte expeditiepack en kan dan ook een behoorlijke hoeveelheid lading dragen. Het nieuwe Torso Fit APS 9 systeem zorgt er voor dat het rugframe in lengte kan worden aangepast aan de lengte van de rug. Het nieuwe APS9 systeem heeft een zeer brede inzetbaarheid: het is geschikt voor ruglengtes van 38 tot ruim 53 centimeter.

Het nieuwe Torso Fit APS 9 systeem zorgt er voor dat het rugframe in lengte kan worden aangepast aan de lengte van de rug. De ritsen van de pack zijn zo uitgevoerd dat vuil en vocht geen kans krijgen om de rugzak binnen te dringen. Extra handig hiervan zijn de afneembare losse vakjes op de heupgordel. Het topvak is ook te gebruiken als een 8 liter heuptas of een 17 liter daypack.

Nieuw aan de Zanskar ND is ook het gebruikte materiaal. Het nieuwe NHC330 is een zeer scheurvast materiaal, dat is voorzien van een honingraat-vormige ripstop. De sluitvastheid is groot en door gebruikmaking van het honingraat-vormige patroon van de ripstop kan het gewicht vrij laag blijven.

Natuurlijk zit de pack vol met handige features, maar enkele daarvan zijn het apart vernoemen zeker waard. Zo is het topvak ook te gebruiken als een 8 liter heuptas of een 17 liter daypack. En niet een 'daypack', maar een echt comfortabele pack de je in de gelegenheid stelt om redelijk wat klein materiaal voor een dag met je mee te dragen voor een dagtocht. Daarnaast de al genoemde hoeveelheid kleinere vakken. Extra handig hiervan zijn de afneembare losse vakjes op de heupgordel. Groot genoeg voor een kleine camera, kompas, wat snacks of andere kleine materialen die je bij de hand wilt hebben. De zijvakken zijn groot genoeg voor drinkflessen en tevens voorzien van elastieken om verlies van je drinkfles te voorkomen. De houders voor de pickels zijn zo geplaatst dat je toch nog gewoon in het onderste vak kunt komen. Bovendien zijn de lussen voorzien van speciale gaten om ook je wandelstokken stevig op te bergen. In het hoofdvak kun je ook terecht via een grote rits aan de buitenkant van de pack. En achter die rits zit (wederom) een handig extra opbergvak van mesh geplaatst.

Naast deze bijzondere features bezit de Zanskar ND verder alle features die je van een volwaardige expeditiepack mag verwachten: een ingenaaide regenhoes, een 'Noggin Notch' (meer ruimte voor je hoofd om naar boven te kijken tijdens het wandelen), een speciaal vak voor je waterzak en de nodige reflecterende stukken om ook in het donker goed zichtbaar te zijn. Bovendien zijn de ritsen van de pack zo uitgevoerd dat vuil en vocht geen kans krijgen om de rugzak binnen te dringen.

De Zanskar ND 65+15 is verkrijgbaar in zowel ocean blue/storm gray als in olive/nut brown en weegt in totaal zo'n 3,38 kilo.

De verkoopprijs van de Lowe Alpine Zanskar ND 65+15 is EURO 249,95.

De Lowe Alpine Zanskar ND 65+15 is vanaf eind 2005 verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lowe Alpine nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowe Alpine Nederland in Leusden (033-4340454).

Voor meer informatie over Lowe Alpine in het algemeen kun je ook de site van Lowe Alpine zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lowe Alpine:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }