foto

In de kijker: Coleman Raid

De Raid van Coleman is een ultralichte (980 gram!) en ultracompacte (53 x 20 x 5 cm) enkeldaks trekkerstent. Bijzonder aan deze kleine tent is het feit dat er geen zakje bijgeleverd wordt, maar dat de tent kan worden verpakt in een meshpocket die in het grondzeil zit verwerkt.

Coleman RaidEen beetje afhankelijk van hoeveel ruimte je nodig hebt is het een ruime éénpersoons tent of een ietwat krappen tweepersoons tent. Op het breedste punt is de tent 140 centimeter breed, bij het voeteneind slechts 60 centimeter. De zithoogte bedraagt 68 centimer en te totale lengte van de is 230 centimeter. Al met al dus een vrij compacte, maar zéér licht trekkerstent.

De Coleman Raid is een enkeldaks tent die gemakkelijk is op te zetten met slechts enkele van de bijgeleverde lichtgewicht haringen. Afspannen is mogelijk via verschillende punten. De stokken, ultra lichte Air-Hercules stokken, zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven en voorzien van kleurcodering. Daardoor is het opzetten eigenlijk kinderspel.

De tent is zeer klein in te pakken in een zakje dat in het grondzeil van de tent zelf zit verwerkt. Voor extra ventilatie is er bij het voeteneind een opening over gelaten met mesh ervoor. In de tent zit een handig klein zakje genaaid voor bijvoorbeeld je hoofdlamp of ander klein materiaal. Middels kleurcodering is het tentje snel en gemakkelijk op te zetten zonder je te vergissen. Het Weathertec systeem (waterafstotende coating, ritsflappen, etc.) zorgt voor een goede bescherming tegen regen.

Het doek van de tent bestaat uit ripstop polyester, dat aan de buitenkant is voorzien van een siliconenlaag (PU coating met een waterkolom van 3000mm). Het grondzeil is gemaakt van nylon en heeft een PU coating met een waterkolom van 8000mm. De naden van zowel het tentdoek zelf als het grondzeil zijn uiteraard getaped. Dit, samen met bijvoorbeeld de ritsflappen, maken deel uit van het WeatherTec systeem van Coleman dat de tent moet beschermen tegen doorlekken van regenwater.

De Raid is zeer geschikt als trekkerstent voor in de zomer, voor hen die op zoek zijn naar een zeer laag gewicht, gecombineerd met een vriendelijke prijs. Zeker als je in je eentje reist is de Coleman Raid perfect vanwege zijn lage gewicht, opzetgemak en verhoudingsgewijs veel ruimte voor één persoon.

De verkoopprijs van Coleman Raid is EURO 139,60.

De Coleman Raid is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Coleman nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Coleman Benelux BV in Breda (076-5728500).

Voor meer informatie over Coleman in het algemeen kun je ook de site van Coleman zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site

Recente nieuws-items met betrekking tot Coleman:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }