foto

In de kijker: Mammut Snow Gloves

Met de koude wintermaanden voor de deur wordt het tijd om aan specifieke winterproducten aandacht te besteden. De hier besproken sneeuwhandschoenen van Mammut kunnen je de ellende van koude handen tijdens bijvoorbeeld het sneeuwwandelen besparen.

Mammut Snow GlovesVeel mensen onderschatten het belang van warme handen tijdens het buitensporten. Maar zeker als het echt koud wordt is het van groot belang om de handen droog en warm te houden. Een klimmer heeft ze nodig voor goede grip en een wandelaar kan met ijskoude vingers vaak maar met moeite zijn of haar rugzak goed afstellen of bijvoorbeeld aan het eind van de dag de tent goed opzetten. Goede handschoenen zorgen dus niet alleen voor bescherming tegen kou en vocht, maar zorgen er ook voor dat de vingers soepel blijven en je ze dus goed kunt blijven gebruiken.

De Morzine DT (DRYtech) Women's Glove is een speciaal voor dames ontworpen handschoen voor gebruik in de sneeuw. Het DRYtech membraan is ademend en waterdicht. De handen blijven dus enerzijds beschermd tegen het vochtige sneeuw, maar kunnen hun overtollige transpiratie-vocht gemakkelijk kwijt. De zacht aanvoelende voering zorgt samen met de Fiberfill-vulling (120/100g) voor de nodige warmte om het dragen comfortable te maken. Op de juiste plekke (binnenkant hand en vingers) is de handschoen voorzien van spandex patches. Dit zorgt voor een goede grip op bijvoorbeeld de stokken tijdens het sneeuwwandelen (of snowboarden/skiën).

De Morzine DT is voorzien van een Velcro-sluiting voor betere pasvorm en tevens voorzien van een korte rits om het aan- en uitdoen te vergemakkelijken. De handschoenen kunnen middels een kleine gesp aan elkaar worden gekoppeld om ze bij elkaar te houden tijdens het vervoer in de rugzak.

Spandex patches zorgen voor een betere grip (Morzine DT Women's Glove) Middels Velcro kan de handschoen beter passend gemaakt worden (Morzine DT Women's Glove). Lycra-fleece manchetten zorgen voor een naadloze koppeling met de jas om warmteverlies te voorkomen (Nakiska SC Glove). Gore-tex garandeert droge handen (Nakiska SC Glove).

Voor de heren is er de Nakiska SC Glove. Deze is voorzien van Gore-Tex en houden je handen dus gegarandeerd droog. De isolatie bestaat uit Fiberfill (100/80g). Voor extra warmte en comfort wordt gezorgd door de Lycra-fleece manchetten: deze zorgen ervoor dat de handschoen tot ver onder de mouwen van de jas goed aansluiten en de handen dus warm en droog houden. Aan de binnenzijde van de handpalm en vingers zijn ze voorzien van kalfsleer voor een goede grip en de Velcro-sluiting aan de bovenkant van de hand zorgen ervoor dat ze goed kunnen worden aangesloten op de hand. Ook deze handschoenen kunnen middels een kleine gesp aan elkaar worden gekoppeld. Tevens is elke handschoen voorzien van een verstelbaar koord om ze niet te verliezen als je ze even uit wilt doen.

De Morzine DT Women's Glove is er in de maten 4 t/m 9 en in de kleuren Stone/Smoke, Smoke/Stone en Black/Alaskanblue. De Nakiska SC Glove voor de heren is verkrijgbaar in de maten 5 t/m 12 in de kleuren Carbon/Viper, Smoke/Carbon en Black.

De verkoopprijs van de Mammut Morzine DT Women's Glove is EURO 45,00, die van de Nakiska SC Glove is EURO 69,95.

De Mammut Snow Gloves zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mammut nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over kleding vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Mammut in het algemeen kun je ook de site van Mammut zelf bezoeken. En neem ook even de tijd om de zeer interessante gratis gidsen van Mammmut te downloaden op hun site. Op dit moment zijn er 4 verschillende gidsen: Ajungilak 'SleepWell', Mammut Climbing Harnesses, Mammut Climbing Shoes en Mammut Rope Guide.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }