foto

In de kijker: Techtrail Alterra

Één van de topmodellen van Techtrail is de Alterra, met ingebouwde ski chronometer. Maar naast deze ski chrono kun je ook gebruik maken van het kompas, de hoogtemeter, barometer en uiteraard een uitgebreide stopwatch en tijdsfunctie.

Techtrail AlterraDe Alterra is een zeer uitgebreid buitensport-horloge, uitgevoerd met onder andere een hoogtemeter, barometer, stopwatch en kompas. Maar wat vooral wintersporters zullen weten te waarderen is de Ski chrono die is ingebouwd: deze meet onder andere de daalsnelheid tijdens het afdalen en stopt automatisch de tijd als een bepaalde hoogte in dal is bereikt (basishoogte). En dit alles met Zwitserse precisie.

Het kompas van de Alterra geeft met zeer duidelijke letters aan welke richting je opgaat. In plaats van een naald of cijfers geeft het scherm namelijk in het groot de letters aan van de windrichtingen. Daaronder staat uiteraard ook de waarde in graden (op 1 graad nauwkeurig), maar de algemene richting waarin je loopt is zo zeer snel (en tijdens het lopen) af te lezen.

De hoogtemeter van de Alterra heeft een resolutie van 1 meter en werkt tot 9000 meter hoogte. De waardes worden niet alleen middels cijfers, maar ook een duidelijke grafiek weergegeven. Eenzelfde grafiek is overigens ook beschikbaar in de barometer-functie, maar dan met de luchtdruk van de afgelopen 6 uur. Handige extra features zijn het hoogte-alarm en het geheugen met een hoogte-logboek.

Het kompas geeft met grote en duidelijke letters de richting weer. Het licht is makkelijk aan te doen (ook met handschoenen) door de grote knop onder de display. De Alterra komt in drie kleuren op de markt: Cotta, Graphite en Bone. De batterij kun je makkelijk zelf vernieuwen.

De stopwatch (chronograaf) heeft ook een uitgebreide geheugenfunctie: 20 runs en 50 rondes, waarbij niet alleen de tijd per ronde wordt bewaard, maar tevens de gemiddelde en beste rondetijd kan worden weergegeven.

In de horloge-functie van de Alterra kunnen twee tijden (tijdzones) worden ingesteld en kun je continu snel de hoogte of temperatuur zichtbaar maken. Ook kun je twee alarmtijden instellen voor dagelijks gebruik.

De Alterra is er in drie verschillende kleuren: Cotta, Graphite en Bone. Het horloge is volledig waterdicht tot 50 meter diepte en voorzien van mineraal glas en een roestvrijstalen draairing ten behoeve van navigatie. Uiteraard kun je zelf de batterij verwisselen als deze na zo'n 12-18 maanden vervangen moet worden.

De verkoopprijs van het Techtrail Alterra is EURO 189,95.

De Techtrail Alterra is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Techtrail nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met CJ Agencies BV in Baarn (035-5424200).

Voor meer informatie over Techtrail in het algemeen kun je ook de site van Techtrail zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Techtrail:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 09-07-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }