foto

In de kijker: Ajungilak MTI Sleep System (Igloo Air)

Ajungilak bestaat dit jaar 150 jaar en dat wordt op bijzondere wijze gevierd: voor deze gelegenheid biedt ze een combinatie van slaapzak en matras voor een aantrekkelijke combinatie-prijs. Het MTI Sleep System bestaat uit een Igloo Air Comfort (met ge´ntegreerd hoofdkussen) en een opblaasbaar matras.

Ajungilak MTI Sleep System (Igloo Air)De Igloo Air Comfort is de eerste slaapzak met ge´ntegreerd hoofdkussen. Middels een slim opbergvak is het opblaasbare hoofdkussen stevig verankerd in het hoofdeind van de slaapzak en middels een korte tube met ventiel kan het kussen precies op de juiste hardheid worden opgeblazen. Hierdoor wordt het nog makkelijker om heerlijk te slapen (zonder rugklachten) en comfort en warmte te combineren.

De Igloo Air Comfort heeft een buitentijk van MLT Explorer Nylon. Een erg duurzame ripstop nylonsoort. Het binnentijk is van MLT Adventure Nylon, die een erg laag gewicht met hoge kwaliteit combineert. De vulling bestaat uit MTI Explorer, een mix van holle (spiraalvormige) en samengevoegde (4-voudig) holle kunststof vezels. Deze combinatie garandeert een perfecte prestatie voor een redelijke prijs.

Enkele bijzondere features van de Igloo Air comfort: ophanglussen om de slaapzak aan op te hangen, een opbergvak op schouderhoogte (met daarin uitleg over temperatuurrange en wasvoorschriften) en een dikke tochtkraag rondom de schouders.

Het geïntegreerde opblaas kussen voor een betere nachtrust. De Igloo Air Comfort is uitegerust met handige ophanglussen. Op borsthoogte zit een klein zakje ingenaaid, met daarin wasvoorschriften en temparatuur-verantwoording. Het matras heeft een snel-sluiting en extra groot ventiel voor snel opblazen en leeg laten lopen.

Het bijgeleverde zelfopblaasbare matras heeft aan de bovenzijde een diamond ripstop anti-slip laag, handig als je normaal gesproken steeds van je matras glijdt. De zware onderkant is extra stevig gemaakt voor een langere duurzaamheid. Het ventiel is gemakkelijk te openen en te sluiten omdat er gebruik gemaakt wordt van een snelsluiting (90 graden draaien is voldoende). Het Flex-Foam, waar het matras mee gevuld is, is licht van gewicht, sterk isolerend en sterk verend (waardoor het matras zichzelf sneller opblaast).

Het MTI Sleep System is er overigens in twee maten (elk uitgevoerd in zowel een linker- als een rechterversie): de ene maat is 195 (voor mensen tot een lengte van 195cm) en heeft een gewicht van 1960 gram (1015 gram vulgewicht) en heeft een schouderbreedte van 82,5cm en een pakvolume van 9,1 liter. De kleine versie (185) is voor mensen tot een lengte van 185cm en weegt (inclusief stuff-bag) 1800 gram, waarvan 910 gram vulgewicht. Bij deze maat is de schouderbreeedte 79,5cm en het pakvolume 8,2 liter. Bij beide versie wordt dezelfde self-inflatable matras geleverd met een breedte van 51cm, een lengte van 183cm en een gewicht van 680 gram.

Voor de liefhebbers is er overigens ook een donsuitvoering van het Sleep System: het Down Sleep System, met een Taiga slaapzak. De Taiga is er in dezelfde maten, maar dan met respectievelijk 430 en 500 gram dons als vulling.

De verkoopprijs van het Ajungilak MTI Sleep System (Igloo Air) is EURO 159,95 (180-versie) en EURO 169,95 (195-versie).

Het MTI Sleep System is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Ajungilak nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Voor meer informatie over Ajungilak in het algemeen kun je ook de site van Ajungilak zelf bezoeken.

Voor meer informatie over slaapzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Ajungilak:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }