foto

In de kijker: Raichle Blizzard GTX

De Blizzard GTX van het Zwiterse Raichle is een stevige (berg)wandelschoen voor mensen die comfort met duurzaamheid willen combineren. Gemaakt van stevig leer en voorzien van waterdicht Gore-Tex beschermt deze schoen je voeten tijdens de meest veeleisende wandeltochten.

Raichle Blizzard GTXDe Blizzard GTX werd eigenlijk speciaal voor de (berg)wandelaars van de Benelux ontworpen. Maar de eerste reacties waren zo positief dat het model inmiddels ook in andere landen in de winkels komt te liggen. Dat is ook niet verwonderlijk, want dit model heeft eigenlijk alles wat je van een goede (berg)wandelschoen mag verwachten. Zo is hij allereerst uitgevoerd met een stevige Vibram-zool die zorgt voor een stevige grip tijdens het lopen op zowel droge als natte oppervlakken. Verder is de zool gemaakt volgens het Rolling II Advanced concept dat Raichle ontwikkeld heeft. Hierbij bestaat de zool eigenlijk uit drie delen: een sterke Vibram-onderzool voor de grip, een stabiliserende PU tussenlaag en een schokabsorberende bovenlaag. Door toepassing van deze drie lagen zorgt het concept dat de voet (ondanks de stugheid van de zool) op een natuurlijk manier kan worden afgerold en worden de schokken door de zool zelf opgevangen.

Binnen in de schoen vind je een losse binnenzool. Deze zorgt ervoor dat je voeten niet zo snel vermoeid raken en perfectioneren tevens de pasvorm. Bijkomend voordeel van losse binnenzolen is dat ze makkelijk kunnen worden gelucht of vervangen.

Verder vind je aan de binnenkant een Gore-Tex voering. Hierdoor is de schoen gegarandeerd waterdicht, maar behoudt hij toch zijn ademend vermogen. De buitenkant bestaat uit natuurlijk leer, voor veel mensen nog steeds het meest gewaardeerde materiaal voor (berg)wandelschoenen.

De 'tong' van de Blizzard GTX is zo gevormd dat hij niet stoort als hij strak wordt getrokken met de veters. De binnenzijde van de Raichle Blizzard GTX bestaat uit een Gore-Tex voering. De zool is gemaakt van stevig Vibram voor een optimale grip. De binnenzooltjes zorgen voor minder vermoeide voeten en kunnen eenvoudig gelucht of vervangen worden.

Verborgen in de Gore-Tex en het leer zit het door Raichle ontworpen Motion Control Concept. Als geen ander weten de Zwitsers dat het belangrijk is dat de enkels tijdens het lopen op bergpaden veel te lijden hebben. Het is dus van groot belang dat de enkel op een juiste wijze wordt ondersteund door de schoen, zonder direct te knellen. En dat is precies waar dit concept zorg voor draagt.

De verkoopprijs van de Raichle Blizzard GTX is EURO 159,95.

De Raichle Blizzard GTX zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Raichle nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Voor meer informatie over Raichle in het algemeen kun je ook de site van Raichle zelf bezoeken.

Voor meer informatie over schoenen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Raichle:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }