foto

In de kijker: Osprey Atmos 25

De Atmos 25 is de kleinste en lichtste pack uit de superlichte Atmos-range van Osprey. Met een gewicht van slechts één kilo is deze daypack de ideale rugzak voor zomerse wandeltochten en klim- en klauterpartijen. En ondanks het bijzonder lage gewicht is de Atmos uitgerust met verbluffend veel functionele features.

Osprey Atmos 25De Atmos 25 combineert perfecte ventilatie op de rug met een zeer grote stabiliteit van de pack. Het Airspeed-systeem zorgt voor een verende werking, zodat de pack goed blijft zitten. Daar tegenaan zit een mesh (gaas) scherm dat daadwerkelijk tegen je rug aan zit om een goede ventilatie te waarborgen. Zowel de heupgordel als de schouderbanden zijn geperforeerd en voorgevormd. Daardoor zijn ze niet alleen lichter, maar voelen ook zeer comfortabel aan tijdens het dragen.

De lijst met functionele features van de Osprey Atmos 25 is zoals gezegd verbluffend. Om er een paar te noemen: de ritsen zijn waterafstotend, de zij- en voorzakken zijn elastisch waardoor ze extra veel materiaal kunnen herbergen (een klimhelm in het voorvak en grote 1-liter flessen in de zijvakken), de pack is (uiteraard) geschikt voor je waterreservoir en is dan ook voorzien van een speciale opening voor de slang en een apart vak voor je reservoir, in de heupgordel zitten mesh-pockets verwerk (handig voor je kompas, zonnecreme of kleine mp3-speler, in de borstband zit een alarmfluitje verwerkt en voor bevestiging van pickel en klimmateriaal zijn er lussen en elastische 'daisychains' verwerkt.

Het Airspeed-systeem zorgt voor vering en daardoor hoger draagcomfort. De ritsen boven het voorvak zijn waterafstotend. Zowel heupgordel als schouderbanden zijn 'thermo-molded' en geperforeerd. Middels elastische 'daisychains' kunnen bijvoorbeeld de pickels gemakkelijk aan de pack worden bevestigd.

De Atmos 25 is verkrijgbaar in verschillende maten: small, medium en large. Daarnaast bestaat de Atmos-serie ook nog uit twee grotere packs: de Atmos 35 en de Atmos 50.

De Atmos 25 is verkrijgbaar in de kleurencombinatie Jetstream Grey/Cindercone Red. Het exacte gewicht/volume is afhankelijk van de maat: 0,99kg/23 liter (small), 1,04kg/25 liter (medium) en 1,10kg/27 liter (large).

De verkoopprijs van de Osprey Atmos 25 is EURO 99,00.

De Osprey Atmos 25 is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Osprey nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Outware Trading in Zwijndrecht (078-6200486).

Voor meer informatie over Osprey in het algemeen kun je ook de site van Osprey zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Osprey:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }