foto

In de kijker: X-UnderGear CCR-Shirt

X-UnderGear is de logische assortiments-uitbreiding van de makers van X-Socks. En net zoals de bekende sokken is ook het X-UnderGear verbazingwekkend vol met features die je niet direct in een kledingsstuk zou verwachten. Het CCR-shirt met lange mouwen is zo'n kledingsstuk: gebruikmakend van 'Climate-Controlling and Regulating Technology' zorgt dit shirt er voor dat je tijdens koude omstandigheden extra goed beschermd bent tegen de kou en de transpiratie veroorzaakt door overmatige lichaamswarmte perfect wordt afgevoerd.

X-UnderGear CCR-ShirtHet materiaal van het CCR-shirt is zo samengesteld dat het met zogenaamde luchtkamers werkt: airtraps. Bovendien zijn er complete luchtbanen in de stof verwerkt waardoor warme lucht wordt afgevoerd naar zones van het lichaam die het nodig hebben. Een goed voorbeeld hiervan is het rugpand van het shirt, waar je de kenmerkende driehoekige 'Turtleback' vindt. Op je rug zitten veel zweetklieren, dus is het zaak om warmte en transpiratie hier zo goed en snel mogelijk af te voeren. Slechts enkele dunnen banen stof zitten direct tegen de rug aan, de Inner AirTraps. Hierdoor kan transpiratie gemakkelijk worden afgevoerd in de luchtstroming die zo mogelijk wordt gemaakt. Juist door deze luchtstroming wordt zweetvorming voorkomen en blijft je rug dus op een aangename temperatuur.

Maar uiteraard zijn er nog veel meer features aan het CCR-shirt die ervoor zorgen dat de lichaamstemperatuur ideaal blijft. Zo zijn er banen op de buik die ervoor zorgen dat er een constante circulatie van lucht mogelijk is. Hierdoor wordt opnieuw transpiratievocht direct afgevoerd en wordt de warme lucht naar zones gevoerd die deze warme lucht goed kunnen gebruiken.

Naast de hierboven genoemde 'klimaatcontrole' bezit X-UnderGear nog twee kenmerken die voor buitensporters van belang zijn: het verminderen van trillingen zorgt ervoor dat spieren minder snel vermoeid raken en elastische stof zit dusdanig passend om je lichaam dat spieren als het ware ondersteund worden door de stof.

De herkenbare driehoekige Turtleback zorgt voor perfecte klimaatcontrole op de rug. De buitenkant van de stof met OuterAirTraps en InnerAirTraps. De binnenkant van het rugpand, met de dunne InnerAirTraps en de bredere OuterAirTraps. Door toepassing van SkinNODOR wordt de werking van de micro-organismes die voor de geur verantwoordelijk zijn zeer effectief beperkt.

Het materiaal waar X-UnderGear van gemaakt is bestaat onder andere uit SkiNODOR, een zeer zachte stof met een zeer bijzondere eigenschap: het voorkomt het ontstaan van (geurende) bacteriën door te reageren op de lichaamswarmte van de drager. Hierdoor ontstaat er veel minder snel een onaangename geur tijdens het actief (buiten)sporten/. Daarnaast bestaat het materiaal voor een deel uit Mythlan, een nieuwe high-tech stof die ultra-licht is. Transpiratie wordt door lichaamswarmte direct door de stof heen naar buiten 'geduwd' waardoor de huid droog blijft aanvoelen. Bovendien is Mythlan hypo-allergeen en voorkomt het dus irritaties aan de huid. Tot slot zorgt Elastine voor een perfect pasvorm.

Naast het hier getoond CCR-shirt met lange mouwen zijn er ook shirts met korte mouwen en onderbroeken met korte, middellange en lange pijpen. Ook is er een volledig sluitend 'tracksuit' met shirt en broek aan één, dit met zowel lange als medium broek. Uiteraard zijn er verschillende modellen voor dames en heren en is X-UnderGear verkrijgbaar in verschillende kleurencombinaties.

De verkoopprijs van het X-UnderGear CCR-Shirt is EURO 80,00.

Het thermisch ondergoed van X-UnderGear is verkrijgbaar bij Altijdwarm.nl. Winkels die X-UnderGear nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met XRay-On in Arnhem (026-3617773).

Voor meer informatie over X-UnderGear in het algemeen kun je ook de site van X-UnderGear zelf bezoeken. Voor meer informatie over kleding kun je ook terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot X-UnderGear (ondergoed):


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }