foto

In de kijker: Wenger Evolution serie

Met de introductie van de nieuwe Evolution serie heeft het Zwitserse Wenger eigenlijk een revolutionaire verandering doorgevoerd in het Zwitserse zakmes: de schalen van de Evolution-serie zijn namelijk niet meer gewoon plat zoals bij de traditionele 'Swiss Army Knives', maar zijn ergonomisch naar de vorm van de hand gevormd.

Wenger EvolutionDe vorm van de schalen van de traditionele messen werd altijd ingegeven door de grenzen die de machines stelden: plat was de enige mogelijkheid. Begin 2004 begon men bij Wenger echter een mes te ontwikkelen waarbij niet het productie-proces, maar de eindgebruiker de voorwaarden moest scheppen. Negen maanden later kwamen de eerst Wenger Evolution messen uit de (volledig nieuw ontwikkelde) machines rollen: met ergonomisch gevormde schalen met welvingen die de grip sterk verbeteren.

De nieuwe schalen zien er niet alleen mooier uit, ze voelen ook een stuk prettiger aan. Bovendien is het nu ongezien makkelijker om te weten of je het mes juist in je hand hebt, omdat je het aan de schalen kunt voelen. Door de verbeterde grip zijn ze bovendien veiliger in het gebruik dan messen met traditionele platte schalen.

Het herkenbare Zwitserse Kruis wordt op een speciale wijze in de schalen verwerkt. De schaartjes van de Evolution messen beschikken uiteraard over een breukvrij veermechaniek. Standaard zijn alle Evolution-modellen met pincet en tandenstoker uitgevoerd. De Evolution 81 is de kleinste uit de serie, met 7 functies.

Hoewel de messen qua look dus behoorlijk verschillen van de traditionele Wenger zakmessen, zijn ze qua features overanderd van Zwitserse kwaliteit. Zo zijn alle Evolution-modellen voorzien van een tandenstoker en pincet en hebben de luxere modellen met schaar uiteraard de bekende breukvrije klemveer (onderhoudsvrij) en micro-tandjes (makkelijker en veiliger in het gebruik).

Voorlopig zijn er 6 verschillende modellen in de Evolution-serie. Vier standaard modellen (waarvan de Evolution 63 met 7 functies de eenvoudigste en goedkoopste (€12,95) is en de Evolution 17 de meest uitgebreide en duurste(€32,95)) en twee kleine modellen (Evolution 81 en Evolution 88).

De verkoopprijs van de Wenger Evolution messen is vanaf EURO 12,95.

De messen uit de Wenger Evolution-serie zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Wenger nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Robijns BV in Aalsmeer (0297-383200).

Voor meer informatie over Wenger Knives in het algemeen kun je ook de site van Wenger zelf bezoeken. Voor meer informatie over messen kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Victorinox Delémont:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }