foto

In de kijker: Patagonia Figure IV Jacket

Het Figure IV jacket van Patagonia is de perfecte softshell voor de actieve buitensporter die net iets meer eist qua comfort en bewegingsvrijheid en toch wil besparen op gewicht. Gebruikmakend van het nieuwe 'Composite Seam System' (CSS) is het jack namelijk behoorlijk licht en voelt het zeer comfortabel aan.

Patagonia Figure IV JacketHet Figure IV jacket is gemaakt van een dubbel geweven stretch polyester dat is behandeld met Deluge DWR (dus duurzaam waterafstotend). De stof is windproof, zeer waterbestendig en met een hoog ademend vermogen. Om vervolgens gewicht te sparen is gebruik gemaakt van CSS. Bij CSS worden de stoffen niet op elkaar genaaid maar gelast en vervolgens voorzien van een dunne versterkingstape (bij de softshells hoeft zelfs deze tape niet gebruikt te worden). Hierdoor zijn de naden 10 tot 27% lichter dan gewone naden en bovendien waterdicht. Bijkomend voordeel van CSS is het feit dat de naden dunner kunnen worden gehouden en dus ook geen hinderlijke plekken vormen op de stof. Qua sterkte doen de gelaste naden het overigens even goed als gewone naden.

Vooral klimmers zullen het Figure IV jacket weten te waarderen vanwege de gebruikte stof en de grote mate van bewegingsvrijheid die je ervaart tijdens het dragen van het jack. Bovendien zorgen de verschillende features voor extra comfort tijdens het klimmen: zo zijn de manchetten zo gesneden dat ze de polsen ook goed afschermen tijdens opwaartse bewegingen. Ook de ellebogen zijn zo gevormd dat ze voor een optimale bewegingsvrijheid zorgen. In de nek/boord zit een elastisch koord dat met één hand kan worden aangetrokken. Hierdoor kun je nog beter de warmte vasthouden op het lichaam, ook als het behoorlijk waait of regent. In diezelfde boord zit overigens een zachte fleece-laag verwerkt voor extra warmte en comfort. Op de borst zit een kleine borstzak weggewerkt voor klein materiaal en tevens zijn er twee grote zakken geplaatst om de handen te warmen.

Het Composite Seam System zorgt voor dunnere en lichtere naden. In de kraag is fleece verwerkt voor extra warmte en comfort. De manchetten zijn voorzien van Velcro-verstelling en schuin gesneden voor extra bescherming. In de kraag zit een elastisch koord voor betere bescherming en behoud van warmte.

Het Figure IV jacket is voor de heren verkrijgbaar in de maten S, M, L en XL in de kleuren Black, Bonfire Orange en Ridge Blue. Het dames-model is iets meer toegesneden op het lichaam van de vrouw en verkrijgbaar in de maten XS, S, M en L in de kleuren Black, Pandora Red en Radar Blue.

De mission statement van Patagonia luidt "Build the best product, cause no unnecessary harm and use business to inspire and implement solutions to the environmental crisis". Om tot de beste producten te komen zijn er innovaties zoals het Composite Seam System. Dat de rest van hun mission statement zeker geen loze kreet is toont Patagonia onder andere in de toepassing van 'Organic cotton'. Hierbij wordt alleen gebruik gemaakt van katoen dat op natuurlijke wijze wordt verbouwd, gebruikmakend van geen of zo min mogelijk schadelijke stoffen. Ook werkt Patagonia nauw samen met verschillende organisaties die inzetten voor het milieu en staat zij 1 procent van de verkopen af voor milieubescherming (http://www.onepercentfortheplanet.org/).

De verkoopprijs van het Patagonia Figure IV Jacket is EURO 199,00.

Het Patagonia Figure IV Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Patagonia nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met de vertegenwoordiger van Patagonia Europe in Eindhoven (06-46111988).

Meer informatie over kleding vind je uiteraard in de rubriek over kleding. Voor meer informatie over Patagonia in het algemeen kun je ook de site van Patagonia zelf bezoeken.

Recente nieuws-items met betrekking tot Patagonia:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 16-04-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }