foto

In de kijker: Mammut Blaze Lace Edge

Steeds meer bezoekers van Hiking-site.nl ontdekken het plezier van klimmen, zowel in de hal als op de rotswand. Juist voor die mensen die beginnen met klimmen is de Blaze Lace Edge van Mammmut de ideale klimschoen: zeer comfortabel, all-round en erg vriendelijk geprijsd.

Mammut Blaze Lace EdgeDe Blaze Lace Edge is onderdeel van de Balance serie van Mammut. Mammut heeft de klimschoenen onderverdeeld in drie series: de Challenge serie voor de moeilijkste routes die zeer precieze grip vragen, de Endurance serie voor de lange routes die vooral robuuste en comfortabele schoenen en tot slot de Balance serie: een serie met allround schoenen voor zowel binnen als buiten.

De Blaze Lace Edge schoenen zijn gemaakt van natuurlijk leer (suède) en voorzien van een Mammut SF6 zool (4,4mm dik). Deze zorgt voor een combinatie van zeer goede grip met grote duurzaamheid. Zeker voor beginnende en allround klimmers is dit zeer belangrijk. Ze zijn ontworpen op een nieuwe leest, waardoor ze extra comfortabel zitten. Bij de hiel zitten ze redelijk strak, de middenzool is compact gehouden en de neus/tenen wijzen lichtjes naar beneden (asymmetrisch, toe-down).

De Blaze Lace Edge zijn gevoerd met een Quick-Lace systeem. De zool is gemaakt van SF6 en 4,4mm dik. De twee lussen zorgen voor gemakkelijk aan- en en uittrekken van de schoenen. De Blaze Lace Edge zijn licht asymmetrisch (toe-down).

Het Quick-Lace systeem, in combinatie met twee lussen, zorgt ervoor dat je de schoenen makkelijk kunt aan en uitrekken en dat je ze precies 'op maat' kunt vaststrikken. De veters lopen door een leren kanaal en kunnen met één enkele beweging strak worden getrokken. Hierdoor kun je de veters dus eenvoudiger en sneller strikken.

De Blaze Lace Edge wrijvingsschoenen wegen slechts 400 gram en zijn verkrijgbaar in de maten 3,5 t/m 11, plus de maten 12 en 13.

De verkoopprijs van de Mammut Blaze Lace Edge klimschoenen is EURO 65,00.

De Mammut Blaze Lace Edge schoenen zijn verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mammut nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met RB Agenturen in Benthuizen (079-3300100).

Meer informatie over schoenen vind je uiteraard in de materialen-rubriek. Voor meer informatie over Mammut in het algemeen kun je ook de site van Mammut zelf bezoeken. En neem ook even de tijd om de zeer interessante gratis gidsen van Mammmut te downloaden op hun site. Op dit moment zijn er 3 verschillende gidsen: Mammut Climbing Harnesses, Mammut Climbing Shoes en Mammut Rope Guide.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mammut:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }