Buitsporig koken Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré
Het heeft lang geduurd voordat er weer een echt Nederlands-talig kookbook voor de buitensporter werd uitgegeven sinds het originele 'Buitensport kookboek' van Milja de Zwart zo'n 10 jaar geleden. De mensen van Globetrotter buitensportvoeding hebben deze uitdaging aangenomen en hebben sindskort dit boekje 'Buitensporig koken' uitgebracht.
Op het eerste gezicht doet het boekje wat 'goedkoop' aan. Een ringbandje, klein formaat en slechts 120 bladzijden zouden je 'alles' moeten vertellen wat je als éénpits-kok zou willen weten. Neem je het boekje echter ter hand dan zie je dat dit puur gezichtsbedrog is: het ringbandje is juist super-praktisch, elke pagina staat boordevol informatie en inderdaad kun je nagenoeg alles lezen wat je zou kunnen/willen/moeten weten over koken op een brandertje in de buitenlucht.
Naast de vele recepten vind je in het boekje onder andere informatie over kookmateriaal, het aanschaffen en bewaren van voedsel, tips over hygiëne, waterzuivering en het koken in groepen. Daarnaast zijn er op het eind enkele handige bijlagen met vertalingen, maten en gewichten, kruiden, vitamines, etc. Kortom: het is meer dan alleen een receptenboekje.
Veel ingrediënten die in het boekje worden gebruikt zijn (uiteraard) te koop via de site van Globetrotter zelf. De meesten kun je echter ook makkelik kopen onderweg in supermarkten, reformwinkels en toko's. Zeker dan is de bijlage met vertalingen wel zo handig.
Over Globetrotter Buitensportvoeding Globetrotter Buitensportvoeding is een klein bedrijfje dat wordt gerund door buitensporters pur sang. Dat is ook de reden dat velen zich kunnen vinden in hun immer groeiende en wisselende assortiment. Via de site van Globetrotter Buitensportvoeding is het boekje 'Buitensporig koken' voor Euro 13,50 (excl. Euro 3,- voor de verzendkosten) te bestellen.
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 7.00. Er zijn 2 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Buitensporig koken' van Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
China (Trotter-gids) De wildernis in (Jon Krakauer) Handboek Survivaltechnieken (Alexander Stilwell) Hiking in the Rocky Mountains (Lonely Planet) Wandelgids La Palma (Susanne Lipps) Wandelen op Mallorca (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance) De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard) Go Slow Frankrijk (Alastair Sawday en Ann Cooke-Yarborough) Wandelen door de mooiste dorpen van Wallonië (Jacques Maget) Wandelen op Rhodos (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Het SAS handboek (John Lofty Wiseman) Verantwoord klettersteigen voor beginners en gevorderden (Martin Drost) Bergwandelen in de Italiaanse Alpen (Henk Filipp) Noorwegen (Elmar Actief) (Thomas A. Merk) De wereld in 27 vakantiedagen (Johannes Keuning) Lekker wandelen (Hanneke te Giffel (coördinatie)) De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten) Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma) Salzburgerland Actief (ANWB) Vogels in hun landschap (Monica Wesseling ea) Trekking in the Karakoram & Hindukush (Lonely Planet) Wereldwijzer Lanzarote (Elise van Vliet) Wandelboek Ardense bossen (Julien van Remoortere) Corsica Trekking GR20 (David Abram)
|