Ronald Naar: Op zoek naar evenwicht
ISBN: 9789041706966
353 pagina's
Uitgeverij: Uitgeverij Maarten Muntinga bv

Bestel dit boek bij:
Bol.com
De Zwerver (Groningen)


Affiliate-links:


Op zoek naar evenwicht
Ronald Naar

Ronald Naar is volgens sommigen een 'naar' mannetje. Hij is immers recht voor z'n raap, to-the-point en daarmee wellicht niet zo tactisch als sommigen zouden willen dat iemand is. Maar ondertussen heeft Naar daarmee wel een enorm groot aantal beklimmingen en expedities op zijn naam staan en heeft hij ook meer dan eens jonge avonturiers net de 'push' gegeven die zij nodig hadden om hun klim- of expeditiecarrière naar een hoger niveau te brengen. Ik kan dus eigenlijk alleen maar respect hebben voor Neerlands bekendste avonturier.

En dat respect groeit alleen maar als je zijn zoektocht naar evenwicht leest in deze uitgebreide Rainbow pocket versie van zijn boek 'Op zoek naar evenwicht'. Uitgebreid, want ook enkele hoofdstukken van zijn boek 'Hoge toppen vangen veel wind' zijn in deze editie opgenomen. Zo kun je lezen hoe Naar is gekomen tot zijn vele beklimmingen en expedities, maar kun je ook een reactie lezen op de vele kritiek die hij in zijn loopbaan heeft gekregen. Want hoewel het gezegde wellicht als een cliché lijkt verheven, het is niet voor niets een gezegde geworden: hoge toppen vangen nu eenmaal veel wind en Ronald Naar weet dat als geen ander.

'Op zoek naar evenwicht' is het levensverhaal van Ronald Naar in grote stappen. Hoe hij als kind in aanraking kwam met de eerste bergen en later met de Nederlandse klimorganisaties en hoe gaandeweg zijn fascinatie voor bergen, klimmen en expedities een groter deel van zijn leven ging vormen.

Inmiddels kent iedereen Ronald Naar als avonturier, als expeditieleider en als klimmer. Maar door het boek te lezen en daarbij ook de hoofdstukken uit ´Hoge toppen vangen veel wind´ ernaast te leggen krijg je pas een veel beter beeld van de mens Ronald Naar. En dan niet zozeer de privé-persoon, maar de expeditieleider, de voorklimmer en de eigenwijze (destijds) jonge sporter met ambities die hij nastreefde en ook daadwerkelijk tot uitvoer bracht in zijn latere leven.

Deze pocket is een ideale reisgenoot voor mensen die onderweg tijdens hun wandeltochten of misschien wel expedities wat te lezen willen hebben. Het boek zet namelijk na tot nadenken over je eigen amibities en geeft tegelijkertijd aan dat je niet moet verwachten dat dingen altijd zomaar komen aanwaaien. Je moet er soms letterlijk voor knokken...

Over Uitgeverij Maarten Muntinga bv
De Rainbow Pockets van Uitgeverij Maarten Muntinga zijn een graag geziene aanvulling op de verzameling van lezers. De boeken zijn zonder uitzondering laag geprijsd en bieden op die manier een lage drempel om veel te lezen. Naast bovengenoemd boek zijn er Rainbow Pockets van onder andere Ronald Naar, Isabelle Eberhardt en Hella S. Haasse.

De meningen van anderen over dit boek

Er zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Op zoek naar evenwicht' van Ronald Naar.

Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Het mysterie Jeanne Immink (Harry Muré)
De gouden capuchon (Frank van Rijn)
Wandelgids Aostadal (Frank Rainer Scheck)
20x logeren en wandelen in de Ardennen (Erwin de Decker en Julien van Remoortere)
De 15 mooiste huttentochten in de Pyreneeën (Ton Joosten)
In het spoor van Hemingway (Michael Palin)
Survival Gids (ANWB)
Op pad met rugzak en tent (Sjef van de Poel)
Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
De Complete Fotogids (Bob Martin ea.)
De Nationale Parken van Nederland (Michiel Roscam Abbing)
Te voet naar Santiago de Compostella (De kustroute) (Paco Nadal)
Op stap langs historische slagvelden (Denise van den Broeck)
Op zoek naar evenwicht (Ronald Naar)
De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee)
A Walk in the Woods (Bill Bryson)
Alles over geocaching (Jaap van Raffe en Tineke de Boer)
Handboek Kaart Kompas GPS (Frans Welkamp)
Wandelgids La Palma (Susanne Lipps)
Leven en dood op de Mount Everest (Ronald Naar)
Europe's highest points (Carl McKeating en Rachel Crolla)
Een vrijgevochten doorzetter (Ab ter Haar)
Was ik maar nooit de deur uitgegaan! (Roger Rapoport, e.a.)
Wandelen door de mooiste dorpen van Wallonië (Jacques Maget)
Trekking (Wat&Hoe praktisch) (Gunter Schramm)


Hiking-site.nl op Twitter




Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 05-06-2023

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]