foto

In de kijker: Care Plus EHBO set Family

Op iedere paklijst van een buitensporter zou de EHBO set boven aan moeten staan. Een ongeluk is immers zo gebeurd en je kunt dan maar beter iets bij je hebben waarmee je erger kunt voorkomen en kleine verwondingen kunt verhelpen. Care Plus heeft verschillende EHBO sets, elk met hun eigen doelgroep en toepassingsgebied.

Care Plus First Aid Kit FamilyDe sets van Care Plus zijn onderverdeeld in drie categorieën: Home & Holiday, World & Travel en Outdoor & Sports. Binnen elke categorie kom je vervolgens sets tegen van verschillende grootte en met een verschillende inhoud, zodat je altijd de meest geschikte set kunt uitkiezen voor je eigen omstandigheden. Zo bestaat de Home & Holiday categorie uit algemene sets die voor nagenoeg iedereen geschikt zijn. Naast de kleine Basic en Compact zijn er ook grotere sets voor bijvoorbeeld gezinnen of grotere groepen, zoals de Family kit. Mensen die naar verre landen gaan komen al snel uit in de categorie van World & Travel, waar onder andere ook rekening wordt gehouden met het feit dat er in Derde Wereld landen vaak geen steriele materialen beschikbaar zijn. Handig dus om zelf zaken als steriele infuusnaalden en injectienaalden mee te nemen. De laatste categorie, Outdoor & Sports, is speciaal voor de actieve buitensporter die voldoende heeft aan een basisset, maar dan wel een set dat waterdicht is en stevig is verpakt. De Waterproof kit uit deze categorie heeft dan ook een rolopsluiting en is gemaakt van stevig materiaal. Om het kiezen van de juiste set makkelijker te maken heeft Care Plus overigens een handige test online gezet: www.myfirstaidkit.eu.

Als voorbeeld wordt op deze pagina de Care Plus First Aid Kit Family nader besproken. De Family Kit is de meest uitgebreide EHBO set uit de Home & Holiday categorie en is bestemd voor zowel thuis als op reis en is geschikt voor gezinnen of groepen die op pad gaan. De Family Kit is een uitgebreid set met nagenoeg alle standaardzaken die je van een complete EHBO set mag verwachten: onder andere verschillende soorten en maten pleisters, kompressen, snelverband, vinyl handschoenen, alcoholdoekjes, pincet, veiligheidsspelden, eerstehulpschaar, reddingsdeken en mond-op-mond kapje. Daarnaast is de kit voorzien van enkele extra’s, zoals een digitale thermometer en een tekentang.

Dit alles is verpakt in een stevig, fel rood gekleurd tasje dat is voorzien van een duidelijk opschrift dat het een EHBO set betreft. Het tasje kan dankzij Velcro lussen aan de rugzak of broekriem worden bevestigd, maar aan de draaglus bijvoorbeeld ook met een karabiner voor extra zekerheid. De tweerichtingsrits is voorzien van stevige trekkoorden, zodat je de set ook onder bijvoorbeeld zeer koude omstandigheden gemakkelijk kunt openen.

Een geïllustreerde inhoudsopgave helpt bij het vinden van het juiste materiaal. De Care Plus First Aid Guide is geschreven door expeditiearts Ronald Hulsebosch. De EHBO-kit kan worden opgehangen aan de lus die binnen de kit is verwerkt. Dankzij test op MyFirstAidKit.eu nooit meer de verkeerde EHBO-set.

Binnenin is alles overzichtelijk opgeborgen in aparte compartimenten. Deze zijn gemaakt van transparant plastic, zodat je snel kunt zien wat je waar kunt vinden. Bovendien is er een ophanglus verwerkt in de set, zodat je deze eventueel op kunt hangen aan een tak of in de tent. Uiteraard zitten de verschillende onderdelen in de kit zelf allemaal apart verpakt en is voldoende ruimte over gelaten om eventuele eigen toevoegingen als medicijnen toe te voegen aan de kit.

Maar wat heb je aan een uitgebreide EHBO set als je amper weet hoe en wanneer je de verschillende zaken moet gebruiken? Dat is een probleem dat vaak voorkomt bij mensen die een EHBO set met zich mee dragen. Care Plus heeft daar echter het ideale hulpmiddel voor toegevoegd aan de EHBO set: de First Aid Guide van Dr. Ronald – De reisdokter – Hulsebosch. Hulsebosch is een expeditiearts die wereldwijd wordt gewaardeerd vanwege zijn parate kennis en ervaring in het geven van medisch advies aan expedities en organisaties. Ook is hij de arts achter het succesvolle concept van ‘De Reisdokter’, waarbij je als reiziger bij buitensportzaken terecht kunt voor advies of bijvoorbeeld vaccinaties. In deze compacte gids beschrijft hij niet alleen de verschillende materialen die je in de EHBO set tegenkomt, maar vooral ook wanneer en hoe je ze moet gebruiken. Naast de beschrijving van de specifieke toepassing van eerste hulp wordt er ook aandacht besteed aan EHBO in het algemeen, zoals soorten verwondingen en wat je moet doen in noodsituaties. En voor de volledigheid wordt dat niet in het Nederlands, maar ook in het Frans, Duits en Engels gedaan. Deze First Aid Guide vind je overigens in alle Care Plus EHBO kits (behalve in de kleinste Basic Kit).

De Care Plus First Aid Kit Family weegt nog geen 600 gram en meet 13x10x20 centimeter.

De verkoopprijs van de Care Plus First Aid Kit Family is EURO 39,95.

De Care Plus First Aid Kit Family is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Care Plus nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Tropenzorg in Almere (036-5334711).

Voor meer informatie over Care Plus in het algemeen kun je ook de site van Care Plus zelf bezoeken.

Voor meer informatie over EHBO kun je terecht in de EHBO-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Care Plus:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }