foto

In de kijker: Mountain Hardwear GTX 2.5 Jacket

Zodra de temperatuur daalt heb je aan alleen een shell niet meer genoeg om je te beschermen tegen het weer. Het GTX 2.5 Jacket van Mountain Hardwear zorgt daarom voor meer dan alleen bescherming tegen bijvoorbeeld regen en wind, dit jacket biedt namelijk ook warmte. Dankzij het vernuftige MicroClimate Zoning systeem van Mountain Hardwear blijf je lekker warm in dit jack, terwijl het zeer goed ademende Gore-Tex Paclite zorgt voor een comfortabel klimaat rond je lichaam.

Mountain Hardwear GTX 2.5 JacketHet GTX 2.5 Jacket is bedoeld voor fanatieke buitensporter die zich niet laat afschrikken door minder goed weer. Dankzij de veelzijdigheid van het gebruikte materiaal, functioneert het jack optimaal in zowel koude omstandigheden (met of zonder regen) als ook warmere omstandigheden waar het wel regent. Dit wordt bereikt door de perfecte combinatie van het Gore-Tex Paclite laminaat en het strategisch geplaatste fleece van het MicroClimate Zoning systeem. Het Paclite-laminaat staat bekend om de zeer goede ademende werking van het materiaal, gecombineerd met een laag gewicht. Door daar vervolgens op enkele plaatsen isolerend fleece aan toe te voegen, heeft Mountain Hardwear een jack kunnen ontwerpen dat de drager onder nagenoeg alle omstandigheden comfortabel en warm houdt.

Het FTX 2.5 Gore-Tex Performance Shell is extreem duurzaam en kan er dus ook onder zware omstandigheden op vertrouwd worden. Alle naden zijn volgens het Micro Tape principe afgewerkt en hebben dus minimale impact op het draagcomfort. Het draagcomfort wordt aan de andere kant juist zeer positief beïnvloed door onder andere de voorgevormde mouwen, de micro-chamois lining bij de kin en de waterbestendige Superlight Pit Zips (okselritsen). De mouwen zijn bij de polsen voorzien van Velcro-verstelbandjes en op één van de mouwen is een kleine zak geplaatst voor bijvoorbeeld een skipas. Andere zakken waarmee het GTX 2.5 Jacket is uitgevoerd, zijn onder andere de twee grote borstzakken en lager geplaatste zakken om de handen diep in weg te stoppen als het echt te koud wordt.

Het MicroClimate Zoning systeem. Micro Tape principe. Op één van de mouwen is een kleine zak geplaatst. De capuchon is overigens goed verstelbaar en zit weggewerkt in de kraag.

Om verder te voldoen aan de wensen van actieve buitensporters is het jack voorzien van diverse features die het geheel compleet maken. Zo kunnen de trekkoorden allemaal met één hand worden bediend, zowel die van de heup als die van de capuchon. Die capuchon is overigens goed verstelbaar en zit weggewerkt in de kraag, zodat deze ook stevig omhoog blijft staan als dat nodig is. Liefhebbers van muziek kunnen hun MP3-speler zonder problemen kwijt in de speciaal daarvoor toegevoegde borstzak, inclusief uitgang voor het koptelefoonsnoer. En om onder koude omstandigheden een drinkfles warm te houden, is het GTX 2.5 Jacket zelfs uitgevoerd met een interne fleszak.

Het GTX 2.5 Jacket is verkrijgbaar is de kleuren Shark, Red en Stinger in de maten S, M, L, Xl en XXL. En uiteraard is er ook een speciaal damesmodel van het GTX 2.5 Jacket beschikbaar voor de fanatieke vrouwelijke buitensporters.

De verkoopprijs van het Mountain Hardwear GTX 2.5 Jacket is EURO 399,95.

Het Mountain Hardwear GTX 2.5 Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Mountain Hardwear nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met 2elements in Rotterdam (06-50264379).

Voor meer informatie over Mountain Hardwear in het algemeen kun je ook de site van Mountain Hardwear zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Mountain Hardwear:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }