foto

In de kijker: Ortlieb Track

De Ortlieb Track is een rugzak als een werkpaard: wind, regen, modder of stof, je Track zal niet klagen en alles wat er in is opgeborgen veilig beschermen. Dankzij de roltop-sluitingen en het zeer stevige, scheurvaste nylon materiaal dat is gebruikt, is deze rugzak nagenoeg onbreekbaar en daardoor ideaal voor het meenemen van dingen die je anders thuis had gelaten.

Ortlieb TrackOrtlieb heeft inmiddels een zeer goede naam opgebouwd als het gaat om zeer stevige, waterdichte/afstotende rugzakken en fietstassen. Met de Track maakt Ortlieb die naam opnieuw waar. De rugzak bestaat uit een groot hoofdvak en een ruim voorvak, met aan beide zijden een (elastisch) neopreen zijvak. Ook op de heupgordel zitten kleine mesh-vakje om wat zaken achter op te bergen. Binnen in de Track is een uitgebreide organizer bevestigd. Deze bestaat uit drie aparte vakken, waarvan de kleinste kan worden afgesloten met een rits en de grootste kan worden gebruikt voor je hydratie-systeem (waterzak).

Maar hoe bescherm je alle opgeborgen spullen als er een waterslang uit je rugzak steekt? Ortlieb heeft daarvoor een speciale ‘sluis’ op de Track geplaatst. Hier kun je je slang (tot een diameter van ruim een centimeter) zonder problemen doorheen halen, waarna de sluis hermetisch om de slang sluit. Daardoor kan er dus geen water langs de slang de rugzak binnensijpelen, ook niet als het enorm hard regent.

Dankzij de beide roltop-sluitingen is de rugzak ook van boven beschermd tegen inregenen. De sluitingen doen meteen ook dienst als compressiebanden, zodat de inhoud van de rugzak stevig op z’n plaats blijft zitten.

Bevestigingslussen voor karabiners en klein materiaal. Elastische zijvakken voor drinkflessen. Een waterdichte afsluiting bij de doorvoer van de drinkslang. Een zeer uitgebreide organizer aan de binnenzijde van het hoofdvak.

Dat alles moet natuurlijk wel comfortabel op je rug blijven zitten en daarom is heeft Ortlieb de Track uitgevoerd met een goed ventilerend rugpand, dat is voorzien van een mesh-vlak dat tegen de rug aan komt te zitten. De lengte van schouderbanden is traploos te verstellen en zowel deze als de heupband zijn gevoerd voor extra comfort.

Tot slot kent de Ortlieb Track nog enkele kleine, maar handige features. Zo zijn er in het hoofdvak twee sleutel-clips verwerkt (met kliksluiting) om snel bij je sleutels te kunnen. Wandelstokken kun je zonder problemen ophangen aan de daarvoor bestemde lussen aan beide zijden van de rugzak en voor eventueel extra materiaal zijn er bevestigingslussen voor karabiners achterop de rugzak geplaatst. De drinkslang van je hydratie-systeem kan op de schouderbanden op de borst worden vastgeklikt en een stevige handgreep bovenop zorgt er tot slot voor dat je de rugzak ook handig in een hooggeplaatst bagage-compartiment kunt opbergen of pakken.

De Ortlieb Track is er in twee maten: de 27 liter versie weegt 1490 gram, de 35 liter versie weegt 1570 gram. Beiden zijn beschikbaar in meerdere kleurencombinaties.

De verkoopprijs van Ortlieb Track 27L is EURO 139,95. Van de Ortlieb Track 35L is dat EURO 149,95.

De Ortlieb Track is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Ortlieb nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Lowa Benelux BV in Heerlen.

Voor meer informatie over Ortlieb in het algemeen kun je ook de site van Ortlieb zelf bezoeken.

Voor meer informatie over rugzakken kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Ortlieb:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }