foto

In de kijker: Icebreaker Oasis Crewe

De Oasis Crewe van Icebreaker is een ondershirt met lange mouwen, gemaakt van Merino wol. Door gebruik te maken van dit natuurlijke materiaal heeft Icebreaker een shirt gemaakt dat onder nagenoeg alle omstandigheden ideaal is: het houdt je lekker warm in de winter, het houdt je lekker koel in de zomer en het voorkomt nare geurtjes.

Icebreaker Oasis CreweIcebreaker is gebaseerd op twee pijlers: lagen en Merino wol. Allereerst de lagen, dit zijn de skin, mid en outer layers. Oftewel de onder-, midden en boven/buitenlaag. Elke laag heeft een eigen functie als het gaat om het beschermen van het lichaam. Zo zorgt de onderste laag ervoor dat vocht snel wordt afgevoerd van het lichaam om afkoeling te voorkomen. Hierbij wordt het geholpen door de middenlaag die het vocht als het ware aan het lichaam onttrekt en vervolgens als damp doorgeeft aan de buitenste laag. Deze buitenste laag is enerzijds ademend, zodat de damp gemakkelijk kan ontsnappen naar de buitenlucht, maar anderzijds ook winddicht zodat de wind niet voor afkoeling van het lichaam kan zorgen. En tussen al deze lagen in wordt de warme lucht vastgehouden zodat het lichaam een constante temperatuur behoudt (dus zowel warmte in de winter als koelte in de zomer).

Dan het Merino wol, een bijzondere soort wol mag je wel zeggen. Merino is namelijk een stuk dunner dan het traditionele wol dat je gewend bent. Daarnaast heeft een soort van tegenstrijdige eigenschap: de buitenste laag van de Merino-draden zijn zeer waterafstotend, terwijl de binnenkant juist sterk absorberend is. Het voordeel daarvan zal duidelijk zijn: vocht wordt enerzijds opgenomen zodat je je niet klam gaat voelen in je kleding, terwijl het vocht anderzijds naar de buitenlucht toe wordt vrijgegeven zodat je volledig droog blijft op je lichaam. Ten opzichte van traditioneel wol heeft Merino bovendien het grote voordeel dat het niet jeukt. Vergelijk je het met synthetisch materiaal, dan merk je naast de bovengenoemde voordelen van extra warmte en een droog gevoel ook een belangrijk verschil in geur. Bij synthetisch materiaal zul je na een uurtje sporten al snel een onaangename geur waarnemen van het zweten. Draag je echter een Merino wol shirt, zoals de hier besproken Icebreaker Oasis Crewe, dan ruik je zelf na enkele dagen (!) dragen nog steeds geen onaangename geurtjes in het shirt.

Merino wol komt uit Nieuw Zeeland Icebreaker gaat uit van de natuurlijke werking van lagen De Oasis Crewe is er ook in dames-uitvoering Er zijn vier kleuren beschikbaar van de Oasis Crewe van Icebreaker

Het Icebreaker Oasis Crewe shirt maakt deel uit van de zogenaamde skin layer, oftewel de onderlaag. Het shirt valt in de subcategorie skin200. Dat wil zeggen dat het gemaakt is van een dunne laag wol, met een gewicht van 200 gram per vierkante meter. Binnen dezelfde skinlayer kom je bijvoorbeeld ook het zwaardere bodyfit260 en het superfine140 tegen, respectievelijk 260 gram en 140 gram per vierkante meter.

Het voordeel van de Icebreaker Oasis Crewe zit ‘m (naast het gebruikte materiaal) in de combinatie van lange mouwen en een hoog gesneden nek. Op die manier blijft de warmte goed bewaard op het lichaam. De naden zijn allemaal plat gestikt, zodat je ze nauwelijks voelt. Daarmee rekent Icebreaker dus tevens af met irritatie die soms optreedt als naden bijvoorbeeld onder de oksels lopen of over de schouders.

Er zien vier kleuren beschikbaar: Baltic (donker blauw), Black (zwart), Diesel (grijs) en Mars (rood). En dat in de maten S-M-L-XL-XXL. Daarnaast is er ook een Oasis Crewe voor dames. Ook dit model is er in vier kleuren (qua kleur hetzelfde als de herenmodellen, maar dan met andere namen) en in de maten XS-S-M-L-XL.

De verkoopprijs van de Icebreaker Oasis Crewe is EURO 59,95.

De Icebreaker Oasis Crewe is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Icebreaker nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Ideavelop BV in Hengelo(O) (074-2591717).

Voor meer informatie over Icebreaker in het algemeen kun je ook de site van Icebreaker zelf bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot IceBreaker:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }