foto

In de kijker: Vaude Infinity Jacket

Vaude past al enige tijd eVent toe in haar producten en het nieuwe Infinity Jacket is een goed voorbeeld van de combinatie van zeer functioneel materiaal met goede pasvorm. Het Infinity Jacket maakt deel uit de Argon-serie van Vaude, de toplijn voor buitensporters die het beste van hun materiaal verlangen.

Vaude Infinity JacketHet Infinity Jacket van Vaude is een lichtgewicht drie-laags jack voor de zeer actieve buitensporten. Door toepassing van het eVent membraan waarborgt Vaude een aangenaam klimaat tijdens het sporten. eVent heeft namelijk de zeer prettig gecombineerde eigenschappen van een laag gewicht en een hoog ademend vermogen. Daarnaast is het Infinity Jacket zeer duurzaam door de drie-laags toepassing van het materiaal en kun je het dus gebruiken onder de meest uiteenlopende omstandigheden.

eVent is er op gebaseerd dat je continu een aangenaam klimaat hebt in je jack. Normaal gesproken zul je bij een PU-membraan al snel het geval hebben dat je ofwel te snel warm wordt (en dus gaat zweten) en dat je vervolgens, juist door dat opgehoopte vocht, weer snel afkoelt. Met eVent heb je daar veel minder snel last van: je lichaam behoudt als het ware een continue aangename temperatuur zodat het sporten veel prettiger is. Dit komt doordat eVent veel sneller vocht kan transporteren ('ademen') door de zeer grote hoeveelheid kleine poriën waar het materiaal uit bestaat. Vocht/damp wordt dus op geen enkele manier gehinderd om een weg naar buiten te vinden. Of zoals eVent het zelf zegt: eVent lets the sweat out, ook wel de 'Direct Venting Technology' genoemd. Een extra bijkomend voordeel van eVent is dat het na een wasbeurt nog beter ademt, terwijl sommige andere materiaal juist aan functionaliteit inleveren na een wasbeurt.

Terug naar het Infinity Jacket waarin Vaude het eVent-materiaal heeft toegepast. Zoals gezegd is het een lichtgewicht jack: het gewicht bedraagt iets meer dan 500 gram. Voor een drie-laags jack is dat bijzonder weinig. En ondanks dat lage gewicht zitten in het Infinity Jacket toch alle features verwerkt die je zou willen in een jack. Zo zitten er twee grote front-pockets verwerkt op de borst. Beiden voorzien van een regen/stormflap om te voorkomen dat er water via de rits naar binnen kan. Deze zakken zijn overigens zo groot dat je er met gemak een kaart in kan opbergen.

Middels Ultra Sonic zijn de verschillende kleuren stof met elkaar verbonden. De aansluitpunten voor de straps zijn geplaatst middels Heat Transfer. De rits is is waterdicht in de stof gezet door middel van High Frequency. De Aracanda 30 is uitgevoerd met het comfortabele Aeroflex systeem voor goede luchtcirculatie.

De front rits is net als de beide zakritsen voorzien van een stevige stormflap, naast Velcro-sluitingen en drukknopen, en kan bovendien in twee richtingen geopend worden. Wel zo handig als je aan het klauteren bent en dus niet gehinderd wilt worden door het jack bij je bovenbenen. Onder de oksels zijn verder lange ritsen verwerkt voor eventuele extra ventilatie als je het echt warm krijgt tijdens je tocht. De mouwen zijn licht verstevigd en aan de uiteinden bij de manchetten voorzien van een Velcro-strap om ze nauwer te laten aansluiten om de polsen. Het rugpand van het Infinity Jacket loopt lekker ver door naar achteren, zodat je bij bukken of klauteren geen last krijgt van een koude rug.

De capuchon van het Vaude Infinity Jacket verdient extra aandacht. Het is duidelijk dat Vaude hier dan ook meer dan normale aandacht aan heeft besteed, gezien de features waar deze mee is uitgerust. Allereerst zit hij verwerkt als kraag bovenop het jack. Met een eenvoudige Velcro-lus zit hij bevestigd, terwijl hij in die positie meteen dienst doet als beschermende kraag in de nek tegen wind. Heb je de capuchon eenmaal omhoog getrokken, dan kun je hem op diverse manieren naar je eigen smaak instellen. Zo zit er bovenop een verstelpunt met Velcro om het zicht naar boven niet te hinderen tijdens het klimmen. Achterop kun je met één hand een elastische strap aantrekken om het zijzicht te verbeteren en de capuchon strakker tegen je hoofd te laten aansluiten. Tot slot zijn er aan beide zijden aan de voorkomt nog twee elastische trekkoorden om de capuchon goed over je hoofd te trekken als de weersomstandigheden echt slecht worden. Losmaken doen je door een simpele druk op de buitenstof: de sluitingen zitten namelijk in de capuchon zelf verwerkt. Uiteraard is de capuchon voorzien van een verstevigde klep boven de ogen.

Het Infinity Jacket van Vaude is er in drie verschillende kleuren (black, hibiscus en ocean) in de maten S t/m XXXL. Bovendien is er ook een speciaal dames-model in hibiscus en black beschikbaar in de maten 36 t/m 44.

De verkoopprijs van het Vaude Infinity Jacket is EURO 300,00.

Het Vaude Infinity Jacket is verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Vaude nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Vaude Nederland in Hazerswoude-Dorp (0172-232338).

Voor meer informatie over Vaude in het algemeen kun je ook de site van Vaude zelf bezoeken. Voor meer informatie over eVent kun je de site van eVent bezoeken.

Voor meer informatie over kleding kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 26-11-2020

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]