foto

In de kijker: Lightwave t3 trek xt

Het Engelse merk Lightwave staat bekend vanwege de combinatie van hoge kwaliteit, eerlijke prijs en sublieme service. De t3 trek xt is op dit moment hun grootste tent en kan het hele jaar door gebruikt worden. Daarbij biedt de t3 trek xt ruimte aan drie personen, hoewel een vierde persoon er zonder problemen enkele nachten bij zou kunnen. En met een gewicht van precies 4 kilo is de tent bovendien gemakkelijk te verdelen over drie of vier rugzakken zodat het gewicht per persoon betrekkelijk laag ligt voor een comfortabele bescherming gedurende de nacht.

Lightwave t3 trek xtDe t3 trek xt maakt deel uit van de trek-serie van Lightwave. Deze serie bestaat uit vierseizoens-tenten, die geschikt zijn voor nagenoeg alle omstandigheden. Binnen het assortiment van vierseizoens-tenten heeft Lightwave een onderscheid gemaakt tussen twee series: de trek-tenten en de ultra-tenten. De tenten uit de trek-serie vormen de ideale balans tussen kwaliteit, laag gewicht en redelijke prijs. Ze zijn exact hetzelfde als de tenten uit de ultra-serie, met dit verschil dat er voor de ultra-tenten materialen met een lager gewicht zijn gebruikt, waardoor die ook iets duurder uitvallen. De t3 xt is echter alleen verkrijgbaar in de trek-versie voor de gewone buitensporter (voor expedities en extreem weer is er ook een arctic-versie beschikbaar).

Zoals gezegd is de t3 trek xt dus de grootste tent van Lightwave. Het is een tunnel-model (vandaar de eerste t) voor 3 personen (de 3) met een extra vestibule aan de voorzijde (de xt). Deze ruime vestibule (met een lengte van meer dan 2 meter) biedt plaats voor de rugzakken, maar kan daarnaast zeer goed gebruikt worden voor het koken of verblijf tijdens slecht weer. Aan beide zijden is de vestibule voorzien van een ruime ingang, zodat je altijd zonder problemen de tent in en uit kunt. Vlak boven de vestibule bevinden zich tevens twee ventilatie-openingen, om een goede doorstroom van frisse lucht te garanderen en daarmee condens tot een minimum te beperken.

Zoals alle tunnel-tenten van Lightwave is de t3 trek xt uitgevoerd in ARCHitektur-vorm. Hierbij bestaan de stokken niet uit één lange boog over de tent, maar is de middelste stok bovenop de tent reeds voorgebogen. Hierdoor hoeven de andere stokken minder te buigen en is de kans op breuk dus vele malen kleiner. Daarnaast zorgt deze vormgeving ervoor dat de tent minder vervormt bij stevige zijwind en glijdt regen en sneeuw sneller van de tent af door het ‘spitse’ dak.

Voor de buitentent van de tenten uit de trek-serie maakt Lightwave gebruik van 70 grams ripstop nylon (40denier). Aan beide zijden is dit materiaal voorzien van een siliconencoating die zorg draagt voor de waterkolom van 5000mm die de tenten kunnen doorstaan. Het grondzeil is daarentegen gemaakt van het zeer stevige en zwaardere 135 grams tafetta polyester (150denier). Dit polyester is bovendien voorzien van een drielaags PU-coating voor een goede bescherming tegen schuren en vocht.

De binnentent van de t3 trek xt biedt zeer veel ruimte. Doorstroming van lucht wordt op alle manieren bevorderd: hier dwars door de stokslurfen. Slim detail: de binnentent is voorzien van opbergvakjes die er tevens voor zorgen dat de binnentent vrij kan staan. Lichtgewicht lightning-haringen en lineloks voor de scheerlijnen houden het gewicht betrekkelijk laag.

Voor de stokken van de trek-serie wordt gebruik gemaakt van de standaard DAC 7001-T6 stokken. Deze 9mm dikke stokken staan bekend om hun ideale combinatie van flexibiliteit en duurzaamheid. In het geval van Lightwave zijn ze bovendien voorzien van kleurcodes, zodat opzetten van de tent zonder problemen en snel kan verlopen.

Verder wordt de Lightwave t3 trek xt geleverd met 20 ‘ultra-tough lightning pens’, vierkante haringen die slechts 11 gram per stuk wegen maar zeer sterk zijn. Voor de scheerlijnen wordt gebruik gemaakt van 3mm dun reflecterend nylon, met kleine zogenaamde ‘Linelok’-verstelpunten voor het snel kunnen afstellen van de juiste lengte (en daarmee de strakheid) van de scheerlijnen. Uiteraard is de tent ingepakt in een eigen stuffsack (met accessoirezakje) en zitten de stokken in een aparte zak met verstevigde bodem.

De verkoopprijs van de Lightwave t3 trek xt is EURO 495,00.

De Lightwave t3 trek xt is in de BeNeLux verkrijgbaar bij de betere buitensportzaken. Winkels die Lightwave nog niet in het assortiment hebben, kunnen voor meer informatie contact opnemen met Outdoor Dreams in België (+32 486 39 24 25).

Voor meer informatie over Lightwave in het algemeen kun je ook de site van Lightwave zelf bezoeken.

Voor meer informatie over tenten kun je terecht in de materialen-rubriek van deze site.

Recente nieuws-items met betrekking tot Lightwave:


Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 27-03-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }